Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HPog
Nov uporabnik

Opel Astra 1.6 16V, StartStop

Napisal/-a HPog To maj 07, 2013 1:15 pm

Lep pozdrav!

Sama si prvič kupujem nov avtomobil in iskreno povedano, še kar dosti vem o avtomobilih ampak ta moški ponos premaga še tako trdno žensko in jo spravi v dvome.

Skratka, poti sicer nazaj več ni če bi se slučajno razvedelo da je res to navaden krš od avta, ampak zaarala sem že novo astro J, pripeljejo mi jo iz Nemčije, motor je 1.6 16V in ima StartStop opcijo. Pod dodatno opremo sem dobila še trikrak usnjen volan, pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Holder), ...

Ko sem to omenila bratu, ki ima že 15 let izpit in itak ne more prehvalit BMWjev, Audijev in Suzukijev in vseh teh ... kako bi rekla... moških avtomobilov, me je popolnoma znerviral češ PA NE OPLA, a si normalna.

Opel oz. nova Astra me je prepričala s tem, ker jo po kakovosti primerjajo zdaj z VW, popravili so rjavenje ker so baje včasih opli katastrofalno rjaveli, slišim dobre stvari, da je baje to zdaj ful dober 'voz' in podobno. Meni je predvsem všeč ker je avto prostoren, vidt je tud super, poraba je ok, problemov z motorem ki ga bom imela sama pa tudi nisem zasledila na nobenem (slovenskem) forumu, servisi so ugodni, dobim odlične garancijske pogoje...

Skratka, brat predvsem ni zadovoljen da ima ta avto pet prestav, da pač to so opli in da ta motor ni okej ker kao je ta 16V in je prec neki 'spedenan'... Če mu omenim stare Škode in to kako so se dvignile in zakaj ne da še Oplu priložnost... pač nima nič za rečt, ampak pač vztrajno trdi da je Opel pač Opel in da od 1-10 bi ga ocenil z 2.

Oče je imel od nekdaj Ople, ostaja na njih, ne more jit prehvalit od Ascone do Astre in Vectre in sedaj Zafire. Avto res da vozi kot k****n in da niti pod razno ne ravna lepo z njim, še vseeno dela kot urca.

Skratka, da grem končno na debato: zanima me, če kdo od vas poseduje tak avtomobil oz. Opel Astro s takim motorjem in ali vam je za nakup žal in zakaj.

Bednih komentarjev, kot je Opel je Opel, in Opel je krš raje ne bi videla, če bi bla zraven kakšna razlaga zakaj tako menite, bi bila pa zelo vesela.

Ps: Temo sem iskala v iskalniku in je za ta avtomobil točno nisem našla. V primeru da bi se podvojila, se iskreno opravičujem.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Opel Astra 1.6 16V, StartStop

Napisal/-a NoF3ar To maj 07, 2013 1:40 pm

Opel je zelo dober avto. Pele se zelo lepo, meterjali so dobri, se komot meri z ostalimi evropskimi avti, sej konec koncov je le "nemec". Glede motorja, pa je tak: Koliko si plačala toliko je muzike. Ni tu kaj za skrivat, da gre za motor iz prejšne serije avtomobila, ter da ga je povozila lesena žilica. Poraba je okrog 8l in to je to. Osebno bi rajši vzel 1.4turbo, ali kateri koli motor ki ima 6 brzin.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To maj 07, 2013 1:46 pm

Koliko sem vozil, za avto je zelo dober nakup. Jaz si bi kupil rajši močnejši motor, je pa tudi ta kar soliden za ta avto. Pametno, da si si izbrala še pomoč pri speljevanju v klanec. Upam, da imaš še senzorje(vsaj zadaj), če ne že spredaj. Ker avto ni najbolj pregleden(nasploh če imaš sedež bolj nižje. StartStop funkcije avto, ki ga občasno vozim nima. Ima pa 1,6 16V motor.

Avto sicer nimam jaz, ampak ga ima moj brat in je z njim zelo zadovoljen.

Tako, da je to dober nakup, in veliko srečnih kilometrov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To maj 07, 2013 1:49 pm

Če se veliko ne voziš po AC 6 prestave ne boš pogrešala. Ker ti avti imajo pri 130 km/h okrog 4000 obratov, kar se pozna pri hrupu in pri porabi. poraba je pa tam okol 8 litrov, če imaš veliko mestne vožnje pa še malo več.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To maj 07, 2013 2:55 pm

HPog je napisal/-a: zaarala sem že novo astro J, pripeljejo mi jo iz Nemčije

Če je avto karavan( Sports Tourer) pride iz Rüsselsheim-a (Opel Werk Rüsselsheim). Drugače pride 5-vratna iz Poljske, nastaja namreč v tovarni v Gliwicah (Opel Werk Gliwice). V tej tovarni nastaja od začetka proizvodnje, leta 2009. Sestavljajo pa še Astro Classic Sedan, Astro GTC, Astro OPC, Cascado.

Ko sem kupoval nov avto je bila astra j eden izmed favoritov. Od končnega nakupa me je odvrnilo pretirano čričkanje notranjosti in slabša preglednost tudi prostorskega razkošja zadaj ni toliko kot bi pričakoval, glede na zunanje mere. Na testu sem ime atmosferca 1,6 in čeprav vozim po omejitvah bi ta motor gladko spustil, ker občutka konjenice ni. Drugače je avto OK.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 07, 2013 4:02 pm

Po prevoženih 600km lahko rečem, da je astra prijeten avto - tako v notranjosti, kot za vozit, tako da se ne sekiraj preveč zaradi brata. Avto bo tvoj in pomembno je, da je všeč tebi in ne tvojemu bratu.
Če ni skrivnost - je bilo posebno naročilo posledica kakšnih posebnih želja ali si dobila res dobro ceno? Aster je namreč veliko na zalogi in se jih da dobiti zato res ugodno, brez čakanja.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To maj 07, 2013 4:35 pm

Nova Astra je čisto OK avto po testih in po izkušnjah, ampak lej ti povej bratu "OK - potem mi pa ti kupi BMW-ja v katerem bi me rad videl" - na lastne stroške ;) - bo hitro zaprl kljun, boš videla.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
HPog
Nov uporabnik

Napisal/-a HPog To maj 07, 2013 6:23 pm

Živjo!

Okej, glede tega da ga nekaj sestavljajo na Poljskem mi je jasno, trditev prodajalca je bila, da pride iz Nemčije in to 15.5. Je pa res da se namuti vse, samo da se proda.

Kar se tiče pa tega ali sem ga ugodno dobila pa lahko povem takole:

Avto je že bil naročen za avtohišo, da bi bil tudi pri njih kot razstavni model. Ker je seveda to tveganje za njih, saj so avto že naročili in ni nujno da ga bodo prodali, dajo tudi večje popuste da se ga čimprej znebijo. Sam avto je vreden cca. 15.500 evrov, potem je dodatna oprema še: trikraki volan oblečen v usnje, rezervno kolo, pomoč pri speljevanju v klanec, kovinska barva in sredinski naslon za roko... Avto ima drugače serijsko opremo Enjoy. Zaradi dodatne opreme avto z DDV nanese 17.600 evrov, popusta sem pa dobila cca. 4000 evrov. Sama sem si iskreno povedano želela izbrati motor 1.4 ali 1.6 16V, (med tema dvema sem izbirala) in seveda želela sem da je bencinar, vendar če bi želela avto posebej naročiti po svojih željah, me ne bi tako cenovno ugodno prišlo.

Z avtom bom delala večinoma kombinirane vožnje, saj stanujem v Domžalah in nas avtocesta povezuje do glavnih središč, za to upam, da ne bom pogrešala šeste prestave na avtocesti. Oče namreč na Zafiri je ravno tako nima in pravi da jo zelo pogreša.

Kar se tiče porabe, sem bila s tem seznanjena. Prav zaradi tega mislim tudi bolj varčno vozit, pripomore k porabi pa tudi ta Start Stop.

V naši družini je pač tako, da smo dekleta pač butaste, predvsem zaradi tega ker je oče voznik že 35 let, sin (moj brat) pa mu vztrajno sledi. Občasno prepotentna in vase zagledana sta tako oba in kljub temu, da nisem pač dekle, ki misli, da so ogledala za make up popravljat, me vseeno spravljata ob živce. Vsak vaš odziv na to, kakšen je ta avto me potolaži, da sem le pravilno izbrala. Ali če se še bolje izrazim: ni ravno briljantno, je pa vseeno dovolj dobro.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To maj 07, 2013 6:47 pm

HPog je napisal/-a:Okej, glede tega da ga nekaj sestavljajo na Poljskem mi je jasno, trditev prodajalca je bila, da pride iz Nemčije

Lahko gre logistika preko Nemčije ampak iz tvojega zapisa sem razbral, da je avto delan v Nemčiji. Ne bi bilo prvič, da bi prodajalec natvezil nekaj kar ni res. Kot rečeno, če si naročila karavana je narejen v Nemškem Rüsselsheim-u, če je 5-vratni je "Poljak" http://www.youtube.com/watch?v=EjB-JdGyWx8 ;) Pa to niti nima veze je le moj opomba.

Čuvaj ga, srečno vožnjo in nič izrednih servisov ti želim ;)
Zadnjič spremenil yashica, dne To maj 07, 2013 6:53 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To maj 07, 2013 6:50 pm

Vsak avto je dober avto če se v njem dobro počutiš pa z njim doživiš veliko lepega ;) Predsodki pa lahko ostanejo pred vrati. :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To maj 07, 2013 7:16 pm

Ja avto je načeloma ok. Po vseh primerjavah lahko trdim, da v sami kvaliteti materialov, sestavi ni slabši od konkurence. Oziroma čist odvisno na kaj naletiš. Čeprav pa glede okvar... Bom raje tiho. :? Vsaj moja ni najbolj zanesljiv avto.
Ajde je treba računat tudi na to, da je bila moja ena izmed prvih serij in da ima 1.7 dizelna pod havbo. In s tem motorjem jih je kar nekaj imelo probleme.

Glede 1.6 atmosferca pa... Jaz ga pod nobenim (!) pogojem ne bi vzel. Govorim zase. Pa govorim iz izkušenj, ker sem vozil tako astro h kot astro j tudi s tem 1.6 motorjem.
Že v Astri H je bil tako, tako. V astri J je pa še malenkost slabše. Avto je težek. Nekih pospeškov ni za pričakovat. Ajde saj se pelje in če ne nucaš neki zmogljivejšega bo povsem ok ampak kot pravim ne pričakovat preveč. Poraba pa... Na spritmonitor je v povprečju 7,85. http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Nekih večjih problemov pa s tem motorjem ni.

Če te pa še kaj zanima glede astre pa vprašaj.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine To feb 17, 2015 12:44 pm

Pozdravljeni,
upam, da nisem preveč oz. da ne bom preveč menjal tematike. Sicer se odločam za nakup opel astre, letnik 2010-2012 vendar pa sem v dvomih kateri motor izbrati. Zaenkrat sicer delam 15000km na leto, kar bi zadostoval bencinar, vendar imam veliko raje dizla. Koliko imaš porabe pri astri 1.6? Če sklepam po tem ko vozim očetovo merivo 1,6 16v je katastrofa, ker je avto len do konca.
Koliko je razlika med dizelskim motorjem 1,7 z 110KM in 130KM? Kateri je boljši?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... TI%20Cosmo
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... TI%20Cosmo
Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 17, 2015 2:31 pm

Nočem biti pameten, ampak kolikor vem je 1.7 CDTI najbolj nezanesljiv motor v ponudbi (nadomestil ga je 1.6 CDTI). 1.6 16V kolikor so že rekli je len motor (težak avto, velika kolesa,...), ampak zdržal bo kar nekaj kilometrov
Lp

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine To feb 17, 2015 10:15 pm

Ja, sj zato sem pa tako skeptičen, ker je toliko slabega povedano o teh motorjih...ja sam 1,6 CDTI je še nov in drag primer...hmm, težka izbira. kako je pa z 2.0 motorji?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To feb 17, 2015 10:24 pm

Če se pritožuješ že nad merivinim motorjem, se boš tu verjetno še bolj. Zato raje izberi 1.4 turbo.
Za 15k km letno pa niti slučajno ne razmišljaj o dizlu z DPF-jem.
Slika

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine To feb 17, 2015 10:33 pm

je velika razlika med 1,6 in 1,4 ? Kaka je pa kj poraba pri 1,4? Kaka je razlika med 120KM in 140KM motorjem 1,4 Turbo?

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 To feb 24, 2015 10:51 pm

Sam imam v prihodnjih mesecih namen it na testno vožnjo 1.4 turbo 140, da vidim to čudo. Najbolj me zanima pospešek 50-100, pa magari v kak klanec v tretji. Če ne bom zadovoljen, bom moral gledat 1.6 180, oz. zaradi dragega zavarovanja (130+ kW je bila včasih največja kategorija, oz. tudi danes ni dosti drugače) bi imel veliko raje Golfa 1.4/1.8 160, Focusa 1.6 150 ali Peugeot/Citroen 1.6 THP 155.

O 1.6 ne vem če ima smisla preveč razglabljat, ampak bom vseeno. Avto začne v klanec vlečt šele pri 3000, seveda ne da ornk potegne, ampak da začne nekaj malega migat. Se pravi druga minimalno do 4000, da tretja ne pade pod 3000, pač enako kot pri vseh mlinčkih. Seveda pa v klanec bolj kot ga spustiš v obrate, bolje je, ampak ko si enkrat v tretji, je težko upravičit nadaljnja pretikanja v drugo pred blažjimi ovinki, dokler se drži okol 4000 obratov, je dovolj, res pa da že kar na meji, ker pod 3500 ne da velik od sebe.
Konec naselja, pospeševanje v tretji do 100, predolgo se čaka, nenormalno predolgo. V bistvu bi mogel štartat v drugi, ker avto je res len pod 4000 obrati, ampak tud ni nekega efekta, da bi to prav pogosto prakticiral.
Za prehitevat niti ni tako slab, če kdo vozi 60-70, začnem v drugi, če pa 80-90, pa v tretji.

Drugače pa uradni podatki za elastičnost 80-120 v V.:
1.4 100 - 29,5s (če si slučajno mislil tega 1.4, lahko kar pozabiš, ker ta podatek je porazen, z Astro H 1.6 105 pridem na 16s, pa nebi rekel da je to hitro)
1.6 115 - 18,8s
1.4T 120 - 14,8s
1.4T 140 - 13,3s

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To feb 24, 2015 11:33 pm

Tinerine je napisal/-a:Ja, sj zato sem pa tako skeptičen, ker je toliko slabega povedano o teh motorjih...ja sam 1,6 CDTI je še nov in drag primer...hmm, težka izbira. kako je pa z 2.0 motorji?

2,0 je najbolj zanesljiva izbira med dizli,ta je še Fiatov,1.3 tudi,problem tega avta je teža,zato tudi TB skrivajo svoje konje,saj gre,ampak pričakuješ in si želiš več od njih.O 1.6 16v ne bi niti razmišljal.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Sr feb 25, 2015 12:05 am

ja 1,6 odpade v usakem primeru...pri 1,4 140 KM bi bla draga registracija pa še pije ne malo...
ja lahko da je 2.0 najbolj zanesljiva mašina sam je sam pri sport varjanti okol 160KM...predraga registracija...škoda ker ni več 1,9 motorjev...ki so bili dobri motorji kot ga ima fiat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 25, 2015 9:44 am

Najbolje, da greš na testno vožnjo in vidiš, če ti 1.6 motor odgovarja. Mogoče bo zate dovolj močan. Prodajalcu povej, da si zainteresiran za avto samo kar bi rad predhodno poiskusil, če ti motor odgovarja in ni hudič, da ga ne bi dobil za test ;)

1.4 120hp ti ni všeč? Manj je požrešna od 1,6 ima boljše pospeške, ni dražja registracija in imaš še možnost povečanja moči, ker pri 1.6 ni te možnosti
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov