MatejW je napisal/-a:Je že komu uspelo dobit kak % popusta pri nakupu nove Škode z "hudobrim" financiranjem?
springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).
Aja, gre se pa za 1% varianto.
emozul je napisal/-a:springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).
Ista zgodba, ko sem naročeval avto.
Res jim gre dobro oz. predobro.
Tattoo- je napisal/-a:emozul je napisal/-a:springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).
In koliko misliš, da ostane trgovcu, če proda (brez vsakega popusta!) avto v tej akciji 1%?![]()
Tattoo- je napisal/-a:emozul je napisal/-a:springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).
In koliko misliš, da ostane trgovcu, če proda (brez vsakega popusta!) avto v tej akciji 1%?![]()
maniaxxx je napisal/-a:Tattoo- je napisal/-a:emozul je napisal/-a:springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).
Zdaj boš rekel 300e, toliko mi je do zdaj še vsak trgovec pri vsaki znamki omenjal cifre okoli 300 e, jaz jim seveda verjamem, ker mam za soseda jetija, ET pa živi dva štuka pod mano
maniaxxx je napisal/-a:Ista zgodba, ko sem naročeval avto.
DePalmo je napisal/-a:Sam ste pa tut![]()
Dejstvo je da mora tudi trgovec kaj zaslužit, drugače ne more preživet. Denar za prostor, plače, davke itd ne pade z neba! Kar bi vas moralo zanimat je, če vam je končna cena avta sprejemljiva ali gledate previsoko in ne koliko popusta boste dobili!
A se kdo buni koliko trgovci živil zaslužijo pri vsakem prodanem izdelku? Se že neki časa ve da imajo marže preko 50%, pa se nihče ne buni in baranta na blagajni koliko bo dal za kruh.
iDanijel je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Sam ste pa tut![]()
Dejstvo je da mora tudi trgovec kaj zaslužit, drugače ne more preživet. Denar za prostor, plače, davke itd ne pade z neba! Kar bi vas moralo zanimat je, če vam je končna cena avta sprejemljiva ali gledate previsoko in ne koliko popusta boste dobili!
A se kdo buni koliko trgovci živil zaslužijo pri vsakem prodanem izdelku? Se že neki časa ve da imajo marže preko 50%, pa se nihče ne buni in baranta na blagajni koliko bo dal za kruh.
Nihče se ne buni, samo čudno se nam zdi, da je Škoda edini prodajalec, ki ne daje popustov in sedaj skušamo dojeti njihov business case. Želimo pa seveda vedeti koliko ostane trgovcu, ker imaš potem močno pogajalsko orožje ob morebitnem nakupu novega vozila. Barantati za produkt vrednosti 1,5 EUR (kruh) in 20.000 EUR (nova Škoda Octavia) se ti zdi smiselno primerjati? Prodajalcev kruha imaš v Ljubljani 1.000 in možnost izbire, prodajalcev vozil Škoda pa 4, za katere sem prepričan, da imajo kartelni dogovor.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov