Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganer
Uporabnik

wv oguljeni ročaji na vratih

Napisal/-a meganer Sr maj 29, 2013 8:56 pm

Zanima me če imajo Turani res tako slabo barvo plastike na ročajih, stikalu za luči ter tipke na radiu da se pri 140000 vse guli????
Sem jih šel par gledat tam 03 do 05 letnik pa se notri vsedeš pri 140000 do 165000 pa kot bi jih meli 500000km??
Zdi se mi malo smešno da bi si wv to privoščil??!!
Skratka ročaji se tisti sijal gilu, stikalo 30 posto barve manjka, na radiu se pa luščijo tike? pa vse servisno :shock: :shock:

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Re: wv oguleni ročaji na vratih

Napisal/-a dottore Sr maj 29, 2013 8:58 pm

10 let stari Tourani nimajo 140.000 km ;)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr maj 29, 2013 9:05 pm

... to se zgodi lahko precej pod 100.000 km, vzrok pa je v glavnem: prstan (za ročaje na vratih)...

lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr maj 29, 2013 9:22 pm

Isto na passatu - vendar to ni barva, to je bolj neka tanka plast gume. Stikala pri passatu pa za tem ne trpijo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 29, 2013 9:34 pm

uros11 je napisal/-a:Isto na passatu - vendar to ni barva, to je bolj neka tanka plast gume. Stikala pri passatu pa za tem ne trpijo.

Točno tako - plast gume se lušči. Tudi AUdi A3 ima takšne težave, pa še mariskdo znotraj VAG skupine
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr maj 29, 2013 9:36 pm

In ko se enkrat zadeva rani, potem gre hitro naprej. Je pa v primerjavi s kakšnim renojem (ki ima tudi tako plastiko) pri VW super to, da za 100€ lahko noter pomenjaš komplet ročaje z originalnimi deli (ahw-shop).

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če maj 30, 2013 7:01 am

thunderbolt je napisal/-a:In ko se enkrat zadeva rani, potem gre hitro naprej. Je pa v primerjavi s kakšnim renojem (ki ima tudi tako plastiko) pri VW super to, da za 100€ lahko noter pomenjaš komplet ročaje z originalnimi deli (ahw-shop).

..glede renojev - ročaji so bolj vzdržljivi kot vw, ampak je pri laguni II zelo občutljiv del okoli utripalke za vse 4 luči in malega predalčka (menjalo se je pod garancijo)....

lp

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če maj 30, 2013 8:51 am

radar, govorim za scenica 2 (dele si deli tudi z meganom 2) in je po mojemu občutku približno isto. Kar mene najbolj moti je, da ko je zadeva enkrat ranjena, se kar lupi. Sicer je pa tudi res, da tako olupljene scenice in megane kot so neki tourani pri 140k km, res težko vidiš.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če maj 30, 2013 8:55 am

Katera znamka je WV? prvič slišim, pa google tudi. :twisted:

Volks fagen?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 30, 2013 9:10 am

a_sist , to je ona znamka za katero plačaš mastne pare, dobiš pa polizdelek. morda kakšen stranski proizvod romunske dacie? wv ali vw je čist vseeno, če rečeš jugos wagen, potem bo vsak vedel o kateri znamki se govori :mrgreen:

drugače pa imajo stikalo za luči zdrgnjeno avtomobili kateri so iz uvoza z XY km, to pa ja. problem je, ker kljub tej romunski kvaliteti želijo ceno kot zlatari ;)

Če te motijo te pomankljivosti, sploh za to zlatarsko ceno, poišči drugo znamko avta za katero boš dal enak denar, dobil pa 2-3 leta mlajši avto , po možnosti z več opreme! ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če maj 30, 2013 10:51 am

Tudi starejši audiji imajo isti problem. Gre za gumijasti nanos, katere prednost je ta da na otip deluje toplo. Slabost pa ta da dolgi nohti in maščobe, s časoma povzročijo luščenje te plasti. To da je zluščeno oz. poškodovan nanos je znana stvar in pri 140k km povsem normalno za te letnike. na udaru so stikala za pomik stekel, gumbi (avtoklima, esp..), stikalo za luči.
Če ga zamenjaš s kakšnim kitajskim ki ima nanos samo barve in ne gumijasti nanos, potem je občutek v plus original audiju.

Obstoja pa polno poceni kitajskih kopij, ki se ne bodo več luščili. Oziroma so na trgu tudi celo nalepke.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Če maj 30, 2013 11:04 am

Pa taka hvala na testih kako kvalitetne materijale imajo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 30, 2013 12:11 pm

vinci je napisal/-a:Pa taka hvala na testih kako kvalitetne materijale imajo.

Saj, ko je nov in še ni zguljen, je na izgled in na otip prav fino, in na teste dobijo nove primerke...

Imam pa tudi izkušnje s cliotom (l.2004), kjer je bil usnjen volan (sicer verjetno ni bilo pravo usnje, ampak neko drugo sranje) prav OK pri novem, čez cca 3 leta in dobrih 30.000 km pa je izgledal kot da je iz plastelina, plast 'usnja' čisto deformirana, prav ogabno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Če maj 30, 2013 12:56 pm

Saj ravno zato pa naj nehajo govorit o kvaliteti materijalov.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če maj 30, 2013 1:20 pm

sonic je napisal/-a:Imam pa tudi izkušnje s cliotom (l.2004), kjer je bil usnjen volan (sicer verjetno ni bilo pravo usnje, ampak neko drugo sranje) prav OK pri novem, čez cca 3 leta in dobrih 30.000 km pa je izgledal kot da je iz plastelina, plast 'usnja' čisto deformirana, prav ogabno.

Hja, "usnje" pri renoju je tudi spet eno poglavje. Starejši volani so bili sploh obupni kar se vzdržljivosti tiče, novi so, kar se vzdržljivosti tiče v redu, ampak povsem plastični. Isto je s sedeži pri scenicih pri dynamic opremi - "delno usnje" pa podobne fore iz katalogov - če pa malo bolj pogledaš, je jasno, da gre za sky.
Sicer pa po mojem mnenju mnenju tudi vw ni nek vzor, kar se usnjenih volanov tiče: npr. na golfu V je tisto usnje tudi neke c klase, da ne omenjam, kako je občutljiv na razne praske (nohti, prstan) - vse se pozna na njemu.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 30, 2013 2:12 pm

thunderbolt je napisal/-a:Sicer pa po mojem mnenju mnenju tudi vw ni nek vzor, kar se usnjenih volanov tiče: npr. na golfu V je tisto usnje tudi neke c klase, da ne omenjam, kako je občutljiv na razne praske (nohti, prstan) - vse se pozna na njemu.
Žal se moram strinjati, da se res poznajo praske. Vseeno pa ni primerjave z mojim prejšnjim cliotom, tisto je bilo res katastrofa, že na otip povsem ubogo, po zelo kratkem času. Pri Golfu V vsaj še vedno nekako kar izgleda, predvsem je pa občutek pri prijemanju še vedno zelo OK.

Je pa zanimivo, da po obliki in velikosti enak usnjen volan, v Touranu deluje nekoliko bolj kvaliteten in je tudi bolj trpežen kot v
Golfu V.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 30, 2013 2:29 pm

sonic sedaj pa povej koliko stane clio, koliko pa golf. da še tukaj razrešimo, cenovni razred avta. ne primerjat clia z golfom. golf stane v boljši izvedbi za skoraj dva clia!

je pa res da ima clio zanič marterial na volanu, ima punca 2004 letnik z 110 000km in je volan že čisto naguban na vrhu kjer ga drži.

ampak ne primerjat avte za 18 000€ z avti za 10! :roll:

iz prve roke pa ti lahko povemd a je volan v touranu tudi ful občutljiv, sem naredil par rpaska tudi sam ko sem še si ga lastil
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 30, 2013 2:49 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sonic sedaj pa povej koliko stane clio, koliko pa golf. da še tukaj razrešimo, cenovni razred avta. ne primerjat clia z golfom. golf stane v boljši izvedbi za skoraj dva clia!

je pa res da ima clio zanič marterial na volanu, ima punca 2004 letnik z 110 000km in je volan že čisto naguban na vrhu kjer ga drži.

ampak ne primerjat avte za 18 000€ z avti za 10! :roll:

iz prve roke pa ti lahko povemd a je volan v touranu tudi ful občutljiv, sem naredil par rpaska tudi sam ko sem še si ga lastil

Glede usnja (bolje rečeno cenenega ponaredka usnja) na volanu sem slišal da je bilo v tistih letih tudi pri Meganih podobno sranje kot pri cliotu.
Kaj morem, jaz sem imel Cliota, ne Megana. Megane je bil pa leta 2007 od Golfa cenejši kakega jurja-dva (je bil tudi Megane v igri ko sem kuopval), kar pa ni neka dramatična razlika. V glavnem, se mi je to razliko zdelo smiselno doplačati in definitivno mi ni žal, tudi zaradi vendarle boljših materialov (ki pa tudi pri VW niso lukszuzno vrhunski, niso večni in ni vse bulletproof, saj to tudi sam pravim - ampak glede na moje izkušnje, je Renault pač manj kvaliteten kot VW, mi je prav žal).

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Re: vw oguleni ročaji na vratih

Napisal/-a .com Če maj 30, 2013 3:17 pm

pa koji k.ur*ac ti Patrik non stop neki maš za povedat prek vwja?
a ta kombajn k ga pa zdej voziš je pa oh in sploh tok superioren?
pa ne srat...
ja seveda se lahko vsak material uniči, popraska, oguli ipd...
tudi na zondi za 1mio evrov lahko popraskaš notranjost...
vse je odvisno od pH ja rok, prstanov, raznoraznih ur, zapestnic, nohtov...
pa seveda, kakšen kramp si...
nobena notranjost ni imuna :!:

lp :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če maj 30, 2013 3:17 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ampak ne primerjat avte za 18 000€ z avti za 10! :roll:

Js se s tem argumentom ne strinjam - če nekaj ponudiš in daš celo po možnosti kot opcijsko opremo, potem naj bo to dobro. Če so vedeli, da bodo zaradi stroškovne omejitve na volane morali tlačiti nek cenen sky, potem bi raje ponudili bolje oblikovan gumijast volan in marsikatera stranka bi bila bolj vesela kot je zdaj. Ostali bi šli pa k bunnyju in njemu podobnim mojstrom :)

sonic je napisal/-a:Vseeno pa ni primerjave z mojim prejšnjim cliotom, tisto je bilo res katastrofa, že na otip povsem ubogo, po zelo kratkem času.

Tule ne gonim tiste zlajnane vw je boljši kot renault, ampak roko na srce, pri obeh ni tisto usnje ne vem kakšen pojem kvalitete. Vem kako zgleda usnjen volan na cliu 2003, ker je v familiji in tudi vem kako zgledata volana na golfu V ter scenicu, ki sta enako stara in tudi v familiji. V cliu je čisti poden, v golfu pa sicer je občutno bolje, ampak še vedno nevredno dodatnega doplačila. Sonic, če boš med sabo primerjal golfa V in megana istega letnika, dvomim, da boš opazil kakšno razliko v kvaliteti - si upam trditi, da so tisti volani v meganih z dynamic plus (nekaj takega) opremo, ki je imela kombinacijo perforiranega usnja, zaradi večje plastičnosti še boljše ohranjeni kot v golfih (vsaj tisti pri omenjenemu scenicu zgleda bolje, pa ga vozi že 3. lastnik). Kvaliteta renault vs VW je približno ista - edino VW ima notri mogoče malo večji občutek glomaznosti, kar pa na žalost ne pomeni, da ni čričkov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov