Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Korosko
Nov uporabnik

Avtomobil za mlado družino

Napisal/-a Korosko Ne jan 27, 2013 6:14 pm

Trenutno sta pri hiši dva Cliota, en od njiju pa se bo v kratkem zamenjal za nov avto. Plan je bil nakup Yarisa, ampak hkrati pa se je začel obetat prihod prvega otroka in misel na to, da bo najbrž treba imeti kak večji avto pri hiše. No, vsaj glede na splošen trend, da pride z otrokom k hiši tudi večji avto. Zanima me, ali gre pri tem samo za kaprice (glede na to, da so nas starši brez problemov prevažali okoli v fičotih in yugotih), ali so potrebe dejansko toliko večje, da je nujno treba nabavit nekaj večjega, po možnosti karavana.

No, recimo, da bi šli v nakup večjega avta od Yarisa - kaj potem gledati? Žena nekih velikih dimenzij ne želi (večino časa bo ta nov avto vozila ona), tako da mogoče ne ravno karavana. Nekaj, kar ob relativno malih zunanjih dimenzijah ponuja največ notranjega prostora - predvidevam, da rabiš predvsem prtljažnik velik - ter veliko varnosti. Kaj bi torej to bilo?

Korosko
Nov uporabnik

Avtomobil za mlado družino

Napisal/-a Korosko Ne jan 27, 2013 6:14 pm

Trenutno sta pri hiši dva Cliota, en od njiju pa se bo v kratkem zamenjal za nov avto. Plan je bil nakup Yarisa, ampak hkrati pa se je začel obetat prihod prvega otroka in misel na to, da bo najbrž treba imeti kak večji avto pri hiše. No, vsaj glede na splošen trend, da pride z otrokom k hiši tudi večji avto. Zanima me, ali gre pri tem samo za kaprice (glede na to, da so nas starši brez problemov prevažali okoli v fičotih in yugotih), ali so potrebe dejansko toliko večje, da je nujno treba nabavit nekaj večjega, po možnosti karavana.

No, recimo, da bi šli v nakup večjega avta od Yarisa - kaj potem gledati? Žena nekih velikih dimenzij ne želi (večino časa bo ta nov avto vozila ona), tako da mogoče ne ravno karavana. Nekaj, kar ob relativno malih zunanjih dimenzijah ponuja največ notranjega prostora - predvidevam, da rabiš predvsem prtljažnik velik - ter veliko varnosti. Kaj bi torej to bilo?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Avtomobil za mlado družino

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 27, 2013 6:34 pm

Budget?

Drugače pa kaka opel meriva, ford B-max, hyundai ix20, kia venga... relativno kratki a prostorni avti
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 27, 2013 6:42 pm

Sam moraš vedt da ko smo bili mi mulci so bili tud naši vozički malo blaga pa 4 miniaturna kolesa zdaj pa je otroški voziček velik in opremljen kot nek manjši avto in ko boste šli na dopust boš v yarisa v prtljažnik spravil voziček in igrače ostalo pa boš tlačilzraven otroškega zica in na streho v trugo,ker danes rabi mulc vse igrače s sabo baba pa kompletno vsebino omar pa čeprav večino dopusta preživi v dvojih kopalkah oz. če je bolj fina ima tudi 2 para japank.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Ne jan 27, 2013 6:47 pm

čare je napisal/-a:Sam moraš vedt da ko smo bili mi mulci so bili tud naši vozički malo blaga pa 4 miniaturna kolesa zdaj pa je otroški voziček velik in opremljen kot nek manjši avto in ko boste šli na dopust boš v yarisa v prtljažnik spravil voziček in igrače ostalo pa boš tlačilzraven otroškega zica in na streho v trugo,ker danes rabi mulc vse igrače s sabo baba pa kompletno vsebino omar pa čeprav večino dopusta preživi v dvojih kopalkah oz. če je bolj fina ima tudi 2 para japank.

hahaha, +1, točno tako :D
za moje pojme, 2 odrasla + 1 otrok = karavan
lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne jan 27, 2013 6:51 pm

Če ni želje po velikam avtu.. je novi b-max res zanimiva zadeva.

Ali pa mogoče clio grandtour? Ali ibiza karavan? Skratka, ne karavan kot 5m dolga krava, ampak le večja verzija malih avtomobilov. Tovrsten avto ni drag, nizka registracija,poceni pnevmatike. Enostaven za vozit, parkirat.. Pa ima nekaj pritljažnika.

Če pa si navdušen voznik pa dobiš Ibizo karavana z 140KM pa woooom.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne jan 27, 2013 8:51 pm

takole, čisto mimogrede...

razred megane, golf, astra?
zunanje mere okoli 4.3m
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Ne jan 27, 2013 9:54 pm

KO boš naložil v koferam voziček, pa kakšno prenosno posteljo za na morje pa še kakšen kufer ti bo žal, da nisi pogledal za karavani.
Mi smo začeli gledati zakoj za Mazda6, Avensis ter Mondeo vsi karavani. Na moncu pa smo kupili 1,5 leto staro škodo oktavijo karavan.
In ni nam žal. Teh 590l koferama še prehitro zapolnimo. Sploh pa sedaj, ko se je pridružil še drugi otrok.

Premisli in poglej še za kakšen večji avto. Enega klijota že imate (tudi moja žena ga vozi), zakaj bi kupovali še en mali avto.
Če je oktavija prevelika, pa mogoče kakšen scenik. Sicer sem imel jst slabe izkušnje s tem avtom in renaulta ne bi priporočal nikomur.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Ne jan 27, 2013 10:04 pm

zgagaxxl je napisal/-a:KO boš naložil v koferam voziček, pa kakšno prenosno posteljo za na morje pa še kakšen kufer ti bo žal, da nisi pogledal za karavani.
Mi smo začeli gledati zakoj za Mazda6, Avensis ter Mondeo vsi karavani. Na moncu pa smo kupili 1,5 leto staro škodo oktavijo karavan.
In ni nam žal. Teh 590l koferama še prehitro zapolnimo. Sploh pa sedaj, ko se je pridružil še drugi otrok.

Premisli in poglej še za kakšen večji avto. Enega klijota že imate (tudi moja žena ga vozi), zakaj bi kupovali še en mali avto.
Če je oktavija prevelika, pa mogoče kakšen scenik. Sicer sem imel jst slabe izkušnje s tem avtom in renaulta ne bi priporočal nikomur.

se strinjam. v clijotu boš dau sam voziček v prtlažnik pa bo to to....

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 27, 2013 10:18 pm

Bolj ali manj kaprice razvajenih staršev. Velik avto je komot, nič drugega. Da se tudi z manjšim. Odvisno od tega, kolikor razvajen si in kako se pustiš prepričati,da pri 2 mulcih že rabiš tovorno vozilo. Folk nato kupuje karavane, tovorna vozila ala berlingo itd. Voziti morajo s sabo pol hiše in se hvaliti naokrog, kaj vse jim gre v njihov avto. Nato ruknejo še trugo na streho.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Ne jan 27, 2013 11:03 pm

Ko boš dal v avto jajčko in še en sedež, boš že imel težave z razporeditvijo v avtu. V klijotu je že problem.

O razvajenosti pa piše nekdo, ki ima v podpisu pasata karavana in je verjetno brez družine, zato... :roll:
*** Hoy do I print my voice mail? ***

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 27, 2013 11:07 pm

Imam familijo, zato vem, da je bil nakup karavana strel v prazno. Izključno zaradi konforta. Par mesecev je morda služil, sedaj se mularija pritožuje nad udobjem in se raje vozijo z golfom.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po jan 28, 2013 8:06 am

Korosko je napisal/-a:Žena nekih velikih dimenzij ne želi (večino časa bo ta nov avto vozila ona), tako da mogoče ne ravno karavana. Nekaj, kar ob relativno malih zunanjih dimenzijah ponuja največ notranjega prostora - predvidevam, da rabiš predvsem prtljažnik velik - ter veliko varnosti. Kaj bi torej to bilo?

Glede na zgornji stavek bi jaz rekel naj dolžina avta ne presaga 4,5 m, torej avto razreda Golf in ne razreda Passat, s to dolžino res ne vidim problema nekega manveriranja po mestu. Največ notranjega prostora na tej dolžini bodo itak ponujali enoprostorci, ampak meni osebno za enega otroka več kot zadostuje avto dolžine 4,46 m in 443 l prtljažnika, imam tudi trugo za na streho, vendar jo v dveh letih odkar imam avto ni bilo nobene potrebe montirati.

Tiste mini enoprostorce (B-Max, C3 Picasso, Meriva ...) bi jaz lepo črtal iz seznama, ker je pač bolj ekonomično iti na malo daljšo (še sprejemljivo) dolžino s podobnim prostorom (Focus, Golf, Clio Grandtour). Če pa to ni dovolj prostora pa enoprostorca v rangu C-Max, Touran, C4 Picasso, Toyota Verso ...

Za predloge boš pa vsekakor moral podati malo več podatkov, koliko kilometrov letno, koliko denarja, moč motorja ...
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 28, 2013 9:38 am

.com je napisal/-a:takole, čisto mimogrede...

zunanje mere okoli 4.3m

Tako je. Iz izkušenj lahko rečem, da so taki avti čisto dovolj prostorni, če imaš enega otroka. Ko smo šli na dopust sem dal na streho še 300 l kufer, noter zložil prenosno posteljo, kovček....v prtljažnik voziček, še en kufer, nekaj hrane, pijačo....uglavnem vse za 14 dnevni dopust v apartmaju. Nekaterim je pa še kombi premjhen. :D

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po jan 28, 2013 10:07 am

ban je napisal/-a:

zunanje mere okoli 4.3m

Tako je. Iz izkušenj lahko rečem, da so taki avti čisto dovolj prostorni, če imaš enega otroka. Ko smo šli na dopust sem dal na streho še 300 l kufer, noter zložil prenosno posteljo, kovček....v prtljažnik voziček, še en kufer, nekaj hrane, pijačo....uglavnem vse za 14 dnevni dopust v apartmaju. Nekaterim je pa še kombi premjhen. :D

ja...en otrok še gre, pri dveh je pa treba pomisliti na kaj prostornejšega: karavana ali kakšnega malega suv-a..
drugače pa, kaj pa dacia lodgy? za malo denarja kar vredu avto ??
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 28, 2013 10:38 am

.com je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

zunanje mere okoli 4.3m

ja...en otrok še gre, pri dveh je pa treba pomisliti na kaj prostornejšega: karavana ali kakšnega malega suv-a..
drugače pa, kaj pa dacia lodgy? za malo denarja kar vredu avto ??

Sej sem napisal za enega otroka, za dva pa kmalu prostora zmanjka. Potem pa pridejo v poštev karavani. Dacie bi se pa jst izogibal, samo 3* na euronap testu.... jaz ne bi svojga otroka v njem prevažal.

Fishman
Nov uporabnik

Napisal/-a Fishman Po jan 28, 2013 2:19 pm

Tudi pri nas imamo podobno težavo. Pri hiši sta dva stara avtomobila Clio in Megane break. Slednji bo počasi odslužil in iz lastnih izkušenj povem da pri dveh avtostolčkih ni prosota za petega potnika v avtu. Pogosto se vozimo s polnim prtljažnikom. Da počitnic ne omenjam. trenutno gledamo za navim karavanom ali še čim večjim. V oko padel tudi Chevrolet orlando.

Je še kaj podobnega v tem rangu ???
Se pravi karavan ,enoprostorec kjer bi se lahko normalno peljalo 5 oseb s tem da sta zadaj dva stolčka ???

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jan 28, 2013 2:21 pm

Kaj pa nissan juke? Realno gledano je bolj prostoren od recimo yarisa, 208, C3 in podobnih avtomobilčkov (čeprav ima njihove mere, le malo širši je), je pa manj prostoren od golfa. Primerljiv z 308, C4, novo astro. Je pa meni osebno zelo všeč avtomobilček. Res pa je tudi , da ni ravno poceni. Novega se dobi od 15 tisoč naprej. Dizel okoli 16-17 in več. Res pa je, da večini mojih prijateljev ta avto ni všeč, poleg tega se da za ta denar kupiti marsikaj bolj racionalnega (večjega), kot je recimo megane karavan, astra karavan, golf karavan in ostali, ampak so pa to že precej veliki avtomobili.
Ogledati si velja tudi c-elysee, kar poceni, je pa res, da je tudi videz avtomobila ceni primeren.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 28, 2013 2:31 pm

Fishman je napisal/-a:Tudi pri nas imamo podobno težavo. Pri hiši sta dva stara avtomobila Clio in Megane break. Slednji bo počasi odslužil in iz lastnih izkušenj povem da pri dveh avtostolčkih ni prosota za petega potnika v avtu. Pogosto se vozimo s polnim prtljažnikom. Da počitnic ne omenjam. trenutno gledamo za navim karavanom ali še čim večjim. V oko padel tudi Chevrolet orlando.

Je še kaj podobnega v tem rangu ???
Se pravi karavan ,enoprostorec kjer bi se lahko normalno peljalo 5 oseb s tem da sta zadaj dva stolčka ???

Torej nov avto v času krize (dolgotrajne?)? Ko bodo toliko zrasli, da ne rabijo stolčka, bi lahko shajal z navadnim (karavanom?), ta nov pa bo izgubil ogromno vrednosti, prodat se ga ne bo splačalo. Raje poišči dobro ohranjenega enoprostorca, ki je po statistikah med manj kvarljivimi in se že v štartu nekoliko prilagodiš situaciji, kasneje pa boš imel več manevrskega prostora.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov