Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Hanibalus
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Audi a3/a4/a6?

Napisal/-a Hanibalus Po jan 24, 2011 4:21 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Sem novi član foruma in opažam da se kar spoznate na to temo, tako da verjetno vam ne bo težko predlagati dober nakup oz. dobre nasvete ter prednosti in slabosti avtomobila. :)
Sem študent ki bo čez približno pol leta moral zamenjati svojega konjička - Opel Astra, letnik 93 - 1,6 - benzin.
Glede na to da sem še študent in bom še nekaj časa, sem na ceno kar omejen - recimo do 6000 mogoče 7000€, po vsej verjetnosti pa manj - minimalno pa 3000€.
Trenutno delam po 120 km na dan in verjetno se mi bolj splača kupit dizla kajne?

No sedaj pa k bistvu.
Že od nekdaj mi je znamka Audi všeč, kot tudi sama oblika avta, nevem pač imajo take linije ki me pritegnejo. :)
- Kaj bolj priporočate a3 ali a4 ali a6 - kakšne so kaj razlike med temi avti še posebej razlika med a4 in a6. Od vseh 3 pa mi je a4 najbolj pri srcu. :)
- Zanima me kakšna je kaj poraba pri motorjih 1.9 ali 2.0 dizlih recimo do letnika 2001/2002.
- So mogoče kakšne slabe serije motorjev ali česa drugega? Kateri letniki so to?
- Ali se bolj splača a3 z 130 konjskimi močmi ali več, ki ima 6 prestav ali bolj a4 s petimi prestavami do 130 konjskih moči. Kakšne so kaj razlike v porabah goriva. Kaj pa motorji 2.5 z 6-imi prestavami, zakaj so ti avti s takimi motorji toliko cenejši? Mogoče zaradi večjih stroškov registracije in tehničnih pregledov?
- Kaj pa prevoženi kilometri? Koliko prevoženih kilometrov približno zdržijo dizelski motorji? Je 200.000 km preveč za nakup rabljenega dizla? Ali mi bo zdržal usaj ene 5 let ali več tak avtomobil?
- Kaj pa si na splošno mislite o Audi-jih so udobni? Kakšna je preglednost, se veliko kvarijo, so vzdržljivi, si zaslužijo tako visoko ceno? No saj če primerjam Audi, BMW, Opel, Mazda, ... - približno so cene in letniki tam tam, ni ravno veliko odstopanja.
- Ali bodo v pol leta kaj padle cene?

Mimogrede, bo kdo prodajal Audi-ja čez pol leta? :) :) :) p.s najraje a4 :)

Drugače pa na splošno me zanimajo kakšna mnenja imate o teh avtomobilih in izkušnje. Ste zadovoljni z njim? Nevem ampak do sedaj mi je že veliko uporabnikov Audi-ja reklo da ostanejo samo še na Audi-ju :)
Če sem zgoraj napisal kakšen napačen podatek se že v naprej iskreno opravičujem ker nimam ravno veliko znanja o teh stvareh.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za vse odgovore.

Lp
http://www.anno1777.com/index.php?i=117279 - Zanimiva online igra v kateri lahko dejansko nekaj zaslužiš :D. Za več napotkov pa me klikni! :)

Lp

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Re: Audi a3/a4/a6?

Napisal/-a klemenvk To jan 25, 2011 9:12 am

POzdrav,

kot prvo 2.0 dizla do l. 2001 ni (prišli so šele z letom 2003/04 ampak so z njimi vse do 2008 CR motorjev kar problemi), tako da išči potem 1.9 TDI. Pri 1.9 TDI imaš do l. 1998 (morda še 1999) Bosch pumpa dizle, potem pa pumpa dize motorje. Prvi so tišji, manj porabijo, so manj zahtevni za vzdrževanje in lažje prebavljajo nekvaliteten dizel, so pa manj ekološki (zato so potem pumpa dize uvedli).

Standardne mane 1.9 TDI motorjev so: LMM (merilec pretoka zraka po določenem času lahko odpove in avto manj vleče), termostati (ne segreje so do 90 st. oz. ne drži na 90), senzor temp. motorja - ampak vse to je razmeroma poceni potrošna roba, tako da ni panike.

Pri A4 do nekje l. 1999/2000 so kritične roke spredaj (pri ženinem 1998 smo jih menjavali vsako leto kakšno, pri mojem bivšem 2000 letnik pa so bile pri prodaji ob 136000km še vse originalne).

Vsekakor se pri dizlih drži temeljnega pravila: hladnega ne teraj in vročega ne ugašaj!!!

Kaj več o motorjih in modelih ti bodo pa še napisali......

Lp
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To jan 25, 2011 10:47 am

B5 modeli (1998-2001) standardne težave z rokami. Če kupuješ avtomobil te serije, poglej le da so bile roke zamenjane (na obeh straneh), pa ne 100k km nazaj, če je lastnik skrbel za avtomobil, so morale biti menjane že nekajkrat (računi). Naslednik serije po letu 2001 teh težav nima več. Pri B5 seriji se splača pogledat motorje 1,9 TDI in 1,8T (neuničljivi in trpežni).

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus To jan 25, 2011 11:23 am

Klemenkv: ti govoriš nasplošno za motorje, ali to pomeni da ti motorji veljajo za vse modele - a3,a4,a6???

Napisal si tudi: "Vsekakor se pri dizlih drži temeljnega pravila: hladnega ne teraj in vročega ne ugašaj!!!" Se opravičujem ampak lahko to malo bolj praktično poveš? Si mogoče mislil da takoj ko zjutraj vžgeš avtomobil, se more prvo segret in potem ga lahko teraš - koliko je to približno časa? In Glede "vročega ne ugašaj", mogoče to da, če je temperatura nad 90 počakaj da se ohladi?

Viking: Če te prav razumem se pravi tudi že letniki 2001 nimajo več teh težav? primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4424744&show=1 ta avto nima več teh problemov? B5 modeli so spet a3,a4,a6??? Ali samo določen model?

Hvala za odgovore

Lp
http://www.anno1777.com/index.php?i=117279 - Zanimiva online igra v kateri lahko dejansko nekaj zaslužiš :D. Za več napotkov pa me klikni! :)

Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 25, 2011 11:35 am

Hanibalus je napisal/-a:Se opravičujem ampak lahko to malo bolj praktično poveš? Si mogoče mislil da takoj ko zjutraj vžgeš avtomobil, se more prvo segret in potem ga lahko teraš - koliko je to približno časa? In Glede "vročega ne ugašaj", mogoče to da, če je temperatura nad 90 počakaj da se ohladi?

Avto ne teraš do konca, dokler se ne segreje(recimo dokler temperatura vode ne pride blizu 90°C). Če ga boš enx tolko mrzlega teral ne bo nič hudega, torej če dobiš traktor na cesti ki vozi pred tabo ne rabiš čakat, da se ti segreje avto preden ga greš prehitevat =P
Pri ugašanju vročega je mišljena ne temperatura vode ampak turbine. Če boš dalj časa teral avto do konca se bo turbina fanj segrela in če takrat ugasneš motor se tok olja prekine in dalje kaj se zgodi... mogoče bo kdo vedel razložit =P Sam tole je že paranoično.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus To jan 25, 2011 12:07 pm

Blinder je napisal/-a:
Hanibalus je napisal/-a:Se opravičujem ampak lahko to malo bolj praktično poveš? Si mogoče mislil da takoj ko zjutraj vžgeš avtomobil, se more prvo segret in potem ga lahko teraš - koliko je to približno časa? In Glede "vročega ne ugašaj", mogoče to da, če je temperatura nad 90 počakaj da se ohladi?

Avto ne teraš do konca, dokler se ne segreje(recimo dokler temperatura vode ne pride blizu 90°C). Če ga boš enx tolko mrzlega teral ne bo nič hudega, torej če dobiš traktor na cesti ki vozi pred tabo ne rabiš čakat, da se ti segreje avto preden ga greš prehitevat =P
Pri ugašanju vročega je mišljena ne temperatura vode ampak turbine. Če boš dalj časa teral avto do konca se bo turbina fanj segrela in če takrat ugasneš motor se tok olja prekine in dalje kaj se zgodi... mogoče bo kdo vedel razložit =P Sam tole je že paranoično.

Hehe dobra tale s traktorjem :lol: Hvala za dobro razlago z dizli res nimam prakse. :) No pa recimo v tem primeru koliko časa moram potem počakat da se shladi - samo okvirno - kakšno minutko ali več?

Lp

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To jan 25, 2011 12:20 pm

Hanibalus je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:

Hehe dobra tale s traktorjem :lol: Hvala za dobro razlago z dizli res nimam prakse. :) No pa recimo v tem primeru koliko časa moram potem počakat da se shladi - samo okvirno - kakšno minutko ali več?

Sicer nisem strokovnjak za dizle;držim se pa priporočil in teh navad pri vožnji:
Zjutraj(ali beri ko je motor mrzel);pa naj bo pozimi in mraz ne segrevam avta na mestu;normalna vožnja(okoli 1500 obratov)nekaj km,ko se indikator temperature dvigne pa po potrebi preko teh obratov.
Glede hlajenja je zadeva pri meni takšna: če je vožnja normalna-brez priganja v visoke obrate avto normalno ugasnem;če ga tiram(npr.avtocesta ipd...)se turbina ohladi tudi pri normalni vožnji nekaj km po priganjanju;če pa takoj po priganjanju avto ustaviš ga pustiš nekaj minut da laufa in potem ugasneš.
naj me še ostali dopolnijo...trenutno imam 5 dizla(skupaj čez 10 let)in moram potrkat..na nobenem še nisem menjal turbine.

lp tdk

p.s.malo off topic,glede da je tema o audijih

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck To jan 25, 2011 12:25 pm

Če ti je najbolj všeč a4, potem išči a4. A6 za ta denar sam nebi iskal. Po občutku bi rekel, da se težko najde kakšen soliden za ta denar. Tudi 2.5 Tdi mašini se bi na tvojem mestu ognil. Že v osnovi je vse dražje (cestnina, zavarovanje, vzdrževanje), pa mislim da niso nikoli sloveli kot dobri motorji. Mehanik, h kateremu sam vozim avto, bi v šali rekel da se ob nakupu avta s to mašino avtomatsko včlaniš v klub oljnih madežev :) Kaj več raje ne komentiram, ker ga si ga ne lastim, tako da bi težko kaj konkretno povedal.

Pri tej dnevni kilometrini se ti definitivno splača dizel. A3 bencinar avtomatsko odpade, ker z njim ne boš prišel pod 8l porabe (ga imam sam in po "pričevanjih" drugih sem lahko srečen, ker se mi poraba vrti tam okrog), razen če se po avtocesti voziš 90. A4 b5 bencinar (faceliftana), ima nekoliko daljšo 5. prestavo in na ta račun malenkost manjšo porabo.

Če bi dobil ohranjen primerek takega kot si prilepil povezavo, z realnimi 200.000, naslednjih 100.000 naj nebi bilo večjih stroškov. 1.9.Tdi (96kw) je bil verjetno eden boljših Audijevih motorjev.
Ob nakupu bi moral s seboj vzeti nekoga, ki se res dobro spozna in ve katere zadeve pregledati.

Če delaš tako kilometrino, potem to nanese vsaj 30.000 kilometrov, kar bo v 5ih letih kar naneslo. Lahko da trofiš dobrega in nimaš kakšnih ekstra stroškov, lahko pa trofiš slabega in gre marsikaj narobe.
Malo si preračunaj, veliko je odvisno tudi od dohodkov, ki jih imaš.

Ta link,ki si ga nalimal je Audi A4 b6, pred tem pa so a4 b5.
....

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus To jan 25, 2011 2:07 pm

Tdk: Hvala za odgovore pa čeprav se ti zdi da je tema off topic ampak je čist vredu da še malo poizvem nasplošno o dizelskih motorjih :).

RobertDuck: Tudi tebi hvala za odgovore in koristne informacije :) in tudi sam pri sebi nasprotujem motorju 2.5, ampak vseeno me je zanimalo (firbec) :).
Hmmm kaj pa na splošno koliko km zdržijo dizelski motorji če so redno servisirani?
Ali se veliki servisi delajo na 100.000 km - menjava zobatega jermena ipd. ali pri več kot 100.000? Ker mimogrede sem slišal da pri nekaterih avtomobilih se veliki servisi delajo tudi po 200.000 km ali več... je to res?

Se pravi je glede na to ali dobiš dobrega ali dobiš slabega bolj odvisa sreča? Ali se da to vseeno kako preveriti ali je dobr ali ne in kako? Kaj pa te strani ki jih oglašujete, plačaš par evrov pa vidiš celotno zgodovino avta kdaj je bil servisiran koliko ima realnih kilometrov in podobno, so ti podatki na takih straneh realni?
Ja glede mojih dohodkov je tako, kot sem že napisal sem študent - pač študentsko delo čez poletje in štipendija čez leto :).

Lp

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck To jan 25, 2011 3:16 pm

Za servise kar računaj, da so na 100 000km.

Nism hotu rečt, da je vse odvisno samo od sreče, samo moraš vedeti, da pri tej starosti in kilometrini pač rado kaj crkne. Ne želim reči, da so problemi s temi avtomobili (sploh ne), samo pripravljen pa moraš biti na to, da bo potrebno odšteti kakšen € za izredno popravilo. 3

Ko (če) boš kupoval avto (kateregakoli), je seveda dobro, da imaš s seboj kakšnega mehanika, ki se spozna na zadevo. Če imaš opcijo da si zadevo sposodiš je super, če imaš s seboj merilec debeline laka (da preveriš, če je bil razbit). Najlažje pa boš preveril število prejšnih lastnikov (https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava.

Če boš kupoval avto z 200 000 km in boš videl, da je imel avto že 5 lastnikov .. ne vem no, takega bi se osebno ognil. Sicer ni nujno, da več lastnikov pomeni tudi več kilometrov (realnih). Sicer pa imaš tam lepo napisano, kdo je bil lastnik ter koliko časa. Če ne drugega, se lahko ogneš raznih "švercerjev" .

Če bo imel avto, katerega boš kupoval potrjeno servisno knjigo, tako kot naj bi jo imel ta (po možnosti od uradnih servisov) greš lahk na enega izmed uradnih servisov, na katerem probajo pridobit zgodovino servisov.

Lahko pa seveda pelješ vozilo tudi na pregled, seveda pa moraš zadevo plačati. Kako to zgleda ne vem, bo mogoče kdo drug kaj več povedal.

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus To jan 25, 2011 3:39 pm

RobberDuck je napisal/-a:Za servise kar računaj, da so na 100 000km.

Nism hotu rečt, da je vse odvisno samo od sreče, samo moraš vedeti, da pri tej starosti in kilometrini pač rado kaj crkne. Ne želim reči, da so problemi s temi avtomobili (sploh ne), samo pripravljen pa moraš biti na to, da bo potrebno odšteti kakšen € za izredno popravilo. 3

Ko (če) boš kupoval avto (kateregakoli), je seveda dobro, da imaš s seboj kakšnega mehanika, ki se spozna na zadevo. Če imaš opcijo da si zadevo sposodiš je super, če imaš s seboj merilec debeline laka (da preveriš, če je bil razbit). Najlažje pa boš preveril število prejšnih lastnikov (https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava.

Če boš kupoval avto z 200 000 km in boš videl, da je imel avto že 5 lastnikov .. ne vem no, takega bi se osebno ognil. Sicer ni nujno, da več lastnikov pomeni tudi več kilometrov (realnih). Sicer pa imaš tam lepo napisano, kdo je bil lastnik ter koliko časa. Če ne drugega, se lahko ogneš raznih "švercerjev" .

Če bo imel avto, katerega boš kupoval potrjeno servisno knjigo, tako kot naj bi jo imel ta (po možnosti od uradnih servisov) greš lahk na enega izmed uradnih servisov, na katerem probajo pridobit zgodovino servisov.

Lahko pa seveda pelješ vozilo tudi na pregled, seveda pa moraš zadevo plačati. Kako to zgleda ne vem, bo mogoče kdo drug kaj več povedal.

Ja ja saj to razumem da so stroški, saj so z vsakim avtom, sam res pa nebi hotel imeti kar naprej nekih sitnosti :) Drugače pa itak kot pravijo: Vsaka stvar je za en čas, ne za vedno :)
Drugače pa obstaja "baje" finta, da če slikaš avto s črno-belo sliko da vidiš ali je bil prebarvan ali ne, koliko to drži? :)

Hvala za odgovore, če izveš še kaj koristnega se priporočam za informacije :)

Lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To jan 25, 2011 4:11 pm

RobberDuck je napisal/-a: Tudi 2.5 Tdi mašini se bi na tvojem mestu ognil. Že v osnovi je vse dražje (cestnina, zavarovanje, vzdrževanje)

Sam za info cestnina je ista, ker oba padeta v skupin od 1800ccm-2500ccm. Zavarovanej pa logično, da je dražje če ima več kw kot pa 1.9 . 1.9 če gledamo 130km pade v razred od 80-100kw, 2.5 pa pad v razred od 100-130kw.

AJa pa še to sicer nisem nek pristaš in poznavalec znamke audi. Ampak kolega ga je kupil pred kratkim a4 2003 1.9, in je glede na prostornost manjši (mišljeno na sprednjih sedežih in širina avta) od golfa 4 ki ga je imel prej. In kaj me ne najbolj zmotilo, njemu se na 2003 a4 lušči armaturka okoli radija in manjalnika, in pri stikalih za el pomok stekla.
Alfa romeo 147

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus Sr jan 26, 2011 10:37 am

xalfist je napisal/-a:
RobberDuck je napisal/-a: Tudi 2.5 Tdi mašini se bi na tvojem mestu ognil. Že v osnovi je vse dražje (cestnina, zavarovanje, vzdrževanje)

Sam za info cestnina je ista, ker oba padeta v skupin od 1800ccm-2500ccm. Zavarovanej pa logično, da je dražje če ima več kw kot pa 1.9 . 1.9 če gledamo 130km pade v razred od 80-100kw, 2.5 pa pad v razred od 100-130kw.

AJa pa še to sicer nisem nek pristaš in poznavalec znamke audi. Ampak kolega ga je kupil pred kratkim a4 2003 1.9, in je glede na prostornost manjši (mišljeno na sprednjih sedežih in širina avta) od golfa 4 ki ga je imel prej. In kaj me ne najbolj zmotilo, njemu se na 2003 a4 lušči armaturka okoli radija in manjalnika, in pri stikalih za el pomok stekla.

No sej glede prostornosti in tega bi itak prej opravil kakšno testno vožnjo. :) Hehe ja kdo ve kaj je delal ta tvoj kolega na armaturki ;) :P - hec hec :)

Lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr jan 26, 2011 6:36 pm

Če sem napisal da ga je kupil pred kratkim, kaj naj bi delal -on nič, pač slaba kvaliteta, ker niso odrgnine ampak se dobesedno lušči.
Da nebo pomote, z tem ne pravim, da je audi slab avto, sam to pa me je res zmotlo, ko pravijo da majo korejci, francozi, italjani slabe materiale v notranjosti, pol pa vidim to v audiju.

Drgače on ma a4 1.9 105 konjev, avto ima blizo 200.000 in kot pravi gre vredu, poraba res zelo mala, dele za styling se da dobiti...
Ampak ker si mlad bi na tvojem mestu raje gledal a3, Če pa si zagret za a4 pa tut ok avto, vsak se odloči po svoje.
Alfa romeo 147

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če jan 27, 2011 12:36 am

Hanibalus je napisal/-a:
Se pravi je glede na to ali dobiš dobrega ali dobiš slabega bolj odvisa sreča? Ali se da to vseeno kako preveriti ali je dobr ali ne in kako? Kaj pa te strani ki jih oglašujete, plačaš par evrov pa vidiš celotno zgodovino avta kdaj je bil servisiran koliko ima realnih kilometrov in podobno, so ti podatki na takih straneh realni?
Ja glede mojih dohodkov je tako, kot sem že napisal sem študent - pač študentsko delo čez poletje in štipendija čez leto :).

Ker si študent ne glej Audija A6, večji stroški vzdrževanja. Motorjev 2.5 TDI se izogni. Prav tako tiptronicu. Zaradi ekonomije glej 1,9 TDi motorje. Če je bil avtomobil redno vzdrževan potem zdržijo 500k km. Lahko rečem da so ti motorji kar zaščitni znak avdija po svoji ekonomičnosti, vzdržljivosti in nepokvarljivosti.

Osnovne podatke o število lastnikov dobiš na prej omenjeni spleti strani ministrstva. Za ostale informacije pa najbolje da s prodajalcem gresta na servis, kjer je servisiral avtomobil. Ter zahteva zgodovino servisov. Prav tako na servisu povprašaš če sledi avtomobilu že kakšen večji servis. Dosti avtomobilov se prodaja tik pred opravljanjem večjega servisa.

Link ki si ga dal dotičnega avtomobila je že serija B6. Je pa cena 2x večja od serije B5.

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus Pe jan 28, 2011 6:03 pm

xalfist:
Saj pravim da se hecam :), drugače pa ja tudi pri dobrih znamkah včasih pride do napak. Hmmm koliko pa potegne, ali je dovolj 105 konjev, namreč avto je verjetno kar težek kajne? Ali se čuti razliko med 100 in 130 konji - mislim ali je očitna razlika? Kaj pa poraba je veliko večja pri 130 konjih? Ja ubistvu a3 mi niti ni ravno toliko všeč tako da če bo denar raje a4 :).

Vikking:
Glede Audija a6 sem samo malo povprašal in si ga takoj zbil iz glave. :) Tiptronica ne maram, to je pomoje kot da nebi vozil :). No če res zdržijo 500.000 km je to super :) bom kar za en čas priskrbljen :).
Ja glede razlike med B5 in B6 serijo se strinjam da je cena 2x višja, ampak glede na to da kot je že nekdo malo višje napisal - da se sprednje roke veliko kvarijo, potem se raje odločim za serijo B6 :).
Hvala za vse informacije.

Kaj pa a3 - so tudi pri njih problemi od 1998 - 2001 z sprednjimi rokami, ali imajo kakšno drugo hibo?

Kaj pa glede preglednosti avta, udobja, same vožnje? Imate kakšne izkušnje, vtise?

Lp

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Pe jan 28, 2011 8:16 pm

Sam tko informativno; sta dve sorti 2,5 TDI motorjev. R5 in V6. R5 (v npr. T4, Touareg) so :bow ( ob rednem vzdrževanju seveda), V6 pa se ogni v velikem loku če nočeš met stroškov

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Pe jan 28, 2011 9:26 pm

Jz bi na tvojem mestu mogoče razmislil tudi o čem takim:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4397570&show=1

Nekje isti letniki, nižja cena ob nakupu, nekoliko nižje vzdrževanje... Ta sicer piše da ima 90km.. do sedaj sem mislil, da so imeli najmanj 100 km- to pa je za takšen avto popolnoma dovolj. Obvezno bi pa iskal takega z 5imi vrati.

Samo v razmislek...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So jan 29, 2011 5:29 pm

Ja avto ima okoli 1350kg neki tu če se ne motim. Pa iz izkih obratov presenetljivo doblo potegne, kaj pa tiče hitre vozžnje pa nevem, ker ga koleg še ni sprobo v tem smislo, ker je mel pred kratkim prometno. No prej je mel punta hgt, proti punto bol tak tak hehe, ampak ta dva avto glede pospeškov ne moreš enačit.

Sploh pa če gledaš 105 in 130KM in če misliš avto en čas imet, vzameš 105konjskga si v nižjem zavarovalnem razredu napram 130konjev, daš chip ali pa box pa imaš okoli 130 konjev, plačujaš pa za 105 se pravi 77kw in je toto. V dveh letih se ti chipanje povrne, box še prej.

Aja glede porabe mislim da ima okoli 5 - 5.5l /100kilometrov.
Alfa romeo 147

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus Po jan 31, 2011 1:00 pm

RobberDuck: Kot sem že zgoraj napisal mi a3 ni toliko všeč kot a4, ampak če ne bo dovolj denarja bom pa verjetno začel gledat za a3. :) Pa so kakšne slabe serije a3?

xalfist: No saj važni so mi pospeški iz nižjih obratov pa recimo če je 5 ljudi v avtu na avtocesti da ohrani tisto začetno hitrost v velike klance. :)
Hmmm tole o teh chip-ih in box-ih pa bi se mogoče splačalo razmisliti. :) Čeprav prvič slišim za te chipe... mi razložiš malo več o tem? Verjetno ni "legalno" ne? Pred tehničnimi pregledi moraš vzet ven te stvari? Koliko pa stanejo te zadeve?

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov