Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

david33
Nov uporabnik

Civic ali leon

Napisal/-a david33 Po jan 23, 2012 9:06 am

Živjo
Namen imam kupiti avto. Odločam se med Hondo civic typeS ali Seat Leone Nitro. Izbral bi letnik nekje ob 2007 naprej.
Na leto naredim prebližno 20.000 zato ne vem če bi vzel diesel (ali pa?).
Vsak vaš nasvet mi bo prov prišel.
Hvala

Uporabniški avatar
rovtar
Nov uporabnik

Re: Civic ali leon

Napisal/-a rovtar Po jan 23, 2012 10:29 am

Dizl se splača, če delaš min. 30.000km/leto.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jan 23, 2012 11:41 am

bolj je odvisno kako teh 20k km narediš. swo to kratke relacije .. 4 km do službe z občasno daljšo relacijo?
No escape from the mass mind rape...

david33
Nov uporabnik

Napisal/-a david33 Po jan 23, 2012 12:15 pm

Bolj me zanjima, kateri od tih dveh avtomobilov se bolje odnese, ker imam v kratkem namen enega od tih dveh kupit.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po jan 23, 2012 12:30 pm

Hondo zaradi lepše armaturke :)

Če si veliko na avtocesti, potem vzami dizla, če pa mesto in krajše relacije pa bencinarja.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 23, 2012 12:32 pm

rovtar je napisal/-a:Dizl se splača, če delaš min. 30.000km/leto.

Ja seveda...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Imbecilus
Nov uporabnik

Napisal/-a Imbecilus Po jan 23, 2012 12:41 pm

Seat Leon do letnika 2008 (naj me kdo popravi, če se motim) ima osiromašeno motorno bencinsko ponudbo. Žejni so.

Poglej si jo tukaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/SEAT_Le%C3 ... ifications

Če te ne moti visoka poraba, boš s takim avtom zadovoljen. Vsaj jaz sem bil. (dokler je stal pred hišo z ugasnjenim motorjem) :twisted:

david33
Nov uporabnik

Napisal/-a david33 Po jan 23, 2012 2:03 pm

Se strinjam glede armaurne. Pri leonu se mi zdi prau obupna, drugače pa je vredu avto.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 23, 2012 2:10 pm

No da dodam še malo informacij, ker ste zadevo dizel vs. bencinar posplošili.

Rabljeni Nitroti se prodajajo praktično samo 1.9 TDI 105KM s 5 prestavami, Type S so vse razen ene v tem rangu 1.8 bencinarke s 140KM in imajo 6 prestav.

Torej v osnovi Nitro ni nujno ravno boljša izbira za na avtocesto in tudi stroški z njim so v končni fazi verjetno celo nižji, kot pri Civicu. Cene rednih servisov so mislim da kar podobne, Civic verjetno nekaj "pridobi" z velikim servisom, ima pa višjo porabo in dražje zavarovanje.

Nitrota se da čipat na cca. 130KM, da vsaj delno upraviči svoj agresivni izgled. Kombinacija 105KM in takšnega izgleda je lahko v praksi malce smešna. Se spomnim, ko sta se dva "zagorela" osebka z Nitrotom želela pokazat na avtocesti, pa sem z enim čisto navadnim Golfom šel za šalo mimo.

Oba avtomobila sta še vedno v prodaji, tako da ti toplo priporočam testno vožnjo in boš videl, kaj ti bolj odgovarja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

david33
Nov uporabnik

Napisal/-a david33 Po jan 23, 2012 7:12 pm

Hmm je res sm u dilemi. Problem je ko si 50 50
Pošiljam dva linka, za katira dva avta se odločam.
Upam, da mi bo pomagalo pri končni odločitvi.
Kaj mislite vi o tih dveh?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5582681&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5545488&show=1

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po jan 23, 2012 7:26 pm

david33 je napisal/-a:Hmm je res sm u dilemi. Problem je ko si 50 50

Hahahahaha, pa daj nooooo. :)

Med tema dvema 100% hondo.

Seata pa ne, zaradi:
- rdeče radkape
- tuningbox
- kitajski xenon
- aja pa sem že omenil rdeče radkape? :D

Je pa res da je honda kar podhranjena oz. primerna bolj za umirjeno vožnjo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 23, 2012 7:44 pm

Sam bi se odločil za Leona. Sem ga vozil, sicer 1.6 TDI. Armatura mi je bila po slikah nagravžna, ampak potem ko ga enkrat voziš, pa še posebej ponoči se je hitro navadiš, jaz sem jo celo vzljubil =P

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jan 23, 2012 7:51 pm

srcnik je napisal/-a:
david33 je napisal/-a:Hmm je res sm u dilemi. Problem je ko si 50 50

Hahahahaha, pa daj nooooo. :)

Med tema dvema 100% hondo.

Seata pa ne, zaradi:
- rdeče radkape
- tuningbox
- kitajski xenon
- aja pa sem že omenil rdeče radkape? :D

Je pa res da je honda kar podhranjena oz. primerna bolj za umirjeno vožnjo.

Med tema dvema sigurno hodno, ne glede na motor.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 24, 2012 7:27 pm

Pred nakupom preveri ceno rednega servisa pri Hondi na pooblaščenem servisu.

Boš negativno presenečen, če boš primerjal z Seatom.

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To jan 24, 2012 9:01 pm

sam bi vzel leona, vendar ne tega...poišči, saj se jih dosti prodaja...
Slika

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To jan 24, 2012 9:03 pm

sam bi šel tega pogledat...tako na hitro po avto.netu pobrskano...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5478569&show=1
Slika

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini To jan 24, 2012 10:13 pm

Če že misliš kupit hondo, potem vzemi vsaj 1.8 bencinerja, ker 1.4 za tak avto se mi zdi premalo, je podhranjen. Potem boljše da vzameš seata.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jan 24, 2012 10:50 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:sam bi šel tega pogledat...tako na hitro po avto.netu pobrskano...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5478569&show=1

Odbijače ima menjane, seveda lahko le zaradi stylinga.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če jan 26, 2012 9:25 am

Živjo!

Samo glede Leona ti lahko ponudim nekaj informacij: obvezno boš moral it na testno vožnjo - še vedno se prodajata, tako da nebo problem dobiti testne vožnje, nato pa se odločiti. Drugače pa se Nitro-ti prodajo pred in po Faceliftu in gre le za druga odbijača, stranke pragove, spojler ter kromirana stranka ogledala. Facelift je pri Leonu prinesel naslednje zadeve: nekoliko spremenjena notranjost (grafika merilnikov, radio, klima) ter blage spremembe zunanjosti (prednji, zadnji odbijač, luči) ter dve pomembnejši spremembi: nekoliko mehkejše vzmetenje (vožnja je udobnejša, lega pa zelo podobna, vendar meni je starejša verzija bolša) ter povečeno zadnje steklo tako da je lažje parkirati (pred faceliftom je Leon brez senzorjev obup za parkirat - kakšne Tourana in karavana lažje parkiram). Preostale zadeve, ki bi znale biti zanimive (po 119.403 prevoženih km):
- pokanje ob vročem zagonu in kašljanje (menjava dvomasovnega vztrajnika - pod garancijo sicer vrže 1.000 € - 25.000 km), serijsko crkovanje žarnic in crkovanje luči (menjava nekega krmilnika za luči - pod garancijo - 46.000 km), močno kajenje (menjava EGR ventila - 65.000 km, 150 € pri nepoblaščenem). Odtedaj naprej nobenih težav z eno izjemo - moj Leon je 1.9 TDI 105 KM letnik 2007 (brez DPF) že od nakupa dol padajo zadnje stekla (ročni pomik, reference oprema) - tega mi na servisu niso znali zrihtat. Okno se odpre mogoče za cm ali dva, ravno toliko da je vse gnilo če pozabiš pred avtomatsko pralnico.
- če delaš po par km. kupi bencinca, če delaš več km kupi dizla. Vsaj v Leonu se 1.9 TDI s 105 KM ogreva ob temparaturi 0 stopinj več kot 10 km relacijske vožnje, kar pomeni, da boš ves čas vozu mrzlega če maš take poti. Kadar res stistne tako kot danes npr. se mi je avto ogrel malo pred tuneli v smeri Celje-Maribor. Ker sem vozil vse žive verzije Leonov (od 1.6 102 KM do Cupre R) lahko rečem dvoje: ni ga boga da kupiš 1.6 motor s 102. Ta motor je požrešen kot nor: v mestu 11, 12 litrov brez problema (že uradni podatki imajo 10.3 litra v mestu), gre pa nikamor. Poišči raje 1.4 TSI ali 1.8 TFSI (pri tem modelu preveri ali je vse OK z menjalnikom), druga katastrofa je 1.6 TDI s 105 KM - hudo varčna a nepremična zadeva če se hočeš karakterju avtomobila podobno vozit. O 2.0 TDI motorju pa itak ne rabim izgubljat besed
- neglede nato, da Leona težko spraviš iz ceste se predvsem pri dizelkih motorjih pozna teža prednjega dela - ob slabih gumah in splozki cesti v ostrih zavojih hitro zdrsne prednji konec, po snegu pa moraš hitro popravljati zanji konec, ki želi po svoje. Zadeva je strašansko opazna na slabih zimskih gumah (npr. Mabor in Sava, ki jih močno reklamirajo). Pa premium pnevmatikah Continental Winter-Contact 830 TS P se recimo zadeva močno popravi. Prav tako se oboje zmanjša, če pelješ bencinca.
- klimatska naprava: ne vem kako je s klimo po faceliftu ker nisem nobenega od teh Leonov vozil v tako vročem vremenu, vendar recimo na kakšni avtocesti in pri 35+ stopinjah je steklo tega avta in plastika ki krasno vpija vročino prehudo, da bi ga klima folgala dohajat (razen če da maš na 18 minimum in pihanje na 4, kar pa je neuporabno, ker boš zbolel). Podobnih težav v Peugeotu 206 npr. nimam.

Drugače pa po 120.000 km sem z avtom zelo zadovoljen (1.9 TDI 105 KM), nikoli ustal na cesti, sedeži so odlični (ni težav s križem in hrbtom tudi po večurni vožnji - od Peuogeta me vse boli), lega na cesti od ustreznih gumah enako, poraba zelo ugodba (5.1 do 5.6), ob tiščanju na AC z zimskimi gumami še nisem presegel 7.1 l / 100 km (150-160 + zimske gume). Tako da če dobro preveriš, da teh težav, ki so zgoraj opisane Leon nima, bo to zelo dober nakup :). Varno vožnjo!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 26, 2012 12:09 pm

rovtar je napisal/-a:Dizl se splača, če delaš min. 30.000km/leto.

To je veljalo pred 10 in več leti, ko gorivo še ni bilo tako drago. Sedaj smo pa ob rekordnih cenah goriva v situaciji, ko se že in se bo še bolj z vsako nadaljno podražitvijo poznal tisti prihranjen liter ali dva goriva na prevoženih 100km. To ti pove povsem preprost matematični izračun. Zato bi rekel, da se dizel splača nekje od 15.000 km/letno dalje, sploh če so v igri tudi daljše vožnje (npr. vsaj 1x tedensko). :idea:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov