soso je napisal/-a:gusti85, pa da nimaš ti slučajno dizla pa tega še ne veš? Oprosti, ampak tvoja poraba je malce smešna, razen, če voziš skoz med 80 in 90.
123belt123, moja ima 307 1.6. V tem cenovnem rangu za moje pojme dobra izbira. Meni je všeč, ker ima velik prtljažnik in noter zelo prostoren. Poraba po mestu med 9 - 9.5, avtocesta nekje 7.7 - 8. Morem rečt, da za ta denar dober avtek, lepo se pelje, tudi pospeški zadovoljivi. Zaenkrat vse OK, dal sem naredit velik servis, ko sem ga kupil in to je to zaenkrat.
lp
gusti85 je napisal/-a:Ti samo glej da zadnja kolesa lepo naravnost stojijo (ne smejo stat v obliki črke V, če ga od zadaj pogledaš ker potem je lahko most fuč)
ales66 je napisal/-a:gusti85 je napisal/-a:Ti samo glej da zadnja kolesa lepo naravnost stojijo (ne smejo stat v obliki črke V, če ga od zadaj pogledaš ker potem je lahko most fuč)
Jaz še nisem slišal ali bral, da bi imel kdorkoli težave z zadnjo premo na P307. @gusti85, a daš lahko kakšen link o tem?
Imajo pa težave 206-ke pa 306, xare in drugi PSA avti, ki imajo torzijske palice za vzmetenje zadaj.
Sicer pa imam tudi jaz porabo med 6,5 in 7,5 l/100 km.
Olja mi med intervali ne porabi nič. Od okvar pa sem imel popravilo ležaja kompresorja klime. Ostalo redno vzdrževanje.
gusti85 je napisal/-a:... Ti samo glej da zadnja kolesa lepo naravnost stojijo (ne smejo stat v obliki črke V, če ga od zadaj pogledaš ker potem je lahko most fuč) ....
'Lahkost noge' je premalo natančen pojem. Tudi če ne divjaš, to še ne pomeni da boš vozil z optimalno porabo.hahehihoh je napisal/-a:Kolegica ima P307, 2002 letnik, 1.6 bencinar, pa porabi 8 litrov mestne/relacijske (40%/60%) z res lahko nogo.
soso je napisal/-a:ales66 je napisal/-a:gusti85 je napisal/-a:Ti samo glej da zadnja kolesa lepo naravnost stojijo (ne smejo stat v obliki črke V, če ga od zadaj pogledaš ker potem je lahko most fuč)
Jaz še nisem slišal ali bral, da bi imel kdorkoli težave z zadnjo premo na P307. @gusti85, a daš lahko kakšen link o tem?
Imajo pa težave 206-ke pa 306, xare in drugi PSA avti, ki imajo torzijske palice za vzmetenje zadaj.
Sicer pa imam tudi jaz porabo med 6,5 in 7,5 l/100 km.
Olja mi med intervali ne porabi nič. Od okvar pa sem imel popravilo ležaja kompresorja klime. Ostalo redno vzdrževanje.
Saj zdaj bom pa dal mir, samo dajte prosim zraven porabe napisat kje se vozite al relacije ali ac ali mesta vožnja ali kombinirano..., tako kot je uporabnik hahehihoh napisal. Ker to je zelo pomemben podatek.
esem je napisal/-a:gusti85 je napisal/-a:... Ti samo glej da zadnja kolesa lepo naravnost stojijo (ne smejo stat v obliki črke V, če ga od zadaj pogledaš ker potem je lahko most fuč) ....
Sicer pa - od kje to, da 307 nima enake preme kot xsara in s tem tudi enakih težav? So to uredili, je to gotovo?
sonic je napisal/-a:'Lahkost noge' je premalo natančen pojem. Tudi če ne divjaš, to še ne pomeni da boš vozil z optimalno porabo.hahehihoh je napisal/-a:Kolegica ima P307, 2002 letnik, 1.6 bencinar, pa porabi 8 litrov mestne/relacijske (40%/60%) z res lahko nogo.
Varčna vožnja je še vse kaj drugega kot le 'lahka noga'.
Večinoma pa ženske ne znajo varčno vozit. To vidim pri svoji, vidim tudi v temle tvojem postu, pa še marsikje sem to že slišal od drugih ljudi (v živo ali na spletnih forumih), da njihove boljše polovice kurijo obvezno vsaj kak liter več.
mišek je napisal/-a:Kar se porabe tice, mam jaz sedaj na relaciji s kozjanskega cez sentjur, prosenisko, vojnik, doberna, velenje; 51km v eno smer. Prvi teden sem nacrtno varcno vozo, spremljal trenutno...povprecje po rac. je bilo 5,9 zracunana poraba pri tankanju pa 6,03.
Zdaj pa dva tedna vozim cist normalno, pritisnem tud bol v obrate vmes sem bil tudi na rogli. Druga poraba je bila 6,36 tretja pa 6,24. Racunalnik pa je v obeh zadnjih primerih kazal 6,2. Tako da je lahko reces bol kot ne tocen, vec kot za 0,2 se nikoli ne zlaze. Vceraj sem spet tankal in mi sedaj po 134 km spet kaze povprecje 6,1.
Glede nato da je to bencinar, ma 1270 kg pa kr visok je, 109 konjev fajn potegne ko ga pohodis, po drugi strani pa tudi po ravnem cez naselje ni problem v peti prestavi. Prozn motor. Ce pa gre malce nazgor pa je bolje cetrta, manj pije ker lazje vlece. Za bencinarja take vrste je to dobra poraba. Problem je ker je bencin tako drag, kljub temu da malo pije to pomeni 10 eur na 100km. Jaz bom ta mesec skuro okrog 280 eur. Popizdis, sam kaj naj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov