Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Srednji razred

Napisal/-a simonk To feb 22, 2011 6:34 pm

Odločam se med focusom in ceedom, oba bencinarja ker delam malo kilometrov.

Ceed sem preskusil pa je rahlo spužvast na cesti, focus in še kaj drugega pa nameravam. Kateri avto bolj priporočate? Predvsem me zanima zanesljivost, lega na cesti, poraba, stroški ... Glede na to, da sta oba nekaj časa na trgu bi moralo biti precej povratnih informacij.

ABOARD
Nov uporabnik

Re: Srednji razred

Napisal/-a ABOARD To feb 22, 2011 7:18 pm

Novo staro? focusa maš zdaj novega, menda neboš star model kupil?

simonk
Novinec

Napisal/-a simonk To feb 22, 2011 8:12 pm

Kupujem novo.

Saj focus ni zastarel, novega modela pa nebi čakal, avti prvega proizvodega leta so običajno polni hroščev.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 To feb 22, 2011 8:16 pm

Preizkusi oba pa boš videl kateri ti bolj ugaja. S kakimi motorji pa gledaš?

simonk
Novinec

Napisal/-a simonk To feb 22, 2011 8:41 pm

1.4 bencin, sem nezahteven glede moči oz. je ne rabim

Moti me 2-letna garancija pri fordu, je pa možno podaljšat. Kia ponuja 5-letno + dodatni dve za motor (periferija izključena) in menjalnik

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To feb 22, 2011 9:31 pm

In kje je tukaj srednji razred???
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To feb 22, 2011 10:28 pm

Verjetno se je zmotil ane... to je nižji srednji razred. Srednji razred so mondeo, passat, itd.

simonk
Novinec

Napisal/-a simonk To feb 22, 2011 10:34 pm

Tako, spodnji srednji razred in ne višji. Pa Nemške definicije na stran, tukaj je Slovenija.

Portos
Nov uporabnik

Napisal/-a Portos To feb 22, 2011 10:48 pm

Doma je ford Focus letnik 2006. Kupljen je bil pred 2 leti. Motor je bencinar 1,6. Do sedaj nismo imeli problema. Vozne lastnosti so dobre, če nisi seveda preveč zahteven. Slabost je ta, da je mal preveč glasen v kabini na avtocesti. Poraba se pa giblje: v mestu 8-9, AC 6-8. Tako da je povprečna nekje med 7 in 8l. Mi smo zelo zadovoljni z njim. Mal premisli, naj ne bo razlika v garanciji glavni razlog za odločitev..

Lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To feb 22, 2011 11:10 pm

To bi bila zame zelo težka odločitev.

Ne en ne drugi nista ne vem kaj...

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To feb 22, 2011 11:36 pm

Če boš kupoval focusa, ti polagam na srce, da vzami 1.6 motor. 1.4 motor je zelo len, predvsem pa ima ob enaki vožnji za cca. 1liter večjo porabo. Tudi sam nisem mogel vrjeti, vendar je temu bilo res tako, ko sem testiral.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Sr feb 23, 2011 12:48 pm

simonk je napisal/-a:1.4 bencin, sem nezahteven glede moči oz. je ne rabim

Moti me 2-letna garancija pri fordu, je pa možno podaljšat. Kia ponuja 5-letno + dodatni dve za motor (periferija izključena) in menjalnik

simonk,
Kia ima 7-letno garancijo na celo vozilo. 5+2 za motor in menjalnik je bilo nekaj casa nazaj, zdaj je 7. Seveda akumulator, avdio sistem pa se kaksna naknadno vgrajena dodatna oprema so izvzeti (potrosni material pa itak).

Vsekakor pa naj ti garancija ne bo glavni kriterij.

LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr feb 23, 2011 3:16 pm

meni kraj pameti ne pride, da bi 7 let star avto vozil na pooblaščenca...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če feb 24, 2011 12:17 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:meni kraj pameti ne pride, da bi 7 let star avto vozil na pooblaščenca...

Matr, ste eni tečni s to garancijo. Pa saj te noben ne sili, da ga voziš na pooblaščenca. Pač dokler hočeš imet avto v garanciji ga pelješ, če pa hočeš prišparat tistih par 10 eur na leto, greš pač h popoldancu in nimaš več garancije. In enako velja za vse znamke in ne le za KIO. Imaš torej možnost izbire, rešen problem!

Kar se tiče Ceed vs. Focus:
Ford ima definitivno boljši handling, bolj odziven in direkten volan, če ti to kaj pomeni. Tudi menjalnik se mi je bolj dopadel v Focusu. Motorji so tu tu, glede ostalega pa je vseeno v prednosti Ceed (cena glede na dobljeno, garancija, oprema, notranjost (subjektivno),...). Sprobat oba in vzeti tisto kar se ti bolj dopade, z nobenim ne boš zgrešil. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 26, 2011 7:55 am

Kaj si mislil s tem, da je spužvast?

simonk
Novinec

Napisal/-a simonk Ne feb 27, 2011 1:29 pm

Malo niha in pleše po ovinkih, nič posebnega in od avtomobilov tega cenovnega razreda pač moram imet realna pričakovanja. Drugače zelo racionalen nakup glede cene, zmogljivosti, porabe, garancije, stroškov ... Optično mi ne zunanjost ali notranjost ne dopadeta, pa še sedim bolj vkleščeno (190cm). Škoda, ker ponudba je res poštena.

Ta teden preskusil še astro in nisem posebej navdušen, edino poraba je spodobna. Naslednji teden še sprobam avris...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re:

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 27, 2011 1:42 pm

simonk je napisal/-a:Malo niha in pleše po ovinkih, nič posebnega in od avtomobilov tega cenovnega razreda pač moram imet realna pričakovanja. Drugače zelo racionalen nakup glede cene, zmogljivosti, porabe, garancije, stroškov ... Optično mi ne zunanjost ali notranjost ne dopadeta, pa še sedim bolj vkleščeno (190cm). Škoda, ker ponudba je res poštena.

Ta teden preskusil še astro in nisem posebej navdušen, edino poraba je spodobna. Naslednji teden še sprobam avris...

hm da je spužvasta kia se strinjam, je pa en najbolj prostornih v svojem razredu, tako da ta o vkleščenosti je mal bosa
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

simonk
Novinec

Napisal/-a simonk Ne feb 27, 2011 4:58 pm

Nevem no.. blazno udoben spet ni. Glavo maš blizu stropa in težko vidiš viseče semaforje. Za kolena je še vredu. Saj lahko potisneš sedež nazaj ampak potem si zadaj, volan je nizko in daleč spredaj, OK priznam da beseda "ukleščen" ni mogoče prava. Sem se precej časa igral z nastavljanjem, vseeno ni posebej udobno za vozit. Kompliment pa prostornosti zadaj kjer sediš kot gospod.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To mar 01, 2011 11:04 am

Kateri ceed si preizkusil? Ceed ali proceed?

Namreč, moj prijatelj ima oba; on vozi proceeda, njegova žena pa ceeda in pravi, da je za njegov občutek proceed trši kot ceed.

To naj bi mu potrdil tudi lastnik (mehanik) salona KIA, ki skrbi za pooblaščeno servisiranje, da je proceed bolj "športno" naravnan - drug model amortizerji in ostale podrobnosti na podvozju.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 01, 2011 11:25 am

To lahko tudi sam potrdim. Proceed je malenkost trši, predvsem manj je nagibanja, lepše se pelje čez ovinke, udobje pa je na enakem nivoju - za moje pojme zadovoljivo oz. na nivoju razreda.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov