Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Steinkauz
Novinec

Re: Zbijanje cene novega avtomobila

Napisal/-a Steinkauz Ne jun 28, 2015 11:46 am

Brezveze gledat % popusta.
Gledaš absolutno končno ceno, ki jo boš plačal.

Kaj ti pomaga 15% popusta na 30k eur, če dobiš avto s 2% popusta na 20k.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne jun 28, 2015 1:06 pm

Pri nas se gleda koliko % dobiš in ne koliko plačaš, zato pa imaš povsod popuste na popuste na akcijske cene. Lepše je slišat da si dobil 15% popusta, kot pa da si plačal samo 20.000 evrov.

Razmišljaš prav, ampak imamo slovenceljni neka čudna prepričanja.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne jun 28, 2015 9:26 pm

Čudno razmišljanje. Kaj mi bo 10% res ceneje od neke cifre če pa že drugje v startu dobim osnovno ceno brez popusta manjšo.

Važno, da je popust in neka akcija. Tudi v živilskih trgovinah sem videl "akcijo" z nekaj popusta in je bila cena ista kot pred akcijo. Ampak važno, da je čimvečja cifra v procentih hahah :lol: :lol:

lp
darkside

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne jul 12, 2015 2:47 pm

Je že komu uspelo dobit kak % popusta pri nakupu nove Škode z "hudobrim" financiranjem?
Slika

springfield
Nov uporabnik

Napisal/-a springfield Po jul 13, 2015 10:13 am

Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).
Aja, gre se pa za 1% varianto.

kelkel
Nov uporabnik

Napisal/-a kelkel Po jul 13, 2015 3:46 pm

MatejW je napisal/-a:Je že komu uspelo dobit kak % popusta pri nakupu nove Škode z "hudobrim" financiranjem?

Jaz imam trenutno na mizi ponudbo, ampak se se nisem odlocil. Na hudo dobro financiranje sem dobil 12% popust na MPC, res pa je da bom pri njih pustil oz. dal v racun se staro skodo in da smo sedaj kupili ze 4 avte pri njih, prav tako delali vse servise.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po jul 13, 2015 6:32 pm

springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).

Ista zgodba, ko sem naročeval avto.
Res jim gre dobro oz. predobro.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jul 13, 2015 6:59 pm

emozul je napisal/-a:
springfield je napisal/-a:Jaz sem ravno narocil novo Octavio in ni bilo %. Sem poslal vecini zastopnikov v Sloveniji in je bil vedno odgovor, da se za to financiranje uposteva MPC. En mi je sicer ponudil 10%, ampak po izracunu je prislo identicno hudobremu financiranju brez popusta. Vse kar sem lahko iztrzil, je bil komplet zimskih gum s felnami. Pa seveda malenkosti (predprazniki, obvezna oprema in nulti servis/priprava vozila).

In koliko misliš, da ostane trgovcu, če proda (brez vsakega popusta!) avto v tej akciji 1%? :!: :?:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jul 13, 2015 7:05 pm

Tattoo- je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

In koliko misliš, da ostane trgovcu, če proda (brez vsakega popusta!) avto v tej akciji 1%? :!: :?:

Zdaj boš rekel 300e, toliko mi je do zdaj še vsak trgovec pri vsaki znamki omenjal cifre okoli 300 e, jaz jim seveda verjamem, ker mam za soseda jetija, ET pa živi dva štuka pod mano :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po jul 13, 2015 7:32 pm

Tattoo- je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

A dej, dej, potem je bolje, da nehajo prodajat avtomobile.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jul 13, 2015 8:41 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

Zdaj boš rekel 300e, toliko mi je do zdaj še vsak trgovec pri vsaki znamki omenjal cifre okoli 300 e, jaz jim seveda verjamem, ker mam za soseda jetija, ET pa živi dva štuka pod mano :mrgreen:

Ne, nič ne bom rekel, ker me samo zanima, kakšna je splošna percepcija o zaslužkih v avtobranži... In glede na to, da je bilo vprašanje jasno zastavljeno, bi pričakoval tudi jasen odgovor. Če pa pač nimaš nič pametnega za napisat, pa ne rabiš igrati forumskega klovna...simple as that! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 13, 2015 9:05 pm

F.U.C.K.

here we go again.... :roll: :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jul 13, 2015 9:32 pm

Res jim gre dobro oz. predobro.[/quote]
In koliko misliš, da ostane trgovcu, če proda (brez vsakega popusta!) avto v tej akciji 1%? :!: :?:[/quote]

Ne, nič ne bom rekel, ker me samo zanima, kakšna je splošna percepcija o zaslužkih v avtobranži... In glede na to, da je bilo vprašanje jasno zastavljeno, bi pričakoval tudi jasen odgovor. Če pa pač nimaš nič pametnega za napisat, pa ne rabiš igrati forumskega klovna...simple as that! ;)[/quote]

Daj se malo umir, čisti jasen odgovor je bil, vsi trdijo da so zaslužki minimalni, vemo koliko se NOVIH avtov letno proda, številke mi pa ne gredo skupaj. Ker pa vem, da imaš ti zelo točne podatke jih pa enkrat povej da razbijemo te mite simple as that!
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 14, 2015 1:49 pm

maniaxxx je napisal/-a:Ista zgodba, ko sem naročeval avto.

In koliko misliš, da ostane trgovcu, če proda (brez vsakega popusta!) avto v tej akciji 1%? :!: :?:[/quote]

Ne, nič ne bom rekel, ker me samo zanima, kakšna je splošna percepcija o zaslužkih v avtobranži... In glede na to, da je bilo vprašanje jasno zastavljeno, bi pričakoval tudi jasen odgovor. Če pa pač nimaš nič pametnega za napisat, pa ne rabiš igrati forumskega klovna...simple as that! ;)[/quote]

Daj se malo umir, čisti jasen odgovor je bil, vsi trdijo da so zaslužki minimalni, vemo koliko se NOVIH avtov letno proda, številke mi pa ne gredo skupaj. Ker pa vem, da imaš ti zelo točne podatke jih pa enkrat povej da razbijemo te mite simple as that![/quote]

Brez skrbi bodi. Ne bo zinu taprave cifre. Če že bo, se bo zlagal. In zakaj? Zato, ker če se bo razvedla taprava cifra, bo pol folk pošizu čist in bojo zahteval popustov še pa još.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jul 14, 2015 1:57 pm

Po moje trgovci od novih res ne zaslužijo dosti, saj zato pa vsi po vrsti (pre)prodajajo še rabljene uvožene avte. Tam pa so zaslužki bistveno večji, imajo tudi lasten suport v delavnici in primernem orodju, da poštimajo če je kaj za poštimat in veselo prodajajo. Poleg tega pa služijo še na servisih....

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jul 14, 2015 2:00 pm

Sam ste pa tut :roll:

Dejstvo je da mora tudi trgovec kaj zaslužit, drugače ne more preživet. Denar za prostor, plače, davke itd ne pade z neba! Kar bi vas moralo zanimat je, če vam je končna cena avta sprejemljiva ali gledate previsoko in ne koliko popusta boste dobili!

A se kdo buni koliko trgovci živil zaslužijo pri vsakem prodanem izdelku? Se že neki časa ve da imajo marže preko 50%, pa se nihče ne buni in baranta na blagajni koliko bo dal za kruh.

iDanijel
Nov uporabnik

Napisal/-a iDanijel To jul 14, 2015 2:15 pm

DePalmo je napisal/-a:Sam ste pa tut :roll:

Dejstvo je da mora tudi trgovec kaj zaslužit, drugače ne more preživet. Denar za prostor, plače, davke itd ne pade z neba! Kar bi vas moralo zanimat je, če vam je končna cena avta sprejemljiva ali gledate previsoko in ne koliko popusta boste dobili!

A se kdo buni koliko trgovci živil zaslužijo pri vsakem prodanem izdelku? Se že neki časa ve da imajo marže preko 50%, pa se nihče ne buni in baranta na blagajni koliko bo dal za kruh.

Nihče se ne buni, samo čudno se nam zdi, da je Škoda edini prodajalec, ki ne daje popustov in sedaj skušamo dojeti njihov business case. Želimo pa seveda vedeti koliko ostane trgovcu, ker imaš potem močno pogajalsko orožje ob morebitnem nakupu novega vozila. Barantati za produkt vrednosti 1,5 EUR (kruh) in 20.000 EUR (nova Škoda Octavia) se ti zdi smiselno primerjati? Prodajalcev kruha imaš v Ljubljani 1.000 in možnost izbire, prodajalcev vozil Škoda pa 4, za katere sem prepričan, da imajo kartelni dogovor.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To jul 14, 2015 2:59 pm

Nekaj postov nazaj sem napisal kako sem sam zbijal ceno.
Ko sem vprašal za še kaj več popusta, pa mi je vodja prodaje v izbrani AH sam od sebe in povešenih ramen rekel naj pridem na njegovo stran k računalniku, na katerem mi je pokazal koliko bruto stane avto, nabavna cena, takse in dajatve, uvoznik, koliko ostane njim oz. njemu in najbrž še kakšna postavka...
Od vseh številk sem si zapomnil tri: cena mojega vozila je bila 20.976,00€, s popustom sem dal 18.500,00€, njemu ostane 367,00€. Ali je zadnja številka pristna ali ne, ne vem. Je pa vse potrebne podatke "vklofal" v eno tabelo v programu, ki mu je vrgla izračune po postavkah, ki sem jih omenil zgoraj. In mi rekel, da to sicer ni za stranke, da vidijo, ampak jim sam pokaže, da ne bo kdo govoril, da si izmišljuje podatke. Ob tem je dodal, da je v času debelih krav na takem vozilu zaslužil vsaj 1.500€, sedaj pa ne več, rekoč, da če sedaj želi prodati vozilo in s tem vsaj nekaj zaslužiti bo pač sam v žep dal manj. Samo da je nekaj. Bolje kot pa nič in vztrajati pri visoki marži. Skratka bolje vrabec ko golob...

Možak je bil res top oseba - ne samo kot prodajalec, temveč tudi kot oseba...delam z ljudmi dnevno,..in imam takšen poklic, kjer moram znati "prebrati" človeka (nisem v trgovinski branži),...in videl sem, da ni nek nategun in mi iskreno govori, kar misli in v kar je prepričan. Ne zato, da bi mi prodal vozilo, ampak kot oseba osebi. Bil pa je to čas suhih krav (začetek 2009) in pesimizma.

lp

grega20
Nov uporabnik

Kraj: vir

Napisal/-a grega20 To jul 14, 2015 3:34 pm

iDanijel je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Sam ste pa tut :roll:

Nihče se ne buni, samo čudno se nam zdi, da je Škoda edini prodajalec, ki ne daje popustov in sedaj skušamo dojeti njihov business case. Želimo pa seveda vedeti koliko ostane trgovcu, ker imaš potem močno pogajalsko orožje ob morebitnem nakupu novega vozila. Barantati za produkt vrednosti 1,5 EUR (kruh) in 20.000 EUR (nova Škoda Octavia) se ti zdi smiselno primerjati? Prodajalcev kruha imaš v Ljubljani 1.000 in možnost izbire, prodajalcev vozil Škoda pa 4, za katere sem prepričan, da imajo kartelni dogovor.

Pri opciji Hudobro financiranje v osnovi prejmeš popust, izleda pa kot da ga ne...zakaj?
Če je MPC vozila 20.000€ in hočeš plačevati 1% mesečno mora obrok priti 200€, seveda z nekim sorazmernim pologom...da pa lahko dejansko dobiš vozilo pod takimi pogoji bo cena za družbo, ki vozilo financira, precej manjša oz. npr. 18.500, da boš vozilo skupaj z obrestmi potem plačal 20.000€ oz. 200€ mesečno in da mora lizing družba tudi imeti nekaj od tega, potem se smatra da si dobil popust in to ne slabega...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To jul 14, 2015 7:08 pm

Samo si pozabil da je takšna škoda pred tem financiranjem stala 17 jurjev, podražal so jo na 21 in jo teb prodajo za 19...in so vsi happy =P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov