Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Po mar 02, 2009 9:57 pm

Kolegu se je na WV Touran 1.9TDI sredi avtoceste vžgal motor. Polovico avtomobila do zadnjih sedežev mu je zgorelo... :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 02, 2009 9:58 pm

Tattoo- je napisal/-a:Definitivno vzemi CrossTouran, saj s "terenskimi" dodatki popolnoma preobrazi sicer precej dolgočasen izgleda klasičnega Tourana! ;) Prav neverjetno je, kaj lahko majhni oblikovalski dodatki pripomorejo k popolnoma drugačni podobi...

Se popolnoma strinjam, zato obvezno vzemi Cross-a. Navaden, še posebno črn od zadaj, se zdi nekako bolj ustvarjen za tiste, ki žele leže na Žale. :P

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 03, 2009 8:43 am

Če je slučajno že v ponudbi, vzemi 2.0 TDI Common Rail, 1.9 TDI pa je (preverjeno na zelo dolgi progi) prešvoh, še posebej, če je avto naložen (dost zgubu zaradi čelnega upora).

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie To mar 03, 2009 9:15 am

sonic je napisal/-a:
scottie je napisal/-a:1.4 tsi v kombinaciji z DSG-jem, pa ta kombinacija ni preveč posrečena.
Pozdravljen, lahko poveš kaj več glede izkušenj s TSI+DSG, kakšna je vožnja, kaj ti ni bilo všeč...? Bi rad kaj več informacij, ker o tej kombinaciji nič ne vem. Hvala in LP

Jst sem to opcijo vozil kot testno vozilo in me je motilo to, da se je sam menjalnik kar naprej motil pri izbiri prestave, največkrat je prestavil navzdol in je avto skakal kot kenguru. Druga stvar ki me je zmotila je bila sama poraba, ki je cca. 2,5-3 l večja kot pri 170 konjskem dizlu.

Kar se tiče dnevnega stikala v kombinaciji z xenonskimi žarometi je čisto vseeno ali vzameš ali ne, jst imam vedno prižgane.

Sam imam skoraj vso opremo (usnje, rcd 510, bi-xenon, DSG, senzor za dež, parkirna asistenca,multifunkcijski volan z funkcijo prestavljanja,...) pa mi ni niti za eno stvar žal, da sem jo naročil. Skratka nad avtom sem navdušen in je izpolnil vsa moja pričakovanja.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan To mar 03, 2009 9:47 am

Nobene fore niso. Še hude opekline na rokah je dobil, ker je v paniki zagrabil za vroč pokrov, ko je hotel odpreti pokrov motorja. Ocenili so mu totalko, sprva so mu hoteli na Triglavu manj ponuditi, češ da so zadnji dve kolesi in zadnji sedeži celi. :shock:

Ne pravim, da je avto slab, daleč od tega, samo ker je spraševal o tem modelu sem napisal kaj se je zgodilo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 03, 2009 10:10 am

turanov se je na začetku res kr nekaj užgalo.......... - krivec naj bi bil vztrajnik(vzmeti), ki je preglodal ohišje menjalnika in posledično se je vse skupaj vnelo.......

P.S na prastarem "vacu" nekaj let nazaj je ZvoneCH(mehanik na VW/AUDI v Švici) pisal o tem....

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 03, 2009 10:49 am

matej_ je napisal/-a:Zdravo!
Da se še sam malo vključim v debato.
Namreč konec leta bom kupoval novi avto in sem se čisto zapalu za Tourana.
Zdaj sem nekak pred večjimi odločitvami ali vzeti Cross ali navadnega. V 99%sem prepričan da bo Cross varjanta.
Druga največja zadeva je ali vzeti TDI 105KM ali TDI 140KM?
Nekako mi 105km "podhranjen" za tak avto deluje. Moj stil vožnje je večinoma po avtocesti cca. 150km/dan, pa cca 50km/dan po regionalni cesti. Vzel bom sigurno navaden menjalnik. Km na leto bo nekje od 35.000 do nekje 45.000km. Koliko dejansko kuri ta 140KM mašina ob "normalni uporabi" (regionalna cesta nekje do 100km/h in avtocesta nekje konstantno 140-150km/h po števcu. zdejšni polo 1,9TDI 100KM kuri nekje pozimi 5,7l , poleti pa nekje 5,4l na cca 135.000km je pov. poraba 5,5l/100km). Kakšne so hibe tega 2.0tdi motorja (poleg zgoraj omenjenih katere upam da so že popravili - sli res tako zelo pokajo glave?)
Tretja največja skrb so bi-xenonski žarometi. Kakšna je njihova zanesljivost pa koliko crkujejo?

Posti od Kael-a so stari že skoraj že 2 leti in me zanima ali se je pojavila kakšna nova napaka ali kaj podobnega. pros and cons please :)

Hvala lp matej

Vsekakor je 2,0 TDI zate primernejši. V splošnem pa kompaktni enoprostorec, ki daje občutek kot bi vozil običajen avto (lega, vodljivost, ... ).

S primerno motorizacijo kot je 2,0 TDI-170 tudi pravi "GT" med enoprostorci.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To mar 03, 2009 5:04 pm

Vsekakor sem bil pri biksenonu pazljiv da se niso vžgale luči ob zagonu avtomobila. Zato so crkovale ksenonske luči pri bivših A6kah.

Torej pred vžigom sem postavil na park luči, avto vžgal in nato premaknil stikalo na 0 oziroma 1. Pri ugašanju najprej na park, nato izklop motorja in stikalo na 0.

LP

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če mar 05, 2009 10:40 am

Eno vprašanje še:
Ali je v Cross Touranu serijsko že večfunkcijski prikazovalnik PLUS ali je samo navadni?

Ker večfunkcijskega volana načeloma ne rabim tako da ga nebom vzel, vzel bi ga edino, zaradi večfunkcijskega prikazovalnika PLUS.

lp matej_

Aja še to;
Ali pri radiu RCD510 mp3, dobiš zraven cd-strežnik in multimedijske priključke in kolkiko je zvočnikov (8 ali 10?)

Pa kera barva vam je lepša? gorsko siva ali rudninsko siva? mate mogoče kakšne slike od dejanskega avta?

Hvala!

p.s.: 16. pelem Polota na servis pa grem v salon mal povprašat pa se morem že mal vnaprej pripravit kk pa kaj :)

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če mar 05, 2009 10:53 am

Večfunkcijski prikazovalnik Plus ni del serijske opreme, jst sem ga dobil pri naročilu Parkirne asistence.

Radio RCD 510 ima že vgrajen cd-izmenjevalec, multimedijske priključke se naročuje ddodatno. Mislim, da imam jst 10 zvočnikov, nisem pa prepričan.

Glede barve ti težko svetujem, jst sem vzel belega. Zdej meni osebno je gorsko siva precej lepša. Mislim da se je svoj čas en prodajal na avto.net, drugače pa ga imajo velikokrat parkiranega pri KD Group na Celovški.

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če mar 05, 2009 6:01 pm

matej_ je napisal/-a:Ali je v Cross Touranu serijsko že večfunkcijski prikazovalnik PLUS ali je samo navadni?
Serijsko je samo "navadni" večfunkcijski prikazovalnik...

matej_ je napisal/-a:Ker večfunkcijskega volana načeloma ne rabim tako da ga nebom vzel, vzel bi ga edino, zaradi večfunkcijskega prikazovalnika PLUS.
Mislim, da lahko dokupiš samo večfunkcijski prikazovalnik plus (vsaj pri Golfu ga lahko za cca. 60 EUR)

matej_ je napisal/-a:Ali pri radiu RCD510 mp3, dobiš zraven cd-strežnik in multimedijske priključke in kolkiko je zvočnikov (8 ali 10?)
RCD 510 ima vgrajen CD-strežnik za 6 CD-jev, režo za SD kartice ter multimedijski priključek AUX-IN (preko katerega lahko priklopiš različne zunanje naprave. Vendar pozor: radio ti preko AUX-IN ne prikazuje naslova skladbe in izvajalca - za to moraš dokupiti multimedijski priključek MEDIA-IN). Serijsko pa ima RCD 510 vgrajenih 8-zvočnikov...

matej_ je napisal/-a:Pa kera barva vam je lepša? gorsko siva ali rudninsko siva? mate mogoče kakšne slike od dejanskega avta?
Stvar okusa...meni osebno na CrossTouran najbolj paše oranžna (Red Rock) ali pa bela. ;) Med tvojima barvama bi pa izbral rudninsko sivo...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr To jun 30, 2009 8:33 am

Ali kdo ve, ali ima VW Touran pri 120.000 km velik servis in če da, koliko stane. Mi je bilo svetovano, da je bolje kupiti Tourana s 130km kot pa z 100km. Odvisno seveda od tega, koliko je ta servis. Ve kdo ?

Tyler
Nov uporabnik

Napisal/-a Tyler To jun 30, 2009 10:27 am

Nevem, če si se že odločil ali ne...sam za info.
Sam mam tut Cross Tourana...sam 1.9tdi..in sm ga čipal na 140km. Sedaj je to čist drug avto - bolj miren, vleče lepo in tut končno ma prek 200...prej glih komaj 175. Men je ok motor, nobenih problemov do sedaj. Barva - bela:)).

lp,T

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr Sr jul 01, 2009 8:55 am

Jagr je napisal/-a:Ali kdo ve, ali ima VW Touran pri 120.000 km velik servis in če da, koliko stane. Mi je bilo svetovano, da je bolje kupiti Tourana s 130km kot pa z 100km. Odvisno seveda od tega, koliko je ta servis. Ve kdo ?

Anybody ?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jul 01, 2009 9:09 am

Pooblaščen servis ali pri nepooblaščenem?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jul 01, 2009 9:13 am

Jagr je napisal/-a:
Jagr je napisal/-a:Ali kdo ve, ali ima VW Touran pri 120.000 km velik servis in če da, koliko stane. Mi je bilo svetovano, da je bolje kupiti Tourana s 130km kot pa z 100km. Odvisno seveda od tega, koliko je ta servis. Ve kdo ?

Anybody ?

kot prvo se moraš uprašat ali so kilometri realni
kot drugo ali so bili vsi servisi zares opravljeni

po mojem mnenju je bolje plačat menjavo jermena kot upat, da je bil redno servisiran in ti ne bo odtrgal jermena
podpis

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 01, 2009 10:30 am

redko komu lahko dans zaupaš da so km realni sploh pa da je bil servis pošteno orapvljen

Jagr
Nov uporabnik

Napisal/-a Jagr Sr jul 01, 2009 2:17 pm

Kael je napisal/-a:Pooblaščen servis ali pri nepooblaščenem?

karkoli veš ?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jul 03, 2009 8:32 am

Živjo!

Se opravičujem za pozen odgovor, vendar sem šele danes zjutraj prišel do kolega, ki ima nepooblaščen servis za celoten WV-Audi-Skoda-Seat kocern. Cena velikega servisa za Tourana je nekje od 400 € (lokacija Laško, Celje - Motor & Brance) dalje. Tudi sami servisiramo vse svoje avtomobile pri njem, vedno vse ql in vse zrihtajo kot je treba. Če rabiš kontakt, javi.

Mogoče le še en namig: osebno bi raje kupil vozilo s 100.000 KM te neopravljenim velikim servisom, za katerega videl, da je sicer res vse ql. Zakaj? Nato bi pač dal še tistih 400 € za veliki servis in nato bil ziher, da je jermen, vodna pumpa ipd. zadeve res nova in da mi ne bo motor kje spustu pol dušu zarad omenjenih stvari.

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Napisal/-a PuBBeC So jul 04, 2009 12:34 pm

lahko kdo pove, kateri tipi motorje so se vžgali?

ravno kupujem tourana in gledam od letnika 03-06, ne bi rad kupil avto s serijsko napako ali kaj pdoobnega preden grem na morje :)

Hvala za info
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov