Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

AR giulietta in nissan juke

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 12, 2012 6:01 pm

Pozdravljeni, zanimajo me vaše izkušnje o BMW e46, in sicer 318d ter 320d. Letnik 2003-2005, cene pa se gibljejo okoli pet do šest tisočakov. Izkušnje, cena rednega (in izrednega) vzdrževanja, kaj se rado pokvari?

V mislih imam nekaj takega...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6517659&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6366561&show=1
Zadnjič spremenil hahehihoh, dne Ne mar 10, 2013 8:45 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Re: BMW e46 (318d in 320d) - izkušnje

Napisal/-a dottore Pe okt 12, 2012 7:24 pm

Pred kratkim si je prijatelj za drugi (oz. tretji) avto omislil 318d. Seveda izjemno ohranjenega, z le 63.000 km. Avto se je pomojem mnenju best buy, še posebej če najdeš res izjemen primerek; takšnih pa je zelo malo. Ne smeš pa se zaleteti v nakup. Raje počakaj na pravega. Kdor čaka, dočaka.

Pri avtu me moti le ekstremno GRD volan, ki nikakor ne spada v BMW-ja. Pozitivno pa me je presenetila nizka poraba.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 12, 2012 8:17 pm

dottore je napisal/-a:Pred kratkim si je prijatelj za drugi (oz. tretji) avto omislil 318d. Seveda izjemno ohranjenega, z le 63.000 km. Avto se je pomojem mnenju best buy, še posebej če najdeš res izjemen primerek; takšnih pa je zelo malo. Ne smeš pa se zaleteti v nakup. Raje počakaj na pravega. Kdor čaka, dočaka.

Pri avtu me moti le ekstremno GRD volan, ki nikakor ne spada v BMW-ja. Pozitivno pa me je presenetila nizka poraba.

Uh, je pa imel srečo. Pomoje se kar težko dobijo tako posebno ohranjeni avti z tako malo kilometri. Jaz gledam, da če ima okoli 200 tisoč, da so realni (upam). Sicer pa nisem prepričan, če bom avto sploh menjal, bi ga pa rad. Po drugi strani bi raje še malo našparal in si čez leto ali dve kupil novejšo generacijo (l. 2005 +). Vsekakor so zelo zaželjeni še kakšni komentarji.

Glede volana se popolnoma strinjam. Štirikraki volani so res grdi, trikraki mi je pa zelo všeč.

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig So okt 13, 2012 12:47 am

pr 318d je problem loputa rada crkne

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po okt 15, 2012 5:22 pm

Prosil bi še za mnenje o AR 159 1.9 JTDM l. 2006-2007 - kako se obnese, napake, stroški vzdrževanja ipd. Gledam avtomobile do 7 tisoč evrov...

hahehihoh
Uporabnik

Re: BMW e46 (318d in 320d), AR 159 1.9 JTDM - izkušnje

Napisal/-a hahehihoh Sr okt 17, 2012 1:16 pm

Res nihče nič ne ve o teh alfah?

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Sr okt 17, 2012 5:15 pm

Glede teh alf vem samo, da so imele težave z volanskim drogom predvsem letniki do 2007. Kar precejšen strošek tam nekje okrog 800-1000€, če se ne motim. Motorji naj bi bili OK.
Glede stroškov in ostalih napak pa ti ne morem povedat. Malo probaj pobrskat po alfa forumu.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr okt 17, 2012 5:45 pm

alfe....v začetku (kot volanska letev) so imele problem še z swirl ventili......potrebna menjava kolektorja .....tudi ni poceni....je pa res, da je v večini po vseh avtih oboje že odpravljeno (je imel prejšni lastnik probleme in zamenjal).

Je pa tako.....velika večina alf , ki se prodajajo po netu , je uvoženih, kilometri so "realni" ......zato je cena dokaj ugodna.....

pri vseh avtih velje - poceni kupi in imel boš probleme- , pri alfi , pa je to še toliko bolj res.......

Avto sploh ni slab, da ne boš narobe razumel, je pa zelo pomembno, kakšen primerek najdeš....če bo dober (ponavadi dražji), boš z avtom zelo zadovoljen, če boš kupil slab primerek (kar je pri poceni avtu zelo verjetno), pa znaš imeti dosti problemov in zna biti tvoja prva alfa hkrati tudi zadnja.....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 17, 2012 7:20 pm

Gricko je napisal/-a:Je pa tako.....velika večina alf , ki se prodajajo po netu , je uvoženih, kilometri so "realni" ......zato je cena dokaj ugodna.....

pri vseh avtih velje - poceni kupi in imel boš probleme- , pri alfi , pa je to še toliko bolj res.......

Tole bo problem pri obeh Alfi in BMW. Oboje so na veliko uvažali saj so bili svoj čas ti avtomobili mokre sanje marsikaterega kupca. Zato pri nakupu previdno in z glavo. Srce pa pusti na strani, drugače bo bolela denarnica. Naj te ne zavede zloščena pločevina. Preveri zgodovino in ne bodi presenečen, če pri večini primerkov najdeš veliko neznank o številu lastnikov, servisni zgodovini in poreklu vozila. Če se sam ne spoznaš na avtomobil pa obvezno s sabo vzemi poznavalca.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

hahehihoh
Uporabnik

AR giulietta in nissan juke

Napisal/-a hahehihoh Ne mar 10, 2013 8:43 pm

Odločil sem se še malo počakati (še vsaj pol leta) in raje kupiti kaj novejšega. V mislih imam sicer rabljen avtomobil. Razmišljam predvsem o AR giulietti (1.6 JTDm) ali nissan juke (1.5 dCi). Oba okoli 2010-2011 letnik. Si kdo lasti katerega od teh avtov, izkušnje? Kako se obneseta v praksi? Juke je malce dražji od alfe (gledam avte do max 15000€), ampak me privlači. Dejstvo je, da ne rabim velikega avta, rabim avto za 1 osebo, tako da gledam ta dva avtomobilčka. Predvidevam, da bo avto zaradi prihodnje službe (letos se še šolam, končam junija) precej na avtocesti.

thunderbolt
Uporabnik

Re: AR giulietta in nissan juke

Napisal/-a thunderbolt Ne mar 10, 2013 9:17 pm

Pri kolegu doma imajo Juka - so ga naročili še v predprodaji. Avto sem imel priložnost parkrat peljat in mi je osebno za peljat izjemno simpatičen avto. Dobra lega, dobra preglednost, tudi notri je lep. Imajo ga z bencinskim motorjem, ki je edina "hiba" tega avta, ampak to kolega ne moti, ker ga imajo itak samo za po/obmestno vožnjo. Tisti z dci-jem in šestimi prestavami mora biti super. Ni pa bilo z njim seveda še nobene težave.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po mar 11, 2013 4:14 pm

thunderbolt je napisal/-a:Pri kolegu doma imajo Juka - so ga naročili še v predprodaji. Avto sem imel priložnost parkrat peljat in mi je osebno za peljat izjemno simpatičen avto. Dobra lega, dobra preglednost, tudi notri je lep. Imajo ga z bencinskim motorjem, ki je edina "hiba" tega avta, ampak to kolega ne moti, ker ga imajo itak samo za po/obmestno vožnjo. Tisti z dci-jem in šestimi prestavami mora biti super. Ni pa bilo z njim seveda še nobene težave.

Hvala. Tudi razne teste sem si prebral in vsi grajajo 1.6 atmosferski motor, medtem ko pravijo, da je 1.5 dCi zadovoljiv motor za juka. Kaj pa alfa? Si kdo lasti katerega od teh avtomobilov? Kar ne morem se odločit, kateri mi je bolj všeč. Pri alfi mi je všeč športnost ter agresivnejši izgled, medtem ko mi je pri juke všeč prav njegova nevsakdanjost.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe mar 15, 2013 9:47 pm

Okej, vidim da kot kaže izkušenj z giulietto in jukcem nima nihče, kar je razumljivo, ker je predvsem giuliett zelo malo, pa tudi jukcev ni ravno dosti opaziti.

Poleg omenjenih mi je postal všeč tudi fiat bravo (če sem iskren, sta mi oba predhodnika dosti bolj všeč, ampak je bravo dosti bolj ugoden), ki se ga dobi že za 6-7 tisoč evrov, letnik pa cca 2008-2010. Kakšne izkušnje z 1.6 in 1.9 M-jet motorji (105 in 120 konjev)? Sploh ne razumem, zakaj sta bila oba v ponudbi do 2010? Kateri je bolj vzdržljiv? Imajo ti bravoti kakšne posebne napake?

Sicer pa, tudi info o nissanu in alfi so dobrodošle.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če mar 21, 2013 10:30 pm

Čist slučajno naletim na tole.Najboljše bi bilo,da malo prebrskaš alfa ali fiat forum.No,juke je zagotovo nevsakdanji,kar ne pomeni,da je lep,tudi julka (juke in julka,he,he) ni najbolj posrečena spredaj,meni je zagotovo daleč lepša.Zagotovo daje več užitka v vožnji.1,5 dci se težko primerja z 1,6 JTD,primerjaj samo navor,pa ti bo jasno.Nasplošno so vsi JTD sigurno manj problematični kot 1,5/1,9 dci,vsaj če malo brskaš po netu.Bravo 1,9 ali 1,6 JTD,skoraj vseeno,1,6 je novejši in še manj porabi,zato sta nekaj časa bila oba v ponudbi,dokler se niso rešili zalog.Tast ima,sicer,bravota 1,4 T-jet 120KM,bliža se cifri 100 000km,bp ;) Za ta denar,dober nakup.Takšno je moje mnenje,seveda. :)
-ah,pozabil sem omenit,jaz imam julko 1,4 170KM 8)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Če mar 21, 2013 11:53 pm

Pa bravotov se izgubaj bele barve. :twisted:

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Pe mar 22, 2013 7:27 pm

Zakaj?
Ravno bel Bravo je najlepši (v kombinaciji z vso opremo) :) ?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe mar 22, 2013 8:12 pm

dottore je napisal/-a:Zakaj?
Ravno bel Bravo je najlepši (v kombinaciji z vso opremo) :) ?

Najbrž zato, ker so to ponavadi službeni avti (v Italiji).

Sicer pa, bravota sem omenil bolj zaradi tega, ker si želim malce novejši avto, ampak ... raje bom še kakšno leto zbiral denar in si kupil nekaj kar mi je bolj všeč (zaenkrat juke ali giulietta).

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Pe mar 22, 2013 9:00 pm

Bravo je pomoje najboljša izbira v svojem cenovnem rangu. Se veliko vozim v 1.4 T-Jet Emotion in je super avto.

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo To apr 02, 2013 6:49 pm

Ojla
Jaz si lastim Alfo Giulietto 1.4MA-170KS. Do zdaj (dve leti) vse OK. Prečekiraj malo na AR forumu.... res pa je , da pri AR vsi takoj razbobnajo kakšno napako, (neglede kdo je kriv :roll: ) in se vsi razpišejo.... tudi tisti, ki takšnega modela sploh nimajo. Kakšne druge "znamke" pa raje molčijo, kot da bi priznali, da kaj ne velja....
Če imaš daljše vožnje je 1.6D dober, jaz imam raje močnejšega bencinca, razlika v ceni je pa majhna (mislim da 600€).
Bencinc pač kuri kakšna 2l več ;)
Pri Juku me je motilo, da nima 2.0disela in 4X4, TB pa je predrag in prepožrešen...

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To apr 02, 2013 7:30 pm

Jaz ti pa lahko podam mnenje za Juka, sicer 1.6 16v 117 konjev verzijo.
Za njega smo dali 16k, za to smo dobili opremo Tekna (inteligentni ključ, navigacija, bluetooth, vzratna kamera, električna nastavliva/poklopliva ogledala, multifunkcijski volan, 17" platišča...), dodatno - naslon za roko, prvi servis gratis, podaljšano garancijo 5 let in kovinsko barvo. Smo najprej gledali nižje opreme, ampak če gledaš da z avtom "živiš" nekaj let in da je razlika med najslabšo in najboljšo opremo 800€, preživiš teh 14€ na mesec več če avto odplačuješ recimo 5 let.
Avto ima trenutno prevoženih ~27k km in je star malo manj kot leto in pol. Dela kot prvi dan, edini problem je bilo neko škripanje zadaj, ko si zapeljal v luknjo, ampak smo hitro ugotovili, da je bilo potrebno malo namazat tisti "hakl" za podret sedež zadaj.
Pri avtu me je presenetila predvsem lega na cesti, ki je za moje pojme - za avto (iz tovarne) odlična. Takšen užitek čez ovinke mi je od teh avtov s sprednjim pogonom nudila samo še Mazda 3.
Notri se na začetku počutiš malo utesnjenega, ampak ti kar hitro postane prijetno. Glede motorja sploh ne vem če bi kaj pisal :roll:
Imaš 3 načine vožnje, ECO, Normal in Sport. V ECO pohodiš gas, je tak kot da bi stopil v maslo.. še crknjen konj bi hitreje pospešil. Naš Juke se večinoma vozi na normal, tu pa tam na Sport, kjer vsaj gre toliko, kot bi pričakoval od 1,1 tone in 117 konjev.. Se pa poraba takoj dvigne. Povprečna poraba je drugače 6.5l/100km.
Moti me tudi 5 stopenjski menjalnik.. 4k obratov pri 130 na avtocesti, to lahko pop.. zraven, dobesedno. 1.5dcija žal nisem vozil, sem pa videl da ga precej hvalijo, tako da bi znalo bit boljše. Vozil sem sicer 1.6T 190 konjev, tisto bi že blo za met..
Zdaj sicer zgleda, kot da sem ga fejst pograjal, ampak z drugim motorjem in menjalnikom je lahko prava pesmica (ali traktor). Mogoče bi lahko naredili kako vmesno verzijo z kakšnim 140 konjskim motorjem, pa seveda 4x4 z ročnim menjalnikom, ki ne obstaja..

Za alfo ti ne znam povedat, ti pa predlagam, da greš na testno vožnjo. Pogledaš kje jih imajo najbliže, pa se dogovoriš.. Mislim, da moreš avto sprobat in ga nekak začutit, da ga kupiš, ne samo da ga gledaš na slikah pa bereš podatke na spletu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov