bisnen je napisal/-a:Na salonu v celju so me alfe oblikovno najbolj navdušile, je pa tudi res, da sem le v vozilu te znamke opazil, da je v prtlažniku izpadel kos plastike, v kabini pri vozniku pa je bil en kos odlomljen, na napako in poškodbo sem tudi opozoril lušno hosteso.
sviz2000 je napisal/-a:bass je napisal/-a:Martina, samo stresaš kontradikcije eno za drugo... si peljal 159? Domnevam, da ne, še vsak ki jo je, je bil osupel z vseh vidikov.
Ker si tako površen pri branju pa ti še enkrat prilepim link o 159 by JC. Domnevam, da ti angleščina ni tuja, kaj pa vem, morda pa ravno zato nisi prebral članka?
O superšportnikih pa prosim ne otresaj dokler ne boš imel kakega v lasti. Lahko imaš enciklopedično znanje in statistiko, dokler ne vžgeš motorja je tvoje kvaziznanje bolj piflarija kot pa praksa.
Sicer pa tema ne teče o superšportnikih, ali pač?
http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.html
ja, jst sem jo peljal in sem bil res osupel, samo v negativni smeri. Mi je samo še potrdila prepričanje, da je zdajšnja 156 definitivno zadnja alfa pri meni, vsaj za nekaj(oz. zelo veliko) časa. edino izjemo bo mogoče nekoč predstavljal kakšen alfin youngtimer.
kar pa se tiče stalnih prepucavanj v stilu alfa in BMW al pa mercedes, vsak kupi tisto kar mu je všeč, al pa tisto kar si lahko privošči.visoke prodajne številke alfe 156 so tudi ali pa predvsem posledica njene cene, ker si takrat dobil zelo veliko avta za ta denar(konkretna primerjava med 156 1.8 ki sm jo kupil leta 98 in recimo BMW 318: alfa z več opreme in boljšimi zmogljivostmi je bila cenejša za 10.000 DEM). Prodajni rezultati alfe 159 zdaj, ko so je precenili na raven nemške in japonske konkutrence, pa so jasni kazatelj, koliko je avto sam vreden.predvsem je zanimivo spremljati prodajo v domači italiji- avta na cestah prektično ni videt, za razliko od recimo 156, ki je vztrajal na prvem mestu po prodaji v svojem razredu skoraj do konca proizvodnje.
okej, samo zadnje tri strani prispevkov so itak že totalni offtopic, ker možakar sprašuje kupiti ali ne rabljeno, in ne novo alfo, tako da to, a so alfe športni avtomobili ali ne, sploh ni bistveno( po mojem mnenju že dolgo niso več).moj nasvet: če ti je všeč, jo kupi.če boš razmišljal, kateri avto se bolj kvari kot drugi, potem boljše, da kupiš novega korejca, vsaj tri leta garancije dobiš
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
sviz2000 je napisal/-a:predvsem mi je pomembno, da se v avtu takoj počutim domače, in to se v 159 ni zgodilo.
udobni sedeži in dovolj nastavljiv volan? mogoče, če imaš višino do 180 cm. je sicer nekaj malega več prostora kot v 156, samo v primerjavi z enako velikimi nemci še vedno porazno, če imaš 191 cm.jst imam že probleme z 156 letnik 2004 in to z usnjenimi sedeži iz paketas Ti, ker preprosto so italijani zajebali geometrijo sedeža v primerjavi z prvo serijo 156.
bolj kvalitetni materiali? mogoče,samo zagotovo boš to lahko trdil po enem letu uporabe, tudi moja 156 kot nova ni nič škripala, po par mesecih pa je začel koncert.kar pa se oblikovanja notranjosti tiče, je slabša kot predhodnica, vendar to je zgolj stvar okusa
odziven volan in vrhunsko podvozje? meni se ni zdelo nič pretresljivega, še posebej v primerjavi z predhodnico, nisem tudi opazil nobene prednosti pred recimo taščinim BMW-jem serije 3, letošnji letnik
odlična zvočna izolacija? a si se ti kdaj v življenju že peljal z lexusom? sploh pa, ta trditev je skregana s tisto, da je alfa športni avto.meni to sicer ni pomembno, ker me hrup motorja med vožnjo ne moti, prej nasprotno
nizka poraba? ne morem sodit, ker se nisem dovolj časa vozil, lahko komentiram zgolj meritve iz testov, kjer je 200konjska jtd požrla liter do liter in pol več kot moja 156 24.jtd z 175 konji,in skoraj isto kot BMW330d z bistveno več konji, pa tudi vsi časi in končna hitrost so slabši, ker alfa pojmuje kot športnen avto skoraj dvotonsko zadevo.
glej, jst nisem testni novinar, tako da večino stvari ti lahko posredujem zgolj kot moja opažanja im ne kot neovrgljive trditve, ampak!!!! očitno to moje mnenje deli kar veliko lastnikov 156, saj bi v nasprotnem primeru 159 bila takšna prodajna uspešnica, kot je bila 156.
spet moje mnenje je tudi, da bi verjetno več prodali, če ne bi v primerjavi z predhodnico tako nabili cen.
verjetno pa ,kot sem že prej napisal, število prodanih 159, ne samo v sloveniji, ampak tudi v evropi, potrjuje moja prepričanja.
razen če bo zdaj kdo trdil, da so pač vsi ljudje neumni, in zato raje kupujejo nemške in japonske proizvode?
hladov je napisal/-a:Pozdrav forumašem!!Pred leti sem postal silom prilike lastnik Alfe 33 1,5 sw. Možakar, ki mi jo je prodal (posrednik)
mi je rekel, da ne bom razočaran. Bil sem zelo skeptičen
. Sicer je imela 55 kkm in je bila pripeljana iz Italije. Plocevina je pa izgledala bolj sumjlivo
. Ko pa sem zamenjal gume , Saj so zaradi stanja izgledale bolj kot j***a se je veselje začelo.
Zadeva je peljala kot se spodobi in prav zaprav kot sem si zamislil.
Čudo!! Alfica je dobila še priključek in vlekla spodobno prikolico, s katero sem prevažal material za svoje delo in zraven njega še poln prtljažnik orodja in vsemogoče krame. S kakšnim veseljem je to počela!! :P Pri meni je odslužila še 160 kkm. Medtem sem opravil le eden pravi servis ( menjava jermenov in sklopke - brez potrebe ) . Enkrat sem zamenjal vodno pumpo.Olje sem menjaval na 10 kkm. Vmes nisem dolival. Potem sem jo prodal zidarjem iz Makedonije
. Nič kolikokrat je videla Makedonijo, tam vozila enormne količine raznega blaga in le z menjavo tesnila ene glave dočakala 350 kkm. Zidarji pravijo, da se še sedaj makedonski mladci
veselo vozijo tam doli. Sedaj sem lastnik Passata TD l.1992 z 434 kkm, ki mi dobro služi. Ko sedaj razmišljava z ženo kdaj in kateri avto bi si privoščila , ko nama bo zneslo vedno vzdihneva ob pogovoru o Alfi.
Če je to možno lahko rečem: avto ima srce!!
bisnen je napisal/-a:Na salonu v celju so me alfe oblikovno najbolj navdušile, je pa tudi res, da sem le v vozilu te znamke opazil, da je v prtlažniku izpadel kos plastike, v kabini pri vozniku pa je bil en kos odlomljen, na napako in poškodbo sem tudi opozoril lušno hosteso.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov