border_ je napisal/-a:
Nekako sem naracunal, da me stane Ford C-MAX Titanium 1.6 tdci 115KM... 19.000 eur.
Kako je s temi motorji? Imajo verigo? Poraba?
TrijoAdijo je napisal/-a:1.6 tdci je motor, katerega si jest osebno ne bi nikoli privoščil.....Če že mora biti "francoz", potem naj bo 2.0...
1.6 so malce problematični na turbinah...V izogib temu problemu svetujem menjavo olja med 10.000km in 15.000km...kar je več (fordov predpis je DO 20.000km, PSA predpis--> ker je to motor od PSA (Peugeot- Citroen) pa je mislim da celo na 30.000km----> to pa je smrt za turbino med 100.000km do 140.000km.Drugače pa 1.6 tdci ima tudi oboje...tako jermen, kot verigo (katera tudi rada shodi). Jermen povezuje glavno gred in eno od odmičnih gredi, veriga pa odmične gredi med seboj.
Tudi poraba tega motorja je dokaj ugodna...okoli 5,5l/100km...pa se ga da spravit tudi na manj...
Drgač pa je avto vizualno...tako zunaj kot znotraj prava bomba..
TrijoAdijo je napisal/-a:1.6 tdci je motor, katerega si jest osebno ne bi nikoli privoščil.....Če že mora biti "francoz", potem naj bo 2.0...
border_ je napisal/-a:Aha... fordovi s ketno
-------------------------------------
Gledal sem malo varnost avtomobilkov. C-MAX je dosegel kar 92% procentov za odrasle...
Naj mi nekdo razlozi tele dejavnike ocenjevanja pri ncapu?
- Adult occupant:
- Child occupant:
- Pedestrian:
- Safety assist:
Ce primerjam golfa "Adult occupant", ki ima 97% in naprimer Kia, ki ima 93%. A to pomeni, da je golf za odraslega cloveka varnejsi? Ali je to cisto drugi sigment vozila in to ne moremo ekvivalento primerjati?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov