Zdravo!
Jaz sem se sicer sel te hece pred dvemi leti in pol, ampak verjetno se zakonodaja glede tega po mojem kaj bistveno ni spremenila...
Davka vsekakor ne placujes dvakrat - davek placas svoji drzavi. To pomeni, da se s prodajalcem v tuji drzavi prehodno dogovoris o "izvozu" vozila, tako da ti ga on proda brez davka. Davek torej placas v Sloveniji (z racunom oz. potrdilom o lastnistvu ter certifikatom, ki ga dobis gres na davkarijo). Poleg DDVja placas se DMV (davek na motorna vozila) - lestvico visine DMV bos nasel na spletu. Naslednja stvar je homologacija (cca 100 EUR), ki vzame kak dan. Zavedaj se, da bos moral avto tja nekako pripeljat . Po tem, ko pa imas vsa potrdila, gres lepo avtomobil zavarovat in registrirat.
Voila. Obrni par telefonov, poklici na davkarijo za vsak slucaj, poklici se na LPP za tehnicni pregled in homologacijo in se poskusaj cimbolje organizirat. V teoriji je zadeva zelo preprosta in hitra, problem nastane, ko lovis kaksne uradne ure ali zalozis kak papir

Aja, se tole - upostevaj dejstvo, da bos v primeru zelje ohranitve garancije moral vozilo vozit na pooblascen servis. Zastopnik za Nissan sicer obstaja pri nas vendar se pozanimaj, ce je lahko vozilo servisirano na kateremkoli Nissan servisu. Jaz sem moral svojega vozit v tujino...
Ce te zanima se kaj bolj konkretnega vprasaj - tole je bilo bolj na siroko...