Odločam se za nakup avtomobila, ki mi bo kot dijaku služil večinoma za:
-vožnjo do službe in nazaj med vikendi (2x15km)
-občasne daljše vožnje do obale, smučišč, itd.
-ostale malenkosti (trgovina, banka, pošta)
Tak avto pa mora biti:
- okoli 1500€
- bencinar, 100km (v primeru manjšega avtomobila lahko manj), poraba ni bistvena ker ne delam bistveno več kot 5000km letno) maks. pa 120 konj
- letnik 99' +- 2 leti (starejši le v primeru da gre za tank od avtomobila)
- oprema: klima obvezno, centr. zaklepanje (zaželjeno daljinsko), električni pomik prednjih stekel
- kilometrina pa relativna, glede na to koliko določen motor zdrži
Glede na moj status dijaka sicer nebi smel gledati na vozne lastnosti avtomobila, pa vendar bi rad da je avto stabilen (tudi na avtocesti pri 140kmh) ter da se skozi ovinke ne pelje po stranskih ogledalih (kot se je moj bivši Polo Classic 1.6).
Zaenkrat sem si ogledoval skoraj vse, še najbolj pa se mi dopade sledeči: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7593923&show=1
Med drugimi sem si ogledoval tudi naslednje:
Ibiza 1.4 16v
Focus 1.6 in 1.8
Toyota Celica (116km če se prav spomnim)
Civic 1.4 90 km
Saxo VTR/VTS in pa Pežo 106 Rallye
Opel astra / corsa
še posebno pa se mi dopade E36 compact (316i ali 316ti) katerega pa žal nisem zasledil na spletu nobenega.
Tako da če ima kdo kakšne nasvete, misli, predloge glede omenjenih avtomobilov bi prosil če jih deli, glede omenjenega ter tudi zanesljivost teh vozil.
Še posebej me zanima pa če ima kateri od naštetih (še posebno bmw) res tako velike stroške vzdrževanja in drage rezervne dele kot mi pravijo prijatelji in pa sorodniki, ki pa seveda vedo vse in še več