Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po jul 16, 2007 8:08 pm

toyota celica....cs edition dobiš v ger za cca. 6000 eur naprej... :lol:

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Po jul 16, 2007 9:36 pm

Kuk so pa kej oldtimerji?
Naprimer Camaro 69, al pa kašn mustang tud tistga leta prbližn?
se bolje splača oldimerja nabavt v slabšem stanju in nato popravt al čimbolj ohranjenga oziroma kr na novo predelanga?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 16, 2007 10:15 pm

chgotom a si že prodal kak avto v slovenenijo?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom To jul 17, 2007 7:59 am

kolesar je napisal/-a:chgotom a si že prodal kak avto v slovenenijo?

Da, ze kar nekaj. Resnici na ljubo, pa jih je slo precej vec dol v drzave bivse juge.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jul 17, 2007 8:07 am

Caby je napisal/-a:Kuk so pa kej oldtimerji?
Naprimer Camaro 69, al pa kašn mustang tud tistga leta prbližn?
se bolje splača oldimerja nabavt v slabšem stanju in nato popravt al čimbolj ohranjenga oziroma kr na novo predelanga?

Tocno kot pravis. Nabavit v sabsem stanju in ga sam porihtat. Samo znajo bit deli do Slovenije potem problem, ce bos vsak vijak iz Amrike vlacil...

Spedenani Camaro in Mustang L.69 so ze klasika in je cena zasoljena, poglej na:

http://ww2.collectorcartraderonline.com/

Lp iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To jul 17, 2007 8:08 am

ivanetich je napisal/-a:lep pozdrav. mene pa zanima kako je z avtomobiloma l. 1981 Chaika GAZ-13 in l. 1976 Volvo 244
ali se ju da še kje dobit?

hvala za odgovor[/u]

1976 Volvo mogoce na kakem odpadu...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica Sr jul 18, 2007 8:23 am

TOYOTA je napisal/-a:toyota celica....cs edition dobiš v ger za cca. 6000 eur naprej... :lol:

denar ni rpoblem samo kje tak avto dobit????
pa da je vsaj motor dorbem stanju :(
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anfakabl
Nov uporabnik

Napisal/-a anfakabl Sr jul 18, 2007 3:23 pm

Zanimiva bi bla opcija avto pripeljat sem in ga imeti registriranega v ameriki (poceni registracija). Zdej pa vprašanje...ali lahko slovenski državljan vozi avto, ki je registriran v ameriki? Oz. ali obstaja kakšen trik.... :lol:

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica Sr jul 18, 2007 4:04 pm

opala dobro vprašanje :roll:
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal Sr jul 18, 2007 10:46 pm

Pozdravljen.

Imam eno vprašanje glede avtomobila Chevrolet Camaro 68" CAMARO RS.

V zadnjem času sem se veliko informiral o njem in prišel do zaključkov. Normalen CAMARO RS stane okrog 20-25 tisoč Dollarjev in je srednje ohranjen. Za kolikšno ceno vi to uredite in pripeljete v Slovenijo ? Edino kar sem poskušal izvedeti a mi ni ratalo izvedeti za homologacijo.

Hvala vnaprej.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jul 19, 2007 12:39 pm

anfakabl je napisal/-a:Zanimiva bi bla opcija avto pripeljat sem in ga imeti registriranega v ameriki (poceni registracija). Zdej pa vprašanje...ali lahko slovenski državljan vozi avto, ki je registriran v ameriki? Oz. ali obstaja kakšen trik.... :lol:

To je vprasanje za slovenske policiste ali ti bodo tezili, ko te ustavijo, ali ne... Sam sem pred leti brez problema vozil amerisko tablo, se je pa zdaj verjetno precej spremenilo glede tega.

LP iz Chicaga!

_Sc0rPi0_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Sc0rPi0_ Sr jul 25, 2007 2:22 pm

mene pa zanima kakšna cena za izvoz v slovenijo bi bila za `03 Acuro RSX Type-S?
mora pa biti obvezno 200HP motor, ker so zanj dobavljivi deli pri nas.

lp

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr jul 25, 2007 3:02 pm

anfakabl je napisal/-a:Zanimiva bi bla opcija avto pripeljat sem in ga imeti registriranega v ameriki (poceni registracija). Zdej pa vprašanje...ali lahko slovenski državljan vozi avto, ki je registriran v ameriki? Oz. ali obstaja kakšen trik.... :lol:

A ni fora da mors met neki tam, da ga lahko registriras? Al podjetje al stanvanje al neki?

Uporabniški avatar
beretta9
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj, Slovenija

Napisal/-a beretta9 Pe jul 27, 2007 11:13 pm

Pavel_P je napisal/-a:A ni fora da mors met neki tam, da ga lahko registriras? Al podjetje al stanvanje al neki?

podjetje, če imaš (samo) slovensko državljanstvo seveda oz. nimaš ameriškega :roll:

v Dellawareu (offshore, zato ni nekih bistvenih restrikcij) si odpreš podjetje (celo! delniško družbo) za mizerni začetni kapital, pa uživaš marsikatero boniteto tu v Evropi :lol: 8)

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Pe jul 27, 2007 11:19 pm

a je res registracija tako poceni v ameriki da bi se dejansko splačalo to vse skup tam registrirat?

lahko malo poveš katere avte si kaj uvozil sem, da saj približno slišimo kaj se skriva v sloveniji :)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich So jul 28, 2007 9:31 am

delniško družbo?

kolk morš pa na leto to plačevat? kakšne so pa potem bonitete?

Uporabniški avatar
beretta9
Nov uporabnik

Napisal/-a beretta9 Po jul 30, 2007 12:47 am

z boniteto sem mislil denimo vožnjo avtomobila pod ameriškimi tablicami (to verjetno vse najbolj zanima oz. je edino v kontekstu z avtomobili od tega kar bo naprej napisano), kar je ugodno s tega vidika, da si lahko omisliš neko 2-3tonsko žival od avta, za katerega v USA plačaš mizerno reg. in zavarovanje, pa ga potem veselo voziš tu v EU kot službeno vozilo... potem pa so še tu razne druge finančne ugodnosti kot so najemi kreditov ipd.

ivanetich je napisal/-a:delniško družbo?

delniško družbo sem dal kot eno izmed oblik gospodarskih družb, to pa pač zato ker jo je recimo najtežje ustanovit, oz. je najbol rigorozna zakonodaja

na leto plačevat? plačuješ po sistemu kot v vsaki drugi državi, v skladu z ustrezno zakonodajo - plačuješ pa davke od dobička (če ga maš 8) ), razne druge dajatve ipd. s to razliko, da v ''offshore'' območjih, kot so denimo konkretno Dellaware v USA in potem denimo Kajmanski otoki, Nizozemski Antili ipd., plačuješ manjše davke oz. pristojbine oz. le-teh ne plačuješ oz. so minimalni, potem velja manjša transparentost poslovanja, samo to vse so primeri kjer se odločiš za ti. famozno ''pranje denarja'' - torej, ti maš ''preveč'' denarja (iz kakih poslov nas ne zanima :oops: ) in se bojiš oz. nočeš da ti ga naša davkarija pobere oz. obdavči, zato se odločiš za ustanovitev podjetja v offshore območjih in s tem imaš legitimen biznis oz. ''alibi'' od kje ti dnar - samo po novi davčni zakonodaji DURS trga davek od dobička, tako fizičnih kot pravnih oseb, ki so državljani RS, ne glede na to kje je ta pridobljen (pa magari v Tanzaniji)... v tem primeru pa potem lahko tisti, ki si lahko to ''privočijo'', raje dajo denar v banke na omenjenih območjih in potem le-te naprej ''plemenitijo'' denar v obliki ranoraznih investicij in s tem tebi povečujejo donos oz. dobiček, obenem pa niso vezane izdajati poslovnih podatkov svojih komitentov, posledično pa potem ta dnar ne more bi t obdavčen :roll:

se opravičujem za ta post, samo sem ga pač napisal sem, upam da admin ne bo preveč hud :P

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po jul 30, 2007 6:25 am

Ej kake so pa kaj cene Mustanga l. 68 ne sme bit 67 ali pa 69, točno 68, ker so takrat naredilo malenkost drugačno obliko in mi je ful lepa.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Po jul 30, 2007 12:25 pm

beretta9 je napisal/-a:z boniteto sem mislil denimo vožnjo avtomobila pod ameriškimi tablicami (to verjetno vse najbolj zanima oz. je edino v kontekstu z avtomobili od tega kar bo naprej napisano), kar je ugodno s tega vidika, da si lahko omisliš neko 2-3tonsko žival od avta, za katerega v USA plačaš mizerno reg. in zavarovanje, pa ga potem veselo voziš tu v EU kot službeno vozilo... potem pa so še tu razne druge finančne ugodnosti kot so najemi kreditov ipd.

ivanetich je napisal/-a:delniško družbo?

delniško družbo sem dal kot eno izmed oblik gospodarskih družb, to pa pač zato ker jo je recimo najtežje ustanovit, oz. je najbol rigorozna zakonodaja

na leto plačevat? plačuješ po sistemu kot v vsaki drugi državi, v skladu z ustrezno zakonodajo - plačuješ pa davke od dobička (če ga maš 8) ), razne druge dajatve ipd. s to razliko, da v ''offshore'' območjih, kot so denimo konkretno Dellaware v USA in potem denimo Kajmanski otoki, Nizozemski Antili ipd., plačuješ manjše davke oz. pristojbine oz. le-teh ne plačuješ oz. so minimalni, potem velja manjša transparentost poslovanja, samo to vse so primeri kjer se odločiš za ti. famozno ''pranje denarja'' - torej, ti maš ''preveč'' denarja (iz kakih poslov nas ne zanima :oops: ) in se bojiš oz. nočeš da ti ga naša davkarija pobere oz. obdavči, zato se odločiš za ustanovitev podjetja v offshore območjih in s tem imaš legitimen biznis oz. ''alibi'' od kje ti dnar - samo po novi davčni zakonodaji DURS trga davek od dobička, tako fizičnih kot pravnih oseb, ki so državljani RS, ne glede na to kje je ta pridobljen (pa magari v Tanzaniji)... v tem primeru pa potem lahko tisti, ki si lahko to ''privočijo'', raje dajo denar v banke na omenjenih območjih in potem le-te naprej ''plemenitijo'' denar v obliki ranoraznih investicij in s tem tebi povečujejo donos oz. dobiček, obenem pa niso vezane izdajati poslovnih podatkov svojih komitentov, posledično pa potem ta dnar ne more bi t obdavčen :roll:

se opravičujem za ta post, samo sem ga pač napisal sem, upam da admin ne bo preveč hud :P

dobr si napisal hvala ti:)

Uporabniški avatar
beretta9
Nov uporabnik

Napisal/-a beretta9 Po jul 30, 2007 4:44 pm

ivanetich je napisal/-a:dobr si napisal hvala ti:)

np ;) 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov