Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sanny86
Nov uporabnik

Nakup druzinskega avtomobila

Napisal/-a sanny86 Sr avg 07, 2013 10:33 am

Ker je to moj prvi post tukaj gor, bi vse uporabnike najprej lepo pozdravil in se ze vnaprej zahvalil vsem skupaj za pomoc.

Torej, stvar je taka... Z zenico pricakujeva drugega otroka in cas je,, da si kupimo vecji avto, torej enoprostorca ali karavana. Sam se pred vsako vecjo investicijo malce angaziram k raziskovanju, ker nerad puscam stvari nakljucju.
Preden se lotim svojega 'shortlista' avtomobilov, bi morda se omenil, da smo nekako omejeni s sredstvi, torej lahko gremo tam nekje od 8 do max 10 tisoc evrov in ker res veliko potujemo, seveda preferiram dizla.

Do sedaj sva z zeno nekako prisla do ozje izbire avtomobilov in sicer:
Fiat Chroma, 1,9JTD, letnik 2009/10, s cca. 80 tisoc prevozenimi
Hyundai i30 cw, 1,6CRDI, letnik 2008, 80 tisoc prevozenih

Skoda Octavia, Renault Scenic, razlicni VW modeli in drugi se cakajo na 'obdelavo' podatkov in tukaj bi potreboval Vaso pomoc... Prva dva sta favorita, seveda bom pa z veseljem prebral tudi Vase predloge in komentarje.

Lep pozdrav in se enkrat, hvala za vas cas.

Sanny

tilen2009
Nov uporabnik

Re: Nakup druzinskega avtomobila

Napisal/-a tilen2009 Sr avg 07, 2013 11:07 am

Citroen C4 Grand Picasso.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr avg 07, 2013 11:55 am

Jaz bi raje kot karavana izbral enoprostorca. malce višje sedenje kar paše :) , imaš boljši pregled nad dogajanjem na cesti, ponavadi so bolj prilagodljivi kot karavani.

Obvezno izberi takega, ki ima zadaj 3 ločene sedeže, ne pa klopi - ti ne bo žal!!

jaz bi pogledal za peugeot 5008, touran, C-max, tudi C4 picasso (čeprav mi notranjost ne potegne preveč), ali kaj drugega v tej klasi...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr avg 07, 2013 12:32 pm

Meni je pa zanimivo to ko se omenja samo nek budget za nakup vozila, kot da so stroški od tu naprej za vsak avto enaki, sicer je to napovedati loterija ampak vseeno.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

sanny86
Nov uporabnik

Napisal/-a sanny86 Sr avg 07, 2013 1:50 pm

Ivan36 je napisal/-a:Preveč daješ za avto sploh, ko jim cene padajo po urah .... neki idej
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7393636&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7214103&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7457916&show=1

Karavan pa edino Audi A6
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7540740&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7465160&show=1

Lahko vzameš karkoli vse je potrebno vzdrževat.

Hvala za predloge, sploh Picasso se mi zdi zanimiv... Se pa strinjam s tem, da je vse potrebno vzdrzevati itd. in ravno zato se obracam na ta forum, ker me zanima, kako se cene gibljejo glede popravil itd.

Hvala za odgovor in lep dan,

Sanny

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr avg 07, 2013 1:52 pm

Renault Scenic je zame dobro razmerje cena/kakovost. Se ga dobi za dobro ceno

sanny86
Nov uporabnik

Napisal/-a sanny86 Sr avg 07, 2013 1:52 pm

J.McLane je napisal/-a:Meni je pa zanimivo to ko se omenja samo nek budget za nakup vozila, kot da so stroški od tu naprej za vsak avto enaki, sicer je to napovedati loterija ampak vseeno.

Ravno zaradi tega sem tu gor postal svoje vprasanje... Jasno mi je, da servis za Fiata ne stane toliko, kolikor za npr Audija. Sam se ne spoznam na avtomobile, saj sem dejaven v cisto drugi dejavnosti in zato tudi veliko sprasujem. :)

Lp,
Sanny

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr avg 07, 2013 2:01 pm

Glede na omejen budget sem bolj imel v mislih mesečno cifro koliko denarja lahko nameniš za avto (bencin, servis, zavarovanje ...). Pa koliko km na leto narediš?

Od tega bo nekako odvisno ali karavan z mlinčkom, ali velik enoprostorec s 150 konji.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr avg 07, 2013 2:28 pm

Pri dveh otrocih še ni krize. Gre vse v avto - dovolj veliko je vse od golfove klasse dalje, pa ne rabi biti ne karavan ne enoprostorec.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 07, 2013 3:13 pm

uros11 je napisal/-a:Pri dveh otrocih še ni krize. Gre vse v avto - dovolj veliko je vse od golfove klasse dalje, pa ne rabi biti ne karavan ne enoprostorec.

Podpis pod tole. Jaz osebno enoprostorcev videti ne morem.
Za 10 jurjev dobiš limuzino s spodobno opremo in motorizacijo, v kateri se vsaj dobro počutiš na cesti.

sanny86
Nov uporabnik

Napisal/-a sanny86 Sr avg 07, 2013 5:14 pm

J.McLane je napisal/-a:Glede na omejen budget sem bolj imel v mislih mesečno cifro koliko denarja lahko nameniš za avto (bencin, servis, zavarovanje ...). Pa koliko km na leto narediš?

Od tega bo nekako odvisno ali karavan z mlinčkom, ali velik enoprostorec s 150 konji.

No, mislim da v povprecju naredimo cca. 1000 do 1500km na mesec... Placo imam solidno a nisem mahnjen na neke hardcore masine in objestno voznjo, hkrati pa ne zelim cincati in peljati nekaj km za tovornjakom na lokalni cesti, ker nisem preprican v pospesek avtomobila. :)

Recimo, da se mi je ze masina 1,6crdi od Hyundaia i40 kar dopadla, o Chromini 1,9jtd pa sploh ni vredno govoriti. :)

Lp S.

sanny86
Nov uporabnik

Napisal/-a sanny86 Sr avg 07, 2013 5:19 pm

peroRS je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Pri dveh otrocih še ni krize. Gre vse v avto - dovolj veliko je vse od golfove klasse dalje, pa ne rabi biti ne karavan ne enoprostorec.

Podpis pod tole. Jaz osebno enoprostorcev videti ne morem.
Za 10 jurjev dobiš limuzino s spodobno opremo in motorizacijo, v kateri se vsaj dobro počutiš na cesti.

Limuzino ne bi imel, ker sem imel problem ze pri Passatu spraviti v prtljaznik otroski vozicek, ceprav ni bil velik... Torej enoprostorec ali karavan, ker predvsem ne zelim, da se moja boljsa polovica matra in isce pravi kot, pod katerim lahko spravi stvari not...
Motorja pa tudi ne potrebujem nekega pretirano mocnega, recimo tam okrog 100-120 km bo cisto dovolj. Res pa je, da ima npr. Chroma pri masini 1,9 ze 150km, kar je ze (skoraj) prevec. :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 07, 2013 5:31 pm

Imaš na voljo tudi 5-vratne limuzine (Laguna, Mondeo, Octavia), če ti 4 vrata ne odgovarjajo ;)
V vsakem primeru pa raje potem karavan kot enoprostorec.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr avg 07, 2013 5:39 pm

za dva otroka, govorim iz lastnih izkušenj... je dovolj kakšna octavia karavan, golf karavan(čeprav je grd k smrt), praktično vse karavan dolžine 4,2m+
pač, jaz sem bolj za nemško govoreče znamke... res, da je malce dražje, a če ga misliš imeti dlje časa, se definitivno bolj splača kot kak makaronar ali francoz... to je DEJSTVO
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr avg 07, 2013 6:47 pm

Pri cromah je tako, da je skoraj vsak avto uvožen in ima ponavadi zbite kilometre, zato je kar loterija in te hitro nategnejo.

i30 cw, za peljat je fajn, samo je plastika notri malo češka, pa ponavadi mu manjka kak tak kos opreme, ki je fajn, npr. po globini nastavljiv volan, pa dosti slovenskih je bilo v floti od rentacar-jev...

Moj glas gre C4 picasso 2.0 HDI (pač zaradi izgleda), drugače pa vw touran 1.9 tdi, R scenic (po letniku 2006, ta je zmagovalec glede na ceno, sploh grand scenic ma gepek :D )...

Če imate pa manjšu budget za vzdrževanje, so potem kot alternativa še Škoda roomster, c berlingo, vw caddy... ki pa niso nek biser za vozit, ker izvirajo iz dostavnikov, a za družinske potrebe so ponavadi dovolj.

Po drugi strani se jih pa dosti odloči tudi za passata karavana ali škodo octavio combi, sicer jih je polno, sam so pa prostorni pa vredu za vozit, pa stara preverjena tehnika, sploh 1.9 tdi.

Aja, pa poišči takega, kjer imaš možnost preverit servisno zgodovino in preteklo lastništvo, to so ponavadi slovenskega porekla.
Zadnjič spremenil srcnik, dne Sr avg 07, 2013 6:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr avg 07, 2013 6:51 pm

Kdor priporoca limuzine verjetno sam nima otrok. Kot je ze avtor teme povedal je ozka luknja prtljaznika (pustimo octavijo ipd) izjemno mimo ce zelis vozicek ipd kramo nalozit v avto.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Sr avg 07, 2013 8:46 pm

Pozdravljen,
kaj pa kakšna Citroen Xsara Piccasso, 1.6 16V? Jaz sem jo imel 2 leti, 3 otroci, prostora dovolj. 2011 letnik so na Avtonetu med 8000 in 9000€....pa ti še neki ostane.
lp

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Sr avg 07, 2013 9:07 pm

Jaz pravim prostora ni nikoli preveč, tako da bi gledal za enoprostorci. Nimam družine ampak, vem kako sem se počutil v limuzini ko se nas je peljalo 5 ali pa v enoprostorcu. Predvsem če misliš potem imeti še kakega otroka. Sploh pa je fajn, ko ti ni treba nič zlagat v prtljažnik ampak samo vržeš noter pa je. Tako da jaz bi ti priporočal velike enoprostorce ford galaxy, VW sharan itd... še najrajš pa kombi, sej se čist spodobno peljejo multivan, vivaro.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr avg 07, 2013 9:26 pm

Dobr no, zdj že iz enga ekstrema v drugega, najprej mu priporočate, da se da vse v limuzino spravit, zdaj smo pa že na multivanu :D

Naslednje bo verjetno, da ma twingo pomično zadnjo klop, pa da bi tud šlo, potem bo pa nekdo reku, da se da v crafterja tud okna zrezat, pa še drsna vrata ma... 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov