Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

metor
Novinec

Kraj: GO

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a metor Če nov 13, 2014 12:06 am

Pa ne zdej mislt to u slabo, malo narobe si razumel. Pa mal pohecat se je tud treba :)
Sam eni so res malo preveč napadalni, pa ne me narobe razumet :D

Drgač pa ja spročaj naprej kako pa kaj se odločaš.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če nov 13, 2014 12:14 am

m.koc je napisal/-a:Užaljen sem. Res. Potem pa ne bom več pisal.

Odlično.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

metor
Novinec

Napisal/-a metor Če nov 13, 2014 12:55 am

@sonic: Zakaj morš bi tako nesramen, malo se pohecat je eno, neki jebt človeka pa drugo. Kot najbrž veš niso vsi taki, da se zastopjo na avte in točno poznajo vse avte, ter si pred nakupom glede na znanje o avtomobilizmu enostavno izberejo recimo 3 avte, te posebej prečekirajo in se odločijo za enga(tak sm js).

Pa dejmo bit malo bolj strpni do drugih no , če maš namen take komentarje pisat je brezveze sploh pisat. 1. S tem uporabniki oz. vsi zunanji bralci dobijo slabo mnenje o forumu. 2. Tudi tisti, ki nas zanima, za kateri avto se bo na koncu odloču, pa še kej novega zvemo smo prikrajšani še od tega.
In potem se človek vpraša, čemu služi forum? Kreganju in zapiranju vsake teme, ki ne poteka v točno določeni črti sigurno ne. Saj če bi kupec vedel, kaj kupiti najbrž tukaj nebi spraševal za mnenje ane.

Mislim dejmo bit vsi malo bolj strpni, bo vsem lažje.

off: Že priravljam obrambo za prihajajoči napad :lol:
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 13, 2014 1:12 am

Dobro in točno napisano

Tudi razlog preskoka s fabie na 508 ima relativno precej soli.
Kaj bo pokazala probna vožnja 508-ke in računica za le-to, bo tudi zanimivo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 13, 2014 7:37 am

Sam bi pogledal še za mercedesom A klase. Poglej kako je lep
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=863 ... JENA%20S...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če nov 13, 2014 8:46 am

metor je napisal/-a:off: Že priravljam obrambo za prihajajoči napad :lol:

Ne bo ti treba. Pač povedal sem svoje mnenje.
Itak nikomur ni treba brat mojih postov, če mu niso všeč; v tej temi tudi če moje poste moderatorji pobrišejo, BMK.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če nov 13, 2014 9:49 am

ban je napisal/-a:Sam bi pogledal še za mercedesom A klase. Poglej kako je lep

S temi pokrovi je res lepotec. :D

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Če nov 13, 2014 11:58 am

Koga ne zanima, te pa naj preskoči to temo pa je stvar rešena, mene pa boli patak za njegova mnenja.

Prej sem šel po ponudbo na Škodo, ker zadnič nisem htel jemat nič, ker sem moral razmislit vse skupaj. To kupovanje avtov me tak utruja, še dobro da je enkrat na deset let. Popoldne grem po ceno za audija pa golfa te pa še na testno vožnjo pežoja 308 in 508. Tak se mi zdi škoda, da ni več ponudbe po limuzinah, samo toti petvratni so večinoma. Kaj toti mercedes a je iste kvalitete kot audi a3?

Za škodo lahko rečem da sem jo črtal iz seznama z debelo črto. Tisti lolek tam je vreden svojega denarja. Ko sem šel vun me je glava bolela. Govoril je da se ni ustavil, trikrat je mel še telefon vmes in se je pogovarjal vsaj 15 minut vse skupaj, na koncu mi je dal pa tako ceno da sem mislal da mu bom v glavo vrgel tisto mapo klinčevo. Tera tisto financiranje ko da ga je obsedlo v glavi, kaj bo meni financiranje če v življenju nisem kredita vzel pa ga tui nebom če ne bo treba.

Te mi je naredu izračun za obično fabio 1.4 tdi 16.300 pa priprava mnde 100eur pa je prišli okol 16.400eur po ceniku. Popusta mi je pa dal 500 eur tak da je prišlo 15.900 eur.

Za octavijo je pa mnde prišlo nekaj okol 20 jurjev po ceniku pa mi je dal popusta 600eur. Pol na konci je pa začel še neke zgodbice pravit ko mu največji butl ne bi nasedel, da audi pa volkswagen pa škoda to majo vsi iste dele vgrajene samo da so kake malenkosti druge.

Ko bom kupil vam sporočim do takrat pa nebom več pisaril, saj bom še sive lase dobil.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če nov 13, 2014 12:13 pm

Ja, dobro vem kako je z nakupom avtomobila, še posebej če je tvoj mesečni prihodek le nekaj procentov od vrednosti vozila. Težko je kupiti vozilo, zato se ni dobro zaletavati in prav je, da si si vzel čas in boš preizkusil vse konkurente, ki so ti všeč. Ne bi ti rad medel glave, ampak si pogledal Megane? V kombinaciji z opremo GT line je že zelo ličen izdelek. Ampak spet to ni limuzina, še vedno je hatchback ali karavan. Me prav zanima, za kaj se boš na koncu odločil.

Kar ti sam odsvetujem, je velik avto z malo opreme. Ni fora opreme samo v bombončkih kot so recimo navigacija, električno poklopna ogledala, el. sedežih ipd., velika razlika je že v sedežih in ambientu. Zato ti priporočam, da ostaneš na avtu Velikosti golfa/A3/Peugeot 308 ipd., ta pa naj bo dobro opremljen. Če se odločiš za Peugeota, ti že oprema Active ponuja veliko.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 13, 2014 12:17 pm

Kaj pa kia ceed ali pa hyundai i30?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 13, 2014 1:30 pm

hahehihoh je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Sam bi pogledal še za mercedesom A klase. Poglej kako je lep

S temi pokrovi je res lepotec. :D

Hahaha, Mercedes z rad-kapami. Samo še šipe na polento manjkajo pa bi bil popoln :mrgreen: Piše, da je omejena serija vozil. Ja res je omejena,... z opremo. :lol:

Back ON topic:
Če ne veš kaj kupit, sprobaj čimveč vozil, tako boš dobil nek vtis in odločitev bi morala bit lažja. Kvaliteta je danes med znamkami precej podobna oz. ni takih odstopanj kot odstopajo cene. Nikar ne mislit, da je pa zdaj Audi, ker je pač Audi s tistimi štirimi krogci na havbi kaj bistveno boljši od nepremium znamk, če sploh je kaj boljši kar se tega tiče. Na lastne oči sem npr. videl kako se je luščila plastika in slišal "koncert" čričkov, tako da to je zelo relativno. Tudi glede kvarljivosti je zadeva podobna, tu zraven je potem potrebno všteti še faktor sreče.

Zato enostavno vzami tisto kar v okviru finančnih zmožnosti TEBI najbolj ustreza in čim manj poslušaj tipične gostilniške debate, kjer se brez pravih argumentov predlaga premium znamke oz. je edini argument imidž, češ kako boš glavni na vasi ter "rekla-kazala". ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 13, 2014 1:51 pm

m.koc je napisal/-a:...Pol na konci je pa začel še neke zgodbice pravit ko mu največji butl ne bi nasedel, da audi pa volkswagen pa škoda to majo vsi iste dele vgrajene samo da so kake malenkosti druge....

Se motiš, res imajo iste motorje, menjalnike, sklopke, nekaj tudi podvozje, pa senzorji, števci, razni motorćki (npr za šipe) ipd - skratka vse, kar je skrito, je isto uporabljeno pri Seatih, Škodah, VW in Audijih in to tudi različno velikih. Razlike so predvsem v karoserijah, notranjih materialih ipd, kar pa prinaša tudi drugačno počutje.

Če je nekdo lolek, vzameš samo predračun s popusti, greš v drugo avtohišo z istimi avti in rečeš, če ti da več popusta (za enak avto). To za Škodo (in Kio?) ne velja, za ostale pa lahko dobiš, če to večkrat ponoviš (za isti avto), tudi jurja več popusta. Kar ni malo, zato na to glej kot na "delo" za kar nekaj denarja. Morda ti bo tako lažje hodit okoli.

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Če nov 13, 2014 3:01 pm

dobro vi ste tukaj strokovnjaki jaz sem pa amater, to se zavedam, samo še vedno mislim, da kaki auspuhi in take stvari so pri audiju bolši materiali kot pri škodi.
Se mi je kar zdelo, na audiju so mi rekli 8% za popust, škoda pa 3%. Zaj nea vem, polska je blizu češke da niso popustov pri škodi kaki judje določli, ker audi je dedek mraz za škode. Nebom vzel niti enega niti drugega. Škode ne ker je draga, audija pa ne ker se ne bom frajerja delal s takim avtom. Naj to furajo direktorji, jaz mam lepo plačo samo še vedno pa ni direktorska :)

Pežoja, mazdo pa forda še probam pol bo pa dosti tega. Dajte mi nekaj povedat, kaj pri golfu še da popravit, da ne bi tak žvižgal veter v kabino al to pri vseh dela?
@ban- v kiji sem se vozil kot sopotnik pa res orink klopoče notri, najbolj od vseh tanovih kar sem jih do zdaj vozil, tak da mi ne diši.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če nov 13, 2014 3:15 pm

Začni pisati bolj slovnično pravilno!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

metor
Novinec

Napisal/-a metor Če nov 13, 2014 7:30 pm

To, da si ti slišal piš vetra pri vratih je bila najbrž neka hiba tistega testnega vozila. Po mojih izkušnjah in glede na prebrane teste tega nisem nikjer zasledil. Je pa nekje na ravni konkurence, kar se zvočne izolacije tiče(C4 se mi je zdel vseeno malce tišji).
Don't worry, be happy ;)

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Če nov 13, 2014 7:54 pm

mogoče bi pa kdo lahko zmeril hrup v avtih, ki jih preizkuša.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Če nov 13, 2014 9:05 pm

Nebi bilo slabo, tako bi usaj meli zanesljive podatke. Usaj za silo bi se dalo tud s telefonom to merit.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če nov 13, 2014 9:14 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Če nov 13, 2014 10:13 pm

Vozil sem pežoja 508 in 308 in sta vredi avtomobila za pelat. Škoda da je volan na pežoju 308 tak majhni. Fajn je velik kuferam, notri je lep ambient, ni kaj za šinfat veliko. Preden sem šel na pežo sem šel po ponudbo na vw. Jaz nea vem samo, tu na pežoju so bli prodajalci tak kot se šika, na škodi pa vw pa niso bli vredi. Kupujem avto ne prodajalca samo da pa malo prijaznosti ne pokažejo te pa tudi nič. Na volkswagnu mi je reku tolko lahk damo popusta mi je dal tiste papirje, pa ko sem šel in odzravil je bil kar tiho. Za popust je pa reku takle je, če bi ga vzeli se slišimo in niti besede več. :? Polne riti vsega majo pa so taki.

Drugi teden bom še šel na testiranja potem bom pa nekaj kupil. lp

metor
Novinec

Napisal/-a metor Če nov 13, 2014 10:52 pm

Se mi je zdelo, da ti bo 308 všeč. Pač tale čista notranjost z malo gumbi in dobro kvaliteto izdelave je meni super, na manjši volan se pa hitro navadiš verjem-sj mali more bit, čene na merilnike nebi gledou čez volan ampak spodi.

Sej tudi, ko sem jas kupoval so bili na VW bistveno manj prijazni, kot na Peugeotu. Seveda je to bolj kot ne naklučje, je pa res da odnos prodajalca do kupca nedvomno vpliva na nakup(vsaj pri meni bi). Mislim nevem no kaj dosežejo s tem, da te niti odzravijo ne, noben se ne več rad vrne v tako trgovino.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 19 gostov