Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Po jan 14, 2008 11:09 pm

Drocky je napisal/-a:cartman V6 tdi ne velja??Ampak ti si itak že vse možne avte peljal da veš kak je filing ko vleže že od 1200 obratov na polno :roll: get real. TUt js sem se že pelal v marikerem močnejšem bencinerju ampak mam še vedno rajši navor dizla, bencinskih V8 je pa spet druga pesem

Dejansko se prvič s tabo strinjam ampak samo v temu stavku ->bencinskih V8 je pa spet druga pesem. To se ene najbolj fantastičnih mašin - drugače pa V6 tdi :ne Ce ze MORA bit dizel MORA bit saj V8! Za moje pojme pa tut za pojme poznavalcev. ker razlika med 4 pa 6 cilindri je velika razlika med 6 pa 8 cilindri je pa OGROMNA<- pa nej bo to dizel al pa bencinar.
Zadnjič spremenil Car-t-maN, dne Po jan 14, 2008 11:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 14, 2008 11:14 pm

Mene bi zadovoljil že 6 valjni dizel. So le neka druga pesem kot 4 valjniki (ti so od prvega do zadnjega vsaj malce traktorji - žal). Seveda če bi delal veliko kilometrino, v nasprotnem primeru raje 6 valjnega bencinarja

ps: ko daš za dizla kar nekaj več kot za ekvivalentenga bencinarja se ti mora vožnja že sama po sebi bolj dopasti. Placebo efekt :D Ne vzet čisto resno tole
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Po jan 14, 2008 11:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 14, 2008 11:19 pm

evo kot je napisal dr.m3, ima vsak svoje prednosti in slabosti. Pa tudi to maš prav, da raje R6 dizla kot 4 valnega dizla ;)

Kaj komu paše, to si kupi. Ni pa potrebno šinfati in rečt, da je eden slabši od drugega, ker enostavno to več ni. Nekdaj je tako bilo, ampak časi se zelo spreminjajo.

Seveda je V8 motor odličen. V to ni nihče dvomil. Tudi sam si trenutno omišljam enega malo močnejšega bencinarja ala M5 ipd., ampak ni sile, še majn pa potrebe. Sicer pa za dušo tudi nekaj mora bit.

Eni pravijo, da raje malo več dajo za bencin, kot pa se vozijo z dizlom. Pozabijo pa na dejstvo, da nekaterim tisti mali prihranek letno, lahko pomeni veliko. Npr. da svojemu otroku lahko kupi kaj več, ali pa gre na lepše počitnice ipd.
Vedno je potrebno vsako stvar z vseh kotov pogledat, ne samo od naprej ali od ene strani.

Car-t-maN če si že lastiš taki avto(ali tvoj oče), potem sklepam da maš dobro službo oz. si privatnik, potem zopet sklepam da moraš meti nekaj v glavi in zato prosim, prvo se potrudi malo bol pri pisavi, ker pišeš kot en 15letnik(kwa ipd.), druga pa splošno obnašanje na forumu je res pod nivojem.

brez zamere, lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 14, 2008 11:21 pm

blind3k je napisal/-a:
prvo se potrudi malo bol pri pisavi, ker pišeš kot en 15letnik(kwa ipd.), druga pa splošno obnašanje na forumu je res pod nivojem.

...jaz sem mu priisodil 13.....

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 14, 2008 11:28 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Sorči. Kakšen občutek rabiš pri dizlarju?

Mogoče to, da ga ni lih pametno priganjat hladnega (zarad turbine)!?
Slika

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Po jan 14, 2008 11:30 pm

sašo5 je napisal/-a:
blind3k je napisal/-a:
prvo se potrudi malo bol pri pisavi, ker pišeš kot en 15letnik(kwa ipd.), druga pa splošno obnašanje na forumu je res pod nivojem.

Jah lej s fotr mava firmo in delam na borzi in kuko jest pisem na forumu je itq cist moja stvar ce pisem v=w je zato k mi tko pase al pa ce namest jaz napisem jest je tut moja stvar. Jest se pridem na forum mal sprosit in mi pase tko in tut nism edini..

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 14, 2008 11:31 pm

poznavalskih 8 (celindrov) :P

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v To jan 15, 2008 12:14 am

Mislim da že njegov nickname pove dovolj o njegovi zrelosti ...Drugače pa lepo da ti bo očka kupil s500 ko narediš izpit, ampak če še nisi opazil imamo ( namišljeno ali pač ne) manj denarja pod palcem in se pri nakupu avtomobila odločamo bolj racionalno, primer: jaz bi si za denar, ki sem ga dal za svoj avto lahko kupil avto višjega razreda a par let star, toda kdo bo potem plačeval stroške za bencin, kasko itd? Imamo tudi druge cilje v življenju, ne mislim samo za avte delat...In ker je tukaj debata diesel vs bencin, bi dal jaz tole primerjavo: astra H 1.8 140km vs 1.7 Cdti + cip 130km, pri prvem bo povprečje pri moji vožnji (mestna) 10l, pri drugem 7l, navora ma druga cca. 100Nm več in temu pimerne tudi zmogljivosti, stroški servisu so primerljivi ( moj ima servisni interval 50k km, bencinar pa 30k km), cena novih sta približno enake, si pa upam trditi da bom svojega diesla prodal čez 4 leta za vsaj 15% več kot bi dobil za bencinca, tako da mi racionalnost narekuje nakup diesla ne glede na to koliko prevozim na leto...
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 15, 2008 2:16 am

Car-t-maN je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:cartman V6 tdi ne velja??Ampak ti si itak že vse možne avte peljal da veš kak je filing ko vleže že od 1200 obratov na polno :roll: get real. TUt js sem se že pelal v marikerem močnejšem bencinerju ampak mam še vedno rajši navor dizla, bencinskih V8 je pa spet druga pesem

Dejansko se prvič s tabo strinjam ampak samo v temu stavku ->bencinskih V8 je pa spet druga pesem. To se ene najbolj fantastičnih mašin - drugače pa V6 tdi :ne Ce ze MORA bit dizel MORA bit saj V8! Za moje pojme pa tut za pojme poznavalcev. ker razlika med 4 pa 6 cilindri je velika razlika med 6 pa 8 cilindri je pa OGROMNA<- pa nej bo to dizel al pa bencinar.

se en ucenjak na forumu.no k pa tok ves mi pa nastej 3 diesle k so v8(pa ne iz istega koncerna)
Ni vse res kar napišem

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jan 15, 2008 6:40 am

Definitivno bo vsak kupil tisto, v kar je prepričan.
Če se to splača ali ne, je pa že drugo vprašanje.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jan 15, 2008 7:21 am

Samo ste smešni z komentarji tipa "dizl ropota" obenem pa zagovarjate nevem kake V8 mašine z športnim zvokom ko še bol ropota :roll: odločite se al za dizla z dovol močno mašino nimate dnara pa kupite bencinara pa se vozite 1x na tedn z njim (z to v8 mašino) čez tedn pa mate 1.0 nek "stroj" da šparate becin.

Meni je dizl moški avto, bol grob ker mi k temu spada pač tud hrup. Ko pomislim na bencinca mam v glavi samo 1.0 mašinice pa v njih ženske ko ne znajo vozit al pa nevem kake jake avte ko jih majo ljudje da se ven mečejo.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jan 15, 2008 7:34 am

Evo še jaz malo zabluzim:
pa saj je stvar čista.
Če se voziš vsak dan nekam daleč in narediš min.30.000 letno se splača, drugače pa ne, še posebej če kupuješ nov avto!!!
Če pa kupiš avto ki je star 4-5 let pa je skoraj vseeno, itak v tem času večina avtov zgubi "milione" na ceni. Res pa je da se vedno ostane ona razlika v porabi, vsej pri moči avta okrog 110km dizelskih ali pa bencinskih (cca. 2,5 litra)!
Mislim da se je o avtih ki imajo po 250km (pa vseeno kaj tankaš) noro meniti za vsakdanjo uporabo ,ker pol še samo tankaš pa vsseno dizel al bencin(razen če res nisi bogat).
Ne pravim pa da jih ni čudovito voziti!!!
Samo gledam iz vidika EKONOMSKE RAČUNICE!
LP, vsem...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jan 15, 2008 10:34 am

Po moje pa velja tak. Za rajo ki dela veliko km, je dizel, za ostalo rajo je bencin. Pri avtih kot so a8, seirja7,Sklasa, se pa odločajo kupci po instinktu. Npr. stirc je mel x5 3.0d potem pa je prešaltal na a8 3.7q, sam zarad tega, ker je a8 mel dost boljše zmoglivosti, pa ne tulk večjo porabo. No men je 13l porabe nepredstavljivo velik, ampak tist ki si lahko privošči mu je 2-3l gor/dol porabe vseeno.
LP Rok

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To jan 15, 2008 10:43 am

abbe je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:

se en ucenjak na forumu.no k pa tok ves mi pa nastej 3 diesle k so v8(pa ne iz istega koncerna)

Mercedes s420 CDI, Audi 4,2 TDI, BMW 745d recimo vsi so V8.... jih mas pa se malo morje pa v10 tdi od VW..

Drugače pa se ne mislim vec kregati. Dizelasi ce mate rej dizle pac jih kopujte. Jaz vem da mam raj bencinarje in ta debata je sla cist v napacno smer kokr sm pa hotu jest sm sam odgovoru na vprašanje "Če se še splača dizla?" in sm pac reku NE in pol je blo kokr da je dizel najbol pa gor pa dol...ampak itq je bv tko k sm reku ce vm je dizl dobr ga kopujte, vozte, karkol delejte znjim me sploh ne briga.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 15, 2008 10:49 am

MENIM, DA TISTI, KI IMA DENAR OZ. GOVORI O NAKUPU V8, MORDA SPLOH NIMA DENARJA, PA SE VEN MEČE, MORDA SE MOTIM, NIČ ZATO. RAZUMLJIVO JE , ČE NEKDO PRVIČ KUPUJE IN ŽELI MNENJE DRUGIH, DA MU SVETUJEJO KAKO IN KAJ, ČE PA SI POLN VSEGA GREŠ IN KUPIŠ KAR ŽELIŠ.
TO JE SAMO OPAZKA. :?:
P.S. SEVEDA SE IZPLAČA DIESEL, TUDI KO GA PRODAJAŠ

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jan 15, 2008 11:15 am

Car-t-maN je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:

Mercedes s420 CDI, Audi 4,2 TDI, BMW 745d recimo vsi so V8.... jih mas pa se malo morje pa v10 tdi od VW..

Drugače pa se ne mislim vec kregati. Dizelasi ce mate rej dizle pac jih kopujte. Jaz vem da mam raj bencinarje in ta debata je sla cist v napacno smer kokr sm pa hotu jest sm sam odgovoru na vprašanje "Če se še splača dizla?" in sm pac reku NE in pol je blo kokr da je dizel najbol pa gor pa dol...ampak itq je bv tko k sm reku ce vm je dizl dobr ga kopujte, vozte, karkol delejte znjim me sploh ne briga.

Ko si boš služu svoj dnar pa ko ti nebo ata tankal boš drugač razmišlal-osebno bi se tud raje vozu z kakim 6.0 bencinarjom, če bi mi drug tankal
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To jan 15, 2008 11:27 am

Zdaj se 14 dni splača dizla kupovat je cenejči :rofl
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jan 15, 2008 12:11 pm

Car-t-maN je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
blind3k je napisal/-a:

Jah lej s fotr mava firmo in delam na borzi in kuko jest pisem na forumu je itq cist moja stvar ce pisem v=w je zato k mi tko pase al pa ce namest jaz napisem jest je tut moja stvar. Jest se pridem na forum mal sprosit in mi pase tko in tut nism edini..

Res je, piši kao što govoriš :!: :!: :!: Sam če takole pišeš pogodbe :?: bi jo podpisal samo v prisotnosti prevajalca.

Res ne razumem, a je res tako hudo se malo potruditi, pa pokazati kaj ste se naučili v šoli.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 15, 2008 12:17 pm

@Dr.M3: Zanimivo kako BMW-ja opevaš v treh različnih temah... potem pa očitaš dizelašom naj ne poveličujemo svojih konjičkov :roll:

@Car-t-maN: Žalostno, da kot prvo govoriš o 1.4, 1.6 dizlih.... teh je bore malo (če sploh jih je kaj) :roll: Še bolj žalostno pa je, da 1.9 in 2.0 dizla primerjaš z 3.0 V6 in 4.2 V8 bencinarji... ti mora bit pa res hudo, da si šel na tako primerjavo... hehehe :lol:
---------------------------------------------------------------

Preprosti izračuni povedo, da čim kupiš dizla za isto ceno kot bencinarja boš prihranil. Lahko je tudi malo dražji, ker pri prodaji vseeno dobiš malo več zanjega.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To jan 15, 2008 12:53 pm

FBR je napisal/-a:@Dr.M3: Zanimivo kako BMW-ja opevaš v treh različnih temah... potem pa očitaš dizelašom naj ne poveličujemo svojih konjičkov :roll:

@Car-t-maN: Žalostno, da kot prvo govoriš o 1.4, 1.6 dizlih.... teh je bore malo (če sploh jih je kaj) :roll: Še bolj žalostno pa je, da 1.9 in 2.0 dizla primerjaš z 3.0 V6 in 4.2 V8 bencinarji... ti mora bit pa res hudo, da si šel na tako primerjavo... hehehe :lol:
---------------------------------------------------------------

Preprosti izračuni povedo, da čim kupiš dizla za isto ceno kot bencinarja boš prihranil. Lahko je tudi malo dražji, ker pri prodaji vseeno dobiš malo več zanjega.

ja kdaj pa sem primerjal 1,9 dizla s V6 bencinarjem al pa 4,2 bencinarjem???? Nikoli tudi omenil nisem 4,2 bencinarja??? Tko da ne vem kva govoriš. Mal preber preden kej poveš...
kar se pa tiče tel "malih dizelčkov" najbolje priodajan avto pri nas je clio jih prodajo nevem 3000+ letno in razmerje med dizlom in bencinarjem je 3:1 in vsi clio-ti majo majhne mašince tko da ne vem od kot ti trditev "teh je bore malo (če sploh jih je kaj)".. :?: :?: :?:
Zadnjič spremenil Car-t-maN, dne To jan 15, 2008 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov