Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

amyZ
Nov uporabnik

Kupujem srednje velik avto

Napisal/-a amyZ Če feb 02, 2012 7:26 pm

Pozdrav!

Sem nova na forumu in sicer sem se prijavila, ker sem videla, da znate nekateri dobro svetovati.
Moja zgodba je taka, poleti pričakujem naraščaj in ker imam trenutno dobljeni C1, ki je očitno premajhen, se odločam za nakup novega avtomobila. Predvsem išče avto, ki bo srednje velik (da ni predolg), praktičen, z dovolj prostornim prtljažnim prostorom, ne preveč visoko porabo goriva, in sicer nekje letnik 2010, mašina pa cca. 1,4, lahko tudi več.

Zaenkrat imam ogledane:
Honda Civic - ki je meni najljubša zaradi tega ker jo res hvalijo, ampak je cenovno precej dražja od drugih avtov v tem rangu.
Opel Astra - izgled mi je tako tako, nisem je še podrobneje pogledala v živo, ampak je cenovno ugodna in ima kar nekaj opreme.
Toyota Auris - Kar simpatična, ni predraga, je japonec, kar mi je všeč
Hundai i30 - všeč mi je predvsem izgled, cenovno je ugoden.

Aja, cene teh se gibljejo okrog 10.000€, zato je Honda malček predraga, lahko pa da bo odtehtalo kaj drugega.

Zanimajo me mnenja glede teh modelov avtomobilov, predvsem tistih, ki imate z njimi izkušnje ali pa mogoče kakšen nov predlog.

Hvala!

JureV
Novinec

Re: Kupujem srednje velik avto

Napisal/-a JureV Če feb 02, 2012 8:12 pm

ostani na citroenu, vzami C3 picasso

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če feb 02, 2012 8:50 pm

JureV je napisal/-a:ostani na citroenu, vzami C3 picasso
Se lahko le pridružim temu nasvetu.

Motor pa le raje vzemi 1.6 (kar sicer velja tudi za ostale avte ki jih gledaš), 1.4 je za tovrstne avte že malo prešvoh, če nima turbine.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ Pe feb 03, 2012 8:24 am

Sicer so moji fani citroena, sama pa nisem zadovoljna z njim. Vsaj z mojim ne, glede na to, da sem ob 20.000km mogla menjati ploščice, ob naslednjem servisu bo 50.000km bo treba menjati diske, ker se obrablja neenakomerno, podvozje res zelo rusta glede na druge avte (aja, letnik je 2008), menjalnik mi že zajebava. Tako da dvomim, da bi kupila citroena.

Uporabniški avatar
A.F.R.I.C.A
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a A.F.R.I.C.A Pe feb 03, 2012 10:03 am

Jas bi na tvojem mestu vzel nissan note.... se mi zdi, da kr ustreza tvojim pogojem...
Kar se mora, ni težko!:)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe feb 03, 2012 10:47 am

amyZ je napisal/-a:Sicer so moji fani citroena, sama pa nisem zadovoljna z njim. Vsaj z mojim ne, glede na to, da sem ob 20.000km mogla menjati ploščice, ob naslednjem servisu bo 50.000km bo treba menjati diske, ker se obrablja neenakomerno, podvozje res zelo rusta glede na druge avte (aja, letnik je 2008), menjalnik mi že zajebava. Tako da dvomim, da bi kupila citroena.

Koliko pa stanejo nove ploščice in diski?

Drugače pa C3P ni slaba izbira. Kar dosti avta za soliden denar.
Mogoče še kak roomster od škode - dovolj majhen za po mestu, pa še vedno prostoren.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 03, 2012 11:27 am

amyZ je napisal/-a:Sicer so moji fani citroena, sama pa nisem zadovoljna z njim. Vsaj z mojim ne, glede na to, da sem ob 20.000km mogla menjati ploščice, ob naslednjem servisu bo 50.000km bo treba menjati diske, ker se obrablja neenakomerno, podvozje res zelo rusta glede na druge avte (aja, letnik je 2008), menjalnik mi že zajebava. Tako da dvomim, da bi kupila citroena.

Si ti prepričana, da te na servisu ne nategujejo s ploščicami in diski al majo ti francozi bremze iz sira?? Kmalu bom še začel verjet enemu, ki je baje na Xsari uničil diske z enim zelo močnim bremzanjem... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe feb 03, 2012 12:01 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Si ti prepričana, da te na servisu ne nategujejo s ploščicami in diski al majo ti francozi bremze iz sira?? Kmalu bom še začel verjet enemu, ki je baje na Xsari uničil diske z enim zelo močnim bremzanjem... :roll:

Nič bat, so popolnoma zadovoljive bremze in niso iz nobenega sira. Iz čigumijev se delajo zavore nemškega proizvajalca, ki so totalno premehke za kakršnokoli pametno uporabo :x :evil:

Pomoje jo prej nategujejo na servisu. Me pa prav zanima kakšna je cena ploščic za tegale C1.

Vaškemu posebnežu, ki je z enim bremzanjem uničil diske - hm, najprej naj ti pove kako zgleda to "zelo močno bremzanje" in pa kakšno kombinacijo je dal noter - TRW ploščice in ATE diski = "formula za uspeh"! Da ne govorim o tem, kaj pomeni uničiti diske (iztrošen disk, zvit disk zaradi neulafanja bremz, slabe montaže itd). Potem je pa citroen kriv ane? :roll: :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 03, 2012 12:36 pm

Badzo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Nič bat, so popolnoma zadovoljive bremze in niso iz nobenega sira. Iz čigumijev se delajo zavore nemškega proizvajalca, ki so totalno premehke za kakršnokoli pametno uporabo :x :evil:

Pomoje jo prej nategujejo na servisu. Me pa prav zanima kakšna je cena ploščic za tegale C1.

Vaškemu posebnežu, ki je z enim bremzanjem uničil diske - hm, najprej naj ti pove kako zgleda to "zelo močno bremzanje" in pa kakšno kombinacijo je dal noter - TRW ploščice in ATE diski = "formula za uspeh"! Da ne govorim o tem, kaj pomeni uničiti diske (iztrošen disk, zvit disk zaradi neulafanja bremz, slabe montaže itd). Potem je pa citroen kriv ane? :roll: :roll:

Ja saj mi ne gredo v glavo takšne težave z bremzami, na Golfu so pri 140k km do zdaj bile zamenjane le sprednje ploščice, pa so bile kar nekajkrat bremze "zlorabljene", enkrat celo do te mere, da so se pregrele (mehek pedal). Ampak ko berem, kako malo nekaterim zdržijo, toliko da ne menjajo diskov ob rednih servisih...

So pa tudi na servisu predlagali menjavo sprednjih ploščic pri 30k km, potem še pozneje rekli, da jih je nujno treba menjat takoj, dejansko so se pa obrabile do indikatorja mislim da 7-8k km po tem.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ Pe feb 03, 2012 4:20 pm

A.F.R.I.C.A - no, na Nissana se pa nisem spomnila. Bom pogledala malce ponudbo.

Ne vem če me nategujejo, ker se na disku vidi, da ni enakomerno obrabljen. Ploščice so se pa menjale ker je avto en mesec stal in je vse skupaj fejst zarustalo. Toliko o tem da je vse skupaj zelo kvalitetno.

Pomagalo bi, če bi mi napisali tudi pluse in minuse za vsak avto. Kaj je recimo dobro in kaj včasih lahko zajebava.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 03, 2012 4:48 pm

Pozdravljena na forumu!

C1 je Toyotin avto, od Citroena ima samo dizel mašino (ki je ti nimaš), (bencinski) motor, menjalnik in ostalo je Toyotino. Podvozje rusta, ker ga niso (nisi?) zaščitili. Toliko o Citroenu in japoncih.

C3P je soliden izbor, v poštev pride tudi le malo večja (tudi notri) Xsara Picasso, ki je najbolj zanesljiv enoprostorc na trgu.

Obvezno probaj nekaj avtov iz ožjega izbora!

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe feb 03, 2012 6:21 pm

amyZ je napisal/-a:A.F.R.I.C.A - no, na Nissana se pa nisem spomnila. Bom pogledala malce ponudbo.

Ne vem če me nategujejo, ker se na disku vidi, da ni enakomerno obrabljen. Ploščice so se pa menjale ker je avto en mesec stal in je vse skupaj fejst zarustalo. Toliko o tem da je vse skupaj zelo kvalitetno.

Pomagalo bi, če bi mi napisali tudi pluse in minuse za vsak avto. Kaj je recimo dobro in kaj včasih lahko zajebava.

Hja, kot je napisal že Esem.
Drugače pa roko na srce - vsaka ploščica ti bo prijela če bo avto dolgo stal..

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ Pe feb 03, 2012 7:34 pm

No, v glavnem, ne kupujem citroena. Sicer sem pa malo pogledala po avto.net in so cene tega C3 picasso kar enakopravne drugim ogledanim ampak z manj dodatne opreme (recimo nima avtomatske klime, električnega pomika ogledal in podobno).
Nissan note, kar luštkan za enoprostorca, si ga bom ogledala v živo, da dobim predstavo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 03, 2012 7:37 pm

Jaz bi vzel Hyundaia. 5 let garancije z neomejeno količino prevoženih kilometrov. mogoče bi si pogledal še Megana.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So feb 04, 2012 7:51 am

amyZ je napisal/-a:No, v glavnem, ne kupujem citroena. Sicer sem pa malo pogledala po avto.net in so cene tega C3 picasso kar enakopravne drugim ogledanim ampak z manj dodatne opreme (recimo nima avtomatske klime, električnega pomika ogledal in podobno). .
Če ti znamka ne sede, je to čisto legitimno. Hkrati pa vseeno malo trapasto, ker je tole že malo iracionalna nastrojenost do neke znamke, morda brez pravega vzroka. C3P je drug avto kot C1. S tvojim C1 se morda niti ni pravilno ravnalo (a si kupila novega ali rabljenega?).

Skratka C3P ustreza vsem navedenim kriterijem, je idealna izbira če rabiš avto zaradi otroka (višji sedeži so veliko vredni ko moraš otroka dajati ven pa noter - hrbtenica ti bo hvaležna). Hkrati pa je avto še neverjetno cool videza - i30 (ki ga omenjaš) izgleda čisto brezvezno v primerjavis C3P.

Aja pa ne se obremenjevat z japonskimi avti, ker že lep čas niso, to kar ljudski glas pravi o njih - niso več tako nepokvarljivi in neuničljivi...
Aja pa glede Aurisa - če praviš da te skrbi poraba, Auris je precej požrešen če ima 1.6 mašino (1.33 morda ravno tako, pa že 1.6 ni ravno poskočna)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 04, 2012 10:11 am

moje mnenje je tako, najprej si zber voziček- pa ga mal premer zloženga - boš vidla, da so nekateri vozički ogromni in da so za njih majhni enoprostorčki ala note pa modus absolutno premajhni (note ma izredno majhen prtljažnik) - uglavnem voziček bo moral biti počez - v vse avtomobila pa ne grejo vsi (A4 je recimo premajhen za mutsy-a - razen če ni popolnoma zložen) - nekateri so preozki
sam bi rajše gledal leto starejše C4P, senice,....- odvisno od tega, ali je še kakšen avto doma in kako je velik
avti so mnogo bolj praktični in pet sedežni niso tako zelo dolgi za parkirat
morda se res čudno sliši, da avto izbiraš po vozičku, vendar si lahko ob vsakdanji uporabi negativno presenečena)

lp

Cy17
Nov uporabnik

Napisal/-a Cy17 So feb 04, 2012 2:48 pm

Moje mnenje:
Honda civic ni najbolj družinska izbira. Prtljažnik ni namenjen družinskim izletom (voziček,...) Enako velja za omenjene astre, auris,..
Svetujem ti da vzameš karavana. Praktično ni veliko daljši od kombilimuzin.
Predlogi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4965203&show=1 Že uveljavljen, kvaliteten motor, udobna vožnja, majhna poraba
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5333543&show=1 Nekaj tem smislu, čeprav ne ravno testni primer.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma So feb 04, 2012 3:24 pm

kljukec je napisal/-a:moje mnenje je tako, najprej si zber voziček- pa ga mal premer zloženga - boš vidla, da so nekateri vozički ogromni in da so za njih majhni enoprostorčki ala note pa modus absolutno premajhni (note ma izredno majhen prtljažnik) - uglavnem voziček bo moral biti počez - v vse avtomobila pa ne grejo vsi (A4 je recimo premajhen za mutsy-a - razen če ni popolnoma zložen) - nekateri so preozki
sam bi rajše gledal leto starejše C4P, senice,....- odvisno od tega, ali je še kakšen avto doma in kako je velik
avti so mnogo bolj praktični in pet sedežni niso tako zelo dolgi za parkirat
morda se res čudno sliši, da avto izbiraš po vozičku, vendar si lahko ob vsakdanji uporabi negativno presenečena)

lp

se zelo strinjam z tvojim komentarjem. :)
Pa še malo razmisli ali bo to avto za prevažanje enega, dveh ali mogoče celo treh otrok.
Se pravi; v prtljažnik more it notr voziček, pa še vsa krama za na morje al iz trgovine pripeljat.
Jaz bi ti definitivno priporočal enoprostorca. če pa že ne senika pa kaj podobnega temu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5615596&show=1
pa še drsna vrata ima, katera so zelo praktična ko daješ otroka v in iz vozila.
lp

amyZ
Nov uporabnik

Napisal/-a amyZ So feb 04, 2012 3:25 pm

Voziček imam že kupljen, zložen sicer ni najmanjši ampak brez problema gre v zmanjšan prtljažnik Accorda. Itak bi poskusila pri vsakem avtu ali gre noter in kako gre, da ni treba vsega rinit in čisto razstavljati. Ker ima moj Accorda ne bi rada še en velik avto, ampak največ srednjega. Ker za daljše fure, dopuste in to tako koristiva njegovega, moj bi bil pa za krajše ture, po mestu. Tako da mi karavan res ne pride v poštev, sploh pa še nisem vozila večjega avta od C1, tako da bo karkoli velika sprememba.

Zakaj pa Civic ni primeren? Meni se zdi njegov prtljažnik precej velik. Ali mogoče je mogoče kakšna druga fora? Višina prtljažnika?

Cy17
Nov uporabnik

Napisal/-a Cy17 So feb 04, 2012 3:47 pm

Aha, no če je pri hiši tudi Accord, potem so bile moje besede napačne. Potem je Honda, ker vidim da ti je zelo pri srcu, verjetno dobra izbira.
Sploh zato, ker ima verjetno vaš partner dobre izkušnje s to znamko.
Tukaj je še test Civic-a in tudi tu hvalijo njeno prostornost:
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... 9h4455jpg/
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov