matejxx je napisal/-a:Če pa ti je res vseeno katero znamko voziš ( in ti je avto dovolj velik), pa je avto, ki ga je predlagal Ivan36 tudi dober. Imaš nov avto, z garancijo. Prav tako pa imaš v njem preverjeno renaultovo tehnologijo.
Osyris je napisal/-a:matejxx je napisal/-a:Če pa ti je res vseeno katero znamko voziš ( in ti je avto dovolj velik), pa je avto, ki ga je predlagal Ivan36 tudi dober. Imaš nov avto, z garancijo. Prav tako pa imaš v njem preverjeno renaultovo tehnologijo.
Prav tako ima potem neverjetno grd avto haha.. Vsaj glede na moj okus..
matejxx je napisal/-a:bosko25, za moje pojme si napisal premalo podatkov. Lahko ti priporočam majhno kindar jajčko, kot je Twingo ali pa večji avto kot Laguna. Vse kar ti lahko napišem, da se splača kupit dizla za tvoje številko kilometrov.
~toMmy~ je napisal/-a:Kot prvo, po kakšni logiki naj bi avto stal parkiran med vikendi, prazniki, dopustom in nenazadnje bolniško (tudi do zdravnika je treba nekako prit), da si "magično" izračunal tako nizko letno kilometrino??
A nisi bral? Sem izvrtal podatek da cruze menda 1.6 pije cca 7 litrov na AC pri 130+, moj Golf TDI pa pri taki vožnji redko pride kaj dosti pod 6... Pa pred leti ko sem imel Vectro A 1.6 bencin, je tudi na avtocesti pila okoli 6-7..Kot drugo, bencinarji, ki imajo zmerno višjo porabo od dizlov, so ali turbaki (možnost okvar precej bližje dizlu) ali pa manj neprimerni za avtocesto (menjalnik-obrati, navor). No pa na okvare tudi niso imuni.
Kot je spodaj povedal, bo po planu tak avto imel 6 let - karkoli bo sedaj kupil, bo tedaj imelo vsaj 8-10 let ali več, in bo prodal za max jurja ali dva.Kot tretje, npr. s tem Cruzom verjetno zaradi izgube vrednosti ne bi popušil nič manj kot s par tisočakov dražjim dizlom, pa še težje ga bo prodat.
Kot je bilo že vmaes povedano, če boš lahko parkiral passata, boš cruze-a še lažje. Cruze je velikostno bolj golfov razred, le v dolžino ga je malo več, ker je limuzina.bosko25 je napisal/-a:Cruze ce me spomin ne vara je kar konkretno velika zadeva, zato nisem siguren da mi bo sel na parkirno mesto. parkiram pred blokom, in sem malo omejen s prostorom, predvsem sirino.
Niso predragi? Za 10 jurjev bo težko mlajši kot 5 let, to je že kar.malo sem gledal vw golfa in passata, dizelasa, in imata veliko boljso porabo, recimo 4-5l/100km. tudi predragi niso.
bosko25 je napisal/-a:hvala vsem za input. Koliko sta vecja registracija in zavarovanje ce ima motor vecjo prostornino/moc?
saj poraba ni moj glavni indikator. za passata sem gledal, ker si bom v doglednem casu verjetno omislil familijo, in ne bo smiselno takrat predcasno menjavat avta, ker bi to pomenilo dodaten strosek.
kako je z masinami po veliko prevozenih km, rade crknejo? ker gledam da bo avto v mojem cenovnem rangu verjetno imel na stevcu med 100 in 150k km
M-power je napisal/-a:Megana imaš omenjenega v prejšnem postu link 2. Kakšen GT line je resnično lep.
Glede Cruze pa je bilo tukaj na forumu dosti napisano in pije prej 9 kot 8, sploh na A/C.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
ivan nece to u gradu ispod 11-12 !!!
M-power je napisal/-a:Spodaj imaš grafe, kjer je lepo vidno, da pri 120km/h prije 8,5l torej pri 130km/h pije 9l
http://www.moto.rs/test_chevrolet_cruze ... pc-18799.i
Če prebereš, še spodaj komentar ti je pa vse jasno:ivan nece to u gradu ispod 11-12 !!!
Po forumu brska: Gricko in 15 gostov