~toMmy~ je napisal/-a:Pa se ti sploh splača dizel? Koliko kilometrov delaš letno?
Jaz bi v tem primeru ali poiskal kakšnega lepo ohranjenega cenejšega (starejšega) bencinarja ali pa še malo šparal in vzel novega.
hp6715s je napisal/-a:ostalo šparej za kaj bol pametnega kot pleh, pejt na potovanje ,...
peroRS je napisal/-a:hp6715s je napisal/-a:ostalo šparej za kaj bol pametnega kot pleh, pejt na potovanje ,...
pavlich je napisal/-a:...pa še lepši in bolj udoben kot isti letnik kliota in corse
domen90 je napisal/-a:- clio je v vseh pogledih šrot v primerjavi s corso in polom, pelje se zanič, nikamor ne gre, izolacija je slaba, radio ima trapasto razporejene komande, tepihi so zanič (tako tanki, da se mečkajo kot papir in zatikajo pod pedalke)
domen90 je napisal/-a:Do lanskega leta sem delal na rentacaru in imam z vsakim izmed naštetih avtomobilov (zadnji, aktualni modeli= prevoženih par tisoč kilometrov. Ne bom te prepričeval za nobenega izmed avtomobilov, naštel ti bom samo par dejstev, ki ti bodo upam da pripomogla k odločitvi.
- če delaš manj kot 15.000km letno, potem kupi bencinarja. Dolgoročno so stroški nižji
- izmed teh treh se najbolj pelje polo - volan in menjalnik sta zelo natančna (električni, ostala dva imata hidravliko), sploh na volanu je dober občutek in dobiš dober feedback. Podvozje je najboljše pri polu, ravno prav čvrsto za moj okus, clio je premehak (preveč gunacanja), corsa pa nekje vmes
- bencinski polo ima turbino, kar pomeni manjšo porabo in poskočnejši motor. 1.4 TSI je super za vsakodnevno vožnjo, poraba je cca. 5-6 litrov normalne mešane vožnje. ima pa ta motor težave z napenjalci verige. Ko kupuješ rabljen avto, obvezno preveri, če ima pod garancijo to popravljeno, oziroma ali je možno naknadno popravilo pod garancijo. To velja samo za bencinske TSI motorje.
- oprema pri teh avtomobilih ne igra neke vloge, serijsko je v polu in corsi čisto spodoben avtoradio, sedeži imajo odlične bočne opore, v polotu so za odtenek bolj udobni. klima je klima, važno da je, pa tudi če je ročna. Saj ne kupuješ premium razreda, da bi morala biti dvoconska avtomatska. Smo imeli polote z ročno in avtomatsko, razlika je samo ta, da pri ročni obrneš gumbek na željeno temperaturo, pri avtomatski ga pa pritiskaš.
- clio je v vseh pogledih šrot v primerjavi s corso in polom, pelje se zanič, nikamor ne gre, izolacija je slaba, radio ima trapasto razporejene komande, tepihi so zanič (tako tanki, da se mečkajo kot papir in zatikajo pod pedalke)
Jaz osebno bi se takoj odločil za pola. Od omenjenih 3 bo najbolj obdržal vrednost, pa v vseh pogledih je boljši.
dennisCe je napisal/-a:domen90 je napisal/-a:Do lanskega leta sem delal na rentacaru in imam z vsakim izmed naštetih avtomobilov (zadnji, aktualni modeli= prevoženih par tisoč kilometrov. Ne bom te prepričeval za nobenega izmed avtomobilov, naštel ti bom samo par dejstev, ki ti bodo upam da pripomogla k odločitvi.
- če delaš manj kot 15.000km letno, potem kupi bencinarja. Dolgoročno so stroški nižji
- izmed teh treh se najbolj pelje polo - volan in menjalnik sta zelo natančna (električni, ostala dva imata hidravliko), sploh na volanu je dober občutek in dobiš dober feedback. Podvozje je najboljše pri polu, ravno prav čvrsto za moj okus, clio je premehak (preveč gunacanja), corsa pa nekje vmes
- bencinski polo ima turbino, kar pomeni manjšo porabo in poskočnejši motor. 1.4 TSI je super za vsakodnevno vožnjo, poraba je cca. 5-6 litrov normalne mešane vožnje. ima pa ta motor težave z napenjalci verige. Ko kupuješ rabljen avto, obvezno preveri, če ima pod garancijo to popravljeno, oziroma ali je možno naknadno popravilo pod garancijo. To velja samo za bencinske TSI motorje.
- oprema pri teh avtomobilih ne igra neke vloge, serijsko je v polu in corsi čisto spodoben avtoradio, sedeži imajo odlične bočne opore, v polotu so za odtenek bolj udobni. klima je klima, važno da je, pa tudi če je ročna. Saj ne kupuješ premium razreda, da bi morala biti dvoconska avtomatska. Smo imeli polote z ročno in avtomatsko, razlika je samo ta, da pri ročni obrneš gumbek na željeno temperaturo, pri avtomatski ga pa pritiskaš.
- clio je v vseh pogledih šrot v primerjavi s corso in polom, pelje se zanič, nikamor ne gre, izolacija je slaba, radio ima trapasto razporejene komande, tepihi so zanič (tako tanki, da se mečkajo kot papir in zatikajo pod pedalke)
Jaz osebno bi se takoj odločil za pola. Od omenjenih 3 bo najbolj obdržal vrednost, pa v vseh pogledih je boljši.
ravno zato ji ne predlagam polota, ker je turbo! zakaj hudiča, bi povprečna voznica rabila turbo in dolgoročno dosti večje stroške? brez turba se ne da več peljat? dajte no!
domen90, malo preberi temo: viewtopic.php?f=2&t=99961
še enkrat ponavljam, za ta denar kupi corso, ker za ta denar dobiš NOVO corso z VEČ opreme kot enga spufanga polota
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov