Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

bisnen
Nov uporabnik

Napisal/-a bisnen Če dec 14, 2006 10:33 am

Na salonu v celju so me alfe oblikovno najbolj navdušile, je pa tudi res, da sem le v vozilu te znamke opazil, da je v prtlažniku izpadel kos plastike, v kabini pri vozniku pa je bil en kos odlomljen, na napako in poškodbo sem tudi opozoril lušno hosteso.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Če dec 14, 2006 11:38 am

bisnen je napisal/-a:Na salonu v celju so me alfe oblikovno najbolj navdušile, je pa tudi res, da sem le v vozilu te znamke opazil, da je v prtlažniku izpadel kos plastike, v kabini pri vozniku pa je bil en kos odlomljen, na napako in poškodbo sem tudi opozoril lušno hosteso.

ja ker so dobili zal poskodovan avto ze iz LJ, spredaj v kabini pa je en bizgec zaprl marelo med vrata in odlomil plastiko na pregibu. to je pa tako, ce se vsi slinijo okoli nje. :lol:
zal pa delov ni bilo mogoce dobavit in napako odpravit, ker brer in 159 se ni bilo na zalogi, avto se ni bil v prodaji.
ko so na taistem sejmu XY (ne bom raje omenjal znamke) izpraznili akumulator in avto ni vzgal (moja narocena testna voznja), bom pa avto zaradi tega proglasill, da je XY slab in se kvari. HALOOOOOOOO!

ce bos kupoval alfo ali kaj drugega, se odloci po svoji vesti. idi in pelji cim vec razlicnih avtkov, kupi pa tistega, ki ti bo najbolj vsec. tukaj zal ne bos dobil pametnega odgovora. ko bos imel nagledano kako znamko, pa se podaj na matični forum in tam povrasaj za kak nasvet. na alfinem ti bomo sigurno pomagali z nasveti in tudi drugod verjamemi, da ne bos naletel na zaprta vrata.

srecno roko pri izbiri in veliko varnih km. alfist

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 12:08 pm

Največ krega okoli Alf je zaradi tega, ker največ o njihovih napakah "vedo" tisti, ki Alf nikoli niso imeli.

bisnen
Nov uporabnik

Napisal/-a bisnen Če dec 14, 2006 12:09 pm

Neee, narobe si me razumel, nisem kritiziral, samo povedal sem kaj je bilo, ni pa prav, da tega niso vedele hostese, bi lahko normalno pojasnile do česa je prišlo, je bil pa to avto, ki je med tisto množico nenormalno oblikovno izstopal zunaj in še posebej notri.

Ja baje se jim je pri c6 izpraznil akumulator, če je to res, ali pa je bil to samo izgovor, da me niso notri spustili. Nisem pa en mulo.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 12:37 pm

Mislil sem na splošno. Nič osebno.

Hostesam je vseeno za vse. Važno, da dobijo par 100 EUR za tisti teden, ki se tam kaže.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 14, 2006 1:31 pm

sviz2000 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Martina, samo stresaš kontradikcije eno za drugo... si peljal 159? Domnevam, da ne, še vsak ki jo je, je bil osupel z vseh vidikov.

Ker si tako površen pri branju pa ti še enkrat prilepim link o 159 by JC. Domnevam, da ti angleščina ni tuja, kaj pa vem, morda pa ravno zato nisi prebral članka?

O superšportnikih pa prosim ne otresaj dokler ne boš imel kakega v lasti. Lahko imaš enciklopedično znanje in statistiko, dokler ne vžgeš motorja je tvoje kvaziznanje bolj piflarija kot pa praksa.
Sicer pa tema ne teče o superšportnikih, ali pač?

http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.html

ja, jst sem jo peljal in sem bil res osupel, samo v negativni smeri. Mi je samo še potrdila prepričanje, da je zdajšnja 156 definitivno zadnja alfa pri meni, vsaj za nekaj(oz. zelo veliko) časa. edino izjemo bo mogoče nekoč predstavljal kakšen alfin youngtimer.
kar pa se tiče stalnih prepucavanj v stilu alfa in BMW al pa mercedes, vsak kupi tisto kar mu je všeč, al pa tisto kar si lahko privošči.visoke prodajne številke alfe 156 so tudi ali pa predvsem posledica njene cene, ker si takrat dobil zelo veliko avta za ta denar(konkretna primerjava med 156 1.8 ki sm jo kupil leta 98 in recimo BMW 318: alfa z več opreme in boljšimi zmogljivostmi je bila cenejša za 10.000 DEM). Prodajni rezultati alfe 159 zdaj, ko so je precenili na raven nemške in japonske konkutrence, pa so jasni kazatelj, koliko je avto sam vreden.predvsem je zanimivo spremljati prodajo v domači italiji- avta na cestah prektično ni videt, za razliko od recimo 156, ki je vztrajal na prvem mestu po prodaji v svojem razredu skoraj do konca proizvodnje.
okej, samo zadnje tri strani prispevkov so itak že totalni offtopic, ker možakar sprašuje kupiti ali ne rabljeno, in ne novo alfo, tako da to, a so alfe športni avtomobili ali ne, sploh ni bistveno( po mojem mnenju že dolgo niso več).moj nasvet: če ti je všeč, jo kupi.če boš razmišljal, kateri avto se bolj kvari kot drugi, potem boljše, da kupiš novega korejca, vsaj tri leta garancije dobiš ;)

Res me zanima kaj ceniš pri avtu, da ti 159 ni všeč?
Kakšne prioritete imaš?
Materiali so 100x bolj kvalitetni kot v 156, povsem primerljivi z nemškimi, udobni sedeži z nastavljivim ledvenim delom, ergonomija, predvsem nastavljivost volana je boljša od kateregakoli avta na tržišču (tudi za večji denar), odziven volan, ki daje veliko informacij, vrhunsko nastavljeno podvozje, ki je neverjetno progresivno, odlična zvočna izolacija, nizka poraba pri JTD motorjih(cca 6.7 - 7.5L/100km), dobra motorna linija..... kaj še hočeš od avta? Me prav zanima.
Kritizirat je lahko, kaj pa argumenti... tu se pa neha, kaj?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Če dec 14, 2006 2:42 pm

predvsem mi je pomembno, da se v avtu takoj počutim domače, in to se v 159 ni zgodilo.
udobni sedeži in dovolj nastavljiv volan? mogoče, če imaš višino do 180 cm. je sicer nekaj malega več prostora kot v 156, samo v primerjavi z enako velikimi nemci še vedno porazno, če imaš 191 cm.jst imam že probleme z 156 letnik 2004 in to z usnjenimi sedeži iz paketas Ti, ker preprosto so italijani zajebali geometrijo sedeža v primerjavi z prvo serijo 156.
bolj kvalitetni materiali? mogoče,samo zagotovo boš to lahko trdil po enem letu uporabe, tudi moja 156 kot nova ni nič škripala, po par mesecih pa je začel koncert.kar pa se oblikovanja notranjosti tiče, je slabša kot predhodnica, vendar to je zgolj stvar okusa
odziven volan in vrhunsko podvozje? meni se ni zdelo nič pretresljivega, še posebej v primerjavi z predhodnico, nisem tudi opazil nobene prednosti pred recimo taščinim BMW-jem serije 3, letošnji letnik
odlična zvočna izolacija? a si se ti kdaj v življenju že peljal z lexusom? sploh pa, ta trditev je skregana s tisto, da je alfa športni avto.meni to sicer ni pomembno, ker me hrup motorja med vožnjo ne moti, prej nasprotno
nizka poraba? ne morem sodit, ker se nisem dovolj časa vozil, lahko komentiram zgolj meritve iz testov, kjer je 200konjska jtd požrla liter do liter in pol več kot moja 156 24.jtd z 175 konji,in skoraj isto kot BMW330d z bistveno več konji, pa tudi vsi časi in končna hitrost so slabši, ker alfa pojmuje kot športnen avto skoraj dvotonsko zadevo.
glej, jst nisem testni novinar, tako da večino stvari ti lahko posredujem zgolj kot moja opažanja im ne kot neovrgljive trditve, ampak!!!! očitno to moje mnenje deli kar veliko lastnikov 156, saj bi v nasprotnem primeru 159 bila takšna prodajna uspešnica, kot je bila 156.
spet moje mnenje je tudi, da bi verjetno več prodali, če ne bi v primerjavi z predhodnico tako nabili cen.
verjetno pa ,kot sem že prej napisal, število prodanih 159, ne samo v sloveniji, ampak tudi v evropi, potrjuje moja prepričanja.
razen če bo zdaj kdo trdil, da so pač vsi ljudje neumni, in zato raje kupujejo nemške in japonske proizvode?

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Če dec 14, 2006 3:08 pm

zakaj se sploh prepiramo in argumentiramo vsak svoje. vsak kmet svojega osla hvali.
naj se clovek odlici in proba cim vec avtomobilkov, potem a o avtu povprasa take, ki določeno znamko poznajo. na tem forumu je ogromno ljubiteljev alfic, ki niso imeli problemov in tudi nekaj takih, ki so jih imeli. in tak, ki je imel problem z alfico, ti bo to nabijal ves cas, nek drugi, pa jo bo na vse pretege hvalil.
enako je z drugimi znamkami. naredi anketo, ali je novi clio, golf... pokvarljiv. poznam ljudi, ki so z avtom super zadovoljni, pa tudi take, ki imajo vecne probleme z njimi. pa tudi takega, ki se mu je avto kvaril, pa je se enkrat kupil isto znamko, pa tudi ta ni bila biser. smola pac!

srecne km vsem skupaj.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 14, 2006 3:53 pm

sviz2000 je napisal/-a:predvsem mi je pomembno, da se v avtu takoj počutim domače, in to se v 159 ni zgodilo.
udobni sedeži in dovolj nastavljiv volan? mogoče, če imaš višino do 180 cm. je sicer nekaj malega več prostora kot v 156, samo v primerjavi z enako velikimi nemci še vedno porazno, če imaš 191 cm.jst imam že probleme z 156 letnik 2004 in to z usnjenimi sedeži iz paketas Ti, ker preprosto so italijani zajebali geometrijo sedeža v primerjavi z prvo serijo 156.
bolj kvalitetni materiali? mogoče,samo zagotovo boš to lahko trdil po enem letu uporabe, tudi moja 156 kot nova ni nič škripala, po par mesecih pa je začel koncert.kar pa se oblikovanja notranjosti tiče, je slabša kot predhodnica, vendar to je zgolj stvar okusa
odziven volan in vrhunsko podvozje? meni se ni zdelo nič pretresljivega, še posebej v primerjavi z predhodnico, nisem tudi opazil nobene prednosti pred recimo taščinim BMW-jem serije 3, letošnji letnik
odlična zvočna izolacija? a si se ti kdaj v življenju že peljal z lexusom? sploh pa, ta trditev je skregana s tisto, da je alfa športni avto.meni to sicer ni pomembno, ker me hrup motorja med vožnjo ne moti, prej nasprotno
nizka poraba? ne morem sodit, ker se nisem dovolj časa vozil, lahko komentiram zgolj meritve iz testov, kjer je 200konjska jtd požrla liter do liter in pol več kot moja 156 24.jtd z 175 konji,in skoraj isto kot BMW330d z bistveno več konji, pa tudi vsi časi in končna hitrost so slabši, ker alfa pojmuje kot športnen avto skoraj dvotonsko zadevo.
glej, jst nisem testni novinar, tako da večino stvari ti lahko posredujem zgolj kot moja opažanja im ne kot neovrgljive trditve, ampak!!!! očitno to moje mnenje deli kar veliko lastnikov 156, saj bi v nasprotnem primeru 159 bila takšna prodajna uspešnica, kot je bila 156.
spet moje mnenje je tudi, da bi verjetno več prodali, če ne bi v primerjavi z predhodnico tako nabili cen.
verjetno pa ,kot sem že prej napisal, število prodanih 159, ne samo v sloveniji, ampak tudi v evropi, potrjuje moja prepričanja.
razen če bo zdaj kdo trdil, da so pač vsi ljudje neumni, in zato raje kupujejo nemške in japonske proizvode?
:con :yum

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Če dec 14, 2006 3:55 pm

vsak avto se kvari če ne ravnaš lepo z njim to pa drži kot pribito

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 14, 2006 3:58 pm

jani.vuk je napisal/-a:vsak avto se kvari če ne ravnaš lepo z njim to pa drži kot pribito

Ja samo da se eni veliko vec eni veliko manj. :lol:

hladov
Nov uporabnik

Kraj: primorska-bolj jugovzhodna

Napisal/-a hladov Če dec 14, 2006 4:07 pm

Pozdrav forumašem!! :D Pred leti sem postal silom prilike lastnik Alfe 33 1,5 sw. Možakar, ki mi jo je prodal (posrednik) ;) mi je rekel, da ne bom razočaran. Bil sem zelo skeptičen :( . Sicer je imela 55 kkm in je bila pripeljana iz Italije. Plocevina je pa izgledala bolj sumjlivo :? . Ko pa sem zamenjal gume , Saj so zaradi stanja izgledale bolj kot j***a se je veselje začelo. :D Zadeva je peljala kot se spodobi in prav zaprav kot sem si zamislil. :twisted: Čudo!! Alfica je dobila še priključek in vlekla spodobno prikolico, s katero sem prevažal material za svoje delo in zraven njega še poln prtljažnik orodja in vsemogoče krame. S kakšnim veseljem je to počela!! :P Pri meni je odslužila še 160 kkm. Medtem sem opravil le eden pravi servis ( menjava jermenov in sklopke - brez potrebe ) . Enkrat sem zamenjal vodno pumpo.Olje sem menjaval na 10 kkm. Vmes nisem dolival. Potem sem jo prodal zidarjem iz Makedonije :( . Nič kolikokrat je videla Makedonijo, tam vozila enormne količine raznega blaga in le z menjavo tesnila ene glave dočakala 350 kkm. Zidarji pravijo, da se še sedaj makedonski mladci :twisted: veselo vozijo tam doli. Sedaj sem lastnik Passata TD l.1992 z 434 kkm, ki mi dobro služi. Ko sedaj razmišljava z ženo kdaj in kateri avto bi si privoščila , ko nama bo zneslo vedno vzdihneva ob pogovoru o Alfi. :roll: Če je to možno lahko rečem: avto ima srce!!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če dec 14, 2006 4:20 pm

hladov je napisal/-a:Pozdrav forumašem!! :D Pred leti sem postal silom prilike lastnik Alfe 33 1,5 sw. Možakar, ki mi jo je prodal (posrednik) ;) mi je rekel, da ne bom razočaran. Bil sem zelo skeptičen :( . Sicer je imela 55 kkm in je bila pripeljana iz Italije. Plocevina je pa izgledala bolj sumjlivo :? . Ko pa sem zamenjal gume , Saj so zaradi stanja izgledale bolj kot j***a se je veselje začelo. :D Zadeva je peljala kot se spodobi in prav zaprav kot sem si zamislil. :twisted: Čudo!! Alfica je dobila še priključek in vlekla spodobno prikolico, s katero sem prevažal material za svoje delo in zraven njega še poln prtljažnik orodja in vsemogoče krame. S kakšnim veseljem je to počela!! :P Pri meni je odslužila še 160 kkm. Medtem sem opravil le eden pravi servis ( menjava jermenov in sklopke - brez potrebe ) . Enkrat sem zamenjal vodno pumpo.Olje sem menjaval na 10 kkm. Vmes nisem dolival. Potem sem jo prodal zidarjem iz Makedonije :( . Nič kolikokrat je videla Makedonijo, tam vozila enormne količine raznega blaga in le z menjavo tesnila ene glave dočakala 350 kkm. Zidarji pravijo, da se še sedaj makedonski mladci :twisted: veselo vozijo tam doli. Sedaj sem lastnik Passata TD l.1992 z 434 kkm, ki mi dobro služi. Ko sedaj razmišljava z ženo kdaj in kateri avto bi si privoščila , ko nama bo zneslo vedno vzdihneva ob pogovoru o Alfi. :roll: Če je to možno lahko rečem: avto ima srce!!

:con :yum

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 14, 2006 4:25 pm

Uh sej pravim to je pri alfi ze dosezek. O taki alfi pol cele druzbe govorijo, malo manjka da ne dobi legendarnega statusa.

Sami sebi pljuvate v skledo a vam ni jasno. Drugace pa statistika po zacetnem navalu fanov ze dobiva obliko ki je bolj verjetna. :D

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Če dec 14, 2006 4:29 pm

se popolnoma strinjam z hladovom, v svojih časih je 33 in še bolj predhodnica alfasud dejansko bla po zmogljivostih in voznih lastnostih korak pred konkurenco, pa tudi sedel si v njej spodobno nizko, in razen tistih z elektroniko drugih resnih težav z njimi ni blo,(no ja, če zanemarimo rjavenje) težava je v tem, da danes ni več tako!!!!
zato pa pravim, da vsaj zame ponovno alfa pride v poštev le v obliki youngtimerja

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če dec 14, 2006 6:07 pm

Glede športnosti - ima MN čist prav da Alfe v splošnem niso nobeni športniki - z izjemo GTA-jk, ki so v razredu t.i. hot hatchev. So pač športne limuzine, že serijsko bolj športne od večine ostalih, to je pa tudi vse. Resno, kaj pa dandanes pomeni 200 konjev? V Cliotu že nekaj, v 159 pa nič posebnega - le nadpovprečne zmogljivosti, a še vedno daleč od športnih.

8C je specialna Alfa v omejeni seriji, ki, upam vsaj, napoveduje svetlo prihodnost glede Alfine športnosti.

Še kvaliteta: jaz nimam nobenih pripomb nad njo. Vozil sem se že v nemcih, pa tudi kakem japoncu, ki so v notranjosti bolj škripali kot moja AR146, tako da tule res ne vidim problema. Videz in ergonomija se mi zdita v 147 in 156 zelo dobri, v 159 pa odlični (meni osebna najboljša notrannjost v kateremkoli serijskem avtomobilu). Ampak te stvari so odvisne od človeka do človeka, in če nič drugega, se moraš v avto pred nakupom vsaj usesti - razlog je ravno ergonomija. Ljudje smo pač različni. V 146 ergonimija priznam da ni vrhunska (predvsem ima previsoko sedenje), ampak se navadiš, in mi je v bistvu čisto ok.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če dec 14, 2006 6:17 pm

bisnen je napisal/-a:Na salonu v celju so me alfe oblikovno najbolj navdušile, je pa tudi res, da sem le v vozilu te znamke opazil, da je v prtlažniku izpadel kos plastike, v kabini pri vozniku pa je bil en kos odlomljen, na napako in poškodbo sem tudi opozoril lušno hosteso.

Na sejmu se vsedem v saaba 9-3 al kolko, primem tam eno plastiko--dokaj nežno--- na sredinski konzoli, pa mi kar v roki ostane... :shock:
Pa ni bil edini avto, tudi v drugih "prestižnih" znamkah podobne zgodbe.

Nevem, če ljudje res nič ne pazijo ali pa vse skupaj delajo zaradi hinavščine...
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 6:48 pm

Martina Navratilova;
še zdaj mi ni jasno, zakaj ste kupili še drugo in tretjo Alfo, če so tako slabe in, če ste imeli toliko sranja z njimi, kot opisuješ.

Praviš, da se eni (kvarijo) veliko vec eni veliko manj. Včasih sem delal tudi v avto branži. Na tvojem mestu ne bi bil tako prepričan, da ni slabših avtomobilov, kot je Alfa. Znanka je delala na reklamcijah pri Citroen Slovenija. Potem je pa zamenjala službo in šla delati na Porsche Slovenija (tudi v reklamcijski oddelek). Pravi, da je Citroen imel relativno veliko reklamcij, toda ko je videla koliko reklamacij ima Porsche Slovenija. Enostavni ni mogla verjeti, da imajo avtomobili, ki so jih vsi tako hvalili, toliko napak.

Je pa res nekaj. Kmet nikoli ne bo kupil Alfe. Ampak bo kupil Opla ali "Holfa". Tako je.
Ljudje, ki so bolj tehnični tipi, kupijo Audija. Povzpetniki kupijo BMW-ja ali Porsche-ja. Tisti, ki imajo veliko pod palcem pa MB. Ljudem, ki nekaj dajo na obliko, design, pa so jim pri srcu Alfe.Govorimo za avto za vsakdanjo uporabo in pri nakupu novih vozil. To ni zraslo na mojem zevniku. To so zelo grobe ocene firm, ki se ukvarjajo z anketami. Tako, da kmet ostane kmet.

PS
Imam 185cm in 115 kg, pa v AR 159 in GT sedim čisto OK. V AR 156 je bilo pa malo utesnjeno.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Če dec 14, 2006 6:52 pm

Nasty je napisal/-a: Je pa res nekaj. Kmet nikoli ne bo kupil Alfe. Ampak bo kupil Opla ali "Holfa". Tako je.

:rofl :rofl :rofl

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 6:53 pm

Predlagam, da se debata zaklene.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov