Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr avg 15, 2007 11:34 pm

one word ... punto GT... je pa res da je lega boljkot ne..boga...

recimo...

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1566211

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če avg 16, 2007 1:19 pm

Eh daš 500-600 eur za poštene gewinde, kkšn strut pa se bo držal 8)

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Če avg 16, 2007 2:21 pm

Če hočeš primerjat vtija z drugimi avti samo po hitrosti, potem ti predlagam da kupiš 4 deneracijo civica, pa narediš malo predelav, zmanjšaš težo in je to to.Vti ni avto narejen za dirkanje.je pa res da ti 160konjev pride dostikrat prav.Če hočeš kupit avto ki ima recimo 150 do 170 konjev poglej še malo druge stvari, poraba, kaj se kvari ipd.Ko bo mela kaka xara vts , golf gti , bravo 16v in podobne hude verzije običnih avtov, porabo maximalno 10.5 , takrat bo še pri meni prišlo v poštev kaj druga kot honda.Iz lastnih izkušenj ti povem, vsaka cestninska od 1 do 4 gas do blokade in potem v 5 dalje vožnja med 190 in 220 pa nisem prisel čez 10.5 litra porabe.Kaki audi a3 za 150 konji al pa alfa 145 qv bi tukaj pila med 13 in 15.Kolega ima 2 leti vtija pa razen olja ni menjal nic.tukaj potem honda prekaša ostale znamke.Poleg tega je honda zaslovela ravno po svoji zanesljivosti in ne po stylingu ali 3 straneh opreme kot nekatere druge znamke.

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Če avg 16, 2007 2:44 pm

denyto je napisal/-a:Če hočeš primerjat vtija z drugimi avti samo po hitrosti, potem ti predlagam da kupiš 4 deneracijo civica, pa narediš malo predelav, zmanjšaš težo in je to to.Vti ni avto narejen za dirkanje.je pa res da ti 160konjev pride dostikrat prav.Če hočeš kupit avto ki ima recimo 150 do 170 konjev poglej še malo druge stvari, poraba, kaj se kvari ipd.Ko bo mela kaka xara vts , golf gti , bravo 16v in podobne hude verzije običnih avtov, porabo maximalno 10.5 , takrat bo še pri meni prišlo v poštev kaj druga kot honda.Iz lastnih izkušenj ti povem, vsaka cestninska od 1 do 4 gas do blokade in potem v 5 dalje vožnja med 190 in 220 pa nisem prisel čez 10.5 litra porabe.Kaki audi a3 za 150 konji al pa alfa 145 qv bi tukaj pila med 13 in 15.Kolega ima 2 leti vtija pa razen olja ni menjal nic.tukaj potem honda prekaša ostale znamke.Poleg tega je honda zaslovela ravno po svoji zanesljivosti in ne po stylingu ali 3 straneh opreme kot nekatere druge znamke.

Podpis 8) Zanesljivost to je odlika Honde

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če avg 16, 2007 9:42 pm

Dobra primerjava CIVIC 1,6 l -110 kW 6.gen. ali pa še bolje 7.gen TYPE R 2 l - 147 kW bi bil kaken BMW-jev 6-valjnik, ali pa recimo A.R. 156 2,5 V6, nekje vmes pa kakšen 1,8-2 l turbo.

Sicer gre v nekaterih primerih za razred večje avtomobile, bistvo pa je v tem, da imajo motorji oz avtomobili pri primerljiv konjenici in primerljih zmogljivostih bistveno različne karakterje.

LP

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 16, 2007 10:56 pm

denyto je napisal/-a:Če hočeš primerjat vtija z drugimi avti samo po hitrosti, potem ti predlagam da kupiš 4 deneracijo civica, pa narediš malo predelav, zmanjšaš težo in je to to.Vti ni avto narejen za dirkanje.je pa res da ti 160konjev pride dostikrat prav.Če hočeš kupit avto ki ima recimo 150 do 170 konjev poglej še malo druge stvari, poraba, kaj se kvari ipd.Ko bo mela kaka xara vts , golf gti , bravo 16v in podobne hude verzije običnih avtov, porabo maximalno 10.5 , takrat bo še pri meni prišlo v poštev kaj druga kot honda.Iz lastnih izkušenj ti povem, vsaka cestninska od 1 do 4 gas do blokade in potem v 5 dalje vožnja med 190 in 220 pa nisem prisel čez 10.5 litra porabe.Kaki audi a3 za 150 konji al pa alfa 145 qv bi tukaj pila med 13 in 15.Kolega ima 2 leti vtija pa razen olja ni menjal nic.tukaj potem honda prekaša ostale znamke.Poleg tega je honda zaslovela ravno po svoji zanesljivosti in ne po stylingu ali 3 straneh opreme kot nekatere druge znamke.
pišuka če jo ponudiš Hondi ti jo kupijo ziher nazaj ... ko sem se vozil z Aljošo je pila tam med Ljubljano in Koprom na full 16-17 litrov aja njegova je imela pod 100000 km torej ni še bila udelana pa je mogoče zato toliko pila :lol: dej nehi no lahko jo voziš optimalno na 10.5 to ja a da greš v blokade je kot sem napisal ... omenjeni tip - (Aljoša) je imel same Honde ali Accure in ne laže :-) ... Pa še to :- imel sem 180 km Audi A4 Quattro čipan na 210 cca. ki je pil max 13.5 - Ankaran - Koper AC max. non stop menjaval na 7400 obratov - kaj sedaj boš trdil da je pil malo zato, ker je dolga relacija ( 7 km )??? :lol: :lol: :lol: Honda je stroj samo ne s*** čez podatke, ki so resnično katastrofalni v primerjavi z 1.8 T Q , ki ima čez 1600 kg :oops: saj me je res enkrat spalil en tip z Civic 2.0 Type R Ankaran - Koper ... to je bilo točno 2 dni preden sem zamenjal sklopko :lol: :lol: jaz imam Civic in je res dober zanesljiv avto ma ni Transformer :-) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto Pe avg 17, 2007 5:58 pm

Glej jaz z svojo hondo čez 11 litrov nisem prisel.če mi ne vrjames ti lahko potrdijo to 3 hondasi, ki so bili z mano ko sem tankal prvič in drugič.Bilo je ko smo šli na japmeet v ljubljano in nazaj v maribor, potem pa še mestna vožnja po mariboru. pri 360kilometrih sem tankal avto pa ima kesl 40 litrov.racun je enostaven.Ko zrihtam avto te povabim na turo, da boš sam videl.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 17, 2007 6:54 pm

AVto ma kesl 45l..

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe avg 17, 2007 10:50 pm

CupraR je napisal/-a:AVto ma kesl 45l..
Poslušaj - Denito ... lahko tudi preliješ njegovo prostornino tako da napolneš do vrha - čepa tam ni več 45 temveč kak liter več, lahko tri ... golf recimo celo 5 litrov ... Honda pa na blokadi porabi 10.5 ... ma ne smeši se ciklus že mogoče ko se združi poraba dolgih relacij ko si vozil pod 4000 in parkrat našponal na max za malo časa ko pa jo voziš kolikor ta avto gre sem prebral precej testov kjer so jo dobesedno spljuvali v zvezi s tem ... škoda, ker se ne spomnem ti bom dal če uspem najt eno tujo Avtorevijo kjer so primerjali Golf 3 2.0 GTi , Astro 2.0 16vGSi , Hondo Civic 1.6 Vti in menda Peugeot 306 GTi ... komplet primerjalni test izključno z ceno z performansami in porabo - Honda je bila na repu zaradi prevelike porabe pa 1.6 medtem ko 2.0 so kar nekaj manj spili ... kar je logično no obljubim se bom zakopal in poiskal test ... Medtem ko Accord 2.2 Type R preseneča z izredno nizko porabo pri kar 210 km moči ... L.p. Mad

Preberi :
Road Test: Honda Civic VTi 3dr (1996-2001)

Hot Hatchbacks
Honda Civic VTi 3dr (96-01)

RUNNING COSTS RATING:
Reliability & Quality
Image
Driving
Performance
Safety & Security
Running Costs
Comfort & Equipment

previous page previous: Safety and Security next: Comfort and Equipment next page
Back to Snapshot
Insurance is group 15, which is high but understandable given the Honda's power. Fuel economy suffers if you use the engine's revving ability. Residual values are about average for the class. This may be a more practical version of the VTi coupe but it loses out slightly in resale value, despite costing more when new. The hot-hatch market is very competitive and this Civic fares worse than the other Japanese-built models. Increasingly, grey imports from Japan are eroding its appeal, too. You're paying for the engine, because the rest of the car is fairly ordinary. At this price, an engine is not enough.
kinkyllama & Yoni fun club ...

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto So avg 18, 2007 11:01 am

Ne vem no.Vem da sem bil nonstop v vtecu, nonstop nad 5500, mogoče ni bil vedno do konca gas, ampak pod 5 števec ni pado.

denyto
Nov uporabnik

Napisal/-a denyto So avg 18, 2007 11:02 am

CupraR je napisal/-a:AVto ma kesl 45l..

Do zdaj sem se vedno mel tolk v denarnici, da nisem kuril rezerve :)

matia
Novinec

Napisal/-a matia So avg 18, 2007 11:13 am

imam dobrega kolega, ki je hondaš do konca. zanj je res honda, pol so pa 100 let za njo vse ostale znamke. no glih tak je opeval ta vti, ki ga je imel v avtu in bili smo nemalo presenečeni ko se je kar naenkrat pripeljal z navadnim civicom HB (mislim da je 1.4). po vprašanju zakaj je menjal je odgovoril le: Ka misliš, da mam keša za 12 litrov porabe?! tak, da ti tud jst ne verjamem najbolj o tvoji porabi.

Lp matia

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So avg 18, 2007 11:41 am

Poraba gor dol, čist odvisno od režima vožnje, je pa res da nek max ne bo presegu 13-14l kot lahko pri drugih, res da 2.0 strojih..
1.6 160ps Civic ni slaba zadeva, sploh je opazno da od raznih GTI S16 itd verzij jih je še vedno največ na cesti. (če uzamemo konkurenco 5G)

Prednost je predvsem v zanesljivem motorju, ki dopušča lastniku več lenobe (crkne lih tako, sam kkšnoh 10.000 kasneje), več tišanja, in super menjalnik..
Ostalo, podvozje, zavore (ogromn minus) je bolj ko ne bogo, sploh 6G je preveč za cajtom in konkurenco. Že prot Golfu IV GTI je kot celota navadna drvarnica (izdelava, izolacija , oprema itd..)

Drugo je 5G, ki je bila za svoj cajt res fajn avto, hiter (precej od 6G zarad teže) in konc koncev jih je še vedno velik na cestah.. Res da po večini zgonjene, vendar vozne..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov