Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MZ8
Nov uporabnik

Nakup Opel Insignije

Napisal/-a MZ8 Sr nov 27, 2013 8:01 pm

Pozdravljeni,

odločam se za nakup nove Opel Insignije. Kupil bi 5 vratno s cosmo opremo in dodatnim paketom navigacije in bose ozvočenja. Bila bi v črni kovinski barvi. Pri Sawalu je cena nekje 23500 Eur, če bi jo vzel na lizing. Pogledal sem tudi malo pri drugih prodajalcih in so cene zelo podobne.

Ali kdo pozna kakšne boljše variante, ali če se bi dalo zmeniti še za kakšen popust? Prijatelj ki je kupoval golfa se je zmenil še za nekaj 1000 Eur popusta z enim od prodajalcev.. Ali je možno, da ti dajo popust še na kaj, ali so to pač zacementirane cene in se ne splača niti gnjaviti?

Hvala

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Re: Nakup Opel Insignije

Napisal/-a mevden Sr nov 27, 2013 8:17 pm

seveda se splača gnjaviti. prodajalci majo glih takšne najraje ki plačajo brez da bi kaj barantali. Moraš vedeti da se končuje leto, njim se pa gre za čimvečje številke prodanih vozil v letošnjem letu. Če je vozilo na zalogi bi moral dobiti popust, prinesi konkurenčne ponudbe, pojdi v več salonov in zahtevaj ponudbe. Še najraje ti bodo dodali več dodatne opreme v račun.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr nov 27, 2013 8:58 pm

Ampak čist takoj en pride in da link čisto nekaj drugega. Pomagaj mu z odgovori in ne temi brezveznimi stvarmi, če se je čovek odločil za točno določen avto.

Osebno sem pri novi astri sestavljeno po mojih željah stržil dobrih 4000eur popusta pred 3 meseci. Cena je bila slabih 28keur končna cena s popustom je prišela mislim da na 23,8keur nevem točno in ni bilo veze al na keš ali na lizing.

ps.:lahko se tudi ponudbe iz meseca v mesec spreminjajo in ni nujno da bi bilo zdaj čisto isto
Lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr nov 27, 2013 9:31 pm

Ok, ka si si pa dal pol v astro, da si prišel na 28k€ ? :huh:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr nov 27, 2013 9:31 pm

pskoda je napisal/-a:Ampak čist takoj en pride in da link čisto nekaj drugega. Pomagaj mu z odgovori in ne temi brezveznimi stvarmi, če se je čovek odločil za točno določen avto.

Osebno sem pri novi astri sestavljeno po mojih željah stržil dobrih 4000eur popusta pred 3 meseci. Cena je bila slabih 28keur končna cena s popustom je prišela mislim da na 23,8keur nevem točno in ni bilo veze al na keš ali na lizing.

ps.:lahko se tudi ponudbe iz meseca v mesec spreminjajo in ni nujno da bi bilo zdaj čisto isto
Ja,sem mislil da ker se "odloča", da so opcije še odprte ;) .

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr nov 27, 2013 9:44 pm

srcnik je napisal/-a:Ok, ka si si pa dal pol v astro, da si prišel na 28k€ ? :huh:

Če se ne motim, je v drugi temi omenju, da ima naročenega dizelskega Leona SC FR. Torej je verjetno pri Oplu gledal GTC-jko z 2.0CDTI motorjem, ki po ceniku stane min. 24k €, če prišteješ še boljši paket opreme in dodatna oprema, je hitr še tistih 4 tisočakov.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr nov 27, 2013 10:22 pm

IcEm4n je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:Ok, ka si si pa dal pol v astro, da si prišel na 28k€ ? :huh:

Če se ne motim, je v drugi temi omenju, da ima naročenega dizelskega Leona SC FR. Torej je verjetno pri Oplu gledal GTC-jko z 2.0CDTI motorjem, ki po ceniku stane min. 24k €, če prišteješ še boljši paket opreme in dodatna oprema, je hitr še tistih 4 tisočakov.

:tomidelej: samo kar grem jutri naročit leona da bo v začetku marca pri men če bova prišla z ceno skupaj.

Ps.:pri oplu se da brez problema stržit 15% popusta na katerikol oplov avto kar za seat ne morem reči in bo oz upam da bo okrog 10% off
Lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr nov 27, 2013 10:35 pm

kot so ti rekli... se pri oplu da marsikaj!
sam bi skočil do par ponudnikov, poskeniral vse skupaj in priredil končni znesek oz podarjeno opremo in to nesel večjim, kot je tisti omenjeni v postojni. izgovorov, da ti ne dajo več popusta lahko zavrneš da ti vsaj nekaj od opreme lahko podarijo.
ta postopek o skeniranju in prirejanju deluje pri ponudnikih elektrike (za poslovni prostor).. kako potem nebi pri avtih in še posebaj oplih. (ne bi pisal tega, če bi recimo kupoval toyoto)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr nov 27, 2013 10:44 pm

Kakšne imate eni :shock: Takega kupca ki ponareja predračume bi mu zaračunal +10% ali pa ga lepo odslovil in rekel da naj kar pri njih kupi avto
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr nov 27, 2013 11:31 pm

pskoda je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:

:tomidelej: samo kar grem jutri naročit leona da bo v začetku marca pri men če bova prišla z ceno skupaj.

Ps.:pri oplu se da brez problema stržit 15% popusta na katerikol oplov avto kar za seat ne morem reči in bo oz upam da bo okrog 10% off

Daj malo povej ... kaj točno si gledal pri Astri in kaj pri Leonu?

Zakaj Leon? Kaj te je prepričalo, oziroma zmotilo?

Jaz sem tudi danes šel firbcat Leona ...pa sem malo :huh:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če nov 28, 2013 1:47 am

pskoda je napisal/-a:Kakšne imate eni :shock: Takega kupca ki ponareja predračume bi mu zaračunal +10% ali pa ga lepo odslovil in rekel da naj kar pri njih kupi avto

kdo sploh govori o ponarejanju.. kaj pa če recimo rečeš prodajalcu avtohiše ZZY da ti avto v podjetju XYZ ponujajo za resnično vsoto -5%.. ne boš verjel, da te te sicer odslovijo. ampak če pustiš tvoj kontakt se ti skušajo vsaj približati s kakšno dodatno opremo. še posebaj če želijo izpolniti neko kvoto ob koncu leta.
če gledaš da je to nateg je potem tudi barantanje nategovanje in nasploh trgovina in z njo povezan dobiček...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če nov 28, 2013 7:37 am

Jerch_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kakšne imate eni :shock: Takega kupca ki ponareja predračume bi mu zaračunal +10% ali pa ga lepo odslovil in rekel da naj kar pri njih kupi avto

kdo sploh govori o ponarejanju.. kaj pa če recimo rečeš prodajalcu avtohiše ZZY da ti avto v podjetju XYZ ponujajo za resnično vsoto -5%.. ne boš verjel, da te te sicer odslovijo. ampak če pustiš tvoj kontakt se ti skušajo vsaj približati s kakšno dodatno opremo. še posebaj če želijo izpolniti neko kvoto ob koncu leta.
če gledaš da je to nateg je potem tudi barantanje nategovanje in nasploh trgovina in z njo povezan dobiček...

V enem postu višje si napisal "priredil končno ceno" zato me je to zmotilo, ampak kot vidim si ti mislil malo drugače kot jaz ;)
Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če nov 28, 2013 8:00 am

For je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:

Daj malo povej ... kaj točno si gledal pri Astri in kaj pri Leonu?

Zakaj Leon? Kaj te je prepričalo, oziroma zmotilo?

Jaz sem tudi danes šel firbcat Leona ...pa sem malo :huh:

Bom bolj na hitro, ker teh razlik je dosti. Astro sem gledal to ki je že @IcEm4n omenil z sport opremo (dodatno navigacija, 20", biksenon z afl-om, el. ročno, led zadaj, boljši zvočni sistem pa še kaj bi se najdlo) in je prišla polna cena dobrh 28keur (konfigurator). Pri leonu pa fr 2.0 tdi z led lučmi, ozvočenjem, design paketom pa še nekaj malenkosti, cena +25keur.
Prepričal me ni ne leon ne astra, ker astra mi je osebno lepša zunaj ampak je težja od leona ki je lažji posledično majša poraba boljša ekslozivnost (se kar čuti razliko) ima veliko cenejše gume od astre ki je vizualno lepša noter (osebno me ne moti toliko tipk, ker se navadiš) ampak ni tako kvalitetna na otip kot leon,...Bom še šel pogledat forda (če ne bova prišla skupaj z ceno pri seatu), ki me je tudi malo zmoti ker nima 3 vratne verzije

Ko greš firbcat to ne pomeni še nič, ker to je komaj prvi utis. Ko pa si pred nakupom in ti v odločitvi igrajo še druge stvari kot so naprimer everčki (nabavna cena, stroški, prodajna cena,...) pa stvar stoji čisto drugače

ps.: avtorju teme se opravičujem za off
Lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če nov 28, 2013 5:39 pm

Leon im trivratno verzijo.

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Če nov 28, 2013 7:57 pm

Kar se cene tiče zna bit Trobec na dolgem mostu (LJ-Vič) najbolj konkurenčen, vsaj tako je bilo nekaj let nazaj ko sem se sam zanimal za opla. Je pa res da pri Sawalu nudijo 8let kaska zastonj (kakšen je drobni tisk ne vem).

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 28, 2013 8:10 pm

Dejte povedat vsi tisti, ki dobivate te blazne popuste pri nakupih (recimo nekaj tisoč evrov), kako vam uspeva, medtem ko drugim niti centa ne popustijo. Ker od vsakega skoraj slišim da je dobil nov avto za pol cene.

So to kake veze ali brez vez? Čisto tako informativno me zanima, kaj se kar tja pride pa reče dam vam toliko (recimo pol cene novega), take it or leave it? Pridete s starim biciklom in v šelesteči trenirki iz Špara, da se vidi da ni denarja? Kako recimo nekega nezainteresiranega prodajalca (ki ga ne poznaš, ni v žlahti itd...) prepričati v popust?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 28, 2013 8:31 pm

Ne vem, kako ma zdej Trobec glede prodaje Oplov (opazil sem, da je samo še uradni serviser teh vozil).
Na opelforumu se je ravno par dni nazaj nekdo pohvalil, da lahko zrihta 25-27% popusta pri nakupu novega opla - kje točno, pa ne vem.

@MBTouran, on govori o Focusu, da ni 3-vratnega, ne o Leonu.
Slika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 28, 2013 8:50 pm

LeQuack je napisal/-a:Dejte povedat vsi tisti, ki dobivate te blazne popuste pri nakupih (recimo nekaj tisoč evrov), kako vam uspeva, medtem ko drugim niti centa ne popustijo. Ker od vsakega skoraj slišim da je dobil nov avto za pol cene.

So to kake veze ali brez vez? Čisto tako informativno me zanima, kaj se kar tja pride pa reče dam vam toliko (recimo pol cene novega), take it or leave it? Pridete s starim biciklom in v šelesteči trenirki iz Špara, da se vidi da ni denarja? Kako recimo nekega nezainteresiranega prodajalca (ki ga ne poznaš, ni v žlahti itd...) prepričati v popust?

Sprašujem predvsem zato, ker meni še ni uspelo zrihtati si nekih popustov. Recimo ena moja izkušnja nekaj mesecev nazaj ko sem kupoval trenutno Kio, sem šel prej še nove Golfe 7 gledati, šel na testno vožnjo in se resno zanimal za enega od tistih na zalogi, prej sem namreč vozil Polota. Bil sem redna stranka v tistem avtosalonu na servisu, tako da sem že kar nekaj denarja tam pustil, imel sem namen kupiti, če bi bili malo fleksibilni pri ceni ali kakšni dodatni opremi, prtljažnik, gume, itd.

No na koncu mi povejo da mi ne morejo niti evra spustit cene, pa sem bil tam, resna stranka z namenom nakupa in vse. Kao šef ne pusti ali nekaj podobno smešnega. Tako da kako vam uspeva te bajne popuste zdilati?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 28, 2013 9:01 pm

Fora je tud v tem, da nekatere znamke že v samem štartu nabijejo ceno, mal tud pri dodatni opremi še navijejo ceno, potem pa super duper ekstra hud popust, pa je v končni fazi potem cena podobna kot pri tisti znamki, ki je v štartu bolj realna s cenami, katera pa potem ne da oz. da zelo malo popusta. Ljudje dandanes pa itak na vsakem koraku fehtajo za popust.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov