tristan01 je napisal/-a:Hmmm a ni o tem napisanega že preveč?
Bom pa dodal še eno zgodbico in si mnenje ustvari sam. Pred kakšnim letom sem iskal avtomobil. Ker sem pogosto v LJ in sem pri njih opazil več na pogled lepe pločevine sem se ustavil pri njih. To, da je na parkirišču po več popolnoma identičnih vozil me niti ni toliko presenetilo. Sem pa prodajalca malce povprašal o zgodovini enega primerka ki me je zanimal. Odgovor je bil milo rečneno smešen: Da so prevoženi kilometri relativna zadeva, da naj ne gledam na prevožene kilometre, temveč si na njihovem dvorišču izberem vozilo ki mi je všeč, saj so vsi zelo zanesljivi in dobro vzdrževani, ter uvoženi iz poznane lizing hiše nekje v Italiji. Ko sem si malce podrobneje ogledal še nekaj drugih primerkov sem opazil, da je v večini oprema za trgovske potnike (bluetooth naknadne vgradnje in še kakšna malenkost ki namiguje na predhodno uporabo). Da ne pozabim zanimal sem se za nakup vozila v cenovnem razponu med 15 in 20.000 EUR. Morda k temu dodam še, da tudi sam vozim službeno vozilo in predobro vem kakšne kilomtre letno delamo z njimi.
Po tem odgovoru sem se samo obrnil in za vedno zapustil njihov hof.
Lp Tristan01
čare je napisal/-a:Če ima servisno se da prevert če je bil res servisiran oz. kdaj je bil nazadnje na pooblaščencu.Če je na pooblaščencu zgodovina zbrisana potem kilometri ne štimajo pa nehite že enkrat s tem razbitim pa uvoženim pa prevrtenim.A slovenski pa ne more bit prevrten in po možnosti še slabši kot uvožen?? Če mate take strahove kupit rabljen uvožen avto pa pejte kupit novga!!Pa boste sigurni da ni bil poškodovan med transportom??
tomaz1A je napisal/-a:Moje izkušnje pri nakupu avtomobila (RAV4 - 4 leta star) v 1A avto ne dolgo tega:
- ker je bil akumulator slab (avto je kar nekaj časa stal) so mi dali novega (garancija)
- zaradi problemov s plačilom davka, sem 2 x po pet dni od njih dobil PR tablice
- Zaradi opozoril senzorjev na napake, so dali avto na testiranje, kjer so očistili senzorje, vzrok naj bi bil isti, kot za akumulator. Za ta dan so mi ponudili nadomestni avto, a mi je bolj ustrezalo, da me zapeljejo do službe. Seveda tudi njim.
Z vsemi popravili z njihove strani sem bil seznanjen in sem se z njimi strinjal. Pri servisu (olje in filtri), je mehanik dejal, da tako suhega motorja že dolgo ni videl, tehnični pregled je šel brez težav.
Pri komuniciranju so bili prijazni in komunikativni.
Pri nakupu rabljenega avtomobila obstaja vedno nek rizik, ne glede na to, od koga ga kupiš. Prodajalec in kupec si želita, da bi se čim bolje izteklo.
Za vsak slučaj sem kupil 1 letno garancijo (440 eur), upam, da je ne bom potreboval.
Vsak se odloča po svoje, in prevzema tveganje. Forum me ni prepričal, da v 1A avto nebi kupil avta. Če bi me, potem bi gotovo kupil novega (nižji razred).
tomaz1A je napisal/-a:Moje izkušnje pri nakupu avtomobila (RAV4 - 4 leta star) v 1A avto ne dolgo tega:
- ker je bil akumulator slab (avto je kar nekaj časa stal) so mi dali novega (garancija)
- zaradi problemov s plačilom davka, sem 2 x po pet dni od njih dobil PR tablice
- Zaradi opozoril senzorjev na napake, so dali avto na testiranje, kjer so očistili senzorje, vzrok naj bi bil isti, kot za akumulator. Za ta dan so mi ponudili nadomestni avto, a mi je bolj ustrezalo, da me zapeljejo do službe. Seveda tudi njim.
Z vsemi popravili z njihove strani sem bil seznanjen in sem se z njimi strinjal. Pri servisu (olje in filtri), je mehanik dejal, da tako suhega motorja že dolgo ni videl, tehnični pregled je šel brez težav.
Pri komuniciranju so bili prijazni in komunikativni.
Pri nakupu rabljenega avtomobila obstaja vedno nek rizik, ne glede na to, od koga ga kupiš. Prodajalec in kupec si želita, da bi se čim bolje izteklo.
Za vsak slučaj sem kupil 1 letno garancijo (440 eur), upam, da je ne bom potreboval.
Vsak se odloča po svoje, in prevzema tveganje. Forum me ni prepričal, da v 1A avto nebi kupil avta. Če bi me, potem bi gotovo kupil novega (nižji razred).
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
ne delat tako glupe reklame...
pa kaj ste vi normalni, da bi vam plačal garancijo? če praviš da dilate dobre avte potem lahko sami ponudite enoletno garancijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov