Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

anjaE
Nov uporabnik

Clio, Corsa ali Polo

Napisal/-a anjaE To jan 28, 2014 12:59 pm

Pozdravljeni!

Sem študentka, ki se večino časa vozim iz Domžal do Ljubljane. Imam avto, ki je že precej v letih. Našparanih imam okrog 8k eurov ki so načrtno za avto. Zdej gledam po netu in iščem, kaj bi bilo pametnega za ta denar. Pomembno mi je da malo porabi in je enostaven za vožnjo. Klimo imajo itak že vsi.

Zdej mam Cliota in mi je ql avto. Sam je res že čist star. Všeč mi je Corsa Black&White in novi Polo.

Clio baje najmanj porabi sam mi ni preveč všeč
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=769 ... Expression

Corsa zgleda res najboljša.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=552 ... 4%2016%20V

Polo je baje najbolj zanesljiv.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=766 ... 0Trendline

Ker se bolj slabo spoznam na te stvari bi rabla res pošten nasvet, kaj naj kupim. Skrbi me da ne bom mela potem avto skos na servisu. Sej te avti se ne kvarijo tok?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Clio, Corsa ali Polo

Napisal/-a Blinder To jan 28, 2014 1:15 pm

delaš občasno za 4€ na uro(minus potni stroški) pa bi dala za avto za 2000 tvojih delovnih ur?
Corsa je najlepša... mogoče danes, dokler ne pride novi model ven. Je kar v letih(od 2006), po 7 letih se ponavadi model zamenja z novim.
Da clio najmanj porabi je stereotip. Lahko pa preveriš, koliko je na tem resnice http://www.spritmonitor.de/en/search.html
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jan 28, 2014 1:25 pm

Zadnjič spremenil Ivan36, dne To jan 28, 2014 1:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 28, 2014 1:27 pm

Pa se ti sploh splača dizel? Koliko kilometrov delaš letno?

Jaz bi v tem primeru ali poiskal kakšnega lepo ohranjenega cenejšega (starejšega) bencinarja ali pa še malo šparal in vzel novega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To jan 28, 2014 1:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pa se ti sploh splača dizel? Koliko kilometrov delaš letno?

Jaz bi v tem primeru ali poiskal kakšnega lepo ohranjenega cenejšega (starejšega) bencinarja ali pa še malo šparal in vzel novega.

x2! vzami nekaj za 2 - 3k € in ostalo šparej za kaj bol pametnega kot pleh, pejt na potovanje ,...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 28, 2014 1:43 pm

hp6715s je napisal/-a:ostalo šparej za kaj bol pametnega kot pleh, pejt na potovanje ,...

:roll:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich To jan 28, 2014 2:02 pm

Najd enga lepga polota 204 letnik, 1.2 al pa 1.4 bencinar, šparovček, pa še lepši in bolj udoben kot isti letnik kliota in corse :)

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To jan 28, 2014 2:05 pm

peroRS je napisal/-a:
hp6715s je napisal/-a:ostalo šparej za kaj bol pametnega kot pleh, pejt na potovanje ,...

:roll:

ka pa tep ne paše?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 28, 2014 3:32 pm

Tvoja idiotska izjava. ;)

Sicer bi se pa točno te Corse B&W izogibal (sprednje luči "dišijo" po (rahlem) karambolu).
Slika

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 28, 2014 3:47 pm

pusti polota pri miru, ker za ta denar dobiš popolnoma brez vsega.. če dobiš novo corso za nekaj več kot 8jurjev, nimaš kaj razmišljat, pojdi in jo kupi!

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To jan 28, 2014 4:03 pm

Do lanskega leta sem delal na rentacaru in imam z vsakim izmed naštetih avtomobilov (zadnji, aktualni modeli= prevoženih par tisoč kilometrov. Ne bom te prepričeval za nobenega izmed avtomobilov, naštel ti bom samo par dejstev, ki ti bodo upam da pripomogla k odločitvi.

- če delaš manj kot 15.000km letno, potem kupi bencinarja. Dolgoročno so stroški nižji

- izmed teh treh se najbolj pelje polo - volan in menjalnik sta zelo natančna (električni, ostala dva imata hidravliko), sploh na volanu je dober občutek in dobiš dober feedback. Podvozje je najboljše pri polu, ravno prav čvrsto za moj okus, clio je premehak (preveč gunacanja), corsa pa nekje vmes

- bencinski polo ima turbino, kar pomeni manjšo porabo in poskočnejši motor. 1.4 TSI je super za vsakodnevno vožnjo, poraba je cca. 5-6 litrov normalne mešane vožnje. ima pa ta motor težave z napenjalci verige. Ko kupuješ rabljen avto, obvezno preveri, če ima pod garancijo to popravljeno, oziroma ali je možno naknadno popravilo pod garancijo. To velja samo za bencinske TSI motorje.

- oprema pri teh avtomobilih ne igra neke vloge, serijsko je v polu in corsi čisto spodoben avtoradio, sedeži imajo odlične bočne opore, v polotu so za odtenek bolj udobni. klima je klima, važno da je, pa tudi če je ročna. Saj ne kupuješ premium razreda, da bi morala biti dvoconska avtomatska. Smo imeli polote z ročno in avtomatsko, razlika je samo ta, da pri ročni obrneš gumbek na željeno temperaturo, pri avtomatski ga pa pritiskaš.

- clio je v vseh pogledih šrot v primerjavi s corso in polom, pelje se zanič, nikamor ne gre, izolacija je slaba, radio ima trapasto razporejene komande, tepihi so zanič (tako tanki, da se mečkajo kot papir in zatikajo pod pedalke)

Jaz osebno bi se takoj odločil za pola. Od omenjenih 3 bo najbolj obdržal vrednost, pa v vseh pogledih je boljši.
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 28, 2014 4:04 pm

pavlich je napisal/-a:...pa še lepši in bolj udoben kot isti letnik kliota in corse :)

Jaz pa mislim, da je bila tista trojka, ki si jo imel od kolega (z usnjem) malo preveč zjahana za primerjave o udobju :)

domen90 je napisal/-a:- clio je v vseh pogledih šrot v primerjavi s corso in polom, pelje se zanič, nikamor ne gre, izolacija je slaba, radio ima trapasto razporejene komande, tepihi so zanič (tako tanki, da se mečkajo kot papir in zatikajo pod pedalke)

Lahko prideš mojega pogledat. Tepihi so not iz leta 2008 in niso obrabljeni. Pelje se na letnih skozi ovinke solidno, res pa je da ni nič kaj poskočen s svojimi 75 km. Izolacija je dikusabilna, čeprav tudi sam menim, da ne bi bilo nič narobe, če bi se motorja nad 3000 rpm manj slišalo v kabino. Radia ne bi omenjal, ker vse upravljam preko obvolanskih komand. Le občasno na tipki expert nastavim bass/treble. Avtomatsko klimo sem ob nakupu leta 2008 nastavil na 22 °C in zgolj v zimskih obdobjih pritisnem tipko za odroševanje stekel. V svojih malo manj kot 100 kkm ni razvil še nobenega črička ali ropota v podvozju (tudi na Kajuhovi ne, mimo krme ipd. cestah).

Res pa je, da kar sem pri nas Cliotov gledal, so bolj za en šrot... Aja, pa volan in hidravlika... Ti govoriš o cliu '95?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

acad
Novinec

Napisal/-a acad To jan 28, 2014 4:32 pm

Če maš našparanega 8.000€ kupi avto za do 6.500€
Ali si morda še mlada voznica? tudi če nisi, moraš računati na zavarovanje, če nimaš -55% je zavarovanje za tak avto okrog 500-800€ letno, 100€ še te pride še letna dajatev in prometno dovoljenje, nekaj denarja pa imej vedno pripravljenega, za kakšno popravilo in za letne/zimske gume.. če boš dala zdaj 8.200€ za corso, ki ti je najbolj všeč in imaš našparanih 8.000, ga niti vozit neboš mogla ker ne bo za zavarovanje.

Na tvojem mestu bi pa med tvojimi izbirami vzel polota. najbolj drži ceno, ko ga boš prodala čez nekaj let in je dober kompromis cena/stroški vzdrževanja/poraba/dobro občutje

lp

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To jan 28, 2014 4:52 pm

Osebno bi definitivno vzel Polota, se mi zdi še najbolj ličen izdelek. Pa še dost brezčasna oblika tko, da se ne bo tko hitro staral, ker realno meni corsa in clio že zdej zgledata mal staro....No stvar osebne odločitve. Bo pa VW zaradi pedigreja sigurno bolj držal ceno in ga boš čez par let lažje prodala...pomoje.
No glede zanesljivosti pa zadnje čase spremljam stran Avtonasveti, kjer najdeš marsikaj :)
evo:
Polo http://avtonasveti.com/volkswagen-polo-2009
Corsa http://avtonasveti.com/opel-corsa-d-2006
pa še Clio http://avtonasveti.com/renault-clio-3-2005-2012/

Sicer pomoje se ti vse napake na enem avto lih ne pojavijo, ni pa greh bit pozoren. :)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 28, 2014 5:19 pm

domen90 je napisal/-a:Do lanskega leta sem delal na rentacaru in imam z vsakim izmed naštetih avtomobilov (zadnji, aktualni modeli= prevoženih par tisoč kilometrov. Ne bom te prepričeval za nobenega izmed avtomobilov, naštel ti bom samo par dejstev, ki ti bodo upam da pripomogla k odločitvi.

- če delaš manj kot 15.000km letno, potem kupi bencinarja. Dolgoročno so stroški nižji

- izmed teh treh se najbolj pelje polo - volan in menjalnik sta zelo natančna (električni, ostala dva imata hidravliko), sploh na volanu je dober občutek in dobiš dober feedback. Podvozje je najboljše pri polu, ravno prav čvrsto za moj okus, clio je premehak (preveč gunacanja), corsa pa nekje vmes

- bencinski polo ima turbino, kar pomeni manjšo porabo in poskočnejši motor. 1.4 TSI je super za vsakodnevno vožnjo, poraba je cca. 5-6 litrov normalne mešane vožnje. ima pa ta motor težave z napenjalci verige. Ko kupuješ rabljen avto, obvezno preveri, če ima pod garancijo to popravljeno, oziroma ali je možno naknadno popravilo pod garancijo. To velja samo za bencinske TSI motorje.

- oprema pri teh avtomobilih ne igra neke vloge, serijsko je v polu in corsi čisto spodoben avtoradio, sedeži imajo odlične bočne opore, v polotu so za odtenek bolj udobni. klima je klima, važno da je, pa tudi če je ročna. Saj ne kupuješ premium razreda, da bi morala biti dvoconska avtomatska. Smo imeli polote z ročno in avtomatsko, razlika je samo ta, da pri ročni obrneš gumbek na željeno temperaturo, pri avtomatski ga pa pritiskaš.

- clio je v vseh pogledih šrot v primerjavi s corso in polom, pelje se zanič, nikamor ne gre, izolacija je slaba, radio ima trapasto razporejene komande, tepihi so zanič (tako tanki, da se mečkajo kot papir in zatikajo pod pedalke)

Jaz osebno bi se takoj odločil za pola. Od omenjenih 3 bo najbolj obdržal vrednost, pa v vseh pogledih je boljši.

ravno zato ji ne predlagam polota, ker je turbo! zakaj hudiča, bi povprečna voznica rabila turbo in dolgoročno dosti večje stroške? brez turba se ne da več peljat? dajte no!
domen90, malo preberi temo: viewtopic.php?f=2&t=99961

še enkrat ponavljam, za ta denar kupi corso, ker za ta denar dobiš NOVO corso z VEČ opreme kot enga spufanga polota

anjaE
Nov uporabnik

Napisal/-a anjaE To jan 28, 2014 6:10 pm

Vi ste legende! Koliko odgovorov. Res super!

Dizel mi je všeč, ker ne porabi veliko. Zdej mam bencinarja in samo tankam skos. Dizel mi je bolj všeč. V treh letih sem naredila 40k km. Sploh ko greš na morje je fajn met dizla.

acad
Novinec

Napisal/-a acad To jan 28, 2014 6:57 pm

40.000km v treh letih ni tako veliko, da bi zato želel imeti dizla. dizla se kupi ko imaš letno 40.000 prevoženih.
pa tudi bolj kot vse skupaj je pomembno način vožnje, sploh pa dolžina vožnje.

Malo povej kakšno razdaljo prevoziš? če se voziš manj kot 15-20km v eno smer se ti dizel ne izplača, dizel prvih nekaj kilometrov porabi več kot bencinar, vsaj včasih je bilo tako.. dokler se mašina ne segreje, je požrešna, sploh dizlova..
Idealno za tebe bi bil mali turbo bencinar.. 1.2 ali pa 1.4 tsi, pri malih avtomobilih, ki jih ti iščeš, majo taki avteki zelo majhno porabo, seveda če ne podiraš z njimi hitrostnih rekordev

Da bi si pa dizla kupila, ker greš 2x letno na morje je pa že smešno :DDD
(ne delam se norca, da ne bo kakšne nepotrebne zamere)
Zadnjič spremenil acad, dne To jan 28, 2014 8:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To jan 28, 2014 8:02 pm

dennisCe je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:Do lanskega leta sem delal na rentacaru in imam z vsakim izmed naštetih avtomobilov (zadnji, aktualni modeli= prevoženih par tisoč kilometrov. Ne bom te prepričeval za nobenega izmed avtomobilov, naštel ti bom samo par dejstev, ki ti bodo upam da pripomogla k odločitvi.

ravno zato ji ne predlagam polota, ker je turbo! zakaj hudiča, bi povprečna voznica rabila turbo in dolgoročno dosti večje stroške? brez turba se ne da več peljat? dajte no!
domen90, malo preberi temo: viewtopic.php?f=2&t=99961

še enkrat ponavljam, za ta denar kupi corso, ker za ta denar dobiš NOVO corso z VEČ opreme kot enga spufanga polota

Kje sem pa napisal da ga rabi? Dobrodošel je zaradi navora in manjše porabe. Pa ne pretiravaj s stroški, če si tipičen Slovenec, ki se boji vsega, kar je potencialni strošek, potem bolje, da sploh nimaš avta. V firmi smo samo za čas, ko sem jaz delal, dali skozi več kot 100 vozil VW z 1.2 in 1.4 TSI motorji, niti en ni imel nobene okvare, s tem da se jih je do 50.000km ali več vozilo tako kot se rentacar vozi - brez ozira na to, ali ga tiščiš hladnega, ugasneš vročega (no, jaz tega nisem delal, mi ni bilo fascinantno gnati mlinčke ob lastnem avtu z 232KM), delaš kratke fure zaradi premikov na parkingu ali pa do avtopralnice ... nobenih težav! Medtem ko pri opel corsah se je na parih avtomobilih pojavil lightshow, cliote sem pa enkrat na mesec vozil na servis, ker so crkovale žarnice, z motorjem tudi nobenih težav. Sicer pa to niso zgonjeni dizli z 200.000 ali 300.000 kilometri, kjer crkuje vse živo. Več kot očitno je, da z VW TSI motorji nimaš izkušenj in tvoje trditve temeljijo na informacijah iz druge ali tretje roke, zraven jih pa še podpihuješ z lastnim strahom pred turbom. :lol:

Se pa pridružujem tvojem mnenju, nova corsa za 8k je tudi dober nakup, nov avto je le nov in z garancijo. Kvaliteta materialov ni ravno na nivoju pola. Odlično ohranjen polo s preverjeno zgodovino, je vseeno boljša izbira. Dobiti takega za 8 jurjev je pa malce težje.
Zadnjič spremenil domen90, dne To jan 28, 2014 8:14 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To jan 28, 2014 8:04 pm

Letno prevoziš cca 13000 km, dizel se kupuje za vsaj 20k, priporočljivo 30.000 km in več letno. Med Domžalami in Lj je cca 15-20 km v eno smer, kar pomeni, da se dizel pozimi komaj ogreje, bencinar je veliko prej ogret.
Zato, da greš na morje, pa res ni razlog, da kupiš dizla. Če greš do Izole in nazaj je razlike max 5l, kar pomeni 7 eur. Razlika v cestnem skladu
med motorji do 1350 ccm in med 1,35 do 1,8 je 34 eur. Se pravi, če kupiš 1.2 motor namesto 1.5 pokriješ z razliko v cestnem skladu višjo porabo za 5x letno na morje. ;) Da so okvare pri dizlih dražje že čivkajo vrabci na strehi

Če si nezahtevna voznica in glede na tvoje km, bi jaz razmislil o cenejših vozilih z malo km. Če ti sedaj Clio odgovarja (razen tega, da je star), in da si študentka (če nimaš dogovorjene službe tudi po koncu statusa, zna biti situacija zanimiva), bi rekel, da ne bi bilo slabo privarčevati nekaj eur.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=808 ... ria%20Elan
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=789 ... Expression
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7940107&show=1

Če pa misliš kupit avto za 8k, potem še daj jurja zraven in kupi novega;
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=686 ... ER%20CEN...

Uspešen nakup, lp
Freude am Fahren

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 28, 2014 8:53 pm

Sej je napisala kje se vozi. Polota odsvetujem, zakaj mislim da je vsem jasno :mrgreen: , corsa je tak fajni ženski avtoček in ti jo priporočam, samo vzami vsaj 1.4, ostalo je premalo vse....ali pa 1.3 cdti če hočeš dizla po vsaki ceni
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov