Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mancaoblak
Nov uporabnik

Nova Jetta!

Napisal/-a mancaoblak So apr 09, 2011 7:14 am

Živjo!

Mi lahko prosim kdo pomaga, sama se na avtomobile namreč ne spoznam dobro ;)
in kupujem nov avto.
Gledala sem novo Jetto 1.2 Trendline, 77 kW, 105 KM, 1197 ccm, bencinski motor, 6-stopenjski menjalnik
stane 16.900 eur
Nisem zahteven kupec, hočem pa varen avto.

Kaj mislite? imate predlog za kakšen drug avto, kjer bi za 16.000-17.000 dobila več, za podobno velikost avtomobila?

Upam, na kakšen predlog :)

Manca

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Re: Nova Jetta!

Napisal/-a tdk So apr 09, 2011 7:54 am

Sicer o tej novi Jetti ti ne vem kaj konkretnega povedat;ima pa prejšnjo Jetto žena. Avto je sedaj star nekaj čez dve leti,kupljen nov; 1.6 benzinar,okoli 100 konjev.Do sedaj nobenih težav;pred meseci so bile neke težave, o katerih sem pisal tudi tu na forumu;sedaj je vse normalno;verjetno so bile posledice slabšega goriva.
Vozne lastnosti so čisto dovolj za nezahtevnega voznika,poraba se giblje okoli 7,5 litra.Notranjost solidna,VW.Avto ima sedaj nekje 30k km prevoženih.
Te nove Jette so meni osebno vizualno zunaj in znotraj precej lepše kot prejšnja generacija.Zame osebno če drži vse kar si napisala kar soliden in dober nakup.Imaš nov avto in bi moral iti kar nekaj let brez večjih težav.Bi moral,ampak nikoli se ne ve;je pa enako pri vseh znamkah in modelih avtov.
Alternative...Hm,sam osebno nisem nikoli kupil novega avta in ga verjetno tudi ne bom.Za 16-17k imaš kar veliko izbiro novih in še večjo izbiro rabljenih.
Za ta denar dobiš rabljenega(starega leto ali max dve)vsaj en rang višje.Pri rabljenih pazi na razne stvari,o katerih je tukaj pa še kje napisanega ogromno.
Odločitev je tvoja;sprobaj čimveč avtov pa ti morda kateri takoj zleze pod kožo.Pa dober nakup.

lp tdk

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So apr 09, 2011 8:12 am

Kaj pa Cruze? Ima tudi 5 zvezdic :-P
Za tak denar mislim da dobiš že skoraj polno opremljenega.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso So apr 09, 2011 8:20 am

konkurenca bi lahko bil Renault Fluence, ki je prav tako cenejši, pa še bolj zaobljenih oblik...poglej, morda ti bo lep.
pa pri Renaultu je trenutno akcija, dobiš en razred opreme višjo od izbrane zastonj, sem slišal po radiu.
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So apr 09, 2011 8:50 am

Konkurenca v okviru VAG skupine je tudi Škoda Octavia, ki praktično leži na isti osnovi kot Jetta in je redno v kakšni akciji. Sicer je Jetta nekoliko novejša in bolj dodelana, ampak tudi dražja. Res pa, da da Jetta na cesti najbolj prepričljiv vtis, ker je spredaj podobna novemu Passatu, zadaj pa malo vleče na Audija A4. Čisto informativno, tako Jetta kot Octavia sta narejeni na bazi Golfa 6 oz. 5.

Fluenca bi se jaz izognil, ker je, če me spomin ne vara, delan v Turčiji in je verjetno zaradi slabših cest tako visok, kar se vidi že od daleč, sploh dokler je Octavia tako ugodna.

Mislim da obstaja tudi Mazda 3, ki je odličen avto, v (vizualno ne najbolj posrečeni) limuzinski izvedbi, drugih se pa trenutno ne spomnim.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo So apr 09, 2011 1:10 pm

Pozdravljena!

Jaz sem kupil novo jetto cca 3 tedne nazaj. Zaenkrat lahko avto le pohvalim. Vožnja je pravi užitek. Če iščeš prostoren avto te bo jetta zagotovo zadovoljila. Ob velikem prtljažniku je na zadnji klopi res ogromno prostora..

Sicer pa imam jaz Highline opremo + nekaj dodatne oprema in je bila cena slabih 20k

LPj!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So apr 09, 2011 3:43 pm

mancaoblak je napisal/-a:

Kaj mislite? imate predlog za kakšen drug avto, kjer bi za 16.000-17.000 dobila več, za podobno velikost avtomobila?

Manca

drugega avta z boljšim motorjem za primerljivo ceno NI

moj nasvet (in sam bi se tako odločil) bi bila OBVEZNO oprema "COMFORLINE" npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4557293&show=1
vzameš obvezno iz zaloge in se izboriš za dobrega jurja popusta in si že na "tvoji" (dobrih 17 tisoč) ceni...

In še prijateljski nasvet: nekdo je omenil Cruza :arrow: izogni se ga na daleč.......

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So apr 09, 2011 3:53 pm

imajo pri dveh družinskih prijateljih cruza; eni dizla, drugi 1.6 bencinerja in ni po cca 1 letu niti enega najmanjšega problema. Aja, enemu je žarnica sprednja pregorela. Drugače pa vsak ma drugačne izkušnje

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 09, 2011 4:02 pm

Moj glas gre Škodi Octavii. V osnovi isti avto kot Jetta, s tem da je Octavia 5-vratna! Pa za isto ceno jo lahko bolje opremiš kot Jetto.

Octavia Family 1.2 TSI
Pogon spredaj, bencin / 1.2l / 77kW/ 105KM, 6-stopenjski, 5 Vrata
Skupaj: 15.198,95

Pa prednost Octavie se bo poznala tudi kasneje pri servisih, saj je urna postavka za Škodo cenejša kot pri VW-ju ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So apr 09, 2011 4:35 pm

Mene je nova Jetta pustila izredno razočaranega, kakovost izdelave notranjosti je daleč nazadovala v primerjavi s prejšnjo. Jaz bi prej Octavio ali Cruzeja...

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So apr 09, 2011 4:44 pm

sašo5 je napisal/-a:

Manca

moj nasvet (in sam bi se tako odločil) bi bila OBVEZNO oprema "COMFORLINE" npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4557293&show=1
vzameš obvezno iz zaloge in se izboriš za dobrega jurja popusta in si že na "tvoji" (dobrih 17 tisoč) ceni...

In še prijateljski nasvet: nekdo je omenil Cruza :arrow: izogni se ga na daleč.......

Preden napises kaksen stavek na avtomobilizem.com najprej odpri okno, poglej v svet in vsaj dvakrat premisli o stvari, katero bos napisal.
:)

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So apr 09, 2011 5:16 pm

Ceed je napisal/-a:Mene je nova Jetta pustila izredno razočaranega, kakovost izdelave notranjosti je daleč nazadovala v primerjavi s prejšnjo. Jaz bi prej Octavio ali Cruzeja...

Ja kateri model si pa vozil? Highline, Comfortline, Trendline?

Ker mene je z highline zelo prepričala.

Bi pa sam tudi precej pomislil glede octavie. Čeprav mi ta faceliftana Octavia ne deluje tako lepa kot prejšna.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So apr 09, 2011 5:26 pm

Bila je Trendline kakršna je verjetno v igri...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So apr 09, 2011 6:34 pm

če gledaš Cruza - obvezno glej nove motorje z 6-stopenjskim menjalnikom

Drugače pa moj nasvet, kupi tak avto ki ti je všeč, in ti odgovarja tvojim potrebam, ne glede kaj drugi pravijo, če boš upoštevala same govorice kaj drugi pravijo čez določene modele, boš na koncu kupila tak avto ki ti no bo všeč ali pa bodo problemi z avtom, tako je ....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So apr 09, 2011 7:37 pm

FLINK je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Manca

Preden napises kaksen stavek na avtomobilizem.com najprej odpri okno, poglej v svet in vsaj dvakrat premisli o stvari, katero bos napisal.

In kaj te moti :?: Cruz - j**c od j***a, ga zastonj nočem.....Jetta je tri svetlobna leta naprej, Cruz je na ravni moje Lantre let. 1994
PS. o tem, kdo mora oke odpret in gledat v svet, pa raje nebi....

mancaoblak
Nov uporabnik

Napisal/-a mancaoblak So apr 09, 2011 7:45 pm

:)

Hvala vsem za informacije, nasvete, predloge... super ste.

Sem se odločila za Jetto, danes sem jo šla še enkrat pogledat in me je prepričala :)

Sem pa resnično hvaležna za vaš hiter odziv.

Pozdrav vsem!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So apr 09, 2011 8:30 pm

@sašo5 Najprej se usedi v Cruzeja, pol pa dalje...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So apr 09, 2011 9:09 pm

Jetta je meni zelo lepa. Vožnja z njo pa užitek. Jetta ima tudi 5 vrat kot octavia, a tist je mislu da je jetta 3 vrata? :roll:
Kupit octavio zato da se bo v 3 letih privarčevalo 100€ na servisih se mi zdi bolano :roll: človek bo dal 17k€ za avto in misilm da za tistih 100€ mu je vseeno. Bo pa jetta vejretno boljše držala ceno.
Cruze je čisto soliden avto, zdaj ima tudi en prenovljen 1.6 motor. Osebno mi je jetta boljša. Tudi od fluenca.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 09, 2011 9:37 pm

Blinder je napisal/-a:Jetta je meni zelo lepa. Vožnja z njo pa užitek. Jetta ima tudi 5 vrat kot octavia, a tist je mislu da je jetta 3 vrata? :roll:
Kupit octavio zato da se bo v 3 letih privarčevalo 100€ na servisih se mi zdi bolano :roll: človek bo dal 17k€ za avto in misilm da za tistih 100€ mu je vseeno. Bo pa jetta vejretno boljše držala ceno.

1) Jetta je drugače 4-vratna (prtljažnik se odpira samo do šipe)

2) Ko si se že tako zapičil za tisto o servisih. Zakaj je pa potem na forumu odprtih 2549+ tem z naslovom "najcenejši servis", "kje najceneje do delov", "pooblašcenci so dragi" "cene olja" itd.
In to ponavadi sprašujejo tisti, ki imajo avte kar malo dražje od 17.000€ :roll: :roll:
Zgleda da jim le ni tako vseeno za tistih 100€ :huh:

@mancaoblak: čestitke za odločitev, pa naj ti avto dolgo in brez težav služi ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So apr 09, 2011 9:42 pm

Ceed je napisal/-a:Mene je nova Jetta pustila izredno razočaranega, kakovost izdelave notranjosti je daleč nazadovala v primerjavi s prejšnjo. Jaz bi prej Octavio ali Cruzeja...
Jaz sem sicer v Jetti le sedel v salonu in sicer se mi je zdela notranjost ob vizualnem pregledu kvalitetna - sem pa že na forumu napisal, da je sredinski naslon za roko praktično neuporaben za svoj namen, štelanje naklona hrbtnega naslona sedeža pa izvedeno ceneno - podrobnosti glej v tej temi, moj post 25.2.2011: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=83869
Skratka prvo sekundo imaš res dober občutek, ko pa začneš gledati pomembne podrobnosti, te počasi mine.

Kot so eni že predlagali, bi (če se išče limuzinska karoserija) namesto Jette raje vzel Octavio - bi pa recimo pazil, da bi doplačal ESP, ki je verjttno pri Jetti serijski, pri Octaviji pa vem da ni.
Tule je recimo Octavia 1.2 TSI, ki ima tudi ESP: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4597121&show=1
Res pa je, da kot vidimo, ob podobni opremi Octavia ni dosti cenejša od Jette... (ampak par sto EUR pa ziher prišparaš).

Kar se tiče pa Cruze-a... ne poznam avta, ampak bi bil pripravljen verjeti, da kvalitetno ni v povsem istem rangu kot VW ali Škoda.
Vseeno pa to ni nujno in ker je Cruze vsaj ene 4000 EUR cenejši od najcenejših verzij Jette, bi se vsekakor splačalo preveriti tudi Cruze...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov