Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Grande punto 1.9 jtd

Napisal/-a hahehihoh Pe dec 06, 2013 10:40 pm

Pozdravljeni, tokrat se na vas obračam, ker sem v dilemi. Na internetu sem zasledil punta 1.9 JTD, ki mi je kar všeč. Je letnik 2007, ima 150,000 km in ima 120 konjskih moči, 6 prestav. Zanimajo me vsa mnenja o tem avtu, kako se obnesejo, predvsem bi rabil avto za AC. Ima blindiran EGR, tako pravi prodajalec tega avtomobila in zaradi tega gori neka lučka. Če želim, mi lahko EGR popravi ali v nasprotnem primeru ceno zniža za 100€.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... 01.9%20jtd

Kakršnakoli mnenja o tem avtu bi mi zelo koristila.

čare
Mojster foruma

Re: Grande punto 1.9 jtd

Napisal/-a čare Pe dec 06, 2013 10:59 pm

Bejži od italjana ki mu gori katerakoli lučka.Ne zastopim zakaj se zadeva ne sanira pred prodajo,če košta samo 100€....

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 11:14 pm

ha ha ha :cry :cry :cry
Pa kaj je italijan če mu ne gori nobena lučka?! To mora biti! ;)

Ma Grande super avtič ....sicer ne vem kako je z dizlom, naš bencinar dela v redu. Tudi prejšnji Punto je bil car!

Osnovne vitalne zadeve delajo, drugo je pa kakšna malenkost z lučkam, žicam, žarnicam, tapetam, sedeži ...in podobno. ;)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe dec 06, 2013 11:18 pm

a ne blindiran EGR pomeni, da je onemogočen? Ker ljudje so imeli težave z njim pa pol se raje odločijo, da ga onemogočijo in imajo potem mir. Podobno kto z DPF filtrom
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So dec 07, 2013 9:31 am

Blinder je napisal/-a:a ne blindiran EGR pomeni, da je onemogočen? Ker ljudje so imeli težave z njim pa pol se raje odločijo, da ga onemogočijo in imajo potem mir. Podobno kto z DPF filtrom

Ja, nekaj takega je povedal prodajalec...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 07, 2013 10:04 am

čare je napisal/-a:Bejži od italjana ki mu gori katerakoli lučka.Ne zastopim zakaj se zadeva ne sanira pred prodajo,če košta samo 100€....

imam opela in kljub že 600eur popravil, še vedno gori lučka za izpuste..imel 2leti fiat punta in nisem dal na njega za popravila nič

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 07, 2013 12:54 pm

Ni problem če se tebi prižge lučka,problem je ko ti v dobri veri kupiš avto ki mu lučka gori "samo zarad EGR-ja,ki ga potem spet v dobri veri zamenjaš in lučka ostane.Kaj pa zdaj??Menjaj ovo,ono in na koncu bog ve kok stvari pomenjanih da lučka zgine.To je isto ko narod prodaja avto s klimo ki trenutno ne dela in jo je potrebno le nafilat.Če bi jo bilo potrebno samo nafilat bi vsak ki tak avto prodaja dal tistih 40€ jo nafilal in prodal izpraven avto...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 07, 2013 12:55 pm

čare je napisal/-a:Ni problem če se tebi prižge lučka,problem je ko ti v dobri veri kupiš avto ki mu lučka gori "samo zarad EGR-ja,ki ga potem spet v dobri veri zamenjaš in lučka ostane.Kaj pa zdaj??Menjaj ovo,ono in na koncu bog ve kok stvari pomenjanih da lučka zgine.To je isto ko narod prodaja avto s klimo ki trenutno ne dela in jo je potrebno le nafilat.Če bi jo bilo potrebno samo nafilat bi vsak ki tak avto prodaja dal tistih 40€ jo nafilal in prodal izpraven avto...

točno to se je meni zgodilo....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 07, 2013 1:15 pm

Evo vidiš.Drugo je če ti zavestno kupuješ rahlo podrt avto za temu primerno ceno ampak za ceno normalnega pa hočem tudi normalen avto.drugače pa najdeš nekoga ki ima tester in je pripravljen it s tabo pa se preveri kaj ga serje...

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ So dec 07, 2013 5:18 pm

Fiati imajo probleme s svojim elektro servom. Malo se pozanimaj, ker popravilo je lahko hudo drago

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So dec 07, 2013 8:13 pm

Kot ti je bilo nakazano v preteklih odgovorih: napalil si se za dobesedno podrtega Fiata. Še lepo čuvan in servisiran primerek zna povzročati velike probleme (od servo volana, elektronike na splošno, odletanja raznih delov notranjosti, počene vzmeti...).
Je pa edina svetla točka tega avta motor.

Toliko na hitro, upam da ne bomo drug teden brali tvoje teme v rubriki Popravila in okvare ;).

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn So dec 07, 2013 8:27 pm

opelboy je napisal/-a:Kot ti je bilo nakazano v preteklih odgovorih: napalil si se za dobesedno podrtega Fiata. Še lepo čuvan in servisiran primerek zna povzročati velike probleme (od servo volana, elektronike na splošno, odletanja raznih delov notranjosti, počene vzmeti...).

Toliko na hitro, upam da ne bomo drug teden brali tvoje teme v rubriki Popravila in okvare ;).

tipičen odgovor zaplankanega ljubitelja nemških avtomobilov :roll: Itak, če je pa fiat pa to skoz crkuje, folk ne to kupovat lol. 99% takih pa fiata se vozilo sploh ni, kar sele da bi ga lastili.

bostjannn
Novinec

Kraj: preko razumnega

Napisal/-a bostjannn So dec 07, 2013 8:35 pm

hahehihoh je napisal/-a:Pozdravljeni, tokrat se na vas obračam, ker sem v dilemi. Na internetu sem zasledil punta 1.9 JTD, ki mi je kar všeč. Je letnik 2007, ima 150,000 km in ima 120 konjskih moči, 6 prestav. Zanimajo me vsa mnenja o tem avtu, kako se obnesejo, predvsem bi rabil avto za AC. Ima blindiran EGR, tako pravi prodajalec tega avtomobila in zaradi tega gori neka lučka. Če želim, mi lahko EGR popravi ali v nasprotnem primeru ceno zniža za 100€.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=790 ... 01.9%20jtd

Kakršnakoli mnenja o tem avtu bi mi zelo koristila.

Jaz bi se zmenil, da ga pred nakupom pregleda mehaniki po tvoji izbiri in da se res vidi kako in kaj je z avtom, ce odkloni odkorakaj. Imam isti motor v alfi zaenkrat bp :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 10, 2013 12:28 am

opelboy je napisal/-a:Kot ti je bilo nakazano v preteklih odgovorih: napalil si se za dobesedno podrtega Fiata. Še lepo čuvan in servisiran primerek zna povzročati velike probleme (od servo volana, elektronike na splošno, odletanja raznih delov notranjosti, počene vzmeti...).

In to izjavi nekdo,ki vozi Opla :lol: Ja,ta motor je edina svetla točka v skoraj vsakem novejšem dizelskem Oplu.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To dec 10, 2013 9:00 am

xxl je napisal/-a:

In to izjavi nekdo,ki vozi Opla :lol: Ja,ta motor je edina svetla točka v skoraj vsakem novejšem dizelskem Oplu.

no če smo realni opel pa fiat se vsaj v istem rangu težko primerjata.. grande punto in corsa D je ogromna razlika....

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 10, 2013 4:25 pm

:shock:

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To dec 10, 2013 4:35 pm

xxl je napisal/-a:

In nekdo, ki je v 20x25 pixlov zbasal več Alfinih logotipov kot jih premore cela Slovenija ;)

Podal sem svoje mnenje, ki je neposreden odgovor na avtorjevo vprašanje. Če sem koga užalil se pa iz srca opravičujem - saj vozim 11let star Oplov kup rje.
(Imam pa prekleto dober občutek, da se večina uporabnikov z mojim prvim postom strinja v celoti..v razmislek ;) )

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 10, 2013 5:25 pm

:shock: :roll:

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To dec 10, 2013 9:14 pm

xxl je napisal/-a::shock:

sem imel 4 fiate in 1 alfo.. tako da se jaz čudim :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 10, 2013 9:32 pm

dennisCe je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

no če smo realni opel pa fiat se vsaj v istem rangu težko primerjata.. grande punto in corsa D je ogromna razlika....

Pa ti veš da si ta dva avta delita marsikaj, od podvozja naprej npr?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov