Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Testni Leon, Mazda 3, 308 (Astra, Octavia)

Napisal/-a For To dec 03, 2013 5:32 pm

:?

Ma ...nisem pametan :huh: zdaj mi je še Leon ratal všeč. Jutri ga grem malo probat.

Testni pa zato ker mi je žena postavila limit :(

Leon http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=754 ... art%20Stop

Mazda 3 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... %20NAVIG...

Astra http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=762 ... o%20vozilo

To je samo za orientacijo. Še to je drugač preveč ....mislim da bi jo (ženo) do 17.000 še nekako prepričal. Delam na tem da ji 18.000 ne bo veliko :mrgreen:

Nekako ne pristanem na tiste spodnje pakete opreme, zato testni ... :(

Mora biti FR (leon), Attraction(Mazda), Cosmo/Sport(Astra)

-bencinar (100-140 KM)
-do max. 20.000 km
-xenon
-večji zaslon pri Astri (posledično še navigacija pač ... :roll: )
-parkirni senzorji

Ne bom zdaj rekel katerega bi najraje, ker je vse odvisno od priložnosti, ponudbe, financiranja in še česa. Zato tudi ni bistveno vprašanje katerega bi vi izbrali. Seveda lahko kakšen predlog napišete. ;) Katerega in zakaj?

Predvsem bi tukaj rad informacije kje v Sloveniji imajo takšne testne avte? Če kdo ima konkretno informacijo naj mi prosim napiše, pa bom malo poklical.

Vem da na Avto Netu niso vsi, zato bi bilo fajn zvedet za kakšnega?

Očitno bom mogu nekaj iz zaloge vzeti :( (če bo nov) in zdaj je idealen mesec za to. Drugače sem pa mislil svojo konfiguracijo naročit in čakat.... :?

Hvala za vaša mnenja in informacije :)
Zadnjič spremenil For, dne To dec 10, 2013 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Testni Leon, Mazda 3 (Astra, Octavia)

Napisal/-a MBtouran To dec 03, 2013 5:41 pm

Opla bi jaz crtal, ostalo pa na testno in se sam odloci so vsi ok

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 03, 2013 5:54 pm

Osebno tudi novega še nebi povsem prečrtal. Leta je konec, trgovci bi se radi znebili zalog, ki niso vedno le skubljene različice. Če se malo potrudiš, se lahko prav zgodi da najdeš tudi kakšnega novega. Tistega dobrega tisočaka kolikor je ponavadi testen cenejši od novega pa bodo spustili ceno, samo da se znebijo zaloge. Se bo pa treba potruditi in se zapeljati v nekaj salonov.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 03, 2013 5:56 pm

MBtouran je napisal/-a:Opla bi jaz crtal, ostalo pa na testno in se sam odloci so vsi ok

..saj, zato je v oklepajih :mrgreen:

ampak nikoli ne reci nikoli ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 03, 2013 6:19 pm

Brezveze je kar en avto črtat če ga ne greš probat ker čisto vsaka znamka ima + kot tudi -
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 03, 2013 6:35 pm

...pa niti ni brezveze, manj dela je in iskanja, posledično pa lažja odločitev. :)

V tem primeru ko iščeš najboljšo priložnost, je še z enim avtom preveč dela. Preveč avtohiš, preveč ponudb, preveč barv, opreme, motorjev .... :mrgreen:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To dec 03, 2013 6:37 pm

MBtouran je napisal/-a:Opla bi jaz crtal, ostalo pa na testno in se sam odloci so vsi ok

Opel Astra je zelo dober avto in ne vem zakaj bi ga bilo treba črtati. Dober je za vozit prav tako pa tudi precej udoben. Zelo lepa notranjost, ker je veliko gumbov. Je pa res, da je zunaj po faceliftu grša, kot pa pred njem.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To dec 03, 2013 6:38 pm

Fural sem vse tri. Astra me je po testni vožnji nehala zanimati. Težak in nič kaj posebej fajn za vozit s čudnim obnašanjem med ovinki in zelo anemičnim motorjem, ki skrbno skriva svoje konje. Pa še notranjost mi ni bila všeč zaradi preveč gumbov. Zunanjost mi sicer ni napačna in pozicija za volanom je kul (razlogi, da sem jo šel furat).

Mazdo sem fural samo z 1.5 motorjem, ki je prešvoh, 2.0 žal (še) ne. Podvozje ima vrhunsko, občutek na volanu tudi zelo dober, menjalnik pri 1.5 pa bi bil lahko boljši. Sicer ima lepo kratke in natančne gibe, ampak deluje nekako gumijast. Motila me je tudi sklopka, katere pedalo se mi zdi previsoko postavljeno glede na naslon za levo nogo, naslon za roko me je zaradi čudne oblike tiščal in zaslon media sistema na sredini je, čeprav grafično lep, nekako odmaknjen od dogajanja. Drugače je upravljanje media sistema z vrtljivim gumbom kul izvedeno. Ergonomija in pozicija za volanom je razen naštetih težav dobra in zadaj ima tudi dovolj prostora, a ne toliko, kot bi pričakoval od tako velikega avta. Prtljažnik ni v litrih nič posebnega, v praksi pa je precej dolg in deluje zelo uporaben, pa še sedeži se pospravijo v ravno dno. Aja, pa v rdeči barvi je ful lepa :)

Leona sem fural z 2.0 dizlom in FR opremo. Podvozje je malo bolj trdo, kar se najbolj opazi po slabi cesti, ampak ni neudobno. Med vožnjo je zelo pregleden razen direktno nazaj zaradi majhne šipe in majhnih vzvratnih ogledal (ki pa iz notranjosti zgledajo ful dobro, sploh v beli barvi hehe). Ergonomija je odlična, pedala, volan in ročica menjalnika so točno tam kjer morajo biti, sedeži so pri FR vrhunski. Notranjost na prvi pogled sicer ne zgleda kaj posebnega, ampak mi je zelo všeč da je ovita okoli šoferja (cockpit varianta) in da je zalon postavljen visoko, zato je lepo na očeh. Prostora je veliko spredaj in zadaj, kar me je ful presenetilo glede na dolžino (kratkost) avta. Tudi prtljažnik je več kot spodoben, moti le stopnica, ki nastane ob podrtih sedežih. Menjalnik zelo dober, motor prav tako, bi pa rad preizkusil še 1.4 TSI. Aja, pa Leon nima xenona ker ima LED luči, ki zgledajo zelo lepo in po pričevanjih svetijo še bolje kot xenon, žal sem fural podnevi in o tem ne morem soditi.

Btw., glede na to, da sodeč po izbiri daš veliko na dizajn oz. lepoto avta, kaj pa kaka Giulietta? Za dobrih 18k bi se po mojem že dalo dobiti bencinarko distinctive z xenonom. Podobno te bo prišel tudi Leon FR z LED lučmi ali Mazda 2.0 attraction. Sicer je Alfica zadaj rahlo bolj utesnjena od naštetih, ima pa zato vrhunsko podvozje in motorje ter daleč najboljšo prezenco na cesti. Pa DNA je tudi zelo zabavna igračka :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 03, 2013 7:12 pm

hmmm.... :bere o Alfi pa res nisem nikoli premišljeval. :? Žena ravnokar pravi ....."jaaaaaaaaaaaaaaa! Meni so zmeraj bile všeč!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Se strinjam glede dizajna, ampak mora biti tudi dobra izdelava in zanesljivost. Moram reči da so mi Italijani veliko bolj všeč kot včasih.
Že več kot šest let je en pri hiši (prej Punto, zdaj Grande Punto) in vsako toliko je treba malo tapete dati dole pa kaj popravit ....ali pa kakšno žico naštukat ker se je precvikala, ali pa kakšno plastiko zalimat ker ropota ... :D mislim ...nič hujšega, simpatične napake ima. ;) Drugače pa osnovne, vitalne zadeve delajo! Ženi je všeč, otrokoma tudi ....meni pa tudi skoz bolj. :D
Mogoče jutri malo pofirbcam .... ;)

Hvala za tvoje mnenje. Lepo si to napisal.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To dec 03, 2013 7:15 pm

Koliko vem po statistikah alfe niso ravno pojem zanesljivosti/kvalitete. So pa lepe :D

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 03, 2013 7:38 pm

@MBtouran:
Prepričan sem, da je na obeh področjih boljša od VAGa.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To dec 03, 2013 7:40 pm

Marek_ je napisal/-a:@MBtouran:
Prepričan sem, da je na obeh področjih boljša od VAGa.

Nimam problemov z znamkami. Naj si pogleda statistike pa bo sam ugotovil kdo ima prav. Samo carbuyer test giuliete naj pogleda pa bo videl kvaliteto izdelave ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 03, 2013 8:06 pm

:roll: ..pa ja ne boste začeli 1000X obdelano debato... :)

Zato tudi ni bistveno vprašanje katerega bi vi izbrali. Seveda lahko kakšen predlog napišete. ;) Katerega in zakaj?

Predvsem bi tukaj rad informacije kje v Sloveniji imajo takšne testne avte? Če kdo ima konkretno informacijo naj mi prosim napiše, pa bom malo poklical.

Vem da na Avto Netu niso vsi, zato bi bilo fajn zvedet za kakšnega?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 03, 2013 8:54 pm

Alfa ni nič manj zanesljiva od ostalih, ima pa svoj šarm, pa po novem tudi 5 let garancije, kar tudi odpravi kak dvom :mrgreen: .

Kar se napisanih tiče sem vozil oziroma sedel v vseh razen leonu, konec koncev si mazdo tudi sam vozil tako da ti je poznana, astra tudi, lahko ti pa povem več o alfi, sam sem vozil 170 konjsko in ima avto, kljub nekaterim pomankljivostim ( mene je najbolj motil sredinski naslon za roko ) nekaj, kar drugi nimajo, to je pa tisti šarm. Kar se pa same lege na cesti tiče je odlična, ampak ne boljša od mazde ( vsaj prejšne, sedanja ne vem kakšna je ), mazda je celo še bolj odzivna in ima boljši menjalnik. Alfa ima bistveno boljše sedeže in na sploh občutek v notranjosti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr dec 04, 2013 8:57 am

Giulietta se je meni zdela čisto kul sestavljena in z dobrimi materiali v notranjosti, nič slabša kot nova Mazda 3 ali Leon. Po zanesljivosti mehanike so pa itak Italijani zelo dobri, motorji so dejansko v vrhu, tako JTD-ji kot T-Jeti. Januarja sicer pride facelift, kjer so materiale v notranjosti še izboljšali, glavna razlika pa bo v media sistemu, saj bo facelift imel UConnect s touch screenom. Posledično bo tudi centralna konzola malenkost drugačna - ne bo več tistih "rocker" gumbov pod radiem, so jih morali odstraniti (prestaviti drugam) zaradi velikosti touch screena. Tk da to upoštevaj, če jo boš slučajno šel pofirbcat :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 04, 2013 9:06 am

tristan01 je napisal/-a:Osebno tudi novega še nebi povsem prečrtal. Leta je konec, trgovci bi se radi znebili zalog, ki niso vedno le skubljene različice. Če se malo potrudiš, se lahko prav zgodi da najdeš tudi kakšnega novega. Tistega dobrega tisočaka kolikor je ponavadi testen cenejši od novega pa bodo spustili ceno, samo da se znebijo zaloge. Se bo pa treba potruditi in se zapeljati v nekaj salonov.

LP Tristan01

Se povsem strinjam.

Testne primerke sam načeloma odsvetujem, četudi te bodo trgovci prepričevali, da ga je vozil le in samo "direktor". Testne primerke pač vozi xy voznikov, od katerih se najde tudi marsikdo, ki mu je med testiranjem prav malo mar za tujo lastnino (povsem nezavedajoč se, da bo takisti avto kasneje nekdo tudi kupil). Na koncu ugotoviš, da je dejanska razlika s povsem novim primerkom zanemarljiva - še posebej ob dejstvu, da so testna vozila dodobra opremljena z drago dodatno opremo, ki voznika sicer razvaja, potencialnega kupca testnih primerkov velikokrat tudi premami, a na koncu po parih mesecih uporabe ugotovi, da taista dodatna oprema nikakor ni nujna. Zgolj za primerjavo: pri Seatu je na avto.net vsaj ena dokaj primerna opcija: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=701 ... D%20PAKET- ; za razliko od prikazanega testnega pri Vrtaču (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=754 ... art%20Stop), pa je razlika zgolj nekaj 100 eur (testni ima sicer še dodatno sprednji in zadnji PDC za cca. 500 eur ter povsem nenujna 18" platišča). BTW, pri obeh je moč ceno spustiti še za par dodatnih odstotkov.

Glede na omenjene želje:

For je napisal/-a:
-bencinar (100-140 KM)
-xenon
-večji zaslon pri Astri (posledično še navigacija pač ... :roll: )
-parkirni senzorji

... bi bilo ob koncu leta smiselno pogledovati po zalogah s temi opcijami (predvidevam, da bi znali biti fleksibilnejši pri Oplu, saj je Astra že dlje časa na trgu), pri Seatu je moč pogledati trenutno zalogo na njihovi strani: http://cc.porscheinformatik.com/nova-vozila-seat . Alfe Giuliette sicer ne poznam, imajo pa trenutno 2.400 eur popusta (tako je 120 konjski 1.4TB po ceniku 17.440 eur).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če dec 05, 2013 12:53 am

Hm,mogoče lahko kaj pomagam iz prve roke.120 KM TB je samo 600 eura cenejša,poraba pa enaka,na papirju pri 170 MA celo nižja.Zato sem se zlahka odločil za slednjo.105 TB porabi tudi približno enako,kar je za te konje preveč.Če sem malo primerjal konkurenco (iz firbca) s podobno opremo,sem hitro prišel na podobno ceno s tem,da vsem manjka 30-50KM in več proti julki.V opremi distinctive+pragi in doplačilo za belo barvo(!),me je prišla 19 000 eura,best buy za moje pojme,ampak preveč za tvoj limit,pa še xenona in zaslona ni.Poraba,hm,če nisi ravno v mestu doma,voziš v mejah normale (po omejitvah ali do +10,20),se giblje med 7-8,malo mesta,malo ac,največ reionalke.Umirjeno po regionalkah lahko prideš pod 6,samo po mestu težko pod 9,tako,da tovarniški mešan ciklus 5,8 je pretirano optimističen podatek.Imam trenutno 50 000km,nič problemov,včasih se oglasi podvozje,ko so nizke temperature,čez ležeče policaje (ni dobro prehitro čez!).Včasih se oglasi kakšen ne preglasen criček,verjetno nekjer pod sedežem,v glavnem ne slišim,ker itak špila radio.Jaz sem zadovoljen,kot s vsemi alfami do zdaj,moti me ceneno blago na sedežih za ta paket opreme,trda plastika na spodnjem delu vrat,nenastavljiv naslon za roko,ozko odmerjen plac za roko,če hočeš premikat naslon sedeža,zadnji sedalni del je fiksen,premikajo se samo naslonjala.Vse to je imela 147 boljše in lepše urejeno.
Če ne izbereš 170KM,bi jaz raje potem izbral Leona ali Mazdo,ampak zato,ker ziher nisi zagrižen alfist,pa mogoče bo kaj ceneje,takšne konje pa ziher ne boš imel.
PS-eden zanimiv test,tipičen navdušenec,zato je mogoče preveč pristranski http://www.superauto.rs/index.php?view= ... vi&id=3605
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če dec 05, 2013 10:39 pm

Alfo nisem utegnil pofirbcat. Malo sem teste bral, in podatki o porabi so mi dober razlog da ne kupim. :?

Leon, Mazda 3, Astra?

Leona sem malo probal viewtopic.php?f=11&t=75488&start=220

Med Leonom in Mazdo pa res ne vem.

Glede servisnih intervalov je Mazda boljši izbor.
Cena servisov pa je uganka
Oprema? Po moje spet Mazda?
Poraba? Oba sem probal in sta pri umirjeni vožnji imela skoraj enako porabo.
Leona rešuje to da ima LED. Brez tega bi me veliko manj zanimal.

Astra jih itak šiba za 2-3 jurja. Kot je en napisal, so pri Oplu (ne glede na uvoznika) kar precej fleksibilni in ustrežljivi z popusti.

Plusi Astre?
Servis na 30.000 km
Cena
Mogoče pa tudi financiranje spravim lažje pri njih

...to je pa tudi vse :( :roll:

Minusov ki me motijo je pa preveč

Poraba je skoraj za liter večja (pri tisti umirjeni vožnji)
Mehka pedala zavore
Rdeči osrednji zaslon in na sploh ta rdeča med števci.
Motor je precej anemičen in tudi navor pri nizkih vrtljajih ni na nivoju Mazde in Leona
Tudi volanski obroč mi ni ravno pri srcu, čeprav mu nimam kaj preveč očitat.
Izolacija je tudi slabša
...pa malo sem se je naveličal. Sedeži v cosmo paketu so skoraj enaki kot v moji stari
...mogoče pa tista sport http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=762 ... o%20vozilo ta bi mi še šla nekako skoz, ker je malo drugačna in nima tistega (odvratnega) rdečega zaslona. Ima kar nekaj kilometrov in sploh ni poceni :(
....tisto malo morje gumbov :roll:

Tudi sami trgovci so pomembni. Pri Seatu je prodajalec presegel vsa moja pričakovanja, in maksimalno se trudi da financiranje spravimo skozi.

Itak da bo to (financiranje) na koncu odločilo zadevo. Tudi prodaja moje Astre, ali staro za novo bo vplivala .....tako da je vse še odprto. ;)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če dec 05, 2013 11:47 pm

Glede porabe ti priporočam stran spritmonitor, kamor porabo vpisujejo lastniki avtomobilov. Na testih po mojih izkušnjah dosegajo totalno nerealne številke, še posebej pri Alfi (po mojem ker jo je veselje pritiskat, pa še stikalo za športni način ima serijsko).

Giulietta: http://www.spritmonitor.de/en/overview/1-Alfa_Romeo/1190-Giulietta.html?fueltype=2&constyear_s=2009&power_e=150&powerunit=2
Astra: http://www.spritmonitor.de/en/overview/35-Opel/322-Astra.html?fueltype=2&constyear_s=2010&power_e=150&powerunit=2
Leon: http://www.spritmonitor.de/en/overview/44-Seat/392-Leon.html?fueltype=2&constyear_s=2012&power_e=130&page=5&powerunit=2

Mazda je žal še preveč nova, da bi bilo kaj gor, ampak bi rekel, da bo poraba tudi okoli 7,5 litra (+- 2-3 deci), kot pri vseh ostalih. S tem da Giulietta in Leon opazno bolje gresta od ostalih dveh. Med tema dvema je Giulietta bolj zanesljiva (dlje na trgu, bolj robustni motorji), Leon pa bolj prostoren in varčen. Glavna prednost Astre je cena, Mazde pa pregovorna japonska zanesljivost, čeprav je ta model še zelo nov, kar je tudi pri japoncih lahko loterija.

Moj nasvet, kupi tistega, ki ti je najbolj všeč zunaj, znotraj in na testu (in si ga seveda lahko privoščiš). Drugače se boš kasneje samo tolkel po glavi :)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 12:00 am

Ne razumem glih tisti spritmonitor ...tkole na hitro sem pogledal in videl Astro 1.6 in 6,6 poraba :shock: :huh: to je naučna fantastika!

Najbolj zaupam sebi in svoji vožnji. Zato sem vse te avtomobile probal na isti relaciji in na isti način. Glede porabe mi je zdaj vse jasno.

tha_man je napisal/-a:Moj nasvet, kupi tistega, ki ti je najbolj všeč zunaj, znotraj in na testu (in si ga seveda lahko privoščiš). Drugače se boš kasneje samo tolkel po glavi :)

Ja, to je to!!!
To jaz že skoz prakticiram....nočem nekaj vmes in nočem nekaj kar mi ni všeč. Ali avto po mojem okusu, ali nič(oziroma neko škatlo za 2-3 jurja) :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov