Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nakup DA - NE

Glasovanje se je zaključilo dne To nov 30, 2010 8:47 am

DA
10
91%
NE
1
9%

Skupaj glasov : 11

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

altea xl 1.4tsi

Napisal/-a fare So nov 27, 2010 8:47 am

Zdravo, ker sem še samo "klik" od tega da se odpravim kupiti ta avto bi vas vse skupaj prosil da me še malo razsvetlite in mi pomagate s svojimi mnenji,kakršnimikoli,glede nakupa takšnega avta. Torej vstrelite vse + in - ki se jih lahko spomnite ali pač kaj veste. Mene edino malo skrbi poraba ker sem do zdaj bil vajen porabe 5-6l dizla, tu pa verjetno lahko pričakujem 7-9l na 100km! Omenim pa samo to da sem skuliran voznik in da mi je že na AC max 130kmh!
Lp,
hvala vsem.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3146520&show=1

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: altea xl 1.4tsi

Napisal/-a aklan86 So nov 27, 2010 9:50 am

Sam sem hotel kupit točno to altejo. Klical sem na Porshe cca. 14 dni kdaj lahko grem na testno vožnjo in zmeraj je bil avto pri stranki kot nadomestno vozilo, testna vožnja pa možna čez cca. en teden.
Na koncu sem obupal in ker avtu manjka še tehnični paket (park senz., samozatemnitveno ogledalo, senzor za dež) in pa novejši radio (RDS310) sem potem to namero opustil in vzel za cca 1000€ več novega z 1.2TSI

Lahko pa zaenkrat o avtu same dobre stvari. Pogrešam edino malo bolj konkreten naslon za roko. Poraba zaenkrat 7.6 po računalniku. Delajo se relacije cca. 7km dnevno v eno stran :) Po regionalkah je pod 7 na avtocesti cca. 130km/h okoli 8 (trenutna) Veliko na avtocesti še nisem bil, ker še ni vinjete :)

Drugače pa priporočam.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 27, 2010 1:32 pm

fare, od kdaj pa ima skuliran voznik prepoved vožnje za 1 mesec :cry
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So nov 27, 2010 2:40 pm

Prepovedi uradno nikli nisem dobil po tem ko sem se pritožil oz. poslal na sodišče lepo prošnjo z razlago o temu kako in kaj se je zgodilo(trk s pločnikom-noben ni bil ogrožen). In,še glede na to da sem takoj plačal kazen,in se strinjal s kaznijo(kar je redkost) mi je sodnica odvzela nekaj pik in dala samo 2! No zdaj se smej!!!

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po nov 29, 2010 1:38 pm

Eh ne se na Patrika jezit on se sam heca :lol: :lol: Drgač pa avto je kr konkreten, men osebno že skor mal prevelik. Drgač pa tale k si dou link, ni kej extra opremljen, mogoče bi kšn let starejšga pogledu pa da ma usaj Stylance paket opreme. Mene mot naslon za roko, k je prenizko naštiman, mam js na svojmu isto tko. Drgač pa porabo pa vrjetn loh pričakuješ tko kokr si sam predvidevu.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po nov 29, 2010 9:38 pm

Suljo20 je napisal/-a:Eh ne se na Patrika jezit on se sam heca :lol: :lol: Drgač pa avto je kr konkreten, men osebno že skor mal prevelik. Drgač pa tale k si dou link, ni kej extra opremljen, mogoče bi kšn let starejšga pogledu pa da ma usaj Stylance paket opreme. Mene mot naslon za roko, k je prenizko naštiman, mam js na svojmu isto tko. Drgač pa porabo pa vrjetn loh pričakuješ tko kokr si sam predvidevu.
Ja,razumem tvoje razmišljanje ampak meni je ta oprema čist ok. Avto mi je lep in seveda verjetno DOST boljši od tega Roomsterja ki je zdaj doma. Velikost,ja če si sam je ok,če pa je eden mulc že doma pa drugi počasi prihaja pa vsal cm pride prav,pa spet brez pretiravanja XLka je 4,46 dolga če se ne motim. Poraba bo ok če bo taka in upam da je ta motor zadosten,seveda prej itak grem na testno! Cena je privlačna in poštena,kilometrov ima avto 15.000 in glej zato ga kupujem k letno delam -35.000km in če kupim avto ki ima cca 100.000 km ga lahko samo na odpad potem peljem, Kdo še v SLO kupuje avte z cca 200.000km. Eino še PDCje vgradim in imam kaj rabim. PROSIM dajte mi še zadnje napotke kako in kak naj gledam,pazim se obnašam da pač iztržim čimboljšo kupčijo. Lep pozdrav in hvala vsem. lp.
ps: no nekaj že vem k nekupujem 1ga avta.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To nov 30, 2010 12:27 pm

Hja 200tkm in več ni glih neka huda cifra, ampak se ljudje bojijo take kilometrine (čeprou realne) in bojo pol rajš kupl tazga k ma 120tkm, a u resnici jih ma še enkrat tok. Cifra na števcu je le cifra in ni glih nek pokazitelj dejanskega stanja avtomobila. Je pa res da ti kupuješ novga in vrjetno neboš kupu tazga k sm zdj govoru.

Me pa edino ena stvar moti in sicer TESTNO vozilo. Osebno bi se izogibu tazga automobila kokr se le da. Ker teh prvih par 1000 km vrjetno veš kako je bil vožen. Ni nujno da bo zarad tega kej slabši, ampak mogoče prečekerat še kkšnega pr privat prodajalcu?

ruby2008
Nov uporabnik

Napisal/-a ruby2008 To nov 30, 2010 12:56 pm

Pozdravljen!

Imel sem priložnost voziti takšen avto letos zgodaj spomladi pri seat verovškova. Moram priznati, da sem avto vozil predvsem iz radovednosti glede motorja 1.4 tsi. In bil sem zares pozitivno presenečen. Kar se tiče motorja, bi ga jaz definitivno priporočal. Tudi poraba se mi ni zdela pretirana, je pa res da je veliko odvisno od načina vožnje. Kar pa zadeva avta me ni motilo nič posebej, vozne lastnosti so zelo dobre, veliko prostora, le armatura in notranjost pa sta me razočarala - preveč plastike in skromnih materialov predvsem kar se armature tiče. Pogrešal boš le parkirne senzorje. Da boš iztržil še dodaten popust pa je vsekakor normalno. Predvsem, jim daj občutek, da si resen kupec in navdušen nad avtomobilom, vendar imaš veliko časa da ti pripravijo zate ugodno ponudbo. Tu gre predvsem za igro koliko si dejansko neučakan in oni na to igrajo. Pa ne se zadovoljiti s 300 eur popusta......

LP

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To nov 30, 2010 3:16 pm

Povzetek:
Namreč na Seat Verovškova sem se danes peljal zastonj k slph niso imeli avta tam oz sploh ga ni in so mi ponujali navadno kratko Alteo tsi v beli barvi češ da je to to in da je to Altea XL ampak da so v toavrni pozabili dati XL črke gor. Fak,že dolgo me nobeden ni imel za takega debila oz me nobeden niti ni probal,nikoli....in še to da je tak v oglasu ko pa sem rekel da je lunino siv xl......je rekel fant bel,to je to,katastrofa,niti opravičila pa niti kavice(simbolično) mi niso ponudili, Skratka Verovškova - obup!!!
No pote, sem se še odpravil na Ranult Malgaj gledati enga Megana Grandtourja dci...in tam pa zgodba čist drugačna. Avto lep čist, so si vzeli čas zame,kavica,pogovr,želje,potrebe,nameni,kaj naj rečem....po Verovškovi mi je to res pasalo....potem testna vožnja do Vrhnike in okrog cele obvoznice.Ampak,mi avto nekak ne sede,kaj vem mogoče zveni čudno ampak res mi ni bil oz ni prilezel takoj pod kožo....
Iskanje se nadaljuje.....
lp.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr dec 01, 2010 3:19 pm

Fare preberi si še enkrat moj pri post pa ti bo vse jasno :lol: Imel precej podobne izkušnje. In ne boš verjel. Tudi jaz sem vozil megana grandtourja pri Malgaju. In popolnoma enaki občutki. Avto je bil vredu, kaj več pa ne. Sicer je bil moji tako všeč da sva bila že skoraj pri "zadnji ceni" nato pa sva se v roku enga tedna odločila za altejo XL.
Kolikor je pa videti so v Sloveniji na zalogi samo 3 bencinske alteje XL (dve 1.2TSI in ena 1.6 102KM) Ostalo pa po naročilu (1.4 ...) takrat ko sem kupoval je bila čakalna doba slaba 2 meseca.
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr dec 01, 2010 11:10 pm

aklan86 je napisal/-a:Fare preberi si še enkrat moj pri post pa ti bo vse jasno :lol: Imel precej podobne izkušnje. In ne boš verjel. Tudi jaz sem vozil megana grandtourja pri Malgaju. In popolnoma enaki občutki. Avto je bil vredu, kaj več pa ne. Sicer je bil moji tako všeč da sva bila že skoraj pri "zadnji ceni" nato pa sva se v roku enga tedna odločila za altejo XL.
Kolikor je pa videti so v Sloveniji na zalogi samo 3 bencinske alteje XL (dve 1.2TSI in ena 1.6 102KM) Ostalo pa po naročilu (1.4 ...) takrat ko sem kupoval je bila čakalna doba slaba 2 meseca.
Zdravo,ej daj povej mi v čem je fora tega radija novejši (RDS310) k to kar imajo v SLO na zalogi je vse s tem starejšim bolj oglatim radiom? Ja Megan je pač tak kot si rekel ok in to je vse,nič fascinantnega. No,fascinantnosti v tem razredu itak ne gre iskati. Meni je bolj pomembna praktičnost in prav tu se Megan nemore kosati z Altejo.lp.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če dec 02, 2010 7:38 am

Z Alteo bi se bolj kot Grandtur kosal Scenic....

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 02, 2010 7:24 pm

dravo,ej daj povej mi v čem je fora tega radija novejši (RDS310) k to kar imajo v SLO na zalogi je vse s tem starejšim bolj oglatim radiom? Ja Megan je pač tak kot si rekel ok in to je vse,nič fascinantnega. No,fascinantnosti v tem razredu itak ne gre iskati. Meni je bolj pomembna praktičnost in prav tu se Megan nemore kosati z Altejo.lp.

Najverjetneje si mislil RCD 310 in RCD 510? Ali ne?

Lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če dec 02, 2010 7:31 pm

Nejko je napisal/-a:Z Alteo bi se bolj kot Grandtur kosal Scenic....
Ki pa jo nažge v vsem razen najbrž ne pri motorju.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če dec 02, 2010 7:57 pm

simply je napisal/-a:
dravo,ej daj povej mi v čem je fora tega radija novejši (RDS310) k to kar imajo v SLO na zalogi je vse s tem starejšim bolj oglatim radiom? Ja Megan je pač tak kot si rekel ok in to je vse,nič fascinantnega. No,fascinantnosti v tem razredu itak ne gre iskati. Meni je bolj pomembna praktičnost in prav tu se Megan nemore kosati z Altejo.lp.

Najverjetneje si mislil RCD 310 in RCD 510? Ali ne?

Lp

Ja tako je. Sem tudi faretu že na privat napisal. Lahko pa še kdo bolje razloži kakšna je sploh razlika med starim radijem in tem novejšim RCD310 "kao 2.0)
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe dec 03, 2010 8:04 am

Renault VG je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Z Alteo bi se bolj kot Grandtur kosal Scenic....
Ki pa jo nažge v vsem razen najbrž ne pri motorju.
Ja,ni zdaj govora o tem kdo koga nažge in je to skrajnje nepomembno. Res pa je da ne dam cca20.000€(oprema Dynamic) za Scenica! Verjamem pa da je dober avto in da mi je tudi všeč priznam. Ja pa še to prtljažnik osnova 437l, Altea XL 530l. No ta podatek mi je nažalost full pomemben.lp.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe dec 03, 2010 9:05 am

Najbližji Renaultov približek AlteiXL je tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3794783&show=1 . S ceno krepko pod 20.000€ in osnovnim prtljažnikom 645litrov, pa še nov je... je pa res, da motor je pa...eh, o tem pa ne bom zgubljal besed....

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe dec 03, 2010 10:21 am

Ker gre leto h koncu, zaloge trgovce vse bolj žulijo, je moč doseči tudi kakšne "božične" popuste pri nakupu NOVEGA avtomobila. Ker gre pri omenjenem nakupu vseeno za dokajšen znesek denarja, toplo priporočam odmik od razmišljanja TESTNEGA avtomobila!!! Če se pogleda še realno, je Porsche Verovškova največji trgovec z vozili Seat, Škoda in Audi ter z najverjetnejšo največjo frekventnostjo potencialnih kupcev - torej je pri omenjenem modelu najverjetnejša največja različna zgodovina voznikov in različnih režimov voženj (o posledičnem vplivu na vozilo pa je bilo napisano že mnogo).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe dec 03, 2010 11:07 am

CHAN: ti imaš novi avto? slovenski, 1. lastnik si slučajno? če nisi, je mogoče tudi tvoj bil testni ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe dec 03, 2010 11:47 am

Patrik_A3 je napisal/-a:CHAN: ti imaš novi avto? slovenski, 1. lastnik si slučajno? če nisi, je mogoče tudi tvoj bil testni ;)

Ker gre osel menda samo enkrat na led, sem imel v preteklosti samo ENKRAT testni avtomobil in na njemu doktoriral iz takšnih in drugačnih napak (četudi je imel ob nakupu samo dobrih 8000km). Marsikatera napaka je bila tudi skrita, na koncu se tudi izkazalo, da je bil avto med drugim že rahlo karamboliran (pred vsesplošnimi obtožbami - bil pač mlad in neumen ter z velikimi očmi pri nakupu - povečane za faktor premamnih bonbončkov, v obliki dodatne opreme ter s svetim prepričanjem o resnicoljubnosti avtohiše - uradnega prodajalca kupljene znamke!), ipd...

Sedaj kupujem samo in izključno nove avtomobile - ker se enostavno nimam časa ubadati z lastništvom, eventuelnimi popravki, morebitnimi tožbami (kar potem beremo po forumih...) - imam pač filozofijo, da kupim v okviru danih zmožnosti, svoje otroške fantazije pa ne gledam skozi prizmo lahko kupljive opcije rabljenega vozila. V nakup novega vozila je vkomponirana tudi cena vzdrževanja!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov