Fural sem vse tri. Astra me je po testni vožnji nehala zanimati. Težak in nič kaj posebej fajn za vozit s čudnim obnašanjem med ovinki in zelo anemičnim motorjem, ki skrbno skriva svoje konje. Pa še notranjost mi ni bila všeč zaradi preveč gumbov. Zunanjost mi sicer ni napačna in pozicija za volanom je kul (razlogi, da sem jo šel furat).
Mazdo sem fural samo z 1.5 motorjem, ki je prešvoh, 2.0 žal (še) ne. Podvozje ima vrhunsko, občutek na volanu tudi zelo dober, menjalnik pri 1.5 pa bi bil lahko boljši. Sicer ima lepo kratke in natančne gibe, ampak deluje nekako gumijast. Motila me je tudi sklopka, katere pedalo se mi zdi previsoko postavljeno glede na naslon za levo nogo, naslon za roko me je zaradi čudne oblike tiščal in zaslon media sistema na sredini je, čeprav grafično lep, nekako odmaknjen od dogajanja. Drugače je upravljanje media sistema z vrtljivim gumbom kul izvedeno. Ergonomija in pozicija za volanom je razen naštetih težav dobra in zadaj ima tudi dovolj prostora, a ne toliko, kot bi pričakoval od tako velikega avta. Prtljažnik ni v litrih nič posebnega, v praksi pa je precej dolg in deluje zelo uporaben, pa še sedeži se pospravijo v ravno dno. Aja, pa v rdeči barvi je ful lepa

Leona sem fural z 2.0 dizlom in FR opremo. Podvozje je malo bolj trdo, kar se najbolj opazi po slabi cesti, ampak ni neudobno. Med vožnjo je zelo pregleden razen direktno nazaj zaradi majhne šipe in majhnih vzvratnih ogledal (ki pa iz notranjosti zgledajo ful dobro, sploh v beli barvi hehe). Ergonomija je odlična, pedala, volan in ročica menjalnika so točno tam kjer morajo biti, sedeži so pri FR vrhunski. Notranjost na prvi pogled sicer ne zgleda kaj posebnega, ampak mi je zelo všeč da je ovita okoli šoferja (cockpit varianta) in da je zalon postavljen visoko, zato je lepo na očeh. Prostora je veliko spredaj in zadaj, kar me je ful presenetilo glede na dolžino (kratkost) avta. Tudi prtljažnik je več kot spodoben, moti le stopnica, ki nastane ob podrtih sedežih. Menjalnik zelo dober, motor prav tako, bi pa rad preizkusil še 1.4 TSI. Aja, pa Leon nima xenona ker ima LED luči, ki zgledajo zelo lepo in po pričevanjih svetijo še bolje kot xenon, žal sem fural podnevi in o tem ne morem soditi.
Btw., glede na to, da sodeč po izbiri daš veliko na dizajn oz. lepoto avta, kaj pa kaka Giulietta? Za dobrih 18k bi se po mojem že dalo dobiti bencinarko distinctive z xenonom. Podobno te bo prišel tudi Leon FR z LED lučmi ali Mazda 2.0 attraction. Sicer je Alfica zadaj rahlo bolj utesnjena od naštetih, ima pa zato vrhunsko podvozje in motorje ter daleč najboljšo prezenco na cesti. Pa DNA je tudi zelo zabavna igračka