Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 11, 2008 3:25 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Sem že na to pomislil na to, da tovarnioški podatki nimajo veze z realnostjo:

Z drugimi besedami: ko ti zmanjka tehntnih argumentov (gume, temperatura ... ), se spustiš na raven gostiliniške debate ?

Mislim, da si sposoben debate na višji ravni - zato takšne "čveke" raje prihrani za "šank" debate.

LP

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po feb 11, 2008 3:42 pm

Karl to zgodbo sem jaz napisal in jaz doživel. In kljub temu ne padam na raven šank debat, da bi trdil, da je GT 1.9 hitrejši od 320d, čeprav sem to doživel. Verjetno v standardiziranih pogojih ni in zato enega svojega doživetja ne jemljem kot kriterij.

Ostajam na višjem nivoju in zato sem ti v prejšnjih postih tudi napisal direktno primerjavo motorjev, enako tudi direktno primerjavo avtomobilov kot si jih omenjal, ob tem pa sem v samo debato o izboljšanju kvalitete vozil Alfa romeo postregel še z dejstvom, da noben med evropskimi proizvajalci avtomobilov trenutno ne nudi tako dolge garancije kot Fiat in tudi ne tako dolge kot Alfa.

Vse kar sem mislil povedati sem povedal. Sedaj pa si vzami kar ti ustreza in pusti kar ti ne.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po feb 11, 2008 4:21 pm

De_Tomaso brezupno in čas jemajoče je prepričevat Karla.
Moj podatek iz testa Alfe 159 2.4 JTDm pa je kar spregledal, tistega o Spiderju pa obešal na velik klin :?. Takšni podatki kot sem rekel precej varirajo in niti ne povejo kako dober motor v resnici je. Pri pospešk je pomembnih ogromno faktorjev (masa, menjalnik, voznik, gume, vreme, moč, navor, pogonski sklop...), motor je je le eden od njih. In točne specifikacije dobiš iz grafa. Glasnost, kultiviranost, obnašanje, porabo, ki so spet odvisni od precej drugih fakotrjev pa iz testa, ki pa spet ni vedno objektiven.
Vendar stvari ki jih je pod alinejami napisal De_Tomaso so nekakšni žaključki precej testov in tisti ki jih berete to veste. Pripomorejo tudi lastne izkušnje.

Skratka vesel sem da De_Tomaso ve toliko več od mene, da vam je lahko tehtneje razložil v čem so prednosti JTDma. Jaz sem se skliceval na preglede grafov, lastne izkušnje in mnenja novinarjev. Dobro da Tomaso ve še več in verjamem da je bil tudi bolj prepričljiv.
Lepljenje pospešov od Karla pač ne prepriča.

Upam, da lahko to debato JTDm vs TDI zaključimo. Verjamem pa da je novi CR 2.0 dizel v A4ki boljši kot trenutni 2.0TDI.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 11, 2008 4:24 pm

De_Tomaso je napisal/-a:

Vse kar sem mislil povedati sem povedal. Sedaj pa si vzami kar ti ustreza in pusti kar ti ne.

Enako velja zate

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po feb 11, 2008 4:45 pm

lizard je napisal/-a:De_Tomaso brezupno in čas jemajoče je prepričevat Karla.
Moj podatek iz testa Alfe 159 2.4 JTDm pa je kar spregledal, tistega o Spiderju pa obešal na velik klin :?.

....

Lepljenje pospešov od Karla pač ne prepriča.

Upam, da lahko to debato JTDm vs TDI zaključimo. Verjamem pa da je novi CR 2.0 dizel v A4ki boljši kot trenutni 2.0TDI.

Ne gre za prepričevanje (kar ti počneš) ampak gola dejstva - za katera obstajajo dokazi in jih ne moreš zanikat. Pa če ti je všeč ali ne.

" Tvoj" podatek - AVTO-FOTO MARKET - imajo mogoče merilne naprave in izvajajo meritve ali samo prepišejo tovarniške podatke ?

LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po feb 11, 2008 5:08 pm

Tovarniški podatek za 200 konjsko 159 SW 2.4 JTDm je 8,6. Pri Foto marketu pa potemtakem že imajo merilne naprave, zraven so napisani še vremensko pogoji - Temperatura zraka in testna proga (suha, mokra,...). Žal trenutno ne najdem dotičnega izvoda, kjer je ta test, takoj ko ga najdem bom napisal številko revije in vremenske pogoje, če želiš. Izmerili pa so kot sem že omenil 8,0 sek. Med drugim je imel testni avto precej zlilazen gume, tako so vsaj zapisali pod napake vozila.

No saj res ne gre za prepričevanje, ampak smo ti prikazovali že vsemogoče podatke pa enostavno ne popustiš za milimeter. In tak način debate potem postane odbijajoč.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To feb 12, 2008 1:27 am

Ne morem verjeti da bom lahko napisal tole, ampak ste zapeljal temo stran od naslova. Kvaliteta alf se izboljšuje, za razliko od marsikatere znamke pa če je komu prav ali ne . . Bil pa je tudi zadnji čas, da so začeli delati nazaj malo bolj aristokratske avte kot pa 75,33 ipd. , saj bi tisto lahko bil samostojen izlet same tovarne ven iz premium razreda. Dodal bi še da vsako prepričevanje nekoga kaj je bolje ... vemo kam vodi... Sam sem imeFiat Brava, Clio Dci,.. Alfo pa sem jo prodal nabavil Audija A3, prodal po 4-5mesecih in kupil nazaj Afno. Pa da ne bo pomote Audi je bil dober, žal pa mi ni bil toliko všeč kot pa prej preden sm se prvič vsedel v AR.

Torej kvaliteta v končni fazi gor dol Alfa je že od nekdaj imela svoj krog kupcev, ki ga ohranja že lep čas, prav tako sem nekako že pri 21letih prepričan da bo v moji garaži zmeraj najmanj ena ;)

Takšno zvestobo kupcev doživlja menda samo BMW(zelo dobri avti), procentualno gledano. Oziroma da bo rekel Once Bmw/Alfa , long time Bmw/Alfa... 8)

Vseeno pa je neumno reči da gre za italjanska j***a, saj dvomim da bi firma ki se komaj pošteno pobira iz rdečih številk raskirala pot nazaj zato da bi na polovici prodanih avtih menjala dele zastonj ;)

glede warmasterjevih postov pa ne bi rekel nič, ker je očitno zaprisežen fanatik znamke ne vw ampak Golf... Fanatizmu kaj povedat pa je bilo zmeraj težko..

In pa ena pikrica. Nemci so bli carji ko so se po cestah vozili Audi 80, 100, S2-4, Bmw E36, 3jke(l.1988 še zmeraj eden najlepših bmwjev), Mercedesi 190, Opel Astre, Calibre,Vw Corradoti....To so bili takrat res AVTI..Marsikater je še danes v zelo dobrem stanju... Takrat jim res ni bilo para v skoraj nobenem pogledu... Toda danes je že vse drugače, zato pa se svet vrti ;) Danes ni več takšnih razlik v kvaliteti med proizvajalci, lep dokaz so Korejci ki so sposobni ponudit daljšo garancijo kakor Bmw in Alfa skupaj :shock: ...

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz To feb 12, 2008 7:37 am

Drager je napisal/-a:
firebird je napisal/-a:Ah ,moj ata je govoril:Italijan ni človek,lira ni denar,Alfa pa ni avto.Že dolgo se ne strinjam s tem...
La bella maccina,in kolikor slišim tudi dobra

Eh moj foter pravi isto. :P

Naš fotr pravi, da je Fiat tolk avto kot je kura ptič :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To feb 12, 2008 7:55 am

lizard je napisal/-a:
No saj res ne gre za prepričevanje, ampak smo ti prikazovali že vsemogoče podatke pa enostavno ne popustiš za milimeter. In tak način debate potem postane odbijajoč.

Ja – vse mogoči podatki, pa se že pri prvem izkaže da gre za tovarniški podatek, ki se ne ujema z realnostjo (beri:test).

Če pričakuješ moje »popuščanje za milimeter« pri podatku, ki je dejstvo oz dokazljiv si zgrešil naslov – pojdi do tistih, ki so izmerili podatek pa jim povej svoje težave oz želje.

Mogoče ti celo ugodijo in »popustijo za milimeter« !

Vse do tedaj pa velja, da je odbijajoč zgolj tvoj slog debate in trmasto vztrajanje pri nemogočem (beri:napačen naslov)!

LP

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 12, 2008 10:02 am

lizard je napisal/-a:Tovarniški podatek za 200 konjsko 159 SW 2.4 JTDm je 8,6. Pri Foto marketu pa potemtakem že imajo merilne naprave, zraven so napisani še vremensko pogoji - Temperatura zraka in testna proga (suha, mokra,...). Žal trenutno ne najdem dotičnega izvoda, kjer je ta test, takoj ko ga najdem bom napisal številko revije in vremenske pogoje, če želiš. Izmerili pa so kot sem že omenil 8,0 sek. Med drugim je imel testni avto precej zlilazen gume, tako so vsaj zapisali pod napake vozila.

Lizard samo za tvoj info. AFM opravlja meritve na Brniku in so tudi ena prvih revij, ki je s tem pri nas začela. Prvi avtomobil, ki pa so ga testirali na Brniku po standardnih metodah: los, slalom, zavorna pot, pospeševanje, 1000m,... pa je bil SL500 nekej v začetku leta 2000. Od takrat dalje vse avtomobile v velikih testih enako izmerijo.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To feb 12, 2008 11:04 am

KARL ABARTH je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:

Ja – vse mogoči podatki, pa se že pri prvem izkaže da gre za tovarniški podatek, ki se ne ujema z realnostjo (beri:test).

Če pričakuješ moje »popuščanje za milimeter« pri podatku, ki je dejstvo oz dokazljiv si zgrešil naslov – pojdi do tistih, ki so izmerili podatek pa jim povej svoje težave oz želje.

Mogoče ti celo ugodijo in »popustijo za milimeter« !

Vse do tedaj pa velja, da je odbijajoč zgolj tvoj slog debate in trmasto vztrajanje pri nemogočem (beri:napačen naslov)!

LP

Pa kaj je s tabo človek?
Napisal sem ti meritev iz testa Alfe 159, ker si ti napisal meritev iz testa Spiderja z enakim motorjem, tovarniški podatek pa navedel da boš videl primerjavo. Zdaj je De_Tomaso napisal tudi kje so bile meritve pospeškov opravljene.
Jaz več res nevem kaj točno hočeš.

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster To feb 12, 2008 11:08 am

@Psepi--> kakšen krog privržencev si s tem imel v misli? :D :D :D

Poleg tega, če nova alfa 159 jtd stane tolk k nov pasat 2.0 tdi z higline opremo, ja hudiča no da neke pa more dat iz sebe tko pri motorju kot pa pri vzdržljivosti. Se sploh zavedate da je to skor 7 miljonov bivše valute??!!

Kdaj v preteklosti, si pa dal tok za alfo??!! seveda v primerjavi z nemci?? ta tak dnar se ja dobi 2.3 lete star bmw 530...

in ne nisem fanatik golfov in nemških znamk, ampak jih samo zagovarjam, ker ste jih "alfisti" prvi začeli blatit in primerjat tdi vs jtd
Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To feb 12, 2008 11:59 am

@warmaster, alfe so bile od svojih 100 let kakšnih 85 let dražje kot praktično vsa nemška konkurenca, iz katere je lahko izvzet samo Mercedes, pa še to so bile alfe pred drugo svetovno vojno dražje tudi od njegovih modelov.

Šele alfe kot so bile alfasud, 75, 33, 155, 145 so bile cenejše od nemške konkurence in so alfi naredile slab sloves kot se je drži še sedaj. Pred 25timi leti pa ga ni bilo junaka, ki bi upal primerjat kak Audi z Alfo, da sploh ne omenjamo VWja.

Danes pa se ponovno vračajo tja, kjer je bila nazadnje alfetta in sicer med premium razred in so s cenami v direktni konkurenci BMWja, MBja, Audija, Volvota, Leksusa in Jaguarja.

In če primerjamo modele in njihovo pozicioniranje na trgu, skupaj s tem kar nudijo, potem je napredek po modelih 75>155>156>159 več kot očiten.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To feb 12, 2008 12:15 pm

@warmaster: sej si bil tut ti zraven pri začetku tega krega oz primerjave tdi VS jtd ;)

Še pomniš?
De_Tomaso je napisal/-a:Dejstvo je, da gre Vag sedaj tudi na CR.

Če bi bili pa malo zlobni pa bi lahko rekli tudi, da je dejstvo, da so JTDi boljši od TDIjev ;)

warmaster je napisal/-a:itaq zato pa 115 konjski tdi nese fiata 1,9jtd 140km :D

tak se je vse začelo

Ste pa že spet ratali brezvezni, pa nevem kaj se sploh trudite s karlom, ker onv edno kontrira, pa ni važno o čem se gre.
LP Rok

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To feb 12, 2008 1:01 pm

De_Tomaso je napisal/-a:In če primerjamo modele in njihovo pozicioniranje na trgu, skupaj s tem kar nudijo, potem je napredek po modelih 75>155>156>159 več kot očiten.

Tega napredka nihče ne more zanikati in ga tudi ne zanika...ampak tudi konkurenca v tem času ni ravno spala. ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 12, 2008 2:17 pm

Alfa je svetovn avto tista nemška j***a pa naj vozijo bogi slovenčki ki si kupujejo avte za sosede... :shock:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To feb 12, 2008 9:00 pm

xandrej je napisal/-a:Alfa je svetovn avto tista nemška j***a pa naj vozijo bogi slovenčki ki si kupujejo avte za sosede... :shock:

To je komentar! :D

Ma ne vem kaj eni druge prepričujete v svoj prav.
Vsa dejstva so znana, znano pa je tudi, da vsak prefiltrira iz teh dejstev kar mu ugaja.

Z nekaj izjemami pa večina uporabnikov itak piše samo kar sliši od kolegov, sosedov... oz. prebere v reviji.

Če bi sam poslušal ostale, ne bi sedaj vozil alfe 155 z več kot 300.000 km (ki mimogrede dela odlično :D ) ker je itak skret od avta in je iz najslabše "fiat-ove" ere.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To feb 12, 2008 9:21 pm

alanq4 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Alfa je svetovn avto tista nemška j***a pa naj vozijo bogi slovenčki ki si kupujejo avte za sosede... :shock:

To je komentar! :D

Ma ne vem kaj eni druge prepričujete v svoj prav.
Vsa dejstva so znana, znano pa je tudi, da vsak prefiltrira iz teh dejstev kar mu ugaja.

Z nekaj izjemami pa večina uporabnikov itak piše samo kar sliši od kolegov, sosedov... oz. prebere v reviji.

Če bi sam poslušal ostale, ne bi sedaj vozil alfe 155 z več kot 300.000 km (ki mimogrede dela odlično :D ) ker je itak skret od avta in je iz najslabše "fiat-ove" ere.

AMEN! :bow

fsp
Nov uporabnik

Napisal/-a fsp To feb 12, 2008 10:01 pm

Zdej vem zakaj sam tuje forume berem... Na slovenskih se itak sam krega skos folk. Če pa komu kej rata narest/ obnovit ga je treba pa popluvat...

over and out... :roll:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr feb 13, 2008 12:31 am

Alan pa ne da maš ti to 2.0, ko očitno tak rade ribajo, al je to drug tip motorja?
Drugače pa je tak, da se večina italjanskih avtov vrti skor ziher konstantno v višjih vrtljajih kot pa ostali. No honde so izvzete :P
LP Rok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov