Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr sep 26, 2007 8:55 pm

kaj imaš nočne more :P :lol:

no meni se zdi da je bravo narejen iz dobrih materjalov in da lahko konkurira z golfom V, ki bo kmalu zastarel model...

sploh pa nebi kupoval TSI motorja z 170hp, ki so ga umaknili iz prodaje :?
Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr sep 26, 2007 9:36 pm

apolo je napisal/-a:Skratka. Danes sem imel testno vožnjo. Sicer sem mislil da bo šel kdo poleg ampak gospodična mi je dala kjuče in je rekla naj bom čez 45 minut nazaj. Jasno ko beli dan je bilo9 tudi to da ni bilo v tanku skoraj nič bencina. Ja res je. Vozil sem 1.4 tjet 150 konjskih moči. Najoprej sem si ogledal kvaliteto izdelave. No če odpremo sovoznikov predal ugotovimo da ni obložen kot je to pri golfu ali a3. Ne vem drug filing. Plastika je še kar u redu. Klima ok. Speljem. Avto ne vleče. Pritisnem močneje. Zalima. Khmm torej ma na začetku avto neke pomislke. Nato ga tiščim, sicer ne vleče dobro. Ajejej računalnik kaže porabo bencina. Groza Smile Odločim se da grem na Toško čelo. Volan je preveč mehak in si ne upam voziti prehitro. Nato ugotovim da je gumb za volan. No super volan končno začne delovati močneje. Khmmm še vedno se ne počutim dovolj varnega. Pridem nazaj v Lj in vrnem avto. Bil sem prešvican iz dveh razlogov. 1 da mi zmanjka bencina, 2 da bom letetl iz ceste.

Končna odločitev: avto je lep, vendar ga je treba preveč priganjati da bi iztisnil moč ter občutek imaš kot da boš lih kar zletel iz ceste. Da ne omenim da se v rikverc skoraj nič ne vidi Smile Ampak res nič. Ali je avto vreden 4.300.000 sit... pogojno zaradi oblike. V notranjosti je nekaj šlamparije.

Potem sem šel do sosedne trgovinice kjer imajo golfa. No jasno testnih vozil ni - bencinarjev. hehehehehe Smile narod kupuje disle. Prodajalec pravi da jih sploh ne bo naročal ker so to potem nepremičnine... Hahaha in jaz naj kupim avto na slepo. Isto pri Audiju za a3 1.4 tsi. Smile

Zaenkrat se nisem nič odločil zaradi neresnosti prodajalcev, ker nimajo testnih vozil za primerjavo...

Lp

apolo

Saj spoštujem mnenja posameznika, ampak da greš pa pisat, da te je blo strah, da te bo vrglo s ceste je pa res čist mim! Vrjetno si se prpelu na testno v kakšnem ferariju al pa poršu, da se ti je zdel bravo nestabilen. :? Če je tako, pol sploh ne rabiš menjat avta, ker že maš bolšega kot ga lahko dobiš pod imeni Bravo in pa Golf!!!

Pa brez zamere!
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 26, 2007 9:43 pm

Doc_ je napisal/-a:sploh pa nebi kupoval TSI motorja z 170hp, ki so ga umaknili iz prodaje :?

Kdaj pa se je zgodilo to, modri gospod?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če sep 27, 2007 6:07 am

For je napisal/-a:@ban, prav zanimivo kako smo si različni ....meni petvratna sploh ni lepa ....groza! In če ne bi bilo oblike GTC-ejke, najbrž nikoli ne bi pomislil na astro.

Pri meni je uporabnost na prvem mestu, šele potem oblika. Sej mi je astra po obliki lepša kot golf ki je zelo konzervativen. Zanimivo je tud to, da pr nobeni generaciji golfa (vsaj kolker je men znano) še niso delali kakšnga facelifta. Je od prvega do zadnjega enaka oblika. Pr ostalih znamkah pa že po dveh, treh letih neki spreminjajo. To je fenomen kakršnega jst ne poznam.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 27, 2007 7:26 pm

Prav to mi je pri golfu najbolj všeč! Teli facelifti so za en drek! :evil:

Touran, Tuareg, Polo so bili faceliftani .....meni je to groza! Touran mi je prav nagravžen ....prej je bil boljši....enako tuareg.... :roll:

Kot je rekel hladni ......spremenili so ponavadi ogromno delov! Ampak nikoli niso spreminjali oblike teh delov. Dali so pač lepše, boljše, kvalitetnejše.....obliko so pa pustili pri miru!
S tem so dokazali da spoštujejo prvotno obliko .....tole zdaj pa .... :roll: :? katastrofa!

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Če sep 27, 2007 7:36 pm

Glede testne vožnje GOLF V. V AH VW v Kranju sem videl, da so imeli testnega GT- ja z 1.4 tfsi motorjem. Pokliči pa vpraši.
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če sep 27, 2007 11:03 pm

Pavel_P je napisal/-a:Ful mi je všeč brat kako se vsi spravljajo samo na vw in na golfe kako so precenjeni. Pa seveda civici 8) Konkurenca pač najbrš. Kot da Audi, MB in višje klase pa niso precenjene :roll: Pa ne mi o tem da tam tudi več dobiš. -Ja, seveda dobiš, sam ne pa tolk kot si plačal. Denarni vložek je dosti dosti manjši od končne cene. To potem pomeni da je avto precenjen.

Znamke o katerih pišeš so v premium segmentu. To pa je čisto druga zgodba in drug pristop na trg.

Če se pogovarjamo o "ljudskih" vozilih pa je dejstvo, da sta in golf in civic precenjena zgolj iz razloga, da nimata tudi "ljudske" cene. Prodor na premium tržišče? I think not. ;)

Gre se za to, da naj se pri "ljudskem" vozilu nebi (toliko) plačalo značke, to je edini problem...

Sicer pa je tudi meni 3vr. astra zelo lepa in jih je vse več po cestah, kar priča o ugodni ponudbi ozr. po domače - veliko avta za ta denar.
In meni osebno je prav vseeno če je plastika v notranjosti malenkost slabša od golfove ali civicove, vzel bi astro.

Če človek želi garantirano kvaliteto, potem kupi avto premium proizvajalca.
Če pa nima dovolj denarja, pa pač kupi rabljenega in ne razmišlja o golfih in bravotih.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe sep 28, 2007 10:23 am

Če se pogovarjamo o "ljudskih" vozilih pa je dejstvo, da sta in golf in civic precenjena zgolj iz razloga, da nimata tudi "ljudske" cene. Prodor na premium tržišče? I think not.
Odvisno o katerem oz. kakšnem ljudstvu govoriš". Zanimivo bi bilo sicer videti prodajne številke za celotno EU, ampak naprimer v Nemčiji (sicer največji trg) je najbolj prodajan nižji srednji razred, znotraj njega pa seveda Golf. Slednjega se proda 2x toliko kot dobitnika srebrne medalje (Opel Astra).

Sicer pa - golf nima ljudske cene? Potem je skoraj tudi kakšen megane ali focus nima (no, za megana sem bolj ziher, s primerljivo opremo in motorjem je kvečjemu kakih 1000 EUR cenejši, morda je razlika še manjša).
No, prav če pa na vsak način hočeš dokazat da Golf ni ljudski avto (ampak nekaj več/boljšega), pa naj ti bo. Meni je prav, ga imam 8)

Če pa nima dovolj denarja, pa pač kupi rabljenega in ne razmišlja o golfih in bravotih.
Sem že zgoraj napisal kako je s prodajo v Nemčiji, pa lahko vsak vidi, koliko drži zgornja izjava.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe sep 28, 2007 11:12 am

bass je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:Ful mi je všeč brat kako se vsi spravljajo samo na vw in na golfe kako so precenjeni. Pa seveda civici 8) Konkurenca pač najbrš. Kot da Audi, MB in višje klase pa niso precenjene :roll: Pa ne mi o tem da tam tudi več dobiš. -Ja, seveda dobiš, sam ne pa tolk kot si plačal. Denarni vložek je dosti dosti manjši od končne cene. To potem pomeni da je avto precenjen.

Znamke o katerih pišeš so v premium segmentu. To pa je čisto druga zgodba in drug pristop na trg.

Če se pogovarjamo o "ljudskih" vozilih pa je dejstvo, da sta in golf in civic precenjena zgolj iz razloga, da nimata tudi "ljudske" cene. Prodor na premium tržišče? I think not. ;)

Gre se za to, da naj se pri "ljudskem" vozilu nebi (toliko) plačalo značke, to je edini problem...

Sicer pa je tudi meni 3vr. astra zelo lepa in jih je vse več po cestah, kar priča o ugodni ponudbi ozr. po domače - veliko avta za ta denar.
In meni osebno je prav vseeno če je plastika v notranjosti malenkost slabša od golfove ali civicove, vzel bi astro.

Ja no sej, pri teh "premium" znamkah pač več plačaš za samo značko. Sej to vse pove :) Plačaš del za sam avto, potem pa še del za značko, torej ga preplačaš, daš v bistvu več kot dobiš.. če tako pogledaš ane. Pa tudi malo dvomim da tvoj zadnji stavek povsem drži. Garantirane kvalitete ne dobiš pri nobenem od zgoraj naštetih.

Pa še druga stran razmišljanja: Avto je vreden toliko, kolikor je trg zanj pripravljen dat in kolikor je veliko povpraševanje po nekem avtu. Če lahko civica ali golfa čez leta prodaš za več, pomeni da med ljudmi dejansko je več vreden, da se mu je cena znižala manj kot ostalim. Očitno je, da potem ravno ta dva avta nista precenjena, ker dejansko imata tudi kasneje konkretno ceno. Če pa rabljenemu avtu cena pade, pa to poce da kupec zanj ni pripravljen toliko dat in je pa to pokazatelj da je nakupna cena previsoka. Povzetek: avto je precenjen. ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So sep 29, 2007 8:24 pm

sonic je napisal/-a:Sicer pa - golf nima ljudske cene? Potem je skoraj tudi kakšen megane ali focus nima (no, za megana sem bolj ziher, s primerljivo opremo in motorjem je kvečjemu kakih 1000 EUR cenejši, morda je razlika še manjša).
No, prav če pa na vsak način hočeš dokazat da Golf ni ljudski avto (ampak nekaj več/boljšega), pa naj ti bo.

Mislim da je trenutno astra LJUDSKI AVTO! Al' pa smo mi bolj revni..... :( ...nekaj od tega je res... :?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So sep 29, 2007 10:05 pm

Katerega izmed teh dveh izbrati ne vem, ker Bravota nisem vozil. Sem se pa eno popoldne in eno dopoldne vozil z Golfom GT s TSI motorjem s 170KM.

Iz moje strani si avto zasluži pohvale. Kompresor v spodnjem območju vrtljajev je res dobrodošel, ker ni potrebe po obratih v normalnih razmerah, speljevanje v zelo strme klance pa je res otročje lahko - neprimerno lažje od Golfa IV 1.9 TDI, Passata 1.6, ipd. To skupaj s 6 stopenjskim menjalnikom omogoča nizko porabo ob normalni vožnji.
Če želiš zmogljivosti, jih tudi dobiš. 220 km/h ni noben problem, pospeški so dobri, prožnost tudi. V zakup pa je potem treba vzeti visoko porabo, kjer več kot 10 litrov na 100 km ni problem.
Ko je že govora o porabi, mislim da bi z mojo vožnjo ta avto porabil nekje med 7 in 8 litri bencina na 100 km v povprečju. Za primerjavo, pri Golfu IV 1.9 TDI imam povprečje 5,9, pri Golfu IV 1.6 sem imel 8,2.

Dajte se v takih debatah vzdržat primerjav proizvajalcev med seboj neposredno. Avtor teme želi neposredno primerjavo med Golfom in Bravotom. Če kdo omeni kakšen primerljiv avto od konkurence (Astra, Focus, ...), vredu, zaničevanje Fiata, ker še ni naredil Tourega pa s to temo nima veze. Fiat si niti, vsaj zaenkrat, v ta segment na trg niti ne želi vstopiti.
Drugo je pa razpravljanje o cenah. Vedno kjer je tema o Golfu, se razpravlja o njegovi precenjenosti. Nič ne rečem, Golf je glede na konkurenco drag, očitno pa to kupcev ne moti, ker se prodaja. In vsi ti kupci tudi niso neumni in vejo, da so plačali več, zato od tega tudi več pričakujejo. Eni zaradi zgodovine, drugi kvalitete materialov, tretji zaradi kvalitete izdelave, nekateri pa zato, ker bodo Golfa kasneje najverjetneje prodali po višji ceni, kot pa bi konkurenta. Kdor pa gleda kratkoročno bo pa jasno vzel ceni in ju neposredno primerjal glede na opremo, kaj pa bo, ko bo hotel prodati avto, pa trenutno ne razmišlja. Pa tudi sicer, cene na avtomobilskem trgu niso oblikovane zgolj po performansah, ampak tudi po ciljni skupini kupcev in, če hočete, tradciji, čustvih in vlogah, kot je statusni simbol.

Sedaj sem več kot pol objave napisal zgolj kritike na nepomebne objave, namesto konstruktivne debate in se s tem pridružil ostalim piscem "slame". Lahko noč :D .
Slika

apolo
Nov uporabnik

hmmm

Napisal/-a apolo Pe okt 05, 2007 7:56 am

no sedaj čakam še na pegeot 308 3 vratni - ne vem bravo me ni prepričal, golf se mi zdi da je vredu ampak kaj ko bo drugo leto to zastarel model, testno bom šel vozit novega peugota 308... Šel tudi gledat i30 ampak so to j***a :) mislim oblikovno :-)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: hmmm

Napisal/-a Tattoo- Pe okt 05, 2007 5:25 pm

apolo je napisal/-a:no sedaj čakam še na pegeot 308 3 vratni - ne vem bravo me ni prepričal, golf se mi zdi da je vredu ampak kaj ko bo drugo leto to zastarel model, testno bom šel vozit novega peugota 308... Šel tudi gledat i30 ampak so to j***a :) mislim oblikovno :-)

Če gre sklepati po zadnji številki Auto Bilda, potem je nova 308 eno veliko razočaranje! Test je bil pa med Toyoto Auris 2.0 D-4D (126 KM), VW Golf 1.9 TDI (105 KM), Hyundai i30 1.6 CRDi (116 KM), Ford Focus 1.6 TDCi (109 KM), Opel Astra 1.7 CDTi (125 KM) in Peugeot 308 HDi (109 KM).

In čeprav je 308 najnovejši avto in bi zaradi tega človek pričakoval, da bo tudi med najboljšimi na trgu, pa je bil na testu uvrščen na ZADNJE mesto! :oops: In ker vas že vidim, kako tipkate, da je to samo zato, ker je to nemška revija in na nemškem testu (vedno) zmaga nemški avto...nope! Sicer za malenkost, vendar zmago je pobrala Toyota Auris! 8) Rezultati so pa sledeči (možnih 600 točk)...

1.) Toyota Auris (449 točk)
2.) VW Golf (446 točk)
3.) Ford Focus (438 točk)
4.) Opel Astra (436 točk)
5.) Hyundai i30 (435 točk)
6.) Peugeot 308 (430 točk)

Še link: Peugeot 308 - ampak so to j***a? :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 05, 2007 7:03 pm

Stari golf edini z osemventilskim motorjem(prazgodovinskim), dejansko j***a, pa je ob bok z vsemi meritvami tem "novim" 16V strojem(čeprav tudi najmanj konjičkov).....poglejte na tabelo kjer je medpospešek(80-120 v peti) 9.9 sekund....toyota 14.7, opel 13.7...zaminiv je tudi test CO1....zopet golf najboljši(pa kot sem že rekel predpotopni motor)
.....skratka, golf je bil in ostal merilo za vse druge v tem razredu, ki bodo morali še "fejst" rokavčke zavihat, da bi se približali prodajnim številkam golfa, kajti najbolj merodavni so kupci in številke kažejo, da je golfV s skoraj 3.000.000 prodanimi vozili prvi v segmentu........enako je tudi pri rabljenih modelih....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 05, 2007 7:06 pm

ma jebemti golfa in vse :D tok ga že hvalite da je brezveze :cry: ..sm pa drgač zadnjič gledu da pride golf si z 90 konjskim traktorjem od dizla cca 17k evrov, za ta denar dobis najboljso kio ceed, ali astro 1.9 cdti...js ne bi dolgo razmisljal...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe okt 05, 2007 7:19 pm

speedfreak je napisal/-a:za ta denar dobis najboljso kio ceed

......ki bo mimogrede čez pet/šest let 3-4 "jurje", golf pa (mislim, da blizu 5 mestne številke, če ne še celo prek) :lol:
P.S pa kija bo še v "garanciji"...... :D

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe okt 05, 2007 7:25 pm

sašo5 je napisal/-a:Stari golf edini z osemventilskim motorjem(prazgodovinskim), dejansko j***a, pa je ob bok z vsemi meritvami tem "novim" 16V strojem(čeprav tudi najmanj konjičkov).....poglejte na tabelo kjer je medpospešek(80-120 v peti) 9.9 sekund....toyota 14.7, opel 13.7...zaminiv je tudi test CO1....zopet golf najboljši(pa kot sem že rekel predpotopni motor)
.....skratka, golf je bil in ostal merilo za vse druge v tem razredu, ki bodo morali še "fejst" rokavčke zavihat, da bi se približali prodajnim številkam golfa, kajti najbolj merodavni so kupci in številke kažejo, da je golfV s skoraj 3.000.000 prodanimi vozili prvi v segmentu........enako je tudi pri rabljenih modelih....

Poglej ti še enkarat test pa boš ugotovu da se edin boljši podatek (glede prožnosti) ven potegnu,kar je po ostalga je porazen.
batek

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 05, 2007 7:34 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:za ta denar dobis najboljso kio ceed

......ki bo mimogrede čez pet/šest let 3-4 "jurje", golf pa (mislim, da blizu 5 mestne številke, če ne še celo prek) :lol:
P.S pa kija bo še v "garanciji"...... :D

Paz da si ne bos kaj naredu :D...če mi čez 5 let najdeš kio ceed, ki ni bla vsaj ene 3x razbita za ta denar jo takoj kupim...še vedno raje kot golfa :D :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe okt 05, 2007 7:48 pm

batek je napisal/-a:Poglej ti še enkarat test pa boš ugotovu da se edin boljši podatek (glede prožnosti) ven potegnu,kar je po ostalga je porazen.

Kaj je tu porazno?(zadji je vw)
0-100 km/h 11,4 s 11,4 s 10,0 s 11,8 s 10,2 s 11,7 s
0-130 km/h 20,1 s 20,3 s 17,4 s 20,0 s 17,7 s 19,7 s
doseg pol tank: 920 km 910 km 830 km 1010 km 850 km 950 km
cena : 21.675 € 20.090 € 22.600 € 22.050 € 19.750 € 21.910 €
100km/h: 67 dB (A) 66 dB (A) 68 dB (A) 65 dB (A) 67 dB (A) 68 dB (A)
130km/h: 71 dB (A) 68 dB (A) 71 dB (A) 67 dB (A) 72 dB (A) 71 dB (A)
Bremsweg 100 km/h: 35,1 m 38,0 m 37,5 m 37,9 m 36,1 m 36,9 m
70 dB (A) 72 dB (A) 73 dB (A) 74 dB (A) 68 dB (A) 71 dB (A)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe okt 05, 2007 8:42 pm

speedfreak je napisal/-a:ma jebemti golfa in vse :D tok ga že hvalite da je brezveze :cry: ..sm pa drgač zadnjič gledu da pride golf si z 90 konjskim traktorjem od dizla cca 17k evrov, za ta denar dobis najboljso kio ceed, ali astro 1.9 cdti...js ne bi dolgo razmisljal...
Ma saj je res brezveze golfa hvalit... ker niti ni neke potrebe, da bi ga posebej hvalili.
Sicer pa te nihče ne sili da ga kupiš, čemu torej travme?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov