Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So sep 22, 2007 4:13 pm

vsekakor bi drugace razmisljal po recimo enoletnem ali vecletnem lastnistvu, ampak pri kupovanju ponavadi vec kot 20 km nimas na voljo. In takrat te ali preprica ali ne.

Mas pa cist prav. Meni se je recimo zdela stičeva mazda 323F (torej ne moja) fantasticen avto, ko ga je kupl kaj pa vem, 12 let nazaj. Takrat mislim da je bila drazja od takratnega golfa, ki se mi zdi ni imel taksne konkurence kot danes. Po petih letih uporabe in tudi mojega rednega uporabljanja pa vidis, kje ma avto felerje in pozitivne lastnosti. Ce bi lahko zavrtel cas nazaj sem preprican, da stric avta ne bi kupil. Ravno tako jaz ne bi kupil moje mazde 323 recimo. Ali forda mondea. Ampak ja, rec te preprica ali ne preprica v enem dnevu. Zaenkrat sem še vedno nekako kar zaupljiv do tega hitrega prepricanja :).

Vremc
Nov uporabnik

Napisal/-a Vremc So sep 22, 2007 4:47 pm

V moji okolici se pojavljajo i 30 -ke kot gobe po dežju izgleda da so ljudem zelo všeč.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko So sep 22, 2007 7:32 pm

Ja res je, prvi vtis je lahko tudi napačen, vendar vsak ima svoje mnenje. Je pa res, da če si testiral 90KS je ta malo podhranjen, 115 pa dokaj živahen, sploh sem občutil razliko, ker imam jaz HDI 1,4, kar je razumljivo. Škode mi žal ne ležijo - oblikovno. Stara fabia je bila špica, nova pa šid. Malo voham še za C4, ampak o njem sem bral ne preveč vspodbudne reči.
LP

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko So sep 22, 2007 7:35 pm

Andraz3d je napisal/-a:vsekakor bi drugace razmisljal po recimo enoletnem ali vecletnem lastnistvu, ampak pri kupovanju ponavadi vec kot 20 km nimas na voljo. In takrat te ali preprica ali ne.

Mas pa cist prav. Meni se je recimo zdela stičeva mazda 323F (torej ne moja) fantasticen avto, ko ga je kupl kaj pa vem, 12 let nazaj. Takrat mislim da je bila drazja od takratnega golfa, ki se mi zdi ni imel taksne konkurence kot danes. Po petih letih uporabe in tudi mojega rednega uporabljanja pa vidis, kje ma avto felerje in pozitivne lastnosti. Ce bi lahko zavrtel cas nazaj sem preprican, da stric avta ne bi kupil. Ravno tako jaz ne bi kupil moje mazde 323 recimo. Ali forda mondea. Ampak ja, rec te preprica ali ne preprica v enem dnevu. Zaenkrat sem še vedno nekako kar zaupljiv do tega hitrega prepricanja :).

Hočeš reči, da bi si raje kupil golfa in ne mazde??

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So sep 22, 2007 9:22 pm

cliopower je napisal/-a:Sej nism mislu nč narobe pač si napisu svoje mnenje ki si ga dobil ko si vozil avto recimo cca 20km vendar se to tvoje mnenje lahko spremeni če bi imel vozilo dalj časa in bil z njim tudi zadovoljen :D Tko da vsak avto je treba res stestirat da se lahko dajejo različne informacije o tem vozilu.
Glede na tekst mislim da je kar dobro stestiral zadevo, ni treba zdaj človeka zajebavat.

16 jurjevje pa kar veliko za ta denar - ja, za 17 jurjev dobiš golfa V z 90 KM TDI mašino in dosti opreme. Vidim da so eni malo razočarani, če kdo po pravici in iz lastnih izkušenj pove, da korejci niso ravno vrhunec kvalitete - ampak tako pač je...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Ne sep 23, 2007 9:02 am

sonic je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:Sej nism mislu nč narobe pač si napisu svoje mnenje ki si ga dobil ko si vozil avto recimo cca 20km vendar se to tvoje mnenje lahko spremeni če bi imel vozilo dalj časa in bil z njim tudi zadovoljen :D Tko da vsak avto je treba res stestirat da se lahko dajejo različne informacije o tem vozilu.
Glede na tekst mislim da je kar dobro stestiral zadevo, ni treba zdaj človeka zajebavat.

16 jurjevje pa kar veliko za ta denar - ja, za 17 jurjev dobiš golfa V z 90 KM TDI mašino in dosti opreme. Vidim da so eni malo razočarani, če kdo po pravici in iz lastnih izkušenj pove, da korejci niso ravno vrhunec kvalitete - ampak tako pač je...

Ja kje pa boš dobil golfa za 17 jurjev?? Pa se TDI?! Golf je tudi meni prav super avto a izpod 22000 nimaš kaj dobit - mislim na novega. Kar se pa korejcev tiče pa ne zganjat ljubosumnosti, scat so peljali že marsikaterega evropejca in kaže da jih bodo še več. Imel sem accenta novega, 5 let in niti ene napakice. Zdaj pa ko imam evropejca - no comment. :?

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian Ne sep 23, 2007 9:14 am

Ja kje pa boš dobil golfa za 17 jurjev??

Dobis, dobis SI opremo TDI 90 konjev:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1587899
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1564349

Če primerjam s podobno opremo i30:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1582370

potem je jasna odločitev za golfa, saj je razlika med njima "vsaj" v manjsem padcu cene rabljenega golfa. :)

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne sep 23, 2007 9:40 am

marjanko je napisal/-a:
Andraz3d je napisal/-a:vsekakor bi drugace razmisljal po recimo enoletnem ali vecletnem lastnistvu, ampak pri kupovanju ponavadi vec kot 20 km nimas na voljo. In takrat te ali preprica ali ne.

Hočeš reči, da bi si raje kupil golfa in ne mazde??

v bistvu ja, tocno to sem razmisljal. Pa mi je bil takrat golf cist prevec kmecki avto, da bi se zanj odlocil, ampak danes sem tudi to mnenje zamenjal. Se mi zdi, da dandanes "golf kmetje" bolj nabavljajo kaksne toyote... tko da tega predznaka kmal ne bo vec pomojem.

No, kakorkoli, tudi meni skode prevec sicer ne lezijo, sam se mi zdijo precej muske za ok denar. VW je vseeno mal drag, citroeni mi ne pasejo (zaradi svojih for, ki jih sicer delajo posebne), peugeoti prav tako ne, renault mi je recimo vsec, prav tako na case fiat.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Ne sep 23, 2007 10:05 am

sonic je napisal/-a:

Mal si teste oglej med temi avtomobili pa primerjave pol pa govor neki o kvalitteti med temi dotičnimi avtomobili golf, ceed itd

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 23, 2007 11:34 am

cliopower je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Mal si teste oglej med temi avtomobili pa primerjave pol pa govor neki o kvalitteti med temi dotičnimi avtomobili golf, ceed itd

Testi ne povedo veliko o avtomobilu. Oziroma ti dajo vsaj neko približno smernico kj preizkusit in si tudi bolj podrobno ogledat.
Sam sem tako tudi naredil in lahko rečem, da mi ni žal. Če bi primerjal hyundai ali kia z evropejci oziroma drugače rečeno: če bi se že odločal za nakup in bi šel iz evropejca (nemca) na korejca me le ta nikakor in pod nobenim pogojem ne bi prepričal. Vsaj trenutno ne. Sem šel na test z i30 kateri naj bi bil v rangu evropejcev po kvaliteti materialov in same izdelave. Vendar temu ni tako. Vsaj iz mojega vidika ne. Kvaliteta materialov kot tudi izdelava notranosti JE slabša od marsikaterega evropejca. Ne glede na vse teste po netu in revijah. Vsaj jaz sem dobil tak občutek. Nič kar bi me posebej presenetilo. Še vedno je občutek slabše izdelave in da je to še vedno korejc velik. Vsaj v notranjosti. Zato sem se pa še enkrat odločil, da ostanem pri nemcu. Izdelava je bolj natančna, materiali boljši in nenazadnje sam design je neprimerno všečnejši.
Ampak to je samo mmoje mnenje katerega sem dobil pri lastnem testu ne ozirajoč se na teste po revijah in netu.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne sep 23, 2007 12:28 pm

cliopower je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

ne vem, ce kdo govori, da ceed ni ok avto ali dober avto. Govorim(o) pa, da je v najboljsem primeru konkurecen evropskim tekmecem, po mojem mnenju pa ne izstopa na podrocjih, ki bi mene prepricali v nakup. Sploh, ce zraven razmislis se o marketing filozofiji ceeda in mogoce se kaksnem backup detajlu.

Ce si ti zadovoljen, potem super. In ti zelim ogromno brezskrbnih in neutrujajocih kilometrov.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Ne sep 23, 2007 2:07 pm

Pomirte se, ni vse tako črno :P
Eno je govoriti o evropejcu, drugo o nemcu. Čez nemca nisem imel nikoli, imel sem 2 golfa že pred leti, zdaj pa P 206 ... tudi evropejc a so j***a.
Golf za 17000 pa vidim, da trenutno res obstaja, kar pa precej spremeni jeziček na tehnici. Kaj so to zadnje serije pred 6?!
Škoda, da ne grem v menjavo že letos, odločiotev bi bila dokaj lahka. Da ni to kaka kitajska verzia ali pa mehiška ;)
Lahko pa kaka serija prevrnjenih in popravljenih.... se tudi to dogaja, vem za en primer pri dokaj priznanem VW prodajalcu.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne sep 23, 2007 8:04 pm

marjanko je napisal/-a:Pomirte se, ni vse tako črno :P
Eno je govoriti o evropejcu, drugo o nemcu. Čez nemca nisem imel nikoli, imel sem 2 golfa že pred leti, zdaj pa P 206 ... tudi evropejc a so j***a.
Golf za 17000 pa vidim, da trenutno res obstaja, kar pa precej spremeni jeziček na tehnici. Kaj so to zadnje serije pred 6?!
Škoda, da ne grem v menjavo že letos, odločiotev bi bila dokaj lahka. Da ni to kaka kitajska verzia ali pa mehiška ;)
Lahko pa kaka serija prevrnjenih in popravljenih.... se tudi to dogaja, vem za en primer pri dokaj priznanem VW prodajalcu.
:lol:
Ne, podobne cene so v akciji "SI" že skoraj celo leto 2007... upam da moj ni kaka šakrt verzija ali prekucnjen, hehe... ampak toliko se jim jih pa ne bi menda prevrnilo, če jih v Sloveniji že celo leto prodajajo.
Moj primerek pa že kar nekj mesecev dobro dela in nič ne škriplje (tok tok), izdelan je bil pa kar lepo v Nemčiji (glede na VIN številko).

Drugače pa 206... zame ni ravno pojem kvalitetnega avta. Sem ga pred 3 leti imel na testni vožnji, sicer nič tako slabega ne morem reči, ampak vseeno je deloval malo ceneno - clio (ki sem ga takrat kupil) je dajal občutno boljši občutek glede kvalitete materialov in izdelave.

Ampak zanimivo, ljudje dejansko mislijo da je golf 5000 evrov dražji od konkurence ali kaj... zelo slab marketing s strani VW, definitivno... no ja, BMK, jaz sem ga kupil in sem super zadovoljen.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Ne sep 23, 2007 8:35 pm

V bistvu res nisem sledil ceni golfov, saj je splošno mnenje, da je drag in precenjen. Te cene so me pa res malo streznile. V bistvu ima res vse od opreme kar potrebuješ. Sem gledal še kako imajo financiranje in mi je padlo v oči varianta kredit + Zanimiva ponudba, morda ima kdo kako izkušnjo z tem?! LP

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne sep 23, 2007 10:18 pm

Sem že hotel napisat nekaj na temo Golfov in i30 pa sem si rekel: "j***** s* v**!"

Kupite si kar hočete in kar zmorete. Če hoče nekdo golfa naj ga ima če ga hoče in naj si ga privošči. Če hočem jaz met i30 je to moja stvar in od nikogar drugega. Če se komu zdi karkoli boljše od česarkoli drugega naj se mu. Jaz bom izbral in kupil avto po mojih preferncah in ne nekaj kar piše na forumu.

Glede na to da so avtomobili vedno bolj izenačeni(razlike so minimalne) in da večina ne kupuje avtomobila vsak dan je po moje edini in najbolj fer nasvet ki ga lahko KOMURKOLI damo na tem forumu ki kupuje nov avto je:
-izberi si razred vozil in čim širši krog modelov
-pojdi na testne vožnje
-odloči se za tistega ki TEBI najbolj ugaja po ceni, vožnji, peformansah, servisu, obliki, barvi, magari znamki in se v njem najboljše počutiš TI

Pa tudi če je bil tvoj namen ali da ti bo stopilo ko bo sosed faušno gledal skozi okno ko boš pral avto ali pa kaj drugega. NAJ SI VSAK NAREDI SVOJO ODLOČITEV!

Če je že treba koga vprašat vprašaj tistega ko že ima tak avto ne pa nekoga ko je videl in slišal nekoga ki je vozil tak avto pol leta nazaj... pa še to je problem ker dosti ljudi ni objektivnih ko gre za posledice njihovih odločitev ampak to je že druga tema...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po sep 24, 2007 8:18 am

Templar je napisal/-a:Sem že hotel napisat nekaj na temo Golfov in i30 pa sem si rekel: "j***** s* v**!"

Kupite si kar hočete in kar zmorete. Če hoče nekdo golfa naj ga ima če ga hoče in naj si ga privošči. Če hočem jaz met i30 je to moja stvar in od nikogar drugega. Če se komu zdi karkoli boljše od česarkoli drugega naj se mu. Jaz bom izbral in kupil avto po mojih preferncah in ne nekaj kar piše na forumu.

Glede na to da so avtomobili vedno bolj izenačeni(razlike so minimalne) in da večina ne kupuje avtomobila vsak dan je po moje edini in najbolj fer nasvet ki ga lahko KOMURKOLI damo na tem forumu ki kupuje nov avto je:
-pojdi na testne vožnje
-odloči se za tistega ki TEBI najbolj ugaja po ceni, vožnji, peformansah, servisu, obliki, barvi, magari znamki in se v njem najboljše počutiš TI

Pa tudi če je bil tvoj namen ali da ti bo stopilo ko bo sosed faušno gledal skozi okno ko boš pral avto ali pa kaj drugega. NAJ SI VSAK NAREDI SVOJO ODLOČITEV!

Če je že treba koga vprašat vprašaj tistega ko že ima tak avto ne pa nekoga ko je videl in slišal nekoga ki je vozil tak avto pol leta nazaj... pa še to je problem ker dosti ljudi ni objektivnih ko gre za posledice njihovih odločitev ampak to je že druga tema...

tocno to, clovek naj kupi, kar mu pase.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po sep 24, 2007 8:21 am

Templar je napisal/-a:Sem že hotel napisat nekaj na temo Golfov in i30 pa sem si rekel: "j***** s* v**!"

-pojdi na testne vožnje

Točno tako. Jaz sem npr. golfa V že dodobra spoznal, ker ga imam, in bi ga tudi najboljšemu prijatelju toplo priporočil, če bi me vprašal za nasvet. Ima pa vsak človek svoje zahteve, svoje finančne zmožnosti in svoj okus. Tako da z moje strani o golfu V le še to: če po primerjavi z drugimi avtomobili ugotoviš, da ti golf odgovarja glede na tvoj okus in vse ostalo, ga lahko mirne duše kupiš, se vsekakor ne boš zajebal.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Po sep 24, 2007 5:03 pm

Danes sem šel iz firbca k dvema ponudnikoma golfov na Dolenjskem - verjetno se ve h katerima. Prvi mi ga ponuja za 17.500€, za mojega pa daje 6.770€, drugi mi golfa ponuja za 17.300€ in bi še malo spustil, za mojega pa daje 6.500€. Mislim pa, da imata še oba malo rezerve, sploh pri golfih, saj na avtonetu ponujajo celo za 17.100€ enake modele. Če pridemo na 17.000€ smo že blizu verjetno. Mi je pa zanimiva predvsem varianta volkswagen kredit +. Ja, vedno se lotevam kupovanja avta, ko sem najbolj v p.... :P

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po sep 24, 2007 7:03 pm

MODERATORJE prosim da pobrišejo tehle nekaj zadnjih postov ker nimajo nič več skupnega z imenom teme, hvala.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Po sep 24, 2007 8:05 pm

Templar je napisal/-a:MODERATORJE prosim da pobrišejo tehle nekaj zadnjih postov ker nimajo nič več skupnega z imenom teme, hvala.

Oprostite gospod Templar!!! Nas je malo zaneslo, veste! Res se opravicujem tudi v imenu ostalih! :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aklan86 in 5 gostov