ban je napisal/-a:Malo si preberi tole temo.
viewtopic.php?f=7&t=81203
MacAudio je napisal/-a:Kupi Fabio 1.4 TSI RS Combi, pa bo šlo ko raketa.Hec. Jaz osebno bi vzel 1.6 TDI, ker 1.2 TSI zna bit kar požrešen na avtocesti.
MacAudio je napisal/-a:Kupi Fabio 1.4 TSI RS Combi, pa bo šlo ko raketa.Hec. Jaz osebno bi vzel 1.6 TDI, ker 1.2 TSI zna bit kar požrešen na avtocesti.
tristan01 je napisal/-a:MacAudio je napisal/-a:Kupi Fabio 1.4 TSI RS Combi, pa bo šlo ko raketa.Hec. Jaz osebno bi vzel 1.6 TDI, ker 1.2 TSI zna bit kar požrešen na avtocesti.
Kot že neštetokrat povedano TSI ima 6 brzinski menjalnik (vsaj 105km različica) in tudi na AC ni nič bolj požrešen od TDI, seveda pa se TSI ne vozi na blokadi, kot misli večina, temveč se ga vozi kot dizla, z relativno majhnimi vrtljaji. Takrat je poraba v primerjavi s TDI večja za cca liter. Če ga držiš na blokadi, kar je z vidika vožnje nesmiselno saj izgubi motor moč že nad 4.000 RPM pa je poraba z lahkoto tudi 10l ali več.
Kar se tiče vzdrževanja pa je TSI opazno cenejši. TDI zaradi CR sistema, DPF in EGR precej bolj kompliciran za vzdrževanje in zahteva olje ki ustreza posebnim standardom (brezpepelna oz nizkopepelna olja), ki pa so žal cenovno tudi posebna. Torej pod črto se z upoštevanjem še stroškov vzdrževanja pomakne prag pokritja kar krepko preko 100.000km.
LP Tristan01
simply je napisal/-a:Za 15.000 EUR bi vzel tole :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4323326&show=1
In na Fabio pozabil.
NoFear85 je napisal/-a:Fabia 1.2TSI 105KS ima 6-stopenjski menjalnik, 1.6 TDI CR pa 5-stopenjskega. Razlika servisiranja na pooblascenem servisu verjetno kar okoli 60-100€. Disel ima drazje olje, ima jermene (TSI verigo),...
NoFear85 je napisal/-a:Kot vem, je bila predlagana ze Octavia pa pravi da je "presiroka" za v garazo, dvomim da je Golf ozji.
MajaI je napisal/-a:NoFear85 je napisal/-a:Fabia 1.2TSI 105KS ima 6-stopenjski menjalnik, 1.6 TDI CR pa 5-stopenjskega. Razlika servisiranja na pooblascenem servisu verjetno kar okoli 60-100€. Disel ima drazje olje, ima jermene (TSI verigo),...
Na škodini spletni strani piše, da imajo vse Fabije 5-st. menjalnike. 6 bi bil boljši, sploh, ko se ga navadiš. Je pa res, da ga uporabiš šele pri višjih hitrostih kot je omejitev, kar je pri nas brezveze, ker itak ni varno vozit več kot 140 (ne samo zaradi omejitve, ampak tudi zaradi raznih prehitevajočih tovornjakov, zožanj itd.). Vsi službeni dizli imajo 6 prestav, pa jo res redkokdaj uporabim.
- bom pogledala še Golfa, čeprav zadnjič sem že neki gledala, pa so kar navite cene (že Polo je dražji od Fabije). Tale link, ki si ga dal, pa ne dela.
tristan01 je napisal/-a:MacAudio je napisal/-a:Kupi Fabio 1.4 TSI RS Combi, pa bo šlo ko raketa.Hec. Jaz osebno bi vzel 1.6 TDI, ker 1.2 TSI zna bit kar požrešen na avtocesti.
Kot že neštetokrat povedano TSI ima 6 brzinski menjalnik (vsaj 105km različica) in tudi na AC ni nič bolj požrešen od TDI
LP Tristan01
OFF:Kaj pa je bilo narobe z avtomobilom,upam da ne zameriš radovednosti.MajaI je napisal/-a:ker sem se nazadnje fajn "opekla" pri Fiatu.
MajaI je napisal/-a:Na škodini spletni strani piše, da imajo vse Fabije 5-st. menjalnike. 6 bi bil boljši, sploh, ko se ga navadiš. Je pa res, da ga uporabiš šele pri višjih hitrostih kot je omejitev, kar je pri nas brezveze, ker itak ni varno vozit več kot 140 (ne samo zaradi omejitve, ampak tudi zaradi raznih prehitevajočih tovornjakov, zožanj itd.). Vsi službeni dizli imajo 6 prestav, pa jo res redkokdaj uporabim.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov