martk je napisal/-a:@psepi
Sarcasm off:
Če nisi dojel, kar sem hotel povedat...
Predstavljaj si nekoga, ki je ravno naredil izpit v recimo golf mk5, pa se usede v avto za 300 bivših. Pač, se razume da imajo za sabo zgolj tistih 30 ur vožnje, ma ko dobijo izpit, se je treba "pokazat". Potem so pa karamboli. Mladi voznik (izvzamemo tiste, ki so že prej vozili) se ne zaveda, kaj pomeni fizika, vzrajnostni momenti, centrifuga, zjahano podvozje, nenaštelane zavore in ostale nevarnosti, ki prežijo še posebejna mlade voznike.
Foušarijo sem prebolel že davno tega, govorim iz izkušenj. Kar je mene katrca naučila, ne učijo v nobeni avtošoli in na nobenem tečaju varne vožnje. Da je avto stroj, ki ga poganja motor, ustavljajo zavore in stoji na štirih kolesih.
Govoriš o neizkušenosti. Znova in znova. Kje naj si po tvoje mladi voznik le-te nabere? Za primer bom dal finske rally voznike. Začne se tako, da iz odpadov pripeljejo še vozne avtomobile, pa z njimi dirkajo. Po poligonih, normalno, ampak ti fantje (najbrž tudi dekleta) s tistimi avtomobili začnejo svojo "pro driver" kariero. Da dojamejo kaj avto je in kako se obnaša.
Po tvoji teoriji bi pač bilo najbolj varno, da mladi vozniki po tistih tridesetih urah vožnje sedejo v WRC dirkalnik. Ker je pač tehnično bolj izpopolnjen.
Ponudbe je pa veliko, avti za ta denar načeloma še niso potujoče krste, je pa treba vedet, da je bolje kupit ohranjen avto brez klime kot krepenino z njo.
On topic:
Trije kriteriji
1: velikost avtomobila
2: ohranjenost avtomobila
3: cena avtomobila
Tako ali tako se pa v večini primerov avto kupi, ker je "prijeten na oko".
S spoštovanjem
Martin
Dr.M3 je napisal/-a:Šipe dol so pri +30stopinj izredno učinkovite. Sploh če se peljše v kaki koloni kjer z avtom po cesti brziš s kakšnimi 10 km/h![]()
Buhu zaradi klime je pa verjetno v tem ker se nahajamo leta 2008. In se neka raven udobja pričakuje. :P
Psepi je napisal/-a:
tkole malce off:
katerega leta si pa naredil izpit?
FBR je napisal/-a:@KARL ABARTH:
Torej tehtnih argumentov za golfa 2 ti je zmanjkalo, vidim...
Jaz premorem osnovno kulturo, ne vem zakaj je ne bi.
Znam pa ločit smoteren nakup, z razliko od nekaterih emocionalcev, ki bi za VW znak
dali tudi lastne zadnje gate...
KARL ABARTH je napisal/-a:FBR je napisal/-a:@KARL ABARTH:
Torej tehtnih argumentov za golfa 2 ti je zmanjkalo, vidim...
Jaz premorem osnovno kulturo, ne vem zakaj je ne bi.
Znam pa ločit smoteren nakup, z razliko od nekaterih emocionalcev, ki bi za VW znak
dali tudi lastne zadnje gate...
Argumenti ? Nesmisel je nekomu, ki o avtu ne ve nič, pa se kljub temu dela pametnega karkoli govorit.
Najprej in predvsem se vprašaj o smotrnosti tvojega pisanja - z avtom nimaš izkušenj, torej je vse kar pišeš o njem praktično nepomembno, brez vrednosti.
Dalje : govorit o smotrnosti nakupa in vse ostalo o avtomobilu, brez izkušenj so zame traparije.
Nenazadnje : kultura - z besedo i**** označit človeka, zgolj zato ker kupi avto, ki tebi ni všeč, ne ustreza … ???
Če to ti imenuješ kultura potem si veliko povedal o sebi.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov