Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr maj 21, 2008 10:45 pm

@psepi

Sarcasm off:
Če nisi dojel, kar sem hotel povedat...
Predstavljaj si nekoga, ki je ravno naredil izpit v recimo golf mk5, pa se usede v avto za 300 bivših. Pač, se razume da imajo za sabo zgolj tistih 30 ur vožnje, ma ko dobijo izpit, se je treba "pokazat". Potem so pa karamboli. Mladi voznik (izvzamemo tiste, ki so že prej vozili) se ne zaveda, kaj pomeni fizika, vzrajnostni momenti, centrifuga, zjahano podvozje, nenaštelane zavore in ostale nevarnosti, ki prežijo še posebejna mlade voznike.
Foušarijo sem prebolel že davno tega, govorim iz izkušenj. Kar je mene katrca naučila, ne učijo v nobeni avtošoli in na nobenem tečaju varne vožnje. Da je avto stroj, ki ga poganja motor, ustavljajo zavore in stoji na štirih kolesih.
Govoriš o neizkušenosti. Znova in znova. Kje naj si po tvoje mladi voznik le-te nabere? Za primer bom dal finske rally voznike. Začne se tako, da iz odpadov pripeljejo še vozne avtomobile, pa z njimi dirkajo. Po poligonih, normalno, ampak ti fantje (najbrž tudi dekleta) s tistimi avtomobili začnejo svojo "pro driver" kariero. Da dojamejo kaj avto je in kako se obnaša.
Po tvoji teoriji bi pač bilo najbolj varno, da mladi vozniki po tistih tridesetih urah vožnje sedejo v WRC dirkalnik. Ker je pač tehnično bolj izpopolnjen.
Ponudbe je pa veliko, avti za ta denar načeloma še niso potujoče krste, je pa treba vedet, da je bolje kupit ohranjen avto brez klime kot krepenino z njo.

On topic:
Trije kriteriji
1: velikost avtomobila
2: ohranjenost avtomobila
3: cena avtomobila

Tako ali tako se pa v večini primerov avto kupi, ker je "prijeten na oko".
S spoštovanjem
Martin

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 21, 2008 10:57 pm

Eto a petko ste preslišali :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
modri
Nov uporabnik

Napisal/-a modri Sr maj 21, 2008 11:06 pm

kakšen clio ali pa twingo :idea:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če maj 22, 2008 12:28 am

martk je napisal/-a:@psepi

Sarcasm off:
Če nisi dojel, kar sem hotel povedat...
Predstavljaj si nekoga, ki je ravno naredil izpit v recimo golf mk5, pa se usede v avto za 300 bivših. Pač, se razume da imajo za sabo zgolj tistih 30 ur vožnje, ma ko dobijo izpit, se je treba "pokazat". Potem so pa karamboli. Mladi voznik (izvzamemo tiste, ki so že prej vozili) se ne zaveda, kaj pomeni fizika, vzrajnostni momenti, centrifuga, zjahano podvozje, nenaštelane zavore in ostale nevarnosti, ki prežijo še posebejna mlade voznike.
Foušarijo sem prebolel že davno tega, govorim iz izkušenj. Kar je mene katrca naučila, ne učijo v nobeni avtošoli in na nobenem tečaju varne vožnje. Da je avto stroj, ki ga poganja motor, ustavljajo zavore in stoji na štirih kolesih.
Govoriš o neizkušenosti. Znova in znova. Kje naj si po tvoje mladi voznik le-te nabere? Za primer bom dal finske rally voznike. Začne se tako, da iz odpadov pripeljejo še vozne avtomobile, pa z njimi dirkajo. Po poligonih, normalno, ampak ti fantje (najbrž tudi dekleta) s tistimi avtomobili začnejo svojo "pro driver" kariero. Da dojamejo kaj avto je in kako se obnaša.
Po tvoji teoriji bi pač bilo najbolj varno, da mladi vozniki po tistih tridesetih urah vožnje sedejo v WRC dirkalnik. Ker je pač tehnično bolj izpopolnjen.
Ponudbe je pa veliko, avti za ta denar načeloma še niso potujoče krste, je pa treba vedet, da je bolje kupit ohranjen avto brez klime kot krepenino z njo.

On topic:
Trije kriteriji
1: velikost avtomobila
2: ohranjenost avtomobila
3: cena avtomobila

Tako ali tako se pa v večini primerov avto kupi, ker je "prijeten na oko".
S spoštovanjem
Martin

oprosti če sem narobe razumel tvoj post...

Ampak ne obračaj mojih besed... Sem nazorno napisal, da bi mladi vozniki sedli za volan vse prej kot dirkaškega avtomobila, hotel sem le opozoriti da nekaj malega na varnost se pa le lahko gleda ;) ... In še zmeraj trdim , da je bolje da kupi avto ki ima nekaj havbe in abs ter če je še ta sreča da ima en airbag , kakor pa da bi kupil golfa 2 za 1500evrov :roll: ... Tudi moj prvi avto je bil daleč od tega ki ga imam sedaj po marsikaterem kriterju,... In pa seveda sem ga razletel... Glede na to da je zatajila določena elektronika za airbage, pa je vseeno bil toliko bolj moderno skonstruiran , da je kljub poškodbam avto stal v enem kosu in sem iz njega lahko stopil ven normalno ;)

tkole malce off:

katerega leta si pa naredil izpit? :?:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če maj 22, 2008 2:07 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Šipe dol so pri +30stopinj izredno učinkovite. Sploh če se peljše v kaki koloni kjer z avtom po cesti brziš s kakšnimi 10 km/h 8)

Buhu zaradi klime je pa verjetno v tem ker se nahajamo leta 2008. In se neka raven udobja pričakuje. :P

Mah greš na morje, vroče je k svina, stojiš na AC vzporedno s kakšnim tovornjakom in je še 5x bolj vroče :P Hotu sem to povedat, da če si študent, brez denarja, s preveč časa in volje, je klima manj pomembna kot kasneje.
Potem, ko imaš mularijo,obveznosti in si že tko znerviran k driska in ti te luksuzi verjetno malo več pomenijo.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če maj 22, 2008 2:39 pm

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Če maj 22, 2008 2:48 pm

modri je napisal/-a:kakšen clio ali pa twingo :idea:

Al pa punto je tut dost ql =)

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Če maj 22, 2008 2:54 pm

Na telo Corsi gor je pa več kokr pa opazno da je zgonena.Moj glas je še vedno Punto :tomidelej:

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Če maj 22, 2008 2:58 pm

Sm prebral mal temo, pa sm opazu, da ni noben svetoval kakšnega japonca oz. ga ni uporabnik začetnik omenil. Je res, da marsiker ni varen in nima klime in tako dalje, ampak če je pa dobro ohranjen ter mašina, pomojem nebi smelo biti velikih stroškov.
Tukaj je nekaj mojih predlogov, če so ti japonci všeč, pa prosim brez off komentarjev glede japoncev ter njihovih voznikov ;)

Honda Civic 1.5 lsi (95)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2087242#

Suzuki Baleno (95)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2081933

Suzuki Swift gls (99)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2062344#
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Če maj 22, 2008 3:02 pm

urbn je napisal/-a:Na telo Corsi gor je pa več kokr pa opazno da je zgonena.

samo primer sem dal,saj se najde tudi kakšna ki ni tko zgojena :P

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če maj 22, 2008 6:15 pm

Psepi je napisal/-a:
tkole malce off:

katerega leta si pa naredil izpit? :?:

A 9.1.2000
B 19.7.2000
H 6.9. 1994

Kupi naj avto, ki ima čimveč delujoče opreme s poudarkom na varnosti. In ne neke gnile retro "legende". Tudi če piše BMW na hvbi. Jaz bi se sprehodil preko: Peugeot, Renault, Mazda, Honda, Ford, Hyundai, Suzuki..... Preveč je tega, da bi avtorju teme konkretno svetoval. Preveč pestra ponudba.

Od tega, da se marsikateri mladi voznik s tistimi avti, ki so te na obrate spravili, ne zna varno peljat, pa ne odstopim.
Zdaj se pa nehajva O.K.?

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če maj 22, 2008 7:17 pm

FBR je napisal/-a:@KARL ABARTH:

Torej tehtnih argumentov za golfa 2 ti je zmanjkalo, vidim...
Jaz premorem osnovno kulturo, ne vem zakaj je ne bi.
Znam pa ločit smoteren nakup, z razliko od nekaterih emocionalcev, ki bi za VW znak
dali tudi lastne zadnje gate...

Argumenti ? Nesmisel je nekomu, ki o avtu ne ve nič, pa se kljub temu dela pametnega karkoli govorit.

Najprej in predvsem se vprašaj o smotrnosti tvojega pisanja - z avtom nimaš izkušenj, torej je vse kar pišeš o njem praktično nepomembno, brez vrednosti.

Dalje : govorit o smotrnosti nakupa in vse ostalo o avtomobilu, brez izkušenj so zame traparije.

Nenazadnje : kultura - z besedo i**** označit človeka, zgolj zato ker kupi avto, ki tebi ni všeč, ne ustreza … ???

Če to ti imenuješ kultura potem si veliko povedal o sebi.

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če maj 22, 2008 7:20 pm

Wini je napisal/-a:Sm prebral mal temo, pa sm opazu, da ni noben svetoval kakšnega japonca

Slabo opazuješ.

LP

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe maj 23, 2008 7:53 am

Se mi zdi, da ne rabiš krasti, zato da razumeš, da nekdo krade...

...kar se pa tiče idiota... moja napaka, vendar mišljeno je bilo, da ni normalen, kar je tudi definicija idiota... seveda za moje pojme, čigave pa...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 23, 2008 8:22 am

Jst ti prodam svoj začasni avto, če ga rabiš, cena je 500 evrov.
Old subarus never die, they just get faster!

zacetnik_
Nov uporabnik

Napisal/-a zacetnik_ Pe maj 23, 2008 9:36 pm

Nekaj casa nisem sledil temi in vidim, da ste bili prav pridni :)

Hvala prodajalcu Passata za ponudbo, vendar se mi zdi prevelik avto, pa se predrag za moj zep.
Nebivedu, poslji ponudbo, lahko tudi na ZS, zanima me kaj dobim za ta denar.
Glede na vse povedano, mislim da se bom odlocil tako kot ste nekateri svetovali: ne fokusirati se na znamko avta ampak na vsecnost in ohranjenost.

Tisto kar bi se prosil je, da "rangirate" avtomobile po ceni rezervnih delov od najdrazjega do najcenejsega. Verjamem da bodo spet deljena mnenja, ampak neko povprecje vseeno lahko dolocim. Kandidati pa so: Clio, Polo, Accent, Golf 3, Corsa, Peugot 106.

PS: Ce je kaksen agent tukaj, ki bi mi bil pripravljen pod dolocenimi pogoji dati zavarovanje s 50% bonifikacije naj mi kar poslje zasebno sporocilo.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Pe maj 23, 2008 10:34 pm

defenitivno OPEL,ima kar poceni rezervne dele(ponaredke)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe maj 23, 2008 10:46 pm

Definitivno kupi, kakšnega accenta so dost zanesljivi avti, prostoren avto, imaš dva različna motorja 1.3 12v in 1.5 12v. Zadnji ima več opreme (servo, električni pomik stekel, cz, tud klima...).

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe maj 23, 2008 10:49 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:@KARL ABARTH:

Torej tehtnih argumentov za golfa 2 ti je zmanjkalo, vidim...
Jaz premorem osnovno kulturo, ne vem zakaj je ne bi.
Znam pa ločit smoteren nakup, z razliko od nekaterih emocionalcev, ki bi za VW znak
dali tudi lastne zadnje gate...

Argumenti ? Nesmisel je nekomu, ki o avtu ne ve nič, pa se kljub temu dela pametnega karkoli govorit.

Najprej in predvsem se vprašaj o smotrnosti tvojega pisanja - z avtom nimaš izkušenj, torej je vse kar pišeš o njem praktično nepomembno, brez vrednosti.

Dalje : govorit o smotrnosti nakupa in vse ostalo o avtomobilu, brez izkušenj so zame traparije.

Nenazadnje : kultura - z besedo i**** označit človeka, zgolj zato ker kupi avto, ki tebi ni všeč, ne ustreza … ???

Če to ti imenuješ kultura potem si veliko povedal o sebi.

LP

Kaj ga serješ s tem golfom dva.

Imel sem jih 4 vsi dizli in pomoje jih noben ni imel, tok kot jaz. Je dober avto samo ga je povozil čas.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 24, 2008 10:26 am

Cena vzdrževanja avta je taka kok se znajdeš....Gledat moraš samo to da v štartu dobiš čim bolj ohranjen avto.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov