Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matador
Nov uporabnik

AVTO ZA RELACIJE

Napisal/-a matador To avg 20, 2013 11:28 am

Pozdravljeni, družinsko smo nekaj debatirali, namreč brat je zamenjal službo, vozi se v odaljen kraj, vožnje je za 35-40km v eno smer ima pa sledeče zahteve (sedaj ima manjši avto, bencinarja):

karavan (5-vratna izvedenka), zadaj ravno dno
dizel, dokaj dober navor, če se le da neobčutljiv glede turbine, šob,...ok, tu se pri nobenem dizlu ne ve kako bo
vsaj 110KM, raje do 130KM
ni potrebno, da je max opremljen (klasika, alu felgne vsaj ''16, tempomat,....)
max do 12.000€
kupil bi pri kakšni pošteni avtohiši (slo, absolutno 1.lastnik, 2 ali 3 leta star avto), v ceno bi dal svoj avto v cca vrednosti 6.000€ (ker pravi, da se mu ne da prodajat, ok bo tudi manj dobil, se zaveda, ampak procedura gre hitro in brez nadležnih klicev), ostalo plačilo pa po dogovoru

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: AVTO ZA RELACIJE

Napisal/-a maniaxxx To avg 20, 2013 3:01 pm

Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 20, 2013 8:35 pm

In to je avto z navorom in neobčitljivo turbino,šobami...??

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 20, 2013 8:45 pm

Z novimi dci-ji pa ni nekih težav....je pa edini pameten primerek na avtu-netu v tem cenovnem rangu...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To avg 20, 2013 9:43 pm

čare je napisal/-a:In to je avto z navorom in neobčitljivo turbino,šobami...??

Kaj pa je z novimi DCI-ji narobe? So zelo hvaležni tako glede porabe, pa tudi zanesljivi so. Očitno nekateri še živite v letu 2003, ko so DCI motorji dejansko bili problematični. Lahko rečem, da je DCI tudi ob podobni nazivni moči motorja bolj poskočen od HDI in še katerega drugega.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 20, 2013 10:01 pm

Saj očitno res nič,če jih tlačijo v Mercedese.Ampak mene ne bo prepričal.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To avg 20, 2013 10:06 pm

Ta je res smešna. Išče se avto ki je zanesljiv in priporoča se renoja :lol:

Sj, od novejših avtov sploh nevem kaj bi lahko priporočil (sem ljubitelj Peugeotov, pa ti kar jaz povem da tud teh ne glej). Mogoče kaka Škoda Octavia?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 20, 2013 10:59 pm

čare je napisal/-a:Saj očitno res nič,če jih tlačijo v Mercedese.Ampak mene ne bo prepričal.

Včeraj sem šel v Avstrijo po obnovljen Mercedesov motor, ker je stari po petih letih in 120.000 km zaribal. Sicer gre za kombija, ampak sama osnova motorja je ista kot pri osebnih (220 CDI) in ti motorji crkujejo kot po tekočem traku, tako da tlačenje dCi-jev v Mercedese ne pove ravno kaj dosti... ;)

Drugače pa novejši 2.0 TDI s skupnim vodom veljajo za neproblematične, se pravi Octavia, Passat in Golf karavan so opcija.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To avg 20, 2013 11:23 pm

Osebno bi gledal za:

Mazda 6:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7531760&show=1
Toyota Avensis:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7547487&show=1
Ford Mondeo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7580972&show=1
Citroen C5:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7497618&show=1
Chevrolet Cruze, praktično novm ampak po rahlo premočan:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7488896&show=1

Pri rabljenem avtomobilu je itak v večini odvisno od prejšnjega lastnika v kakšnem stanju je avto. Pred nakupom bi priporočal da imaš ob sebi kakšnega mehankarja. Problematičnost dizlov je uganka, lahko ti bo nagajal še tako priznan in 'cenjen' avtomobil v družbi, kateri so ti ga priporočali njihovi ljubljenci.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr avg 21, 2013 11:23 am

maniaxxx je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7561711&show=1

Predlaga si dobro firmo avta, kjer dobiš za vredu denar zelo veliko opreme. Toda ne vem zakaj mu predlagaš Scenica, saj če je njegov brat menjal službo, sigurno ni blizu penzije, za katere je enoprostorec tudi namenjen.

Predlagam:
Renault Megan
Renault Laguna

Uporabniški avatar
pronto
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a pronto Sr avg 21, 2013 11:38 am

Nima glih 5 vrat ampak ostalo je pa vrhunsko:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7065831&show=1

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 21, 2013 9:29 pm

S staro generacijo 2.2. CDI-ja imam tudi sam zelo dobre izkušnje in sem videl že zelo zanimive številke na števcih kilometrov. Resno me zanima, kako točno pa to vpliva na zlomljene gredi, počene bate, okvarjene oljne pumpe, šobe ipd. ter posledično množično odpiranje/obnovo motorjev pri "smešnih" kilometrih pri novejši generaciji... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr avg 21, 2013 10:46 pm

matador je napisal/-a:Pozdravljeni, družinsko smo nekaj debatirali, namreč brat je zamenjal službo, vozi se v odaljen kraj, vožnje je za 35-40km v eno smer ima pa sledeče zahteve (sedaj ima manjši avto, bencinarja):

35-40 km je že 'oddaljen kraj'? In je treba 'pod mus' takoj kupovati dizla?
Bedarija. Sicer vedno podpiram kupovanje raje večjih kot manjših avtov (najprej sem hotel napisati, da sploh mogoče ni nujna menjava avta, ampak večje je bolje, pa ne vem kakšen avto vozi sedaj), ampak tudi pri tej dnevni kilometrini in če kupuje rabljen avto, lahko še vedno mirno gleda raje bencinarje - najverjetneje bo pri nakupni ceni prišparal več kot kasneje pri gorivu, da niti ne omenjamo veliko večjaga potenciala za težave pri rabljenem dizlu...

v ceno bi dal svoj avto v cca vrednosti 6.000€ (ker pravi, da se mu ne da prodajat, ok bo tudi manj dobil, se zaveda, ampak procedura gre hitro in brez nadležnih klicev)
Sicer ni moja stvar, ampak če bo sam prodajal, bo dobil 500 EUR več (morda celo blizu jurja) - če se mu za tak denar ne da parkrat dvignit telefona, pa res ne vem...

Da podam še moj predlog, recimo našel sem 2009 Mondeo karavan z 2-litrskim bencinskim motorjem:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7517497&show=1
Oglaševano ceno 9800 EUR se gotovo da izpogajati za kakega jurja manj (ali celo dva), tale zadeva bo pa pila verjetno realno največ kake 2 litra več od primerljivih dizelašev* ki se v temi omenjajo (pri kilometrini, ki si jo navedel, ki znase letno dobrih 16.000 km, to pomeni dodatnih 500 EUR letno), s tem da pri bencinarju odpadejo skrbi glede "neobčutljiv glede turbine, šob", pa tudi ni problemov z DPF filtri in EGR ventili...

* konkretno, nekdo je linkal oglas za Mondeo 2.0 TDCi za 12.500 EUR: na spritmonitor.de je povprečna poraba Modeotov s takim motorjem 6,91, za 2.0 bencinarja istega letnika pa 8,21, torej 1,3 litra razlike - še manj, kot sem najprej na pamet napisal...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 22, 2013 5:12 am

Verjetno bi rad karavana izkljucno za voznjo na siht, drugace bo pa parkiran v garazi? Sem ti ze lepo razlozil, da pri nas npr. en avto dela 30x vec km na leto kot bi jih po tvojem izracunu!
Slika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če avg 22, 2013 8:10 am

Sicer sem tudi anti dizelaš, ampak Sonic, kar ne morem dobiti tistega bencinskega Mondea s porabo kot jo navajaš, na splošno je meni videti tako kot da Mondeo naj si bo dizel ali bencin pokuri čisto preveč (6,5 vs 9,5).

Bencinar z ugodno porabo bi bil prej tale ali pa kaj iz VAG grupe:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Ampak kaj takega dobiti na trgu rabljenih je pa loterija, pa še vseeno bo to naneslo ca. 700 € (30k km) več na leto v primerjavi z dizlom.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če avg 22, 2013 10:50 am

matador je napisal/-a:Pozdravljeni, družinsko smo nekaj debatirali, namreč brat je zamenjal službo, vozi se v odaljen kraj, vožnje je za 35-40km v eno smer ima pa sledeče zahteve (sedaj ima manjši avto, bencinarja):

dizel, dokaj dober navor, če se le da neobčutljiv glede turbine, šob,...ok, tu se pri nobenem dizlu ne ve kako bo
max do 12.000€
kupil bi pri kakšni pošteni avtohiši (slo, absolutno 1.lastnik, 2 ali 3 leta star avto), v ceno bi dal svoj avto v cca vrednosti 6.000€ (ker pravi, da se mu ne da prodajat, ok bo tudi manj dobil, se zaveda, ampak procedura gre hitro in brez nadležnih klicev), ostalo plačilo pa po dogovoru

pozdravljen, zanima me kaj je dejansko manjši avto in v kakšnem stanju je.
na to kilometrino, ki jo ti omenjaš, verjamem, da se brez problemov vozi z obstoječim avtom in naj denar raje nameni kam drugam..
razen če nima klime...

brez zamere ampak relacija pomeni zame 100+ v eno smer in potem bi razmišljal, ...
ob tvojih podatkih pa dela tedensko za službo cca 400 km to pomeni 2000 na mesec. Koliko jih pa sedaj dela za v službo?

lp

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Če avg 22, 2013 11:38 am

Pred menjavo vozila naj najprej preštudira možnost, če se lahko vozi s kom drugim v službo. Če to ni opcija, naj preštudira možnost javnega prevoza ali še bolje prevoz.org. Če pa potrebuje večji avto iz drugih razlogov (poleg službe) in ga vsekakor hoče kupiti, poleg vožnje v službo pa se bo vozil z vozilom še kje drugje, pa naj pogleda dizle karavane. Naj odpre avto.net in pogleda, kaj si lahko privošči ter potem kupi čim bolj ohranjen primerek, ne glede na znamko...

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Če avg 22, 2013 11:41 am

radar je napisal/-a:

max do 12.000€

pozdravljen, zanima me kaj je dejansko manjši avto in v kakšnem stanju je.
na to kilometrino, ki jo ti omenjaš, verjamem, da se brez problemov vozi z obstoječim avtom in naj denar raje nameni kam drugam..
razen če nima klime...

brez zamere ampak relacija pomeni zame 100+ v eno smer in potem bi razmišljal, ...
ob tvojih podatkih pa dela tedensko za službo cca 400 km to pomeni 2000 na mesec. Koliko jih pa sedaj dela za v službo?

lp

takole je, vozi, yaris I., avto je že star, zgonjen, hehe, dela pa, to pa res, sam lejte, ni prijetno po AC se vozit s takim malim jajcem, sej to ne pelje nikamor, za bencinarje pa je za ramislit, kot to predlagajo sonic in ostali, samo, če pogledate, vsi vi ki ste kupovali bencinarje ste na koncu pristali na dizelaše, vsi imate neke tdije idr., kako pa to?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 22, 2013 11:55 am

matador je napisal/-a:v ceno bi dal svoj avto v cca vrednosti 6.000€

matador je napisal/-a:takole je, vozi, yaris I., avto je že star, zgonjen, hehe, dela pa,

Hmm, tole dvoje ne gre glih skupaj ;)

Vsekakor pa bi tudi jaz razmislil o bencinarju, sploh če je malo avtoceste.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7571106&show=1

1.2TSI-ja raje ne bom predlagal, ker bo spet val kritik :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov