Badzo je napisal/-a:Mogoče kaj takega?:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4332851&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4470492&show=1
klima je, airbagi so, ABS je, servo, kot dodatno imaš pa še el. ogledala, el. šibedah.
Sam sem ga imel, prodal ker ga nisem več potreboval 1leto(135kkm - 175, z novim lastnikom pa sem
letos poleti govoril in ni bilo nobenih izredni stroškov, ima pa avto sedaj po njegovih podatkih okrog
200t km). Zatem sem pa od starih starešv dobil
enakega samo 1.4 (105KM) (s pol manj km, ampak prvi lastnik in brez ene same buškice)
S prvim naredil 40k km s tem sedaj pa 22k km. Nobenih izrednih stroškov, samo redni.
Zna pohecat kdaj pa kdaj da zgublja hladilno tekočino - največkrat je pumpa,
včasih pa tesnilo glave kar je malo bolj zoprna zadeva, a vseeno ne spet tako draga -
250eur z menjavo in materialom. Pa glede na to da je rover ni ravno briljantno sestavljen
tako da razni črički v armaturkah - hja enkrat mi je nekdo rekel: "saj nisi sam v avtu"
Redni servisi so normalni cca. 120-150eur pri urednem,
če se pa sam malo znajdeš pa prideš s komplet malim servisom za 80eur čez.
Avto ti lahko iz izkušenj povem da res leti. Na AC ga načelom spraviš čez 8L/100km samo
če se voziš konstanto 160+. Če voziš tako kot je treba se poraba giblje okrog številke 6.8
za 1.6 in 1.4 105konjki okoli 6.4 (to je 90 regionalka in 125-135 na AC, z skoraj nič
mesta). Po mestu pa papca tako kot vsi avti čez 10L/100km (tu je govora seveda o pravi
pristni mestni vožnji, npr Lj ob 16h popoldne).
Upam da sem ti kej pomagal - ni ravno seat ali pa VW, je pa avto z odličnimi
voznimi lastnostmi (meni osebno boljšimi) - sem vozil cordobo, polota itd., ampak to ni niti približno to.
Je pa res da zna kdaj pa kdaj bit hudo neudoben. Pa še ena malenkost: sedenje je nizko tako
da če ti to ne odgovarja potem to ni avto zate.
Jerch_ je napisal/-a:vse je vredu ampak ta o porabi je pa smešna do onemoglosti..
1.4 motor v praznem avtu ob normalni dinamični vožnji 10%mesto/50%avtocesta/40%regionalna nikoli ne porabi tako malo kot pišeš. 1.6 ne poznam, ampak 1.4 je požeruh, da ga ni večjega.
glede na to da bo fant delal 20.000km letno seveda ni treba ravno dizla kupovat, ampak tole je pa samomor. mirno lahko napišem, da avto porabi ob vožnji po omejitvah skoraj toliko kot 2.0 laguna takratnega časa. deli in servis je pa spet druga zgodba, skratka polom
Badzo je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:vse je vredu ampak ta o porabi je pa smešna do onemoglosti..
1.4 motor v praznem avtu ob normalni dinamični vožnji 10%mesto/50%avtocesta/40%regionalna nikoli ne porabi tako malo kot pišeš. 1.6 ne poznam, ampak 1.4 je požeruh, da ga ni večjega.
glede na to da bo fant delal 20.000km letno seveda ni treba ravno dizla kupovat, ampak tole je pa samomor. mirno lahko napišem, da avto porabi ob vožnji po omejitvah skoraj toliko kot 2.0 laguna takratnega časa. deli in servis je pa spet druga zgodba, skratka polom
In to govoriš na podlagi izkušenj? Dej povej kakšno izkušnjo! Povej koliko je ta poraba in ne da pije kot laguna 2.0.
Mirno lahko napišem da NIMAŠ POJMA o roverjih!
Badzo je napisal/-a:Lej, reci karkoli želiš, moja poraba na relaciji LJ-velenje-Lj dvakrat in nekaj mesntega drkanja (cca. 30km) od 330 prevoženih porabil sem pa 21.3L (1.4)
Z 1.6 sem prišel z vožnjo 90km/h in brez klime na relaciji Lj-Poreč-lj na 4.9L/100. Relacija Lj-Salzburg-Lj mi je na Eksimkah požrl 5.4 ob konstanti 110km/h. Lj-Pag 6.5 s klimo in naloženim avtom ter dvema osebama. Na poti v grčijo mi je polno naložen s klimo in dvema kolesoma na strehi pokuril 7.8 na 100 prevoženih, ob tem da sem laufal klimo v benetkah v vrsti ko smo čakali na trajekt cca. 2.5 ure. Vožnja pa 100-110 zaradi kolesa na strehi.
1.4 sem pripeljal iz Velenja v podčetrtek in nazaj do lj s porabo 5.1/100. Letos na poti na Pag in nazaj do cresa ter s klimo in prižagnim avtom 3ure ko smo čakali na trajekt (laufala je klima) 6.76/100 prevoženih.
Pri mestnih relacijah je 1.6 pil med 10.5-11.8, tega pa prav izključno po mestu nisem še vozil. najvišja zabeležena poraba je 9.77/100. Od Lj do pirana in nazaj konstantno do konca, razen čez predore, je bila poraba 8.5.
Nekateri kupijo, nekateri pa imamo izpravne avte in imajo tudi kulturne porabe, veš.
Lahko prisedeš kdaj pa se odpeljeva na kako relacijo ti z vseljem dokažem 6.5/100.
Pa ne jemli tega osebno, ampak če je tebi žrl zato ker je bilo kaj narobe z njim itd to ni moj problem, uporabnika Sigor vprašaj kako porabo je imela njegova 214ka 105konjska.
King1 je napisal/-a:Že vse lepo in prav glede roverjev in porabe se kar samedva zmenita ampak vseeno pa ti bi roverja odsvetoval že zaradi njegove katastrofalne varnosti, ki pa danes ni tako nepomembna.
Blinder je napisal/-a:rover 200 je v klasi golfa. je pa res najmanjši v svoji kategoriji z svojimi 399 cmZakaj naj bi bla problematična varnost roverja? Sej verjetno je isti k kot za ostale avte istega letnika oz. istega leta lansiranja na trg. Bi se moralo najdet take roverje kot v linku tudi za <1000€, nevem kje si našel te 1800€
Badzo je napisal/-a:Mogoče kaj takega?:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4332851&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4470492&show=1
tiguan je napisal/-a:
Jaz osebno nebi nikoli odštel za Roverja teh letnikov 1500 evrov, taki Roverji so vredni do l.00 max.1000 evrov in niti centa več.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov