Sicer sem tole precej karikiral, ampak ni daleč od resnice.. Hočem samo povedat, da ne razumem, kaj zaboga je v
tej miselnosti SLO avtomobila?? Če imaš vse papirje poštimane, če veš zgodovino, če je avto tak kot mora bit??
kaj zaboga ima tukaj SLO veze?? Je RES tolk boljši?? Ne vem no, ne bi rekel..
tomazpog je napisal/-a:tele "finte" v smislu SLOVENSKI AVTO ne bom razumel, pa da se na glavo postavim.. Važno je stanje avtomobila, papirji, zgodovina..
Zakaj to pišem?' Ker mi gre na K+++C. kako nekateri še vedno nabijate v smislu, če je SLO avto, pol je pa alfa in omega od avtomobila..
Ampak NE, ta NESLOVENSKI avto ima fuul več prevoženih, je zjeban in ohinsploh zanič.. Treba je kupit avto, ki je zvožen na naših, "hudih" SLO cestah, od človeka, ki ima v štirih letih komaj 35000 kilometrov.. Kakšni so ti kilometri, itak nikogar ne zanima, važno, da jih je MALO..In seveda, da je ena knjigica poštemplana...
Sicer sem tole precej karikiral, ampak ni daleč od resnice.. Hočem samo povedat, da ne razumem, kaj zaboga je v tej miselnosti SLO avtomobila?? Če imaš vse papirje poštimane, če veš zgodovino, če je avto tak kot mora bit?? kaj zaboga ima tukaj SLO veze?? Je RES tolk boljši?? Ne vem no, ne bi rekel..
Pa pustimo dejstvo, da je pri preprodajalcih "friziranje" nacionalni šport!! Sfrizirali vam bodo SLO avto ali pa Francoza.. Fora je samo, ali se pustite sfrizirat ali ne.. In tukaj nima nobene veze, ali je avto SLO, FRA, NEM, ITA, ali pa iz bazarja na Turčiji...Če ste lahkoverni, vas bo pač slej ko prej nekdo *** ...
tomazpog je napisal/-a:tele "finte" v smislu SLOVENSKI AVTO ne bom razumel, pa da se na glavo postavim.. Važno je stanje avtomobila, papirji, zgodovina.. Pišeš pa takole: če je avto SLO, pa če ima znano zgodovino in papirje, bi jaz vzel SLO.. KER?? ZAKAJ ŽE ?? Morda zaradi manj prevoženih?? ker se je SLO lastnik jajcal po SLO cestah na KRATKE relacije, kjer niti ni dobro ogrel motorja?' Ker so ga popravljali vrli SLO serviserji?? Ker Slovenci striktno dajemo rihtat na pooblaščene servise in smo pripravljeni brez problema odštet denar za pooblaščeni servis?? Ker Slovenci, ko kupujemo nov avto, ne stiskamo pri opremi, ampak kupimo avto z veliko opreme in nam ni žal kakih par tisočakov za npr ksenon, sončno streho, lita platišča, senzorje spredaj, zadaj, močnejši motor ipd??
Zakaj to pišem?' Ker mi gre na K+++C. kako nekateri še vedno nabijate v smislu, če je SLO avto, pol je pa alfa in omega od avtomobila.. SLO avto je ponavadi kupljen na zadnje zakreditirane pare, z najosnovnejšo opremo, če je sreča in je bila akcija, ima celo metalno barvo in ASR.. Potem se pa avto j***a po SLO cestah cca 5-15 km v eno smer. Servis v garanciji se še nekako naredi na pooblaščencu, potem pa najcenejša garaža vabi in seveda temu primerno nabiranje rez delov pri raznih "prodajalcih".. In spraševanje, a bo ta in ta disk na sprednjih kolesih še zdržal 3 tisoč kilometrov, ker pol ga bom itak prodal... In potem je ta SLO avto dražji in boljši od npr avta iz Francije, kjer ga je človek kupil z ( ponavadi ) vso opremo, ga vzel na leasing ( všteti tudi VSI servisi po knjigi ), ga zapeljal na lepo avtocesto in se z njim vsak dan peljal cca 100-150 kilometrov v eno smer. Avto je lepo predel, brez tisočkratnega prestavljanja, brez tisočkratnega stiskanja sklopke, vrtenja volana, ugaševanja, prižiganja, mrdanja z ritjo po sedežih not pa ven.... Ampak NE, ta NESLOVENSKI avto ima fuul več prevoženih, je zjeban in ohinsploh zanič.. Treba je kupit avto, ki je zvožen na naših, "hudih" SLO cestah, od človeka, ki ima v štirih letih komaj 35000 kilometrov.. Kakšni so ti kilometri, itak nikogar ne zanima, važno, da jih je MALO..In seveda, da je ena knjigica poštemplana...
Sicer sem tole precej karikiral, ampak ni daleč od resnice.. Hočem samo povedat, da ne razumem, kaj zaboga je v tej miselnosti SLO avtomobila?? Če imaš vse papirje poštimane, če veš zgodovino, če je avto tak kot mora bit?? kaj zaboga ima tukaj SLO veze?? Je RES tolk boljši?? Ne vem no, ne bi rekel..
Pa pustimo dejstvo, da je pri preprodajalcih "friziranje" nacionalni šport!! Sfrizirali vam bodo SLO avto ali pa Francoza.. Fora je samo, ali se pustite sfrizirat ali ne.. In tukaj nima nobene veze, ali je avto SLO, FRA, NEM, ITA, ali pa iz bazarja na Turčiji...Če ste lahkoverni, vas bo pač slej ko prej nekdo *** ...
tomazpog je napisal/-a:tele "finte" v smislu SLOVENSKI AVTO ne bom razumel, pa da se na glavo postavim.. Važno je stanje avtomobila, papirji, zgodovina.. Pišeš pa takole: če je avto SLO, pa če ima znano zgodovino in papirje, bi jaz vzel SLO.. KER?? ZAKAJ ŽE ?? Morda zaradi manj prevoženih?? ker se je SLO lastnik jajcal po SLO cestah na KRATKE relacije, kjer niti ni dobro ogrel motorja?' Ker so ga popravljali vrli SLO serviserji?? Ker Slovenci striktno dajemo rihtat na pooblaščene servise in smo pripravljeni brez problema odštet denar za pooblaščeni servis?? Ker Slovenci, ko kupujemo nov avto, ne stiskamo pri opremi, ampak kupimo avto z veliko opreme in nam ni žal kakih par tisočakov za npr ksenon, sončno streho, lita platišča, senzorje spredaj, zadaj, močnejši motor ipd??
boli je napisal/-a:
Samo bi želela kaj slišat glede razlike motorja s 5 ali s 6. prestavami.
ales66 je napisal/-a:
Načeloma je poraba pri avtomobilu s 6-prestavami nižja. Npr pri hitrosti 130 km/h se bo motor vrtel z manj vrtljaji pri avtomobilu s 6 prestavami kot pri 5 in bo zaradi tega poraba nižja.
Badzo je napisal/-a:ales66 je napisal/-a:
Načeloma je poraba pri avtomobilu s 6-prestavami nižja. Npr pri hitrosti 130 km/h se bo motor vrtel z manj vrtljaji pri avtomobilu s 6 prestavami kot pri 5 in bo zaradi tega poraba nižja.
Ni čisto res - beri moj post, enega višje od tvojega.
Po forumu brska: tomzzi in 12 gostov