Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

oneone
Nov uporabnik

Prvi avto do 2k€

Napisal/-a oneone To sep 10, 2013 8:09 pm

Živjo,

kupujem prvi avtomobil in o njih nimam velik pojma. Prebral sem že en kup takih tem in počas dobivam idejo kaj treba iskat, bi si pa želel vaših priporočil in komentarjev.

Želje:
- stroški: res čim manjši (gorivo, registracija, zavarovanje, deli, potencialne okvare) - pomembno zame
- cena: 1500€-2000€, potem imam še na rezervi 1000€-1500€ za ostale morebitne stroške
- velikost: mal večji avto kot recimo Clio, ne rabi bit velik (potencialno lahko tudi Clio, če bi ga res priporočali glede na ostale zahteve)
- relacije: v glavnem po cca 50km, občasno 15km - na letni ravni bi reku, da bo okol 15000-18000km, seveda nimam izkušenj in ne morem rečt zagotovo
- moč: vozim bolj kot ne počas do srednje hitr z ne nekimi velikimi pospeški, tako da moč ne rabi bit velika

Prebral sem, da je za relacije nad 10km priporočljiv dizel. Je to tudi res za letno manj kot 20000km prevoženih?

čare
Mojster foruma

Re: Prvi avto do 2k€

Napisal/-a čare To sep 10, 2013 9:55 pm

Če se hočeš vozi poceni z minimalnimi stroški potem nabavi nekega bencinarja.Za 2 jurja dobiš recimo xsaro 1.6 ampak glej 90 konjsko.Motor bo v skrajni sili pil olje in če potem porihtaš glavo in imaš dovolj prostoren,udoben in za tvoje zahteve kar živahen avto z normalno porabo.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To sep 10, 2013 9:58 pm

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To sep 10, 2013 10:06 pm

cena pa za 700€ previsoka !

dajte no mir. 1700€ ? jaz imam enak avto pa so mi v avtohiši rekli da mi ga vzamejo not za 500€ !

sicer so pa to kvarljivi avti. če ne vžigalne tuljave, bo čez čas moral menjati kolesne ležaje, izpušne lonce če ni zvrtane luknje, obstaja nevarnost okvarjenega katalizatorja, hjoj kolko vsega lahko gre narobe pri tem avtu.

glavobol skratka

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 10, 2013 10:20 pm

jaka muda.Ležaj lahko crkne povsod,špule enkrat zamenjaš in je mir za lep cajt.Lonec bo zgnil če maš kratke fure pri vsakem bencinarju,katalitaor pa je res malo bolj na udaru pri renojih.Glede cenitev vatohiš pa brezveze razpravljat.Daj ga nott in čez par dni poglej za kok ga naprej prodajajo.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To sep 10, 2013 10:29 pm

a4 je napisal/-a:cena pa za 700€ previsoka !

dajte no mir. 1700€ ? jaz imam enak avto pa so mi v avtohiši rekli da mi ga vzamejo not za 500€ !

sicer so pa to kvarljivi avti. če ne vžigalne tuljave, bo čez čas moral menjati kolesne ležaje, izpušne lonce če ni zvrtane luknje, obstaja nevarnost okvarjenega katalizatorja, hjoj kolko vsega lahko gre narobe pri tem avtu.

glavobol skratka

Daj ne basaj. Kaj vse je šlo narobe ko so tebe delali...

Vžigalne tuljave koštajo 80eur vse 4!! S tem da se da dobiti mislim da Boscheve in delajo (namesto siemensovih). Kolesni ležaj ni bil menjan nikoli noben, lonec imamo še vedno original, katalizator je še vedno prvi, amortizerji so še vedno prvi!!!!!! Menjana je bila sklopka - mestna vožnja terja davek in je zdržala 210k km. Avto je v prvem lastništvu, 1.6 16v, karavan sicer, vožen izključno po mestu, letnik 2000 prevoženih ima 215k km. Ohranjen je vrhunsko - volan je obrabljen zaradi veliko mestne vožnje, pleh pa je odličen, brez pikice rje!
Da ne govorim o tem da po 215k km in 12letih zlorabe (naši doma ne jebejo žive sile a je motor mrzel ali ne) po mestu avto še vedno za šalo pride čez tehničnega brez karkšnihkoli problemo in zlahka ga spravim pod 6l/100km. Vmes je stal eno leto in po letu stanja je vžgal ko šus na akumulator ki je star 7 let.
Avto še vedno ne spije niti KAPLJICE olja med intervalom (vedno servisiran na 20k km, nikoli manj).

Pa sploh me ne moti če se kaj pove čez avto (recimo to da so bile tuljave problem - ne boš verjel menjali so jih pod garancijo in že 11let imamo iste notri in še vedno delajo!!!!!) ampak dejte fantje začet govort realne zadeve.
Razpizdi me, ko kurcate in pljuvate čez avto, ki je dejasnko zelo hvaležen avto (tako servisi, ker nima veliko napak) kot tudi poraba. Sam pa verjetno voziš kakega zmahanega pitajbogaodkjekupljenega megana in potem ti je reno kriv ko ti crkuje vse po spisku, avto pa servisa kaj več kot takrat ko se je vozil mimo ni videl! Na koncu odvrneš človeka od nakupa s takim idiotskim komentarjom. Avto pa je resnično hvaležen pa na koncu še od poznanega človeka. :roll:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr sep 11, 2013 7:39 am

grelec kabine (antifriz na tleh), jermenica glavne gredi, nosilci motorja, alternator

samo za te stvari sem plačal 300 in to nima veze s prejšnjim lastnikom

bodimo realni, renault je renault

cena je pa absolutno previsoka. vprašajte strokovnjake. sedaj sta na trgu že dve naslednji generaciji meganov

pa da ne bo pomote, moj naslednji bo tudi megane prve generacije, poznam enega s prvim lastnikom (80.000km) ki bo kmalu verjetno prodajal. takrat pač prešraufam zadeve ki so na mojem dobre in gre trenutni v prodajo

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr sep 11, 2013 10:04 am

Vse tukaj našteto je treba menjat pri večini avtomobilov z že nekaj kilometri. Tukaj se ne gre za slabosti avta, pač pa za redno vzdrževanje.

Megane mk1 je sicer čisto hvaležen avto če se dobi solidno ohranjenega. Edini izredni strošek so špule, ki pa spet niso tako zelo drage.

Za tak denar ti ne preostane drugega kot kupit Xsaro/Megana/Astro 1.6 ali 1.4 (razlike v porabi so minimalne), pa je to pač to.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr sep 11, 2013 12:56 pm

Vzameš tistega, ki ti ugaja, pa nima veze kaj je reno, bmw, audi, škoda.
Pomembno je, da je avto brezhiben, ne pa neka podrtija za 1800 evrov.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr sep 11, 2013 12:57 pm

[quote="a4"]cena pa za 700€ previsoka !

glavobol skratka[/quote]

a to pa je vredno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7636089&show=1

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr sep 11, 2013 1:16 pm

Glede na želje bi za tako ceno vzel samo in izključno staro japonsko vozilo. Nissan, honda civic itd... Da se trudiš se nič ne pokvari. :lol: Imel nissan-a precej dolgo, fenomenalen avto za tvoje želje. Predlagal pa bi tudi hondo civic (L. od 1996-2000). Jo ima prijatelj za 1k eur naravnost bombastičen avtomobil. 5 let jo ima pa ne vem če je dvakrat zamenjal žarnice :D 1.4 motor, avto ima precej dolgo peto prestavo tako,da imaš pri cca. 120km/h tam okoli 3k/obratov. Pije zelo malo, ter abnormalno zanesljivo vozilo. :)
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr sep 11, 2013 4:32 pm

Se strinjam glede Japoncev - ti starejši so res neuničljivi. OK, lahko imaš smolo, ampak v povprečju to pomoje kar drži. Sam imam l.99 Accorda 1.8, dobil lani za jurja in pol (=drobiž), ima 210k km, vozim se kot kralj in imam vse kar rabim. Pleh je odličen (tudi pod), olja ne pije niti kapljice in edini dve napaki sta popolnoma nenujni popravili. Poraba je med 8 in 9 če ni furan prepogosto v mestu. Ampak če kupiš manjši avto to itak ne bo tak problem.

Npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7642257&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7486230&show=1 (briga te zunanjost, važno, da vozi; +ima klimo)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 11, 2013 5:22 pm

Daedalus je napisal/-a:Se strinjam glede Japoncev - ti starejši so res neuničljivi. OK, lahko imaš smolo, ampak v povprečju to pomoje kar drži. Sam imam l.99 Accorda 1.8, dobil lani za jurja in pol (=drobiž), ima 210k km, vozim se kot kralj in imam vse kar rabim. Pleh je odličen (tudi pod), olja ne pije niti kapljice in edini dve napaki sta popolnoma nenujni popravili. Poraba je med 8 in 9 če ni furan prepogosto v mestu. Ampak če kupiš manjši avto to itak ne bo tak problem.

Npr.:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7486230&show=1 (briga te zunanjost, važno, da vozi; +ima klimo)

Nič ne rečem glede japoncev in zanesljivosti ampak sorry dati čuka pa pol za to kišto je absurd... Mislim tisti k bi dal mu lahko samo čestitam za kretenizem.

lp

p.s. sicer pa glede na to, da se na japoncih nič ne pokvari sploh ne rabi denarja na strani za popravila. Naj raje kupi za tri oz. za tri pa pol čuke japonca pa bo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 11, 2013 5:28 pm

Evo jaz bi dal, sem zato k****n? Ta mazda je eden najbolj zanesljivih avto nasploh in pri takem budgetu je to najpomembnejše...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 11, 2013 5:37 pm

Bolje 1500 za 13 let staro mazdo kot 2000 za 22 let starega Civica na 14" alu feltnah.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr sep 11, 2013 5:39 pm

maniaxxx je napisal/-a:Evo jaz bi dal, sem zato k****n? Ta mazda je eden najbolj zanesljivih avto nasploh in pri takem budgetu je to najpomembnejše...

Izvoli... =P

lp

p.s. vem, da nebi dal ampak ok.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr sep 11, 2013 6:02 pm

King1 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Se strinjam glede Japoncev - ti starejši so res neuničljivi. OK, lahko imaš smolo, ampak v povprečju to pomoje kar drži. Sam imam l.99 Accorda 1.8, dobil lani za jurja in pol (=drobiž), ima 210k km, vozim se kot kralj in imam vse kar rabim. Pleh je odličen (tudi pod), olja ne pije niti kapljice in edini dve napaki sta popolnoma nenujni popravili. Poraba je med 8 in 9 če ni furan prepogosto v mestu. Ampak če kupiš manjši avto to itak ne bo tak problem.

Npr.:

Nič ne rečem glede japoncev in zanesljivosti ampak sorry dati čuka pa pol za to kišto je absurd... Mislim tisti k bi dal mu lahko samo čestitam za kretenizem.

lp

p.s. sicer pa glede na to, da se na japoncih nič ne pokvari sploh ne rabi denarja na strani za popravila. Naj raje kupi za tri oz. za tri pa pol čuke japonca pa bo.

Ja, za jurja in pol dobiš tudi kaj večjega. Kaj pa, če ne rabiš večjega? Kaj bi kupil ti? Megana? Golfa? Xsaro? Ve te kište so isti k* kot ta mazda kar se tiče kištavosti, mazdin edini problem je izgled, pa še to je čisto subjektivno. Če je keš precej omejen, se veliko raje vozim v takšni kanti, kot pa dajem višek €€ za vzdrževanje in feltne/gume in podvozja in bencin za avte, ki presegajo moje potrebe.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr sep 11, 2013 6:15 pm

čare je napisal/-a:Bolje 1500 za 13 let staro mazdo kot 2000 za 22 let starega Civica na 14" alu feltnah.

Saj solidnega civica dobiš za kake 800 eur, kje si našel 2k eur :shock:
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr sep 11, 2013 6:37 pm

Daedalus je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Npr.:

lp

Ja, za jurja in pol dobiš tudi kaj večjega. Kaj pa, če ne rabiš večjega? Kaj bi kupil ti? Megana? Golfa? Xsaro? Ve te kište so isti k* kot ta mazda kar se tiče kištavosti, mazdin edini problem je izgled, pa še to je čisto subjektivno. Če je keš precej omejen, se veliko raje vozim v takšni kanti, kot pa dajem višek €€ za vzdrževanje in feltne/gume in podvozja in bencin za avte, ki presegajo moje potrebe.

Po želji... Ampak trojko z 70KM-ji, plastično notranjost in varnost na podnu nikoli nebi kupil. Pa nimam nič proti mazdi. Istega mnenja bi bil, če bi bilo govora o gnojfu, astri..... Enostavno premalo za tak denar. Pa naj dela 500.000 km brez menjave žarnice. ;)

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 11, 2013 7:13 pm

nooblette je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Bolje 1500 za 13 let staro mazdo kot 2000 za 22 let starega Civica na 14" alu feltnah.

Saj solidnega civica dobiš za kake 800 eur, kje si našel 2k eur :shock:

1. http://www.avto.net/ad.asp?id=7587434
2. http://www.avto.net/ad.asp?id=7637646
3. http://www.avto.net/ad.asp?id=7625723
4. http://www.avto.net/ad.asp?id=7638346
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov