Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po nov 03, 2008 7:42 pm

to je pa spet relativno koker za koga za mene je (ni lih neki dirkalnik) kaj ekstra pa ne zaostaja. piše da avto 150-160km in men je padla pro ceed na misev vsak ma pa pravico do svojega mnenja če se ne motim na njem pa je katero mnenje bo upošteval no pa tudi to je moje mnenje :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po nov 03, 2008 8:41 pm

Moj glas gre pro_ceed 2.0 crdi izberi si ožji krog vozil in jih pojdi testirat na testno vožnjo tisti s katerim boš najbolj zadovoljen ga kupi in tako se boš zmeraj vozil z veseljem ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 03, 2008 9:41 pm

Fiat bravo bo face lift leta 2010

Uporabniški avatar
Nissan fan
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska je moj dom

Napisal/-a Nissan fan Po nov 03, 2008 9:51 pm

Moj glas gre fiesti 8)
(če že ni nissana zraven :cry: )
Človek se boji časa, a čas se boji NISSANa hehe

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 03, 2008 10:00 pm

Zdj hmal mislim d v začetku druzga leta bo pršla vn alfa 149, cena se bo vrtela od 18K naprej konji pa od 120 do 265

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 03, 2008 10:19 pm

cliopower je napisal/-a:Moj glas gre pro_ceed 2.0 crdi izberi si ožji krog vozil in jih pojdi testirat na testno vožnjo tisti s katerim boš najbolj zadovoljen ga kupi in tako se boš zmeraj vozil z veseljem ;)

Sej kej več kot da se bo vozil ne bo mel od njega. Gajba ki ne gre nikamor.
Vam ni jasn da se kupuje mal bolj zmogljiva zadeva

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To nov 04, 2008 8:14 am

CupraR je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:Moj glas gre pro_ceed 2.0 crdi izberi si ožji krog vozil in jih pojdi testirat na testno vožnjo tisti s katerim boš najbolj zadovoljen ga kupi in tako se boš zmeraj vozil z veseljem ;)

Sej kej več kot da se bo vozil ne bo mel od njega. Gajba ki ne gre nikamor.
Vam ni jasn da se kupuje mal bolj zmogljiva zadeva

Sem sam svoje mnenje povedal preberi si ceu stavek "tisti s katerim boš najbolj zadovoljen ga kupi" nisem napisal znamke. Kr neki citirate pa komentirate prvo do konca preber.
No coment. Se umikam, ker vidim da ste nekateri tok pametni, da vam kr škodje. :bonk :bonk :bonk

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To nov 04, 2008 8:24 am

Mah, tule bomo itak vsi svoja kljuseta hvalili :)...pa jasno, vsi vse vemo. Za objektivno mnenje si vzami cas in preberi teste kredibilnih novinarjev ;)

Vso sreco pri izbiri - pa porocaj kako je slo ;)!

LpF

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 04, 2008 12:12 pm

roberto-82 je napisal/-a:kar se pa izgub cene tiče pol pa pojd kupit novga avdija pa ga prodaj čez 5let pa kupi novo kijo pa jo prodaj čez 5 let pa kje boš več zgubo
pa da ti še raznožim si v procente zračunaj da neboš spet piso tumari(če veš kaj hočem povedat)lp :D :D :D

Procentualno gledano lahko audi izgubi precej več, če gre za večji in dražji model, ni pa seveda nujno. Denarno pa absolutno več izgubiš z audijem v vsakem primeru, ker je v osnovi precej dražji od KIE. Primer:
Vzameš novega Audija A3 2.0 TDI Ambiente za cca. 26.500 eur in po petih letih je vreden nekje okoli 13.500 eur, se pravi si zgubil cca. 13.000 eur.
Na drugi strani vzameš novega Proceed-a 2.0 Crdi TX+ (full oprema) za 17.800 eur in po petih letih grem stavit da boš zanj dobil precej več kot 4.800 eur. :lol: Sploh tudi zato, ker bo vsak rajši kupil 5 let star avto, ki bo imel motor in menjalnik še 2 leti v garanciji, kot pa nekaj za precej več denarja, kar ne bo v garanciji. Pa do takrat upam, da bodo v znamke zagledani slovenceljčki spoznal, da so Korejci kvalitetni avti, kot so nekoč spoznali že za Japonce, ki so si v zadnjih 10 ali 15 letih precej dvignili imidž.

Itak smo pa že n-krat povedal, da je avto slaba investicija in kdor gleda čez to, naj raje hodi peš. :twisted:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 To nov 04, 2008 1:39 pm

Polo78 je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:kar se pa izgub cene tiče pol pa pojd kupit novga avdija pa ga prodaj čez 5let pa kupi novo kijo pa jo prodaj čez 5 let pa kje boš več zgubo
pa da ti še raznožim si v procente zračunaj da neboš spet piso tumari(če veš kaj hočem povedat)lp :D :D :D

Procentualno gledano lahko audi izgubi precej več, če gre za večji in dražji model, ni pa seveda nujno. Denarno pa absolutno več izgubiš z audijem v vsakem primeru, ker je v osnovi precej dražji od KIE. Primer:
Vzameš novega Audija A3 2.0 TDI Ambiente za cca. 26.500 eur in po petih letih je vreden nekje okoli 13.500 eur, se pravi si zgubil cca. 13.000 eur.
Na drugi strani vzameš novega Proceed-a 2.0 Crdi TX+ (full oprema) za 17.800 eur in po petih letih grem stavit da boš zanj dobil precej več kot 4.800 eur. :lol: Sploh tudi zato, ker bo vsak rajši kupil 5 let star avto, ki bo imel motor in menjalnik še 2 leti v garanciji, kot pa nekaj za precej več denarja, kar ne bo v garanciji. Pa do takrat upam, da bodo v znamke zagledani slovenceljčki spoznal, da so Korejci kvalitetni avti, kot so nekoč spoznali že za Japonce, ki so si v zadnjih 10 ali 15 letih precej dvignili imidž.

Itak smo pa že n-krat povedal, da je avto slaba investicija in kdor gleda čez to, naj raje hodi peš. :twisted:

le poglej pri kiji droben tisk pa boš vido da menjalniki in difrenciali imajo samo 5 let garancije no vsaj pri sportage je tako

no zato pa tudi priporočam kio iz mojega vidika pa to je itak moje mnenje lp :D :D

Uporabniški avatar
LIX
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a LIX To nov 04, 2008 3:13 pm

probi mazdo3 gta ce se ti tolk gre za konje...pa bos mel japonca ne pa nekega italjana plastičnega haha ko bo mal ceno držu...PEACE kdor ga ma :D

probi focus st
kia pro ceed 143km
mazda 2 gt
mazda3gta
za dnar ze marsikej dobis dear friend :twisted:
ne nabijat:)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 04, 2008 3:22 pm

kak lahko nekdo v istem postu predlaga focusa ST pa kio proceed ???
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To nov 04, 2008 3:40 pm

LIX je napisal/-a:probi mazdo3 gta ce se ti tolk gre za konje...pa bos mel japonca ne pa nekega italjana plastičnega haha ko bo mal ceno držu...PEACE kdor ga ma :D

probi focus st
kia pro ceed 143km
mazda 2 gt
mazda3gta

za dnar ze marsikej dobis dear friend :twisted:

...in kaksen talent moras bi, da stlacis na seznam 4 avtomobile, od katerih niti eden ne ustreza kriteriju, ki ga je dal odpiratelj teme? Mazda 3 GTA? Cel vrelec konjev, ni kaj...To je rang Kie C'eed o kateri je bilo ze kar nekaj spregovorjenega. Mazda 2 GT? Lepo te prosim :lol:

V provokacijo z italijansko plastiko se raje niti ne spotikam...

LpF

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 04, 2008 4:20 pm

Sam pa vozi plastik fantastik 20 let starega subaruja... italjana pa še od blizu ni videl. Pa pogruntal še tudi ni, da če daš v osnovi več za avto, da potem dobiš v tisti razliki več za njega... Ampak to pa je že za šolane najmanj z doktoratom! PEACE! ;)

Uporabniški avatar
Zm3d3n1
Nov uporabnik

Napisal/-a Zm3d3n1 Pe nov 07, 2008 8:20 am

dox je napisal/-a:Kaj pa kakšna honda civic ? To se ti ne dopade ?

Žal ne...čeprav mi je novi Civic odbit - in a good way - odzunaj.....ampak se ne vidim v tem avtu ;)

Courage™ je napisal/-a:kak lahko nekdo v istem postu predlaga focusa ST pa kio proceed ???

Jap - tudi takšni se najdejo :P

@roberto-82 - avto mislim imet vsaj 3-4 leta ;)

@pskoda - sam sem tudi probal MiTo - notranjosti zelo lušta ravno tako kot motor pri katerem me je pa - 230.0 Nm @ 3000 rpm - malo presenetlo. Se kar čuti razlika napram 120KM T-Jet-u, ki veliko prej začne vlečt in btw tudi ne gre tako slabo....zunanjost mi je odzadaj fantastična, odspredaj mi je pa kot bi nekdo avto prestrašil :P super se mi zdi končno bolj nizko sedenje v Alfi kot v starih in zelo lepo zložena in kompaktna notranjost. Žal to ne morem rečti za zunanjost saj se še vedno vidijo reže med stičnimi deli, ki so neenakomerne :? ravno tako me motijo serijske felge, ki imajo prevelik ET in tudi z 18" zgleda MiTo "navadno". Osnova je gp-platforma, ampak na raznih testah je MiTo slabši kot GP Abarth. Potem je še tu cena, ki je btw ogromna - avto oz. model brez neke zgodovine kot. npr. Mini in brez uber kvalitete si ne zasluži takšno ceno. Tudi, če se Alfa hoče dvignit v premium razred naj to ne dela z navideznim dvigovanjem vrednote avta - z visokim cenam :x

Če pogledamo ceno novih 159 1.9JTDm z kakšno Distinctive opremo in MiTo z kar nekaj opreme - prav misliš, da bo 149 od 18k € naprej :roll: mogoče takšna kot MiTo 1.4 MPI :lol:

Sem pa že peljal kar nekaj 156 1.9 in 2.4 Mjet ravno tako kot 159 in 156 pre-fl 1.9JTD in 2.4JTD....Punto 1.3Mjet....Golf 2.0TDI in 1.9TDI, Audi Allroad 3.0TDI, Multivan 2.5TDI....razne Clio Dci in Ford 2.5TD (omg - ne morem verjet, da so ta motor še vgrajevali v Ranger po tolkih letih :P )...itd. tako, da dizlov sem se kar navozil a nebi ga rad imel - ne delam pa toliko km, da bi bil edina varianta naftar :P

Da kar tukaj zaklučim debato o Proceed - sem videl v LJ pred kratkim belo, zatemnjeno, znižano in 100% najmanj 18" in avto ne zgleda slabo - prav nasprotno, ampak se ne vidim v takšnem avtu. Sem probal Megane, Clio, Focus, Nissan, Alfa, Fiat,....in sem se zaradi počutja v avtu odločil, da bo naslednji avto IT. Alfa mi je zelo zanimiva a trenutno nima kaj "pametnega" na zalogi. Najraje bi šel v nakup GP Abarth, ampak sem že par strani nazaj napisal zakaj to žal ne pride v poštev.

Sem gledal tudi Lancio Delto in jo šel peljat v IT - znotraj je meni zelo hud avto ravno tako kot odpsredaj - edino zadka se nekako ne morem navadit. V končni fazi sem še probal ne tako lepo Lineo z 1.4 T-Jet 120KM in me je kar presenetil avto (motor)....

@LIX - Mazdo sem gledal pred kratkim MPS - močan motor, ampak dokaj specifičen torej tunabilnost lahko zaradi tega nastrada...Znotraj mi japončki razen izjem niso nekako lepi....

Italjanskega platičnega pa sploh nebom komentiral :jao:

Sem pa mislim, da že napisal da sem probal kar nekaj hot-hatchov v SLO na razpolago in tisti "umfff" z 200KM sem si predstavljal večji...

Zato je odločitev padla za daily driver z majhnim pridihom športnosti in mogoče čez kakšne 2 leti še drugi avto itd. - ampak to so sanje :lol:

Tako, da odločil sem se za Bravota T-Jet :P

ps. glede garancije Kie - kaj pravite na to :P Pazi pri 0:20 - joke :lol: :lol: :lol:
Slika

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe nov 07, 2008 9:43 am

150 ali 120 konjsko razlicico?
No, kakorkoli, mislim, da ne bos razocaran - dober izbor!

Lpf

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe nov 07, 2008 10:30 am

Vceri gledam enega crnega Bravota, ko se pelje mimo (ne vem katera masina)... zelo lep... a presenetil me je voznik - ena osivela stara mama, ki je komaj gledala cez volan :o :lol:

Vsekakor avto za vse generacije :lol: Ceprav je v bistvu za bolj sportne po dusi ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Napisal/-a roberto-82 Pe nov 07, 2008 10:34 am

lepo da si vzev avto ko se tebi dopade samo italjane j**e elektronika no vsaj takšne sm mev jz izkušnje z njim in tak sloves se jih drži (kot ople da rjavijo)lp :D :D :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 07, 2008 11:13 am

Dobro si izbral. Veliko srečnih kilometrov.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe nov 07, 2008 11:42 am

Sam tolk glede MPS in tunabilnosti: zelo z lahkoto si na 300ps saj ti to omogoča že mazdina tovarniška (mazdaspeed) dodatna oprema. In to brez čipanja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov