Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe maj 23, 2008 4:30 pm

No, no, s 68 KM si šel 180km/h... :lol:
Torej ti števec laže za 15km/h.
Ja, in zihr ti bo žrl 7L pri realnih 168 :roll:
Tud če je SDI ti bo pri polnem gasu in 4500rpm žrl vsaj ene 9L...sej ne pride moč za premagovat tak zračni upor iz lufta...tole si se zihr neki zaračunal.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 4:42 pm

ne laže mi števec stari v prospektu piše (161km/H) končna, vedno je šou 180km/h in v osmih letih ni zgubi niti 1km/h Če laže števc laže od začetka stari sam nevem smo dostkrat šli tko bencin prot dizl ma kolega pežoja 206 nevem kok mašina ampak ma ene 3 konje al 4 več pa gre lohk 175km/h več ne. To ti je to kar jst vem.

To je drgač isti motor kot GOLF 4 SDI 1.9 (druga karoserija) sam k smo novga kupil je biu en miljon cenej

175km/h kadar hočeš... (še 5km/h rabidolgo ravnino) aja pa poletne gume seveda

ma kaki 10L hahahahaha, ej stari, majke mi moje, da mi majka umre nikol ma NIKOL
ne more tok spit, 7 je maksimalno, (neveš ker norc sm jst jst sm to vse stesteru, pa ene 3 stave pobrou na to lohk se dobiva kje če čš pa probamo enkrat boš vidu sam k*** če bo kazn boš ti plaču hehe) al po mestu k je zima, gužva, al pa kokr nemci pravjo VOL GAS, res do konca na avtocesti. nimam tempomata ampak gledam na pumpi kok tankam. Pa to nima nč turbine čist nč, sma surova moč kokr je ma.

Ene 192kmm/h sm ga pelu po klancu navzdol tm kva je un klanc črni kal al kaj je k greš proti portorožu (bla je že čista rdeča na obratomeru) sm se tud
sam presenetu a ti blokada neb smela pustit tja pojma nimam tuki se pa res ne razumm goovrim kva se je zgodil. Pol mi ga je blo pa žou pa še ena kolegica je rekla da gre vn iz avta če ne zmanšam... hehe

Aja pa še ena z rezervo sm pršu do portoroža iz ljubljane. En litr je ostou notr mislm da rezerva je pa okol 7 L. Pa zdje računi...

Mislm sej jst zase vem ane zdej vrjamš al pa ne to je edini razlog zakaj sm praktično zlajubljen v dizla, turbo vrjetn več popije ampak ma tud do dvakrat več konjev, če spet primerjamo z bencinarjem k ma 140 konjev.... pa smo spet tm sam kle ne bom prevče govoru naj povejo ljudje k ga majo o tem 1.9 SDI ti pa vse lohk povem če mislš da lažm vpraš kar čš, ne lažm resno....
Zadnjič spremenil dragojevic, dne Pe maj 23, 2008 4:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 4:43 pm

pust ga če ne ve kaj govori. :roll:

Lahk pa greva en test dragi moj. relacija ljubljana kamnik do vranskega čez tuhinjsko, poln gas po AC do celja pa tankava...to bo cca 100 km...pa da vidmo porabo..seveda me moraš prvo dohajati, kar ti kot kaže ne bo problem :P .
Če bo razlika več kot 2 litra ti dam 100 e, če ne pa ti meni. si za'?.aja avto je bencinar z 90 konji...če greva pa po omejitvah, bo pa razlika še manjša....si za?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 4:48 pm

pa moj fotr je norc jst sm še večji (odvisno od dneva) na autobahnu ga pulmo do konca od 160 - 180km/h (pač če ti nekdo zleti vn ane morš bremzat kaj čš) vrhniški klanc skoz četrta 140km/h skoz standard res to se pul nonstop mogoče 7,1 L al pa kej tazga ne me zdje uzet za besedo za en deci dva ampak 9, 10 ma kjeeee to so točni podatki miljon posto

Sam k teh motorjev ni blo velik Leta 2000 (nova serija) z golfom IV pa BORA mislm da pol pa sej vidš zdej sma še TDI ni več tega

Ta avto je zlata vredn res, tko odkrito povedan me služ res, ni mi kle da neki basam. Če bi biu zanč ga neb meu 8 let vrjam, hehe.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 4:51 pm

a zdj je pa že 7.1 :P ..da ne boš bankrotiral :P ...dj nehi to sranje od sdija hvalit..sm ga mel, v polotu pa sm mel povprečno 7 litrov. s tem da me je vsak kolesar prehitel, pešce sm pa komi dohajal :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe maj 23, 2008 4:51 pm

samo eno stvar vam povem kar se tiče dizla...
tudi sam ga imam in vam iz 1. roke povem- ne segreje se po 5-7km!!
kako to vem? ker ko se hladilna segreje na 90*, olje še ni segreto.. to se pri mojem avtu da gledati po klimatroniku. in olje sedaj poleti pride na delovno temperaturo (relacijska vožnja 60-90km/h) šele po cca. 9-13km!

zamislite se malo nad tem podatkom.. če gdo želi lahko tudi posnamem.. in še nekaj.. poraba je kar precej višja dokler motor ni segret.

nebom rekel za kaj je dizel primeren.. sam se vozim 25km v eno smer dnevno in veliko relacij in se mi zdi da je tistih 25km spodnja meja, ko se avto segreje in recimo ko povprečna pade dovolj..

torej ne se kregati, vsak sam najbolj ve kaj potrebuje.. poraba pa je tako ali tako zelo odvisna od načina vožnje.. naj rajše nekdo napiše kako se po klimatroniku segreva kakšen bencinec.. (olje) da bo primerjava dobra, recimo kakšen 1.8T.

lp

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 4:58 pm

speedfreak lej, amm 90 konjev proti 68 je mau težko primerjat ane?

Sicr pa nevem kok maš ti končno, men do 160 ful hitr (pač kokr je hitr za 68 konjev, da si ne bo kdo kej mislu), do 170 počasnej pol pa ful počas...

Drgač pa grem sam če bo kazn boš plaču? Jst mam trenutno 15. kazenskih točk tko da sm za. Sam da ne bo teh 100 evrov pol izpadl da bom moru dodat še za kazn.

Evo na youtubu maš enga polota glej do konca pride do 170km/h pa se mu en vrže pred njega http://www.youtube.com/watch?v=8HP9NGXKqLs

Prvo do 160km/h, zmanša pol pa prtiska do 170km/h pa en zleti pred njega. Zdej kaj naj rečm mogoče je meu zimske gume jst ga še za 5 več komot na 175km/h
tko kot je on pol pa traja res počas morš držat ful ful dolg ane...
Poglej si tole je točno polo 1.9 SDI 2000

http://www.youtube.com/watch?v=8HP9NGXKqLs

Da zavržem vsaj te izjave kot so 165km/h kr tok počas pa res ne gre, tok ti pomoje oni garantirajo da mu nč ne sme bit to je en 4100 obratov do 4500 ma pol še kr dost fore

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 5:05 pm

gre se za porabo. dohajat vem da me ne bos mogu..nimas teoreticne sanse..sam ko ti trdis kok bencinarje ful zrejo..gres pa ti prvi, js vozim s tvojim tempom pa na konc primerjava porabo...to je pa vecinoma relacija pa neki ac..tk da je mas sanso met res nizko porabo...

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:07 pm

speed freak da nis ti en otrok za ekranom tko 13. let?

Kr še lagt neznaš zdej si meu kr polota SDI kr odenkrat, no to si se preveč zlagou kr poraba 7 L je samo maksimalna in nikol povprečna (dobesedno drkat se moraš za tako porabo če ti ni všeč pojej se) Če pa kej ne maram so lažnivci. Sej se da mau pogledat po netu kok gre

Kaj je tok čudn če sm napisu če bi šli mert da bi bla 7.1 ? K da mam tempomat? Sicr si pa ziher kšn otrok za ekranom k ne ve več kaj bi pol pa začne ene bedne metat.

d**** en

pa poglej si na youtubu posnetk (čeprou to ni končna sma pač prbližn vsaj da se vid, kr se opaz da je model moru blendat da mu je folk uletavu na lev pas)

za ostal folk pa nč uživite, ne preveč dirkat kazni so visoke
Priponke
Photo0223.jpg
Evo še ena slika k je kolega furu (dost jih je tko k niso vrjel sam sm sliku glih k se je začeu manši klanc je mau zgubu jebiga s telefonom, že kšne dve let nazaj

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:12 pm

JA model gre se za porabo jst neveM kok tvoj porab pa kok maš končno, jst ga mogoče bom tišču do konca 7L (tm okol) ti ga boš pa mogoč 3/4 boš furu rečva evo povprečno 170km/h in boš meu še fore in čist možn da ti bo porabu 10L oziroma 9L, kr kaj jst vem kok ma 90 konjc bencinc končno to je že kr ornk moč prot moji 22 konjev več ! Tko da mau se zamisl

in bo dva litra razlike

to je skor isto k da bi se primerju z neveM enim k ma 6 prestav on pele v 6. 180 jst pa v 5. pr nevem kok večjih obratih nevem pomoje da glih ne bom meu 2 L manše porabe od njega. Isto moč primerjam drugo nima smisla jabuke pa hruške prmerjat

Zdje pa res grem, držte se

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 5:16 pm

povprecno bom mel 7, mogoce manj....pa ne nism star 13..več kot dvakrat več kot 13 pa res...pa ja mel sm sdi-ja...3 mesce in 15kkm prevozenih..POVPREČNA je bila 7..ene 500km s tankom...

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:19 pm

no vidš kok si ti en d****

no dej povej kok ma SDI tank? a? kok litrov bo folk hitr vidu kdo laže

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 5:21 pm

45 litrov ma tank polo sdi..ko se rezerva przge gre not cca 36 37 litrov...lažem a ne....sej sm ti dal moznost da mi dokazes da lazem...

pa lej nehi mi govorit da sm d****, k si kvečjemu ti d**** ok?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 23, 2008 5:24 pm

dragojevic je napisal/-a:no vidš kok si ti en d****

brez žaljenja :!:

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:29 pm

ok res je to recimo da ti je nekdo povedu, in kako si pol naračunal 500 kilometrov? Ne morm ti vrjet da si ga mel kr pol ti je biu pokvarjen 500 kilometrov s tankom.
T oz nafto neki ni blo u redu

men se rezerva pržge na 650km po mestu PO MESTU relacijo komot premagam z 800, 900 km

največ sm naredu skoraj 1200 km s celim tnakom to je blo pač uno 3,7L/km (non stop 97km/h - 100km/h) pod največjim navorm tm od 2200 - 2600 obratov

Mislm da je z moje strani blo dost, pa če mislš da sm to reku zato da se dokažm pred folkom na netu k jih sploh ne poznam se motš to sm napisu pač kot zanimivo informacijo. To si pomoje kr neki prbou to 500 km.

ČE ZNAŠ MALO MATEMATIK VEŠ DA JE 45/500 * 100 = 9 L !!!!

9 litrov ti je piu

a ni 7 litrov

hahahahahaha, no folk tole si pa zalsuž en aplauz za tako odkrito laž

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:32 pm

ampak evo ena tolažilna, ja rezerva se pržge na 37 litrov prbližn (k daš da si samo tanka se ustav pr 37, 38 litrov) in ne 36, 37 ampak ok tok natančno noben ne more vedt.

Mogoče ti je en kolega povedu al si meu pa pokvarjenga SDI-ja

to ti dam tko 4% za to 96% da si pa zbasou zato kr 500 kilometrov s tankom je 9 litroc poraba če znaš računat dobr

9 litrov SDI ma jst mislm da to nekje obstaja da je teoretično nemogoče da ta avto tok porab da morje bit kšni papirji kje ampak ok

Ti maš svojo verzijo jst mam resnico poba

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 5:34 pm

45 ma tank..ce natankas cca 35, 36 litrov not, ko nardis 500km je to kok? 7,2 ce smo natancni...tu nekje je bla povprecna..mislim da ma polo dnevni stvece kilometrov, tak da vem kok sm naredu..maxx je blo 550 km , sam to je bla ze ful na rezervi...ubistvu pa ne vem zakaj se ubadam s tabo :roll: ..skoda sam ko nisem na hitrco 100 evrov zasluzu ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 23, 2008 5:34 pm

dragojevic je napisal/-a:največ sm naredu skoraj 1200 km s celim tnakom to je blo pač uno 3,7L/km (non stop 97km/h - 100km/h) pod največjim navorm tm od 2200 - 2600 obratov

vau kaj si ti "model" tok si naredu :tomidelej: :lol:

evo ti en info: jaz sem naredil cca. 1100 km z 140hp 1.9tdi-jem ;) pa še avto je 4x večji od polo-ta ;)

dragojevic
Nov uporabnik

Napisal/-a dragojevic Pe maj 23, 2008 5:37 pm

am adis jst mam 45 L tank !!! :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 23, 2008 5:38 pm

uni k nimate tdi-jev raj ne berte tole temo k boste dobl komplekse..tdi-ji pač ne žrejo nič :P

Dejte nehat nabijat tdi-fahrerji..poznam osebo k ma golfa 4, tdi 115 ps..pa ma porabo ce fura normaln cca 6.2..ce ga pritisne pa cez 7..kar se zmer ni velik za to moč in težo..ni pa to 5 litrov :roll: ..komu lažete?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov