Najprej hitra pripomba: tole pride bolj 12.000 km na leto, ne 15. Verjetno jih boš imela v realnosti tam nekje 10-12.000 max.Še podatek o kilometrih, ki jih bom delala: približno 15 krat na mesec 25 km v eno smer in nazaj (Kr - Lj) ter mogoče dodatnih 300 km na mesec, se pravi preračunano tam okoli 15000 km največ na leto.
Nebomgabiksal je napisal/-a:Jaz ne bi preveč razmišljal "out of the box". Z večjimi avtomobili narastejo tudi stroški servis, registracija... Sem ravno prodal Volvo S80 in kupil Yarisko
NoF3ar je napisal/-a:morem povedat, da se nemorem strinjati z tvojo izjavo. Tukaj gre le za voznik začetnik, ali za voznika ki ima malo vozniških izkušenj.
Punca vozla mestnega malčka dizla z 4,5l porabe ter 15k km na leto. Za te kilometre je porabila: 675l dizla, * 1.351€= 911€ ob predpostavki da je bencin= 999€
Sam sem vozil večji razred in seveda turbaka, recimo da sem imel 10l porabe čeprav je bila večja po mestu. Torej sem porabo: 1500l * 1.48= 2220€
[/quote]Sem že zgoraj izračunal dejanske razlike med realno primerljivimi avti, ki bi prišli v poštev v tem primeru.mpak v tem primeru si prišparal 1200€ na leto, k temu dodaj višjo registracijo in si na 1500€
Verjamem da si upaš, ampak dosti verjetno da se motiš.maniaxxx je napisal/-a: upam si trdit, da je corsa vsaj tako varna kot xsara, velikost gor ali dol.
Prosim lepo. Jaz že 10-15 let skoraj vsak dan parkiram v centru LJ, pa vedno nekako gre - v 95% primerov je tako da če ni prostora, ga tudi za yarisko ni; oz. če je prostor, je tudi za passata. Moj prvi avto je bil Opel Vectra (sicer narejen še v časih, ko so bile limuzine srednjega razreda dolge kot današnji golfi in astre), pa se ne spomnim da bi mi dolžina avta kdaj delala probleme.Če se pa vozi v Lj mora verjetno še kaj tam parkirati, tu pa je še corsa ali yaris kmalu prevelika.
Pa nekomu, ki ima za avto 3000 evrov, mogoče tudi 200 e na leto dosti pomeni, konec koncev se lahko 2-3 mesece vozi za ta denar
maniaxxx je napisal/-a:Avta z ezzy-jevih linkov delujeta super....pa upam si trdit, da je corsa vsaj tako varna kot xsara, velikost gor ali dol. Če se pa vozi v Lj mora verjetno še kaj tam parkirati, tu pa je še corsa ali yaris kmalu prevelika.
Pa nekomu, ki ima za avto 3000 evrov, mogoče tudi 200 e na leto dosti pomeni, konec koncev se lahko 2-3 mesece vozi za ta denar
To je res, ampak to vsekakor velja tudi pri 10 let starih yariskah. Za kakršne je IMO 3000 EUR noro veliko denarja.Nebomgabiksal je napisal/-a: Če gledamo širše pa se izbor lahko razširi tudi na večje/druge avteke... Samo potem sledi deskanje in iskanje napak, vzdrževana, hib, prednosti.
So pa vsi podani linki neki preprodajalci. Jaz sem šel par takšnih gledat in je res izguba cajta.
maniaxxx je napisal/-a:Ne navijam nujno za mali avto, ampak razumem zakaj si ga avtorica želi, osebno ne bi yariske, getza pogojno, bi raje cliota ali corso če že gledamo male avte.
Za corso sploh navijam ker sem jo imel in je res nenormalno pregledna in nasploh super avto za potrebe, kot jih izkazuje avtorica.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov