Napisal/-a Sjee Če sep 20, 2012 11:15 am
Lep pozdrav!
V naslednjem mesecu bom kupoval rabljen avto srednjega razreda. Budget je cca. 4500eur. Avto se bo vozil 40%AC, 40%mesta in pa 20%relacij. Letno prevoženih približno 20k km.
Rad bi imel največ 7 let star avto, torej letniki tam nekje 2005-2007.
Čeprav bo tudi veliko krajših razdalj, bi se rajši odločil za dizla. Vem kako je z nakupom rabljenih vozil, zato bom pozoren na servisno knjigo, št. lastnikov in pa ohranjenost ter izvor vozila. Pred dejanskim nakupom bom s seboj seveda peljal mehanika, da mi avtomobil temeljito pregleda, če ne pa ga bom peljal na temeljit pregled na amzs.
Zanimal serm se malo in gledal za avtomobili kot so Reanault Laguna, Peugeot 307, Citroen C4, Mazda3,...
Primeren bi bil seveda tudi kakšen Clio, vendar sem visok skoraj 190cm in semizdi rahlo utesnjen, vsaj kolikor sem prevozil z njim(1k km).
Rad bi da mi poveste kaj je najbolj primerno za ta denar. Iz vaših izkušenj z prej omenjenimi avtomobili in pa nasplošno.
Rajši imam avto z manj opreme in odlično ohranjen, kot pa avto višjega ranga in bom imel potem stroške. Vesel pa bom tudi vseh vaših predlogov.
Najlepša hvala.