Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

strelka
Nov uporabnik

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 1:42 pm

Nekateri tukaj gor se jemljete preveč resno :huh:

Res sem aktivna zadnje dni (da ne rečem dva meseca), kar se tiče avtomobilizma, ker sem sprejemala odločitev. Sem tudi sama svoj šef in gospodarica svojega časa. Tale tema me je zelo zabavala, ampak s takimi komentarji faktor zabave počasi popušča... Dokler mačoti, ki ženske dojemate izključno za štedilnikom in z enoprostorci, ne boste dojeli, da sami zaradi tega zamujate, vam pač ni pomoči.

PS. Včeraj sem vplačala aro.
Zadnjič spremenil strelka, dne Če okt 16, 2014 2:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 16, 2014 1:51 pm

Zakaj ženske ne bi znale hitro vozit :?: Saj tudi moški ne znajo vozit in ne govorimo, da moški ne znajo vozit. Moja ko ga pritisne se kar malo primem
Lp

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Če okt 16, 2014 2:06 pm

*
Kot zanimivost... zelo redek primerek za "srednje dolge relacije" in za bregovit teren primerno: Alfa 159 2.4 JTDm Q4.
Zadnjič spremenil Nikola_Tesla, dne Če okt 16, 2014 2:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 2:27 pm

Ženske znajo še kako dobro voziti, marsikatera bolje kot moški. To nima nič s to temo in njenim mačizmom in štedilnikom.
Malo redko je da mati kupuje športni avto vzadaj pa vozi otroke, je pa možno.
Jaz ti zdaj še manj verjamem, ko si rekla da si dalo včeraj aro. Če bi jo res bi to včeraj takoj povedala na forumu tako kot sem jaz, ker ponavadi smo veseli ko zaaramo avto in delimo s forumom tako kot smo delili nasvete.

reskoda: ti pa ne odnehaš? :) da preskočim vse renaultove športnike, potem pa megane rs pokliče redbulov dirkalnih vetla, koga pa alfa pokliče?
Mimogrede še novi clio rs ima do 100km/h večji pospešek kot tista prva Guiletta ko si jo napisal 1750.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 16, 2014 3:09 pm

Redbull ni avto ;)
V pospeških ima za 0,1s boljš ampak končna pa popuši za krepkih 10km/h =P :D
Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 3:15 pm

Ja, samo eni pa res ne odnehate :lol:

A se lahko že nehate prepucavat in primerjat športne izvedenke z navadnimi? Res ni fora. Ker tukaj je še Giulietta Quadro Foglie, na katero ste vsi pozabili - to bi bil športen avto. Ampak nisem iskala dirkalnika, temveč nekaj estetskega, malo zmogljivejšega, kar pri vožnji nudi še malo zabave in ni ravno vsak tretji avto na cesti. In zelo dobro pomislim kdaj in kje pritisnem, zagotovo ne z otrokom na zadnjem sedežu ali čez spalno naselje...

Verjami ali ne, zagotovo zato ne bom skenirala pogodbe in računa in ju obešala sem gor. Ženske (vsaj nekatere) pač ne čutimo potrebe takoj iti v gostilno in se pobahati pred kolegi ;) Pa tudi debata je bila v neki svoji inerciji...

Kdor bo želel izvedeti, bo, pa morda tudi s kakšno slikico.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 3:43 pm

Ara je plačilo, ki se všteje v skupen znesek, in ko se plača aro, se dobi ločeno potrdilo/blagajniški prejemek/fakturo, kjer je naveden samo znesek are. Račun za vozilo dobiš ko plačas celotno vozilo 100%, oziroma odbitek are...

Če imaš račun vozila pomeni da si ga plačala v celoti in ga imaš v garaži, čestitam za nakup tudi z moje strani.

reskoda: če formula ne šteje, potem pa stavim na tole: http://www.topgear.com/uk/car-news/Rena ... 2014-08-27
To pa je avto, še imaš kakšnega aduta iz Alfe, ki ga prehiti? Do 100km/h pod 3 sekunde, 8c pa borih 4,4sek ;) Mislim da je debata tu zaključena, Alfa je bolj medla v tem segmentu.
Zadnjič spremenil borut.z, dne Če okt 16, 2014 4:56 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 3:48 pm

borut.z je napisal/-a:Ara je plačilo, ki se všteje v skupen znesek, in ko se plača aro, se dobi ločeno potrdilo/blagajniški prejemek/fakturo, kjer je naveden samo znesek are. Račun za vozilo dobiš ko plačas celotno vozilo 100%, oziroma odbitek are...

Če imaš račun vozila pomeni da si ga plačala v celoti in ga imaš v garaži, čestitam za nakup tudi z moje strani.

Seveda, fakturo / račun / prejemek / whatever za aro sem imela v mislih. Avto še ni v garaži.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 16, 2014 4:12 pm

No,zdaj ko sem prek ZS ugotovil,kaj si zaarala,lahko daš potem kakšno slikico,mislim,da je ta avto,kot julka,bolj redkost na forumu :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 4:19 pm

xxl je napisal/-a:No,zdaj ko sem prek ZS ugotovil,kaj si zaarala,lahko daš potem kakšno slikico,mislim,da je ta avto,kot julka,bolj redkost na forumu :D

Pacek! :lol:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 16, 2014 4:34 pm

Saj bom tiho,nisi mi dala dovoljenja,saj je to tvoja "dolžnost" ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Če okt 16, 2014 4:35 pm

A ni veljalo ime "julka" za škodo?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če okt 16, 2014 6:25 pm

zundapp je napisal/-a:A ni veljalo ime "julka" za škodo?

Ucas je za katrco..
Drgc pa :pop:
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če okt 16, 2014 6:42 pm

borut.z je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:Prihaja Dacia Sandero RS. Imaš tudi Kio Ceed GT. ampak če si pošten imajo skupno ti avti medosno, pogojno težo in še kaj. Lahko te avte še tako nakitiš, pa nikoli ne bodo v istem segmentu. razlog je pa preprost- osnova je ekonomičen avto iz točke A do B. In če natakneš nevem kaj bo osnova še vedno taka. Lahko so zato bolj uporabni, bolj komot, cenejši in nevem kaj še vse.
JG2 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll:

Tega tanovega cliota vozijo malo predelanega na relly-ju, že z serijskim RS se podijo na dirkališčih z njim, ti pa govoriš o avtu iz točke a do b in vse mečeš v isti koš. Če se gre peljat z guiletto in z clio rs bo v cliu rs vožnja bolj dinamična bolj hitra... Koliko ima guiletta 1.4 tb do 100km/h na uro? Okoli 8,5 sekunde, Clio ima 6,5 sekund.

clio ne spada pod nobenim pogojem v razred vozil kar je strelka kupovala, če ne drugo zaradi velikosti kot si sam ugotovil. ne bluzi prosim o dirkališčih in rally-u, ker pojma nimaš o podvozju, stabilizatorjih, strut-barih, ojačitvah in kletki, da o hladilniku, menjalniku niti ne govorim. Od tistega clio 1.2 16v z nalepkami renault sport ostane le golo ogrodje preden gre na kakšno resno GHD dirko. za po racelandu podit v 1. in 2. je pa že navaden clio s kakšnimi cheap rezanimi fedri dovolj dober...

sicer pa važno da se poriva renault in peugot. eden izmed predlogov je bil tudi pozitiven- in sicer mazda 3, ki pa je roko na srce v 18" kar precej trda ampak vsaj meni zanimiva za vozit. pribljižno 2 stopnje nad vsem tem kar si ti borut.z predlagal, če izavzamem tiste avte, ki sploh niso predmet debate..

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 7:27 pm

Govorim o Clio 1.6T, ne o navadnem clio 1.2 16v in očitno ne razumeš da sta navaden clio in clio rs kot dan in noč, samo značka ista.
Tudi Clia rs nekateri obrnejo od glave do pet, vendar že v osnovi ponuja za manj zahtevne dobr približek dirkalništva in kakšnemu amaterskemu dirkaču ni potrebno spreminjati kaj dosti za solidne vožnje. Še ko so ti namignili bmw in čustva ti ni kapnilo, tako da boš mogoče dojel to kar pišem čez par dni.

Da se moram dokazovati na forumu? Strokovnjak nisem, obvladam pa vse osnovne mehanske sklope vozila. Srednjo šolo sem začel v programu strojni tehnik in po dveh letih sem po težkem prehodu nadaljeval na programu tehniške gimnazije. Vsake letne počitnice(2 meseca) in tudi med vikendi v času šole sem delal kot pomočnik v avtomehanični delavnici, od tretjega leta dela tudi samostojno vse do fakultete. Mislim da sem se v 5ih letih nekaj naučil. Še konj kot ti bi se.

-nimam živcev za forum pa še žena jamra da sem kar na računalniku, hvala vsem za pomoč, nasvete pri Leonu. In srečno vožnjo z Guileto, čeprav še vedno dvomim v resničnost teme.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če okt 16, 2014 7:46 pm

borut.z je napisal/-a:Da se moram dokazovati na forumu? Strokovnjak nisem, obvladam pa vse osnovne mehanske sklope vozila. Srednjo šolo sem začel v programu strojni tehnik in po dveh letih sem po težkem prehodu nadaljeval na programu tehniške gimnazije. Vsake letne počitnice(2 meseca) in tudi med vikendi v času šole sem delal kot pomočnik v avtomehanični delavnici, od tretjega leta dela tudi samostojno vse do fakultete. Mislim da sem se v 5ih letih nekaj naučil. Še konj kot ti bi se.

-nimam živcev za forum pa še žena jamra da sem kar na računalniku, hvala vsem za pomoč, nasvete pri Leonu. In srečno vožnjo z Guileto, čeprav še vedno dvomim v resničnost teme.

1. moj avtar je star cca 2 leti
2. nikomur nisem omenjal čustev/ nečustev v bmw-ju
3. ob primerjavi avtov si se začenjal spuščati na osebno raven, kar je res sramotno
4. svoje osebne težave rešuj kjer želiš in s komer koli želiš
5. avtorica teme je zaarala nov avto in ne boš verjel- to ni giulietta, kot tudi ni eden izmed tvojih neprimernih predlogov glede na njene želje.

lep dan ti želim še naprej

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Če okt 16, 2014 7:47 pm

borut.z je napisal/-a:To pa je avto, še imaš kakšnega aduta iz Alfe, ki ga prehiti? Do 100km/h pod 3 sekunde, 8c pa borih 4,4sek ;) Mislim da je debata tu zaključena, Alfa je bolj medla v tem segmentu.

To pa je na nivoju vrtca, ki ga obiskujeta moja dva mulca. :roll: :roll:
Fiat klub Slovenija

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 8:00 pm

Res ni bilo treba, da je tema zašla v obračunavanje (čeprav je glede na stanje kakšnih drugih slovenskih forumov še kar dobro kazalo....).

V resnici ne vem, čemu ta dvom? Napačen kromosom? Preveč izdelano mnenje o avtomobilih? Moja svakinja ima tri otroke, sicer že ven iz avtosedežev, pa vendar, in vozi Toyoto GT86. Verjetno je tudi ona fantomsko bitje? :huh:

Avto je izbran, Julči bo prišla drugič na vrsto, vsekakor pa ni avto za množice.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 8:04 pm

#punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll: #
tule se je začelo in očitno nisi najbolj bister, da bi videl da si ti začel. Verjetno bom prej dokončal podiplomski študij preden boš ti razumel primerjavo ko te je nekdo drug dregnil, da voziš bmw in predlagaš čustveni avto.

Če se pskoda in jaz nekaj hecava glede hitrost ima to res nivo vrtca. Mogoče ima nivo pameti vrtca komentator tega. Tu se vidi kako ste takoj užaljeni če se kaj reče čez določeno znamko.
Vsak predlog šteje določi pa avtor ali ga bo sprejel ne jaz ne jerch ne sveti peter. In vse se je začelo s pametovanjem, plastiko in mlinčkom. Lahko voziš m3 pa ni rečeno da imaš kaj veliko pojma o avtomobilih. Toliko iz moje strani.

Strelka skrivaš ta avto kot državno tajnost. Pljuni kaj si arala, če je bilo že toliko govora, verjetno vse zanima, ki berejo ta forum. Mogoče napačen kromosom pri nekaterih, samo ne spolni, somatski.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 9:11 pm

borut.z je napisal/-a:Strelka skrivaš ta avto kot državno tajnost. Pljuni kaj si arala, če je bilo že toliko govora, verjetno vse zanima, ki berejo ta forum.

Bi počakala, da ga poravnam v celoti, preden javno objavim. Mogoče sem pa vraževerna ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov