crxdelsol je napisal/-a:No tale link me je kar malo prestrašo, ker v bistvu torej ni motorja ki praktično nebi mel problemov.
Največji problem se mi zdijo kilometri, na avto net jih majo vsi "malo" glede na to da se vrjetno tak avto ne kupi da bi delal sam 20.000km letno ali ?
Imajo 2.0 170KM motorji z ročnim menjalnikom kakšne ekstra probleme na katere je treba biti pozoren ?
crxdelsol je napisal/-a:No tale link me je kar malo prestrašo, ker v bistvu torej ni motorja ki praktično nebi mel problemov.
Največji problem se mi zdijo kilometri, na avto net jih majo vsi "malo" glede na to da se vrjetno tak avto ne kupi da bi delal sam 20.000km letno ali ?
Imajo 2.0 170KM motorji z ročnim menjalnikom kakšne ekstra probleme na katere je treba biti pozoren ?
crxdelsol je napisal/-a:Vidim da z 520 je bogo, 530d me zanima, ima to špero ?
mercedes s je napisal/-a:Kolega prodaja 530dA (dal ga je v posredniško prodajo) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=764 ... v.max%20...
Avto ima nov izpušni kolektor, dpf filter, zamenjano olje v menjalniku pri 207.000km, pri 212.000km opravljen mali servis ( olje in filtri ), nov akumulator ....
Če te zanima mi piši na ZS pa ti dam lahko njegovo telefonsko
domen90 je napisal/-a:Aja, kar se tiče dizlov, je velika večina zjajcanih in prevrtenih. Mislim, da skoraj ne moreš kupiti bolj rizičnega avta. Sicer sem velik pristaš BMWjev, ampak bom vseeno rekel - dizel BMW so j***a! Toliko okvar kot se redno pojavlja na teh avtomobilih, lahko primerjaš s kako alfo, mene bi bilo sram prodajati take avtomobile. Na koncu pa že tako rizičen avto kupi kakšen izmed tistih, ki nosijo zlate lance in pedertaške, v katerih nimajo niti za servis, in zgonijo te pomanjkljivo servisirane podrtije. Če boš kupoval dizla, se izogibaj uvoza in glej, da bo preverjena zgodovina. Drži se tistega, max 2. lastnik, pa še zmeraj ti to ne bo garancija, da ne boš kupil katastrofe.
simply je napisal/-a:Sam sem pred kratkim našel 525d z realnimi km 118.000. Čudovito ohranjen - 2. lastnik. Letnik 2004.
Predstavljen je bil tudi na BMW forumu - avtomobil so pregledali različni mehaniki in vsi potrdili da je OK.
Torej se da najti primeren avtomobil - tudi BMW 5 dizel - če le ne preveč kompliciraš pri opremi - ni imel xenona, usnja, gretja sedežev... Ipd.
Seveda pa govorimo o fizičnih osebah - ne avtohišah/preprodajalcih.
adis je napisal/-a:jaz sem našel zelo dobro serijo 530d letnik 2008, kupljen v slo bmw makoma novo mesto ( m optic, ročni menjalnik-6 itd...)![]()
zaenkrat še čakam podatke o servisih glede na vin.
a ko vidim kakšne napake se pojavljajo me malo odbija od nakupa, kolega je predkratkim menjal motor na 530d!
predvidevam, da je 3.0i z 195 kw odličen motor? govorim za bencinarja R6
abbe je napisal/-a:
pa ja ne mislisš met v takem avtu ročni menjalik?
adis je napisal/-a:jaz sem našel zelo dobro serijo 530d letnik 2008, kupljen v slo bmw makoma novo mesto ( m optic, ročni menjalnik-6 itd...)![]()
zaenkrat še čakam podatke o servisih glede na vin.
a ko vidim kakšne napake se pojavljajo me malo odbija od nakupa, kolega je predkratkim menjal motor na 530d!
predvidevam, da je 3.0i z 195 kw odličen motor? govorim za bencinarja R6
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov