Moj glas za astro j, ker jo sam imam. Sicer 2.0 dizla z cosmo paketom. Prevozil sem 3000km. Nobenega škripanja, ropotanja. Niti ob glasni glasbi. Dobro izoliran za moje pojme.
Tudi prej sem imel astro h 115KM. Z njo sem prevozil 80000 km. Nobene okvare, pa tudi nobenega konstantnega nadležnega škripanja. Razen ob slabi cesti. Ob slabi cesti pa škripajo vsi avtomobili. Tudi Golf.
Najboljši nasvet je testna vožnja favoritov. Pri vsaki avtohiši ti naj naredijo izračune, koliko garancije, popusta, načini finaciranja... Tako sem se tudi jaz odločal, ko sem menjaval avto. Naprej je bil moj favorit Golf, ampak po testni vožnjah ceeda, focusa, astre, golfa, megana, ds4, mazde3 sem se odločil, da astro menjam z novo astro. Moja druga izbira bi bila focus. Za golfa pa se nisem odločil zaradi dolgočasne notranjosti, zunanjosti (stvar lastnega okusa). In še precej dražja ob podobni opremi konkurentov.

. Saj se golf lepo vozi, lepo se sedi v njem... ampak tiste t.i. kvalitete vw nisem občutil.
No sedaj pa k astri:
Edino kar ti lahko svetujem da se izogibaj temu 1.6 motorju 115KM, ker je zaspan v nižjih obratih in požrešen. Če se boš odločila za astro potem raje vzemi 120 konjskega. Turbo ti bo malce pomagal pri nižjih obratih. 60 km / dan je kar precej. Mogoče dizel nebi bil slaba izbira.
Za klimo pa te naj v Astri ne skrbi. Odlično hladi.
Popusti pri oplu so odvisni od višine celotnega zneska, dodatne oprema in trajanje lizinga.
Jaz sem vzel na lizing zaradi popusta. 80% odplačal, 20% obroki na eno leto. Po kakih 10 mesecih pa lahko zaprosiš, da odplačaš tudi ostale obroke. In potem je avto tvoja last! Lahko si ga po svojih željah zavaruješ,...
Popusta pa sem dobil skoraj 6500€. (1500€ menjava staro za novo, okoli 1000€ je dala avtohiša, ostalo pa lizing popust).
Garancije imam 2 leti brez omejitve kilometrov.
Za ostale avtomobile pa ti več ne vem povedati, ker so vsi papirji in izračuni v smeteh.
p.s.: Veliko sreče pri izbire!