Odvisno tudi od kilometrov ki jih narediš...v kolikor je pod 20k letno, potem Octavia 1.2 TSI ambition. Še z nekaj dodatne opreme (sam bi sicer izbral samo boljši radio pa mogoče sprednje park senzorje, ostalo je že tako kot mora biti) jo dobiš s popustom pod 17 jurjev. Prostorsko je že kombilimuzina zadosti velika za družino, motorizacija pa tudi ni preboga saj je avto presenetljvo lahek (1230 kg). Poraba bo pa pač liter pa pol večja kot pri dizlu ampak precej prišparaš še pri servisih.
Sam imam novega pasata 2.0 tdi pa ko sem nazadje za nadomestni avto imel novega Tolega (kopija Rapida, se pravi nekaj manjši kot Octavia), nisem mogel verjeti kako mlinček l(105 konjev) leti, vsekako bolj poskočen kot moj avto. Mimogrede: močno se vidi varčevanje z materiali v Toledu/Rapidu napram Golfu ali Octavii.
V koliko pa delaš več km pa 1.6 TDI Ambition ki te pride okoli 18.500 če ne pretiravaš z dodatno opremo. Pomaga, da avtu lepo pristaja bela barva.

Jaz bi v tem cenovnem rangu vzel prav to, v kolikor bi rabil prostoren avto (sicer pa Golfa).
Vsekakor se pa izogibaj vseh cut-price avtomobilov (Chervolet, Dacia) oz. jih vsaj prej dobro testiraj. Pa pri teh se začetni prihranek v par letih preoblikuje v ogromni minus...malo poglej cene poslovnih najemom (npr. ALD) pa ti bo jasno o čem govorim. Da o kvaliteti vožnje ne govorim...