StajercS je napisal/-a:Potem ma moja defekten avto.Ma Renault Megane II, prvi tip l 2004, 1.5 dci 90km. Pa ob grdi vožnji po avtocesti (pospeševanje,zaviranje itd) pri 140 km/h pokuri 4/4.1 l/100km. Da se komot prit pod 4 litre, če se pelješ konstantno tam 120 km/h. Zaj pa ne vem, ali potovalni tak laže + jaz na roke ne vem računat (sem isto zračunal, ker se mi zdi skoraj nemogoče nizka poraba
), ker jaz z Golf 5 1.9 TDI 90km + čip ne pridem niti malo blizu te porabe.
StajercS je napisal/-a:Potem ma moja defekten avto.Ma Renault Megane II, prvi tip l 2004, 1.5 dci 90km. Pa ob grdi vožnji po avtocesti (pospeševanje,zaviranje itd) pri 140 km/h pokuri 4/4.1 l/100km. Da se komot prit pod 4 litre, če se pelješ konstantno tam 120 km/h. Zaj pa ne vem, ali potovalni tak laže + jaz na roke ne vem računat (sem isto zračunal, ker se mi zdi skoraj nemogoče nizka poraba
xxl je napisal/-a:Ne morem verjet kaj eni pišete,4,4 pri 140,mislim
Kai je napisal/-a:Pozdravljeni.
Kupujem avto in mi je pri avtu primarni podatek-poraba goriva.
Iščem avto, pri kateremu se je možno na relacijski vožnji z varčno in lepo vožnjo(90% je avtoceste) približat nekje povprečju 4l/100km.
Malo sem gledal in:
Opcija a: cenovno nekje med 5000-10000, letnik od 2006 dalje- ustrezal bi verjetno novejši Focus 1.6tdci, Volvo c30 ali s40(6 prestav) 1.6 d. ali passat 2.tdi bluemotion (recimo 3-4tisoč pologa, preostanek lizing)
Opcija b: Druga možnost je mogoče avto, ki bi imel pričakovane porabe malo več, recimo 5-5,5 l/100km, vendar nižjega cenovnega razreda recimo 1500-3000, avto se takoj plača in se "zgura ven" v treh letih. Tu sem razmišljal o Lancii Lybra 1,9 ali 2,4 jtd, ("policijski") Opel Astri 1.7dti, Citroen Xsara 2,0hdi.
Ma kdo od vas kakšen nasvet, izkušnjo, idejo?
Letno delam 45-55 tisoč kilometrov. Na AC se večinoma vozim nekje 120km/h na tempomat, tako, da mislim, da bi se dalo iztisnit ekonomičnost iz avta.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov