Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Alfa Romeo 147 vs Fiat Stilo

Napisal/-a NejcZ To jan 25, 2011 6:36 pm

Zdravo,

zanimata me (recimo) ta dva avta. Nekako sem bolj za Stilota ampak ker je ponudba rabljenih trenutno precej slaba, gledam tudi za Alfo. Torej razmišljam o JTD (116km) ali JTD MultiJet (140km), letnike 2003 ali 2004. Bolj kot vse ostalo me zanima sama vožnja če lahko mogoče kdo doda kak konkreten komentar. Mašine naj bi bile iste? Kolikor sem vozil Alfo in Stilota, se mi je zdelo da je Stilo boljši v ovinkih. Zdej ker nista avta mela enakih pogojev (gume, vreme) pa nakoncu vseeno malo težko ocenim. Aja, Stiloti se gledajo izključno 3 vratni, glede Alfe pa je vseeno.
Glede na to da gre za skoraj ista avta z drugim plehom pa mal drugače oblikovano notranjosto.. kakšne so realne razlike? Ali gre samo za vizualno razliko ostalo pa imam v glavi (nasplošno ne maram Alf :-P ) ? Če lahka kdo da kako konkretno mnenje, hvala vnaprej ;)

LP, Nejc
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Re: Alfa Romeo 147 vs Fiat Stilo

Napisal/-a black To jan 25, 2011 7:26 pm

Ogromne razlike. Kot dan pa noč...
Pusti stilota pri miru ;)

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To jan 25, 2011 7:39 pm

black je napisal/-a:Ogromne razlike. Kot dan pa noč...
Pusti stilota pri miru ;)

x2 ;)

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG To jan 25, 2011 7:48 pm

Tole pa sta zelo konkretna odgovora! :roll: Predvsem dobro argumentirana! ;)

Za Stilota lahko povem par stvari. 2003 letniki so že vredu, starejši so meli poporodne težave (sam sem imel januar 2002). Motor je zelo fajn. S 115km nisem imel nobenih težav. Poraba od 6-7l. Vožnja udobna, je pa v ovinkih rad malo zaplaval. Sam sem sicer imel 215/45-17 gume, pa se je kar dalo preživeti.
Skoraj sigurno bo utripala lučka za airbag. Ponavadi je treba samo konektor pod sedežem fajn skup stisnit. Primerjave s 147 pa ne morem delat, ker se niti vozil še nisem z njo.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To jan 25, 2011 8:11 pm

V stilu najdeš kup cenene plastike, kvaliteta izdelave slaba, še vsak jtd katerega sem vozil v stilu je ropotal in vibrariral kot zverina.
Podvozje pri stilu spredaj je v osnovi še iz časa tipota, zadaj poltoga prema... Alfa vemo kaj ima. In brez skrbi se alfa bolje drži kot stilo :)
Vsekakor je za vzet jtdm v obeh primerih.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG To jan 25, 2011 8:16 pm

Meni je bila recimo armatura zelo všeč, ker je bil zgornji del iz nesvetleče in hrapave plastike. Panele na vratih so res mogoče malo bolj plastik fantastik. Notranjost je zelo odvisna tudi od tipa opreme. Active so res bogi znotraj. Sam sem imel Dynamic z max opremo (tudi zadaj naslonjalo za roke, woofer,...) in sem se kar dobro počutil v njem.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jan 25, 2011 8:34 pm

Vsekakor 147-ka kot Stilo. Alfa ima posamične obese zadaj, Stilo ima pa poltogo. Alfa boljše drži cesto.
Šlamparija je pri obeh, kar se tiče kvalitete izdelave in vgradnje delov, Alfa ima boljše materiale znotraj.
Motorji JTD so zelo vredu. Ampak problem je najt dobro Alfo, ker jih je 90% uvoženih in zjahanih.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 25, 2011 10:05 pm

Uf zanimivo, jaz sem imel pa ravno pri Stilu boljši občutek :o No nič zato, bo treba še kak km več naredit.. Kaj pa glede teh Alf 147 jdtm ki so trenutno na avto.net letnike 03 in 04 mogoče pozna kdo kako? Da se ve da je solidna itd.. :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jan 25, 2011 11:40 pm

Alfa ima spredaj double wishbone (hiba so zgornje roke, ki se dokaj hitro zluftajo - rešitev powerflex), zadaj pa pravtako posamično vpetje. Stilo ma spredaj McPherson, zadja poltgo premo (se pravi najbolj osnovna kombinacija dandanes), tako da ni primerjave. Alfa 147 je svoj čas bila avto z eno najboljšo leg na cesti v svojem razredu. Najti dober primerek pa dokaj težko.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 26, 2011 12:08 am

Dan in noč kar se tiče že samega izgleda in notranjosti, na cesti se pa tudi Alfa lepše obnaša!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr jan 26, 2011 7:22 am

Sorodniki imajo Alfo 147 l:2002.Avto dela že od nakupa brez problema,napake menja se samo potrošen material.Je pa 1.9 JTD M-JET, ampak nevem koliko konjev ima oops
PS:zakaj pa Renaulta ne več ;) ?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 26, 2011 7:49 am

Verjetno je Stilo boljši le v eni stvari in sicer v varnosti. Na n'capu je dobil 4 zvezdice, Alfa 3, če pa gledamo samo frontalni trk pa je razlika kot noč in dan. Alfo je "odprlo" kot staro konzervo, ni mi jasno kaj so Italijani delal pri tem avtu, da je tako slab... :? Vse ostalo (razen dizel motorjev, ki so enaki) pa govori v prid Alfi, to je pa res.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 26, 2011 9:44 am

Renault VG je napisal/-a:Sorodniki imajo Alfo 147 l:2002.Avto dela že od nakupa brez problema,napake menja se samo potrošen material.Je pa 1.9 JTD M-JET, ampak nevem koliko konjev ima oops
PS:zakaj pa Renaulta ne več ;) ?

Clio je prodan, od ostalih renojev pa bi bila eventuelno vredu samo Megane in Laguna ampak nekako ne zaupam tistim dizlom 100% :) Hvala vsem za odgovore!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4425074&show=1

Tega bi šel danes pogledat, pozna kdo? Avto je italjanski, lastnik je nek avto prevoznik, ampak načeloma zgleda vredu, pa kr opremljen. Me zanima kaj bo lastnik povedal, če bo povedal da ga je 09 uvozil iz Italije itd.... Torej, pozna kdo?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr jan 26, 2011 5:26 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4392996&show=1

Tale naj bi bila ok, vredna ogleda.
Če ti ni predrago..

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 26, 2011 5:39 pm

Za 03 letnik mi je predraga.. ampak če pogledaš moj zadnji post v temi Pozna kdo ta ato?? boš tk videl kako je stanje ostalih in bo očitno treba več dat za normalno alfo :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 26, 2011 6:06 pm

Poceni Alfa, zadnja Alfa.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 26, 2011 8:27 pm

lizard je napisal/-a:Poceni Alfa, zadnja Alfa.

Že, ampak za 03 letnik se mi zdi 5k dost poštena cena (če je avto res tak kot mora bit), 6k pa precenjeno..

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr jan 26, 2011 9:06 pm

mah sej mogoče če zbiješ ceno na 5.500

ker raje zdaj 500 več, pa ohranjeno super kot pa eno slabšo kupit
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jan 27, 2011 4:27 pm

Glede na to, da si razmišljal tudi o laguni in meganu, ti vrjetno ni prva zadeva ki jo hočeš od avta odlična lega, zato le vseeno malce razmišli o stilotu, ki sigurno ni po legi nič slabši kot nek običajen megan ali laguna. Je pa seveda alfa boljša.
Tudi po kvaliteti je treba priznati, da je alfa boljša, to je jasno že iz samih cen, ni pa stilo tako slab, kot ga nekateri tukaj opisujejo, z kakšnimi lepimi feltnami, ter mogoče malce spuščen, pa bo zgledal zelo lepo, pa tudi peljal se bo čist fajn.
Se mi zdi da dobiš npr. za 5k veliko lepše ohranjenega in mlajšega stilota, ki bo v končni fazi boljši kot neka zgonjena alfa.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Če jan 27, 2011 4:40 pm

Blink-182- je napisal/-a:Glede na to, da si razmišljal tudi o laguni in meganu, ti vrjetno ni prva zadeva ki jo hočeš od avta odlična lega, zato le vseeno malce razmišli o stilotu, ki sigurno ni po legi nič slabši kot nek običajen megan ali laguna. Je pa seveda alfa boljša.
Tudi po kvaliteti je treba priznati, da je alfa boljša, to je jasno že iz samih cen, ni pa stilo tako slab, kot ga nekateri tukaj opisujejo, z kakšnimi lepimi feltnami, ter mogoče malce spuščen, pa bo zgledal zelo lepo, pa tudi peljal se bo čist fajn.
Se mi zdi da dobiš npr. za 5k veliko lepše ohranjenega in mlajšega stilota, ki bo v končni fazi boljši kot neka zgonjena alfa.

Ja sej načeloma mam še par avtov v glavi, do nedavnega sem bil zlo proti alfi, zdej pa vedno kot vidim kako lepo 147ko mi je vedno bolj všeč :) Pa 140 konjska je prava raketa ki pa ob lepi relacijski vožnji še vedno gre brez problema pod 5 litrov porabe! Malo bom še počakal če se pojavi kaka Alfa, v kočni fazi ne rabim nujno avta še vsaj kak mesec ne, imam pa tako ali tako Polota do takrat bo že dober :-P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov