Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Kia proceed - izkušnje lastnikov

Napisal/-a Gosic Ne nov 09, 2014 8:41 pm

Jerch_ je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Tako so tudi mojega očeta večkrat nasrali pri BMW. Ko pa odpelješ avto s servisa, je pa račun trikrat višji. Ne bit naiven. :DDD

Zakaj stalno zavajas? Res mislis, da so tukaj se naivni?
Ps: z razliko od kie so tvojega oceta vprasali za odobritev med rednim servisom, ce je bilo potrebno kaj dodatnega narediti. Glede na znane cene so servisi kie in bmw-ja primerljivi, ce seveda primerjas po razredih. Kar pa je smesno, ce ne ze zalostno. Za voznike te znamke namrec. Upam, da se pri zastopniku (katerega delnicar si) zbrca par ljudi. Kar bo teska, ker pac nepotizem vlada.. No, saj bo.. Pocasi se bo tudi maticnemu podjetju posvetilo ;)

Verjetno imaš te podatke iz vseh Kia servisov, da si tako informiran, kako se pri vsakem določenem obnašajo oz po tvojem mnenju pri vseh enakovredno.

Poleg tega Kia teme delajo ogromne probleme težkim frajerjem, ki ne ločijo niti š in ž. Sicer pa imate nekateri hude probleme s to Kio, da se s svojimi pripombami vedno vtikujete v vsako temo in jo zaserjete s svojim žalujočim, posmehljivim humorjem, ki ga razumejo le enakofrekvenčni.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne nov 09, 2014 9:51 pm

Gosic je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Tako so tudi mojega očeta večkrat nasrali pri BMW. Ko pa odpelješ avto s servisa, je pa račun trikrat višji. Ne bit naiven. :DDD

Zakaj stalno zavajas? Res mislis, da so tukaj se naivni?
Ps: z razliko od kie so tvojega oceta vprasali za odobritev med rednim servisom, ce je bilo potrebno kaj dodatnega narediti. Glede na znane cene so servisi kie in bmw-ja primerljivi, ce seveda primerjas po razredih. Kar pa je smesno, ce ne ze zalostno. Za voznike te znamke namrec. Upam, da se pri zastopniku (katerega delnicar si) zbrca par ljudi. Kar bo teska, ker pac nepotizem vlada.. No, saj bo.. Pocasi se bo tudi maticnemu podjetju posvetilo ;)

Verjetno imaš te podatke iz vseh Kia servisov, da si tako informiran, kako se pri vsakem določenem obnašajo oz po tvojem mnenju pri vseh enakovredno.

Poleg tega Kia teme delajo ogromne probleme težkim frajerjem, ki ne ločijo niti š in ž. Sicer pa imate nekateri hude probleme s to Kio, da se s svojimi pripombami vedno vtikujete v vsako temo in jo zaserjete s svojim žalujočim, posmehljivim humorjem, ki ga razumejo le enakofrekvenčni.

Č in ž ne locim, ker tega zal moj telefon ne loci. Tipkovnice pa ne bom menjal samo za ta namen..
Dobro poznam preko kolegov, katerim zaupam, politiko KMAG in njihove cene. Vesel sem zate, da si si poiskal drugega serviserja. Primerjam pa tako kot primerja Veronika. Recimo kar KMAG, ki je njej najljubsi in acosmos za bmw. Razred ki ga primerjam je razred ceed oz enka. Ti poslikam racune, da bos razumel ironijo? Ne govorim na pamet, kot vecina na forumu.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po nov 10, 2014 9:30 am

Vsi o nekih kolegih, pa zaupanju. Dejanskih izkušenj pa bore malo :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Po nov 10, 2014 11:09 am

Servisi so poceni, tam od 100-150€ po servisu-leskoškova in trobec na viču, ne vem kam ste hodli za 200 in več €. 2010 2.0 bencinar. S proceedom sem prevozil 118000km, ga stunal za 5 jurjev, res lepo je izgledal a vseeno, ga še enkrat ne bi kupil, ker je v tej kilometrini zgnilo podvozje, se zj*ebalo vse in še prodat ga je bilo za normalno ceno...muka, pa je ob prodaji izgledal kot nov s pol manj km. Evo vam Izkušnja iz prve roke :mrgreen:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Po nov 10, 2014 5:03 pm

proceed31 je napisal/-a:Servisi so poceni, tam od 100-150€ po servisu-leskoškova in trobec na viču, ne vem kam ste hodli za 200 in več €. 2010 2.0 bencinar. S proceedom sem prevozil 118000km, ga stunal za 5 jurjev, res lepo je izgledal a vseeno, ga še enkrat ne bi kupil, ker je v tej kilometrini zgnilo podvozje, se zj*ebalo vse in še prodat ga je bilo za normalno ceno...muka, pa je ob prodaji izgledal kot nov s pol manj km. Evo vam Izkušnja iz prve roke :mrgreen:

vsaj nekdo realen.
sem zapisal, da so kolegi šli do KMAGa, to je tam kjer stanuje Veronika. Ali pa opravlja večino potreb, takšnih in drugačinh. vsaj en fetiš vem da ima ;)
seveda so hitro spoznali koliko je ura.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po nov 10, 2014 6:59 pm

proceed31 je napisal/-a: ... zgnilo podvozje.

Kako to misliš?

Vem, da pride do razlike v (ne)rjavenju, ampak, da bi kar segnilo, je nemogoče pri taki starosti.

Ima kolega ceeda 2010 in je po podvozju (premah) zelo malo rjav, pa še tisto je okrog zvarov. Če pošteno napišem, bi bil v tem času moj golf 6, tudi letnik 2010, dosti bolj rjav, če ne bi bil zaščiten od novega.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Sr nov 12, 2014 10:14 am

Na kratko, avto je bil sprhnet tolk, da me ni spustil čez tehnični. Površinsko rjasto je blo še okrog zadnje šipe in robov vrat, ... a pustimo to. Pa verjamem da nisem edini. sta v službi še dva ceeda (2013) in bel, ki ni garažiran in se tud bolj vozi površinsko gnije okrog kuferama in pod zadnjo šipo.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr nov 12, 2014 12:54 pm

proceed31 je napisal/-a:Na kratko, avto je bil sprhnet tolk, da me ni spustil čez tehnični. Površinsko rjasto je blo še okrog zadnje šipe in robov vrat, ... a pustimo to. Pa verjamem da nisem edini. sta v službi še dva ceeda (2013) in bel, ki ni garažiran in se tud bolj vozi površinsko gnije okrog kuferama in pod zadnjo šipo.

Tole je za bilokatero znamko in letnik 2010 skoraj nemogoče... kaj si se po morju vozil? :D Površinska rja ja, ne pa strohneno v 4 letih...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Sr nov 12, 2014 1:22 pm

Ne lih morje, čeprav ni bilo daleč od tega kaj je vse dal čez. Ni bil garažiran in zunanje ga v 4ih letih nisem 1x pral. Ko sem montiral športni izpuh (2012) je odspodi že površinsko gnil na desni strani. Ko sem menjal letos (marca) zimske za letne, je bil že pregnit, junija tehnični, najdli 4 luknje po cca 1x1cm, druga stran avta je bla sam gnila, ni pa šlo še čez. Možno, da avto ni bil dobro zaščiten, kaj vem..

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr nov 12, 2014 1:54 pm

Jaz pišem o rjavenju preme, medtem ko ti dejansko govoriš o (pre)rjavenju karoserije oziroma pločevine :shock:

Že to, da človek kupi nov avto in ga nato cela štiri leta ne opere, mi je povsem nerazumljivo, da pa vidiš na avtu rjo in je ne saniraš pa še bolj. Zakaj ga nisi peljal na servis in zadeve reklamiral?

Če se ga že pere ne redno, je potrebno vsaj sanirati morebitne poškodbe do pločevine ali nastalo rjo, tisti trenutk, ko se pojavi!

Moj je od spodaj komplet zaščiten s trdim voskom, vključno z zadnjim mostom, vzmetnimi nogami, fedri... še sprednji pomožni okvir in spodnji del motorja, ki sta aluminijasta, ter komplet izpuh imam zaščiten z visokotemperaturnim protikorozijskim lakom.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Sr nov 12, 2014 2:42 pm

Ja, tudi meni na servisu redno pregledujejo "izolazijo" dna, da ne pride do prerjavenja. Vcasih kaj popravi, ampak se nikoli mi niso kaj posebej zaracunali zaradi tega.

Ampak...ko toliko govorimo o dragih servisih za Kio... a nima Kia ze nekaj casa akcijo, kjer ti za 7 let placajo tudi vse redne servise, vkljucno z materialom?
Ce je to res, to pomeni, da do nadalnjega ni vec aktualno govorit o ceni servisiranja. Ali s epac motim?
Slika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr nov 12, 2014 5:48 pm

Motiš se, ker so istočasno nabili cene avtomobilom.

PS: niso zastonj umaknili cenika s spletne strani ;)

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Sr nov 12, 2014 7:26 pm

Yashika, ni garancije in ni reklamacije dokler ni luknje. Za površinsko rjo kijini svetujejo coto in wd. Z zajebancije mi je še rekel majstor, da naj ne vozim nobenga vzadaj, da se mi ne bo potnik vgreznil z zicom vred na asphalt... in prej se dejanskega stanja itak ni dalo prav ocenit, ker je bil podn cel v blatu. Nisem se zajebaval okrog reklamacij, ker sem imel za drug dan kupca in je blo treba poštimat na brzino, popucat, poštimat kilometre pa tako dalje :mrgreen:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr nov 12, 2014 7:50 pm

srcnik je napisal/-a:Motiš se, ker so istočasno nabili cene avtomobilom.

PS: niso zastonj umaknili cenika s spletne strani ;)

ni to praksa samo Kie.. Škoda je enako naredila, ko je uvedla tisto "brezobrestno" financiranje.. + še ukinili so praktično popuste.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 12, 2014 10:56 pm

Ja saj ko potegneš črto, se ob takšnih akcijah (financiranje, servisi, podaljšane garancije, ..) cena ponavadi ne spremeni bistveno oz. včasih še naraste. Si je treba kar vzet čas, da vidiš realne cene...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če nov 13, 2014 9:06 am

proceed31 je napisal/-a:Yashika, ni garancije in ni reklamacije dokler ni luknje. Za površinsko rjo kijini svetujejo coto in wd. Z zajebancije mi je še rekel majstor, da naj ne vozim nobenga vzadaj, da se mi ne bo potnik vgreznil z zicom vred na asphalt... in prej se dejanskega stanja itak ni dalo prav ocenit, ker je bil podn cel v blatu. Nisem se zajebaval okrog reklamacij, ker sem imel za drug dan kupca in je blo treba poštimat na brzino, popucat, poštimat kilometre pa tako dalje :mrgreen:

Ti si tipičen primer fizičnega nategunčka za v temo "Nategatorji"...

Omenjaš nekih 5 jurjev da si zmetal nanj a v 4 letih ga niti spucal nisi, rje se niti pipnil nisi, potem pa si "štimal kilometre pa tako dalje..." :/:o:/
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če nov 13, 2014 9:37 am

Bi prav rada videla, kako zgleda avto, ki ga v 4 letih ne opereš niti enkrat? A tako počneš tudi s spodnjim perilom :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 13, 2014 10:18 am

Sej ti ga dež zastonj opere, kaj se boš še s tem matral pa dnar zaprvavlal.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če nov 13, 2014 11:20 am

eentox je napisal/-a:
proceed31 je napisal/-a:Yashika, ni garancije in ni reklamacije dokler ni luknje. Za površinsko rjo kijini svetujejo coto in wd. Z zajebancije mi je še rekel majstor, da naj ne vozim nobenga vzadaj, da se mi ne bo potnik vgreznil z zicom vred na asphalt... in prej se dejanskega stanja itak ni dalo prav ocenit, ker je bil podn cel v blatu. Nisem se zajebaval okrog reklamacij, ker sem imel za drug dan kupca in je blo treba poštimat na brzino, popucat, poštimat kilometre pa tako dalje :mrgreen:

Ti si tipičen primer fizičnega nategunčka za v temo "Nategatorji"...

Omenjaš nekih 5 jurjev da si zmetal nanj a v 4 letih ga niti spucal nisi, rje se niti pipnil nisi, potem pa si "štimal kilometre pa tako dalje..." :/:o:/

x2

Veronika.borghesi je napisal/-a:Bi prav rada videla, kako zgleda avto, ki ga v 4 letih ne opereš niti enkrat? A tako počneš tudi s spodnjim perilom :lol:

x2

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če nov 13, 2014 11:43 am

dennisCe je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Bi prav rada videla, kako zgleda avto, ki ga v 4 letih ne opereš niti enkrat? A tako počneš tudi s spodnjim perilom :lol:

x2

Takih je drugače presenetljivo veliko. Jaz sem mojega, ko je bil že star in vreden popolnoma nič, nehal prat. Glavno da je znotraj čist, pa da luči svetijo kot morajo.

Primerjava z spodnim perilom pa ni na mestu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov