Fiat je fiat, dobrega avta še ni naredil, in tudi z novim je tako
citroDS je napisal/-a:rabljenega c5, ki je
sio2 je napisal/-a:Takole ... dosti mi je bilo prerekanja o tem, kako bajno dragi so Golfi in sem naredil kratko primerjavo med ceno Golfa in primerljivimi avtomobili. Torej, podobna oprema, motor, konji:
Golf TDI Comfortline (140 KM) = 21.586 + 653 (doplačilo za ESP) = 22.239 EUR - glej LINK
Megane Privilege 2,0 dCi (150 KM) = 22.400 EUR (ESP je serijsko) - glej LINK
Astra 1.9 CDTI ECOTEC = 20.890 + 680 (doplačilo za ESP) = 21.570 EUR - glej LINK
Focus 2.0 TDCi Ghia (136 KM) = 19.670 + 440 (doplačilo za ESP) = 20.110 EUR - glej LINK
Žal za Bravota nisem našel podrobnega cenika (z navedeno opremo) (????).
Če vzamem vrednost Golfa za 100 %, potem je razmerje naslednje:Golf = 100,00 %
Megane = 100,72 %
Astra = 96,99 %
Focus = 94,92 %
Torej Megane in Golf sta si enaka, Astra in Focus pa sta za spoznanje cenejša.
Sedaj pa lahko vklopimo 'slovensko' logiko in primerjamo cene 3 leta starih avtomobilov (čeprav je Focus nov - oz. prenovljen). Po mojem mnenju, je razlika v ceni rabljenih avtomobilov opazno v korist Golfa in se zagotovo izniči prednost Astre in Focusa.
Lepo prosim, naj se tega loti nekdo drug, ker sem že malo zaspan ob tej uri.
abbe je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:hladni je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:P.S 2 junija bi bil moj golf star 2 leti, dal sem zanj 16500 eu (akcija comforline europaket)normalna cena 19100 takrat - prodal sem ga za 14.700, dva meseca nazaj.....
...... tako dober in odličen pa že po 2 letih gre od hiše a se bojite kake hude okvare ali je , bo to že hudo zastarelo ali mogoče samo kasnejša velika izguba vrednosti , pač moje skromno mnejne jaz pač ne poznam Golfa v piko sem samo nekaj slišal o njem in veliko prebralVozil ga pa še nisem G5 mislim
Žal mi je, ampak ivan...mimo tebe pa ne morem. Kaj za vraga tebe briga zakaj je on avto prodal?Pač je mel tehtne razloge!Evo jaz sem ga tudi prodal po 2 letih kr pač ni blo prostora za noge. Poleg tega pa sodeluješ v tej temi, čeprav si SAM priznal, da g5 še vozil nisi. Vsaka čast da priznaš, je pa tudi zadnji čas, da nehaš govorit neumnosti.
Ps.: Poglej kolko je avtov višjega ranga starih par mesecv in se prodaja.
Sploh pa zadnji posti vključno z mojim so samo off.
Ja jaz sem pa mislil tako kdor kupi Kia jo ima vsaj ene 5 let ker ima vsaj 3 leta garancije ali pa sedaj novi kar 7 let Europski pa komaj 2 pa še to, ker Eu tako zahtevaza to sumim, da tu ni zaupanja v vozilo, ko poteče garancija pač tako razmišljam.
Garancija KIE velja, dokler oz zgolj če jo servisiraš na pooblaščenem servisu - torej 7 let oz določeno št. km ob naštetih »obveznostih« lastnika.
Če enako npr. GOLF-a servisiraš na pooblaščenem servisu ti nudijo t.i. doživljensko garancijo - skratka dokler avto »teče« ne glede na leta in km.
Kar praktično pomeni, da ima npr. redno servisiran GOLF 3. gen še vedno garancijo + po potrebi brezplačno asistenco, vleko vozila, nočitev ali nadomestni avto. Poleg tega ima popust na stroške storitve - mislim, da je v tem primeru (starost vozila) 30%.
Kaj od tega nudi KIA za njihov 15 let star avto ?
LP
pri vw velja samo garancija mobilnosti.seprau ce se pokvar ti ga odslepajo do servisa pa nadomestni avto...
pri kiji pa krijejo tudi stroske popravila prvih 7 let.
a to je pri vw-ju?itak da ni.tm mas garancijo 2 leti po pa adijo.poj mas pa sam kulanco na dele pa delo ce je avto redno servisiran
Tukej moram povedat, da je ta cena megana samo po ceniku taka in ga niti slučajno ne moreš kupt po taki ceni. Pri renaultu majo tako prodajno politiko, da ti na to ceno ki je v ceniku takoj dajo 5000 eur popusta, potem se pa lahko še malo izpogajaš, tako da je dejanska vrednost avta precej nižja. Kot primer naj povem, da je kolega kupu pred dvemi leti megana berline 1.5 dci (105 KM) dynamic plus, cena po ceniku skoraj 5 mio sit, dejansko ga je potem prišel 3.4 mio sit.
warmaster je napisal/-a:Tukej moram povedat, da je ta cena megana samo po ceniku taka in ga niti slučajno ne moreš kupt po taki ceni. Pri renaultu majo tako prodajno politiko, da ti na to ceno ki je v ceniku takoj dajo 5000 eur popusta, potem se pa lahko še malo izpogajaš, tako da je dejanska vrednost avta precej nižja. Kot primer naj povem, da je kolega kupu pred dvemi leti megana berline 1.5 dci (105 KM) dynamic plus, cena po ceniku skoraj 5 mio sit, dejansko ga je potem prišel 3.4 mio sit.
Pa ka je s tabo narobe? Če ti človek da lepo link gor, kok pridejo novi avtomobili, ti pa nabijaš krneke tja v tri dni, brez argumentov.Ti pa ne verjamem da dobiš avto, ČE GA NAROČAŠ za skoraj 7k evrov ceneje, kot pa je po ceniku!!!!!!(mogoče zaloga)
sio2 ti je lepo napisal post, z argumenti in dokazal kar jas že dolgo časa trdim, da golf napram drugim avtomobilom ni tako drag, kot nekateri pravite. Glede popustov....
Si kupoval kdaj novega golfa? Misliš da pri vw ni te politike glede popustov? Prvo se prepričajte potem pa pišite.
Lepo mate cenike, ki jih je dal sio2, in o ostalih cenah prosim ne nabijajte, razen če mi lahko to dokažete nasprotno.Verjetno niso ceniki kar tako tja v tri dni, kot neke risanke ne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov