Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lelii53
Nov uporabnik

Hyundai Getz ali Toyota Yaris

Napisal/-a lelii53 To jun 04, 2013 11:49 am

Živjo!

Stara sem 21 let in bom čez nekaj mesecev kupovala prvi avto. Na voljo imam 3000 evrov, to je res maksimum.
Po pregledovanju avto.net se je moj ožji izbor skrčil na Hyundai Getza ali Toyoto Yaris. Kupila bom definitivno bencinarja, ker se za ta denar diesla ne dobi (zelo malo je dieslov pri teh modelih). Še podatek o kilometrih, ki jih bom delala: približno 15 krat na mesec 25 km v eno smer in nazaj (Kr - Lj) ter mogoče dodatnih 300 km na mesec, se pravi preračunano tam okoli 15000 km največ na leto. Sem pa bolj umirjena voznica.

Za Toyoto Yaris slišim samo pohvale. Prijatelju se še nikoli ni pokvarila, zelo malo pokuri. Je pa malo dražja kot Getz.

Getz mi vizualno bolj ustreza kot Yariska. Všeč mi je, da je malce višji in bolj prostoren. Sem pa slišala različna mnenja. Soseda ga je imela in je bila zelo zadovoljna z njim, berem pa tudi, da bencinar veliko pokuri in da se po 100.000 km pogosto kvarijo. Nekako se bolj nagibam k Getzu, ampak sem skeptična.

Če se ne bi odločila za enega od teh dveh bi v poštev prišla še kakšna Opel Corsa, Kia Picanto ali Fiat Punto. Ostalo ne.

Prosim, da delite svoje mnenje z mano, ker sem res v dilemi in bi se rada pravilno odločila. Hvala za pomoč in lep pozdrav vsem.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Hyundai Getz ali Toyota Yaris

Napisal/-a NoF3ar To jun 04, 2013 11:55 am

Ni primerjave. Toyota je tukaj THE ULTIMATE WINNER. Si jo lasti, punca in lahko rečem, da je avto odličen, veliko boljši od cliotov, Getz-ov itd kar se odraža tudi v ceni. Porabo ima od 4.2 do 6l 1.3VVTI motor. Velikega servisa, ni saj ima ketno, servis pa pride z kvalitetnim oljem 50-65€ material. Ima kr spodobno število kilometrov, ter lahko rečem, da se ni bilo okvare na njej. U glavnem, če je lep primerek ti lahko služi zelo zelo dolgo, brez izrednih stroškov.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jun 04, 2013 12:17 pm

Izbor imaš OK. Glede porabe bosta oba porabila praktično enako. Getzi lahko malo rjavijo na zadnjih blatnikih.
Če ima Yaris res ketno, potem se s tem rešiš velikega servisa. Zdj če boš Getza dobila veliko ceneje enako ohranjenega, potem tudi ni slaba izbira. Zamenjaš jermen (okoli 250€ material+delo) in imaš mir.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jun 04, 2013 12:37 pm

Za Getza 1.3, 2003 vem iz prve roke, da je ob rednih servisih na uradnem servisu prevozil 288.000 km in še vozi BP, je pa bil brez klime :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 04, 2013 12:51 pm

Še podatek o kilometrih, ki jih bom delala: približno 15 krat na mesec 25 km v eno smer in nazaj (Kr - Lj) ter mogoče dodatnih 300 km na mesec, se pravi preračunano tam okoli 15000 km največ na leto.
Najprej hitra pripomba: tole pride bolj 12.000 km na leto, ne 15. Verjetno jih boš imela v realnosti tam nekje 10-12.000 max.

Sedaj pa glavno:
Jaz pa bi ti svetoval da sploh ne gledaš teh malih avtov. Enostavno so premajhni in premalo varni.

Še posebej nesmiselno se mi zdi dajati 3.000 EUR za neko 10 let staro Yarisko, ko pa imaš za manjši denar na voljo podobnih letnikov (in tudi novejše!) avtomobile vsaj en ali dva velikostna razreda nad to malo kantico.
Pa ne se obremenjevat s porabo - kolikor si opisala svojo tipično pot, bodo razlike med avti dokaj majhne. Itak pa delaš relativno malo letnih kilometrov, tako da ti ni treba gledati na vsak deci porabe. Se ti splača vzeti malenkost požrešnejši avto, če ga zaradi porabe lahko ceneje dobiš, finančno se ti bo bolj splačalo.

Jaz bi ti torej svetoval nekaj malo večjega, paradoksalno je da verjetno ne bo dosti dražje, če sploh. Pazil bi edino pri motorju da ne bo pretirano močan (pa še to samo zaradi stroškov zavarovanja, ker verjetno nimaš še nobenega bonusa).

Skratka ne gledat tako tipično klišejsko da prvi avto mora biti pa obvezno neka mala kanta kot clio, yaris ipd j***a.
Think outside the box!
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jun 04, 2013 1:11 pm

Sem dal na brzino od letnika 02 pa od 1500€ do 3000€ imaš kar 25 strani vozil :shock: Še Stilo 1.6 je od 1450€ dalje 02 :D

Uporabniški avatar
Nebomgabiksal
Nov uporabnik

Napisal/-a Nebomgabiksal To jun 04, 2013 1:44 pm

Jaz ne bi preveč razmišljal "out of the box". Z večjimi avtomobili narastejo tudi stroški servis, registracija... Sem ravno prodal Volvo S80 in kupil Yarisko :-) Med Getzom in Yarisko, bi glasoval za slednjo - obvezno 1.3VVTi. 1.3 je naši cestnini prijazna (<1350ccm), ima ketno in dovolj bogata s konjički, da se ne voziš za šleparjem. Je pa lepo ohranjeno za 3000 eur kar težko najti.

V izboru pa sem imel še AR147, ki mi je ena ušla pred nosom,
Mitsubishi Colta CZ3, ki pa jih prešteješ na prste ene roke,
Smarta, ki je kljub vsemu manj avta.

Poleg teh pa so bili v širšem izboru še Citroen C2 VTS, Ford Fiesta.

Obvezen kriterij, sem imel servisna knjiga.

Uporabniški avatar
Nebomgabiksal
Nov uporabnik

Napisal/-a Nebomgabiksal To jun 04, 2013 1:52 pm

No, pa še to - ko sem hodil naokoli je toliko natege, da te boli glava.
Tako da sem avto iskal kakšen mesec in pol (volvota pa prodajal še dva meseca več).

Če je tale takšen kot piše, nimaš kaj dosti razmišljati:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7346066&show=1

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoF3ar To jun 04, 2013 1:59 pm

Sonic, morem povedat, da se nemorem strinjati z tvojo izjavo. Tukaj gre le za voznik začetnik, ali za voznika ki ima malo vozniških izkušenj. Pravtako je napisala, da jo drugi avti nezanimajo, razen naštetih. 99% punc, ki jih poznam nevozijo večjih avtov od mestnih malčkov, in poraba se preklemasto pozna, pri tako majhnih primerih. Bom podal svoj primer:

Punca vozla mestnega malčka dizla z 4,5l porabe ter 15k km na leto. Za te kilometre je porabila: 675l dizla, * 1.351€= 911€ ob predpostavki da je bencin= 999€
Sam sem vozil večji razred in seveda turbaka, recimo da sem imel 10l porabe čeprav je bila večja po mestu. Torej sem porabo: 1500l * 1.48= 2220€

Okey, vem da primerjava, ni čisto realna, ampak v tem primeru si prišparal 1200€ na leto, k temu dodaj višjo registracijo in si na 1500€ kar pomeni, da po enem letu se ti je malček izplačal že za 50%, samo z razliko v porabi in registracijo. Z nakupom Toyote, si prišparal, še natem da se ni nič pokvarilo, ker se pač nekvarijo :roll: kar se nekakšen srednji razred z dobrimi 250k km pri tej ceni bo kvaril, in to pogosto =P

K temu, moramo dodati, da bo malček čez 1leto vreden 200-500€ manj, avto srednjega razreda pa zna biti tudi do 1000€ manj vreden.

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy To jun 04, 2013 2:18 pm

Yaris, motorno super, ampak kaj pa se notranjosti tiče - totalna polomoja. Z getzom nimam izkušenj.

Kaj pa kakšna opel corsa? 1000x lepša notranjost od večine "malčkov" + dosti opreme za OK denar pa tudi motorji so vredu.

Tale dotično:
-Avtomatska klima
-obvolanske komande
-avtoradio na CD
-usnjen volan
itd.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7348123&show=1

Pa en bolj "ženski" [po barvi] / Če mu pomahaš z 3000€ pred nosom - podo ga prodali 100%

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7333610&show=1

Pravtako super motor, športen izgled [to je original izgled, da ne boš mislila de je naknadno narejeno], še boljša oprema kot v corsi [ESP,potovalni računalnik,klima,avtoradio CD,Usnjen volan itd.]
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 04, 2013 2:23 pm

Ajajaj, vidim da eni govorite na pamet, pa tudi izračunati ne znate pravilno.

Gremo po vrsti.

Nebomgabiksal je napisal/-a:Jaz ne bi preveč razmišljal "out of the box". Z večjimi avtomobili narastejo tudi stroški servis, registracija... Sem ravno prodal Volvo S80 in kupil Yarisko

Če si ga ti pobiksal (v nasprotju s svojim nickom, hehe), ni treba da neizkušene mladiče napeljuješ na ponavljanje tvojih napak.

Volvo S80 tudi ne vem če je ravno dober primer, stroški servisiranja so morda visoki bolj zaradi znamke (ali oderuških serviserjev, ki jih je za Volvo tudi dokaj malo) in ne toliko zaradi same velikosti avta.
Lahko bi šli raziskovat, kaj je pri določenem avtu najpogosteje treba menjati in koliko to stane, ampak če se drži stran od 'premium' znamk, verjetno razlike ne bodo dramatične, ne glede na velikost.

Tudi višji stroški registracije so bolj bavbav, če motorizacija ostane v nekih majeh. Recimo namesto Yariske 1.33 l.2003 za 3000 EUR, je na voljo Xsara 1.6i istega letnika za 2500 EUR: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7359500&show=1
(obe oglaševani ceni se najbrž da še zmanjšati, sploh za večji avto)
Sedaj pa računajmo: aplikacija na amzs.si pokaže pri teh dveh avtih razliko pri registraciji cca 60 EUR letno (obv. zavarovanje plus letna dajatev).
Kaj pa poraba? Pri yariski je navedena (izvenmestna vožnja) 4,9 litra, pri Xsari pa 5,5. Pri letni kilometrini 10-12kkm to pomeni 90-105 EUR višji stroški za gorivo.

Se pravi, manjši avto je 500 EUR dražji, kar bo z malenkostno manjšimi stroški registracije in goriva pokrila šele čez dobra 3 leta.

NoF3ar je napisal/-a:morem povedat, da se nemorem strinjati z tvojo izjavo. Tukaj gre le za voznik začetnik, ali za voznika ki ima malo vozniških izkušenj.

Ravno zato je bolje, da se vozi v malo večjem avtu, ki je varnejši. Če bi šlo za mojo hčer, bi že tako razmišljal.

Punca vozla mestnega malčka dizla z 4,5l porabe ter 15k km na leto. Za te kilometre je porabila: 675l dizla, * 1.351€= 911€ ob predpostavki da je bencin= 999€
Sam sem vozil večji razred in seveda turbaka, recimo da sem imel 10l porabe čeprav je bila večja po mestu. Torej sem porabo: 1500l * 1.48= 2220€

10 litrov ti je porabil? Gotovo je bil turbobencinar in najbrž ga nisi šparal.
Ne moreš tega primerjati z majhnim dizelčkom, no
Tukaj pa je govora izključno o bencinarjih, in to ne-turbinskih, pa povedala je da vozi umirjeno.

mpak v tem primeru si prišparal 1200€ na leto, k temu dodaj višjo registracijo in si na 1500€
[/quote]Sem že zgoraj izračunal dejanske razlike med realno primerljivimi avti, ki bi prišli v poštev v tem primeru.
V resnici ne pride niti približno toliko, ampak le kakih 10% razlike, ki jo ti navajaš (pa odkod tebi te nore cifre?)

Mi je pa ob tem postalo jasno, zakaj so mali avtomobilčki tako dragi, v primerjavi z večjmi avti - večina ljudi (celo na avto-forumu, kjer naj bi malo bolje vedeli) sploh nima realne predstave o dejanskih stroških in napamet domneva, da ima manjši avto bistveno manjše stroške - pa ni velikih razlik...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoF3ar To jun 04, 2013 2:35 pm

Sonic: navedel sem ti moj primer. S tem da sem registracijo zmanjšal (iz razloga, ker je imel veliko KM), saj je mene prišla 1200€ njo pa 350€ ! Glede nato, da imajo navedeni avti, na http://www.spritmonitor.de 11,42l sem ga preklemano šparal! Primerjava, je na mestu z dizlom in bencinarom, saj se vozima z pucno 1x tedensko relacisko 65km z porabo 4,5l na Yariski 2007 letnik, ki je težja in večja od predhodnice!

Poraba xsare

5,94 7,44 9,23 1.6i

in Yaris

4,27 5,61 7,72 1.3VVTI

Razlika je 2l! Torej vsakih 100km te pride 3€ dražje! Če res na grobo izračunamo je to še vedno 450€ na 15.000km + letna dajatev 30€ +2premiska razreda 80kw
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne To jun 04, 2013 3:00 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 04, 2013 2:53 pm

NoF3ar, ne vem kaj si točno hotel povedati oz. kaj primerjaš, iz tvojega pisanja je malo težko razbrati.

In ne vem, kaj imaš to za eno makino, da moraš plačat 1200 EUR pri registraciji - mogoče zraven šteješ še kakšno kasko zavarovanja, ma je vseeno še vedno veliko.
Jaz sem lepo izračunal, da za voznika z 0% bonusom, pride celoten strošek zavarovanja in registracije za Yarisko 1.33 okoli 500 EUR letno, za malo večji avto z nekoliko močnejšo 1.6 mašino pa okoli 560 EUR, nič več.

Jaz predlagam da kupi nekoliko večji avto, to še ne pomeni da mora kupiti tavelikega Range Roverja z V8 mašino...

Pri porabi obeh avtov sem pa pri obeh gledal tovarniške podatke za izvenmestno vožnjo, s katero bo ona naklepala največ kilometrov (fijakanje KR-LJ-KR) in pri taki vožnji je razlika v porabi še najmanjša - pri max 10-12 kkm letno pa itak ne nanese veliko...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jun 04, 2013 5:05 pm

Avta z ezzy-jevih linkov delujeta super....pa upam si trdit, da je corsa vsaj tako varna kot xsara, velikost gor ali dol. Če se pa vozi v Lj mora verjetno še kaj tam parkirati, tu pa je še corsa ali yaris kmalu prevelika.

Pa nekomu, ki ima za avto 3000 evrov, mogoče tudi 200 e na leto dosti pomeni, konec koncev se lahko 2-3 mesece vozi za ta denar
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 04, 2013 7:51 pm

maniaxxx je napisal/-a: upam si trdit, da je corsa vsaj tako varna kot xsara, velikost gor ali dol.
Verjamem da si upaš, ampak dosti verjetno da se motiš.
Pa niti ni tako važno, ker moja poanta ni bila da kupi xsaro. Tisto sem dal le kot primer, kako je lahko razred večji in udobnejši avto sicer istega letnika celo cenejši od malega avtomobilčka, stroški pa niso bistveno večji, čeprav mnogi zmotno mislijo.
V bistvu kar bi jaz v takem primeru kupil, bi marsikoga vrglo na rit, zato po malih korakih poskušam prikazati, da mini-avtomobilček ni edina varianta, če se želiš voziti skromnim budžetom.

Ob tem še ena misel glede tiste rdeče yariske l.2003 s 67.000 km za 3000 EUR ('@Nebomgabiksal dal link): to je res malo kilometrov, če so resnični - no, možno da so res. Ampak to ni tako super kot se zdi na prvi pogled. Namreč večina avtov po 10 letih že doživi kako menjavo jermenov in vodne pumpe itd zaradi kilometrov; tak avto pa čisto možno da še ne, pa je ravno tako treba, ker določeni elementi so fuč tudi zaradi starosti, tudi če še ni kilometrov. Zanimivo bi bilo tudi vedeti, na koliko km in na kakšen čas je tovarna predpisovala menjavo olja in če so servisi kaj preverjali časovno komponento - če je bilo npr. predpisano na 30.000 km, lahko da je v avtu po 10 letih šele drugo ali kvečjemu tretje olje (treba pa ga je menjati vsako leto, tudi če v letu res prevoziš samo 6000 km).
Cifra kilometrov je res majhna, vprašanje pa je, v kakšnem dejanskem stanju je avto in motor. Da ne bo čez čas jok, ko ga bo 'neuničljivi japonec' (sicer sestavljen v Turčiji ali Angliji) začel srat...

Če se pa vozi v Lj mora verjetno še kaj tam parkirati, tu pa je še corsa ali yaris kmalu prevelika.
Prosim lepo. Jaz že 10-15 let skoraj vsak dan parkiram v centru LJ, pa vedno nekako gre - v 95% primerov je tako da če ni prostora, ga tudi za yarisko ni; oz. če je prostor, je tudi za passata. Moj prvi avto je bil Opel Vectra (sicer narejen še v časih, ko so bile limuzine srednjega razreda dolge kot današnji golfi in astre), pa se ne spomnim da bi mi dolžina avta kdaj delala probleme.

Pa nekomu, ki ima za avto 3000 evrov, mogoče tudi 200 e na leto dosti pomeni, konec koncev se lahko 2-3 mesece vozi za ta denar

Nekdo, ki ima v rokah 3000 EUR, naj itak raje ne kupuje rabljenega avta za to celotno vsoto. Veliko bolje je da kupi nekaj za cca 2 jurja, pa ima še nekaj rezerve za morebitna popravila. Za 3000 EUR dobiš rabljene avte, ki v vsakem primeru niso varni pred kakšnimi okvarami. Pa ne mislit, da bodo popravila pri mini-avtih bistveno cenejša.
Poleg tega je povsem možno, da bo po 10 letih in 100.000 in več kilometrih, manj problematičen kak večji avto, ker taki so (vsaj nekateri) narejeni bolj robustno. Ni nujno, je pa možno (odvisno tudi od posamezne znamke/modela).

Uporabniški avatar
Nebomgabiksal
Nov uporabnik

Napisal/-a Nebomgabiksal To jun 04, 2013 8:11 pm

"Ezzy"jev Punto boš zaradi 16ccm plačeval 50€ več cestnine. V bistvu če ostanemo na naslovu je yariska 1.3vvti prava izbira :twisted: . Če gledamo širše pa se izbor lahko razširi tudi na večje/druge avteke... Samo potem sledi deskanje in iskanje napak, vzdrževana, hib, prednosti. Eni so zahani pri 10tkm, drugi kot novi pri 250tkm.

So pa vsi podani linki neki preprodajalci. Jaz sem šel par takšnih gledat in je res izguba cajta. Niti eden ni bil takšen kot v ogladu in niti eden vreden zahtevanih eurov. no ja, mogoče eden od 30. Tako da je veliko "dobrih" oglasov takšnih samo na računalnikovem zaslonu.

Samo je vse vprašanje kaj potem avtorici teme paše. So razne kije ok, so francozi ok, pokvarljvi italijani, opelice ki jih skupj drži malo lima =P . Če bi jaz svoji hčeri, ki je nimam, priporočal prvi avto bi to bil Audi A3, MB A, VW golf.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To jun 04, 2013 8:43 pm

maniaxxx je napisal/-a:Avta z ezzy-jevih linkov delujeta super....pa upam si trdit, da je corsa vsaj tako varna kot xsara, velikost gor ali dol. Če se pa vozi v Lj mora verjetno še kaj tam parkirati, tu pa je še corsa ali yaris kmalu prevelika.

res ne razumem ljudi, ki pravijo, da je problem parkirati malo večji avto. Vsa parkirišča imajo določeno velikost in se zato lahko vsa vozila lepo parkirajo. Mogoče je edina razlika pri parkiranju bočno, pa tudi tam skoraj nikoli ni problem. Pa sem se veliko vozil in parkiral po Ljubljani z malo večjim avtom pa nisem še nikoli imel problemov.

Prav tako ne vem zakaj vedno mlademu vozniku priporočate majhen avto. Jaz že od prvega dne, ko sem naredil izpit rajši vozim daljše avte, in je tudi občutek v vožnji veliko boljši kot v majhnih kindar jačkah, pa tudi bolj varen si na cesti.

Glede Getz-a in Yarisa? Nebi izbral nobenega izmed teh dveh. Že oblika ni lepa. Prav tako pa se po mojem mnenju Clio pelje bolje, tk da bi priporočal Renault Clia.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jun 04, 2013 8:43 pm

Nebomgabiksal je napisal/-a: Če gledamo širše pa se izbor lahko razširi tudi na večje/druge avteke... Samo potem sledi deskanje in iskanje napak, vzdrževana, hib, prednosti.
To je res, ampak to vsekakor velja tudi pri 10 let starih yariskah. Za kakršne je IMO 3000 EUR noro veliko denarja.

So pa vsi podani linki neki preprodajalci. Jaz sem šel par takšnih gledat in je res izguba cajta.

No, nekater linki v tej temi so na oglase fiizičnih oseb.
Se pa s tabo povsem strinjam, da je ukvarjanje s preprodajalci zgolj izguba cajta in te samo v slabo voljo spravi (že če jih greš samo gledaš, bognedaj da od njih dejansko celo kupiš kakšen skret).
Če iščeš rabljen avto, si pomojem zelo olajšaš življenje, če v iskalniku avto.net v izhodišču odkljukaš da ti prikaže samo oglase fizičnih oseb (čeprav tudi tam ni vse zlato, je treba vedet)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 05, 2013 3:58 pm

Ne navijam nujno za mali avto, ampak razumem zakaj si ga avtorica želi, osebno ne bi yariske, getza pogojno, bi raje cliota ali corso če že gledamo male avte.

Za corso sploh navijam ker sem jo imel in je res nenormalno pregledna in nasploh super avto za potrebe, kot jih izkazuje avtorica.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jun 05, 2013 4:20 pm

maniaxxx je napisal/-a:Ne navijam nujno za mali avto, ampak razumem zakaj si ga avtorica želi, osebno ne bi yariske, getza pogojno, bi raje cliota ali corso če že gledamo male avte.

Za corso sploh navijam ker sem jo imel in je res nenormalno pregledna in nasploh super avto za potrebe, kot jih izkazuje avtorica.

no "moja" je pa vozila yarisko preden sva jo zamenjala za avensisa in bi avtorici teme priporočil seveda toyota, avto brez problemov samo redni servisi, sicer je notranjost stvar okusa, ampak po moje je boljša kot pri getzu...glede corse pa res ne bi, imel sem jo samo en teden kot rentacar in je avto proti yariski totalno nepregleden ( 3 vratni) ,vrata ogromna, komaj pas primeš, b stebriček ti zakriva vse pomembne točke parkiranja...poraz! + da 1.4 motor je imel porabo 6,8 in nisem vozil več kot 120km/h, aja avto je imel samo 19000km tako da zgonjen ni bil....

.tako da sem za yarisa!
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov