M4rko je napisal/-a:ima kdo kakšno informacijo o tem avtu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2667247&show=1 ? Ogledov ima že kar nekaj.. :P
dejanz75 je napisal/-a:Jaz sem se pred par tedni resno odločal za nakup take Kie. Imel sem tudi testno vožnjo z točno takim vozilom kot bi ga sam kupil (proceed 1.4 city) in moji vtisi so bili: solidno vodljiv avto, kljub zelo posrednemu volanu, absolutno preslaboten in preglasen motor (moj stari leon je imel manj konj a je precej bolj vlekel) ter nenatančen menjalnik.
Sem bil pa šokira nad notranjostjo avtomobila, zunaj sicer izgleda super samo notri je pa na nivoju (novodobne) stoenke... primer: za osvetlitev notranjosti avtomobila je samo ena luč (na sredini stropa), še celo stoenka je imela tri...![]()
Tak avto ima sicer tudi moj sodelavec in sem bil presenečne da plačuje za servis na bencinskem motorju več kot jaz za TDIja ...
Skratka, na koncu sem rekel "ne, hvala". Sicer lep korak naprej za Kio, ampak še vseeno precej za evropsko konkurenco. Za to ceno raje kupim dobro opremljenega evro malčka (npr. Fiesta), za ceno boljše izvedbe Kie (cca. 14.500 eur) se pa brez problema dobi že lep nabor avtov srednjega razreda.
Aja, sam sem se pa na koncu odločil za nakup kupil tri leta starega passta 2.0tdi z DSG menjalnikom...
dejanz75 je napisal/-a:Jaz sem se pred par tedni resno odločal za nakup take Kie. Imel sem tudi testno vožnjo z točno takim vozilom kot bi ga sam kupil (proceed 1.4 city) in moji vtisi so bili: solidno vodljiv avto, kljub zelo posrednemu volanu, absolutno preslaboten in preglasen motor (moj stari leon je imel manj konj a je precej bolj vlekel) ter nenatančen menjalnik.
Sem bil pa šokira nad notranjostjo avtomobila, zunaj sicer izgleda super samo notri je pa na nivoju (novodobne) stoenke... primer: za osvetlitev notranjosti avtomobila je samo ena luč (na sredini stropa), še celo stoenka je imela tri...![]()
Tak avto ima sicer tudi moj sodelavec in sem bil presenečne da plačuje za servis na bencinskem motorju več kot jaz za TDIja ...
Skratka, na koncu sem rekel "ne, hvala". Sicer lep korak naprej za Kio, ampak še vseeno precej za evropsko konkurenco. Za to ceno raje kupim dobro opremljenega evro malčka (npr. Fiesta), za ceno boljše izvedbe Kie (cca. 14.500 eur) se pa brez problema dobi že lep nabor avtov srednjega razreda.
Aja, sam sem se pa na koncu odločil za nakup kupil tri leta starega passta 2.0tdi z DSG menjalnikom...
dejanz75 je napisal/-a:1.4 city pride 11.500 eur (z prevozom in vražjimi tepihi). OK? v tem cenovnem razredu sem testiral fiesto 1.4 trend, ki povozi kio na vseh točkah razen v notranji prostornosti, kjer pa tudi ni take razlike kot bi človek pričakoval glede na razliko v zunanih merah.
in ja, LX/city/fresh ima eno luč v kabini... normalno opremo ima EX, ki pride z 1.6 motorjem in stane 14.500 eur - absolutno predrago ker se za ta denar dobi npr. bravota 1.4 turbo ali leon 1.6 ali megana 1.6.
Polo78 je napisal/-a:Tudi Golf VI, če ni ravno highline, ima za moje pojme bolj bogo notranjost. Samo z razliko, da je tam cena ohoho višja od naštetih...
Tattoo- je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Tudi Golf VI, če ni ravno highline, ima za moje pojme bolj bogo notranjost. Samo z razliko, da je tam cena ohoho višja od naštetih...
Potem imaš pa očitno zelo visoke standarde...in samo kapo dol, da te tvoje visoke standarde hkrati zadovolji KIA Cee'd?! Pa ne mislim nič slabega in ne želim netiti nobenega spora...ampak da rečeš, da je kvaliteta notranjosti (materiali / končna izdelava / ergonomija / ...) pri Golfu bolj boga so pa enostavno bučke!![]()
MatejW je napisal/-a:Materiali na ceedu pa glih niso taki kot v stoenki, kot je nekdo prej napisal,...
dejanz75 je napisal/-a:
vtisi so bili: solidno vodljiv avto, kljub zelo posrednemu volanu, absolutno preslaboten in preglasen motor (moj stari leon je imel manj konj a je precej bolj vlekel) ter nenatančen menjalnik.
dejanz75 je napisal/-a:vtisi so bili: solidno vodljiv avto, kljub zelo posrednemu volanu, absolutno preslaboten in preglasen motor (moj stari leon je imel manj konj a je precej bolj vlekel) ter nenatančen menjalnik.
Tattoo- je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Tudi Golf VI, če ni ravno highline, ima za moje pojme bolj bogo notranjost. Samo z razliko, da je tam cena ohoho višja od naštetih...
Potem imaš pa očitno zelo visoke standarde...in samo kapo dol, da te tvoje visoke standarde hkrati zadovolji KIA Cee'd?! Pa ne mislim nič slabega in ne želim netiti nobenega spora...ampak da rečeš, da je kvaliteta notranjosti (materiali / končna izdelava / ergonomija / ...) pri Golfu bolj boga so pa enostavno bučke!![]()
P.S.: Za referenco si pa lahko pogledaš npr. test v Delu, kjer je Golf z osnovnim nivojem opreme Trendline premagal vse glavne konkurente v svojem razredu...in zanimivo, da so v Delu še posebej pohvalili ravno serijsko (varnostno) opremo, vozno udobje ter kakovost izdelave v celoti, ki tebe tako motijo!![]()
[url=http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Sobotna+priloga]Ford focus 1.6 Ti-VCT trend, hyundai i30 1.4 CVVT life, peugeot 308 1.6 16v Vti premium, renault megane 1.6 16V expression, volkswagen golf 1.4 TSI trendline
[/url]
P.P.S.: In ni se zgodilo prvič, da uvoznik za KIA-e ni želel na primerjalni test posoditi Cee'da - očitno pri uvozniku niso tako prepričani v svoj izdelek, kot to želijo nekateri prikazati na tem forumu...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov